Gogosele cu mar(Apfelkrapfen)
Postat de: aziz in PrajituriFacem maiaua din drojdie, o lingurita de zahar si putin lapte caldut +o lingura de faina. Cand maiaua a crescut o amestecam cu restul de ingrediente pana obtinem o coca elastica pe care o lasam la...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: gaby_d in Dulceata / GemNu pot scrie cantitati fixe, batute-n cuie pentru ca asa cum scrie cel de la care m-am inspirat adicatelea Maniacu' :)), asa pun si eu..la ochi, dupa gust. Daca in general faceam dulceturile si...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumese spala mazarea,fasolea,ciupercile se curata cartofii, se spala si se taie se curata morcovii si se taie se pun la fiert legumele in apa cu sare ceapa se curata si se toaca marunt...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: ella49 in PrajituriIntr-un bol se pune faina iar in mijlocul ei se face ca un cuib si se pun ouale,drojdia,coaja de lamaie,zaharul si suc putin cate putin si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la dospit 30...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: ela in Dulceata / GemSpalam capsunile si le punem intr-o sita la scurs.Le curatam coditele si le punem in robotul de bucatarie la maruntit. Amestecam zaharul cu sarea de lamaie si plicul de gelfix si le punem peste...Citeste continuarea
Guguluf cu frişcă
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriOuăle le-am separat...albuşurile le-am bătut spumă cu zahărul pudră, ca la bezea..iar gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom. Apoi am adăugat făina amestecată cu...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: burdulea56 in SalateSe taie fiecare fruct in jumatate, se scoate samburele, apoi se trage coaja destul de usor daca este copt. Taiem fructele curatate, cubulete, la punem in vasul pt blender, adaugam usturoiul...Citeste continuarea
Guvide prajit
Postat de: ionela2682 in PesteGuvidele se curata de intestine,se spala bine,se sareaza si pipereaza -se trece prin ou batut si dupa prin faina -se prajesc in ulei incins Citeste continuarea
Gem de rabarbar
Postat de: kamy in Dulceata / GemRabarbarul l-am curatat,l-am taiat mai mic si l-am tocat cu robotul.L-am pus intr-o craticioara cu putina apa impreuna cu afinele zdrobite si le-am lasat putin sa fiarba pana s-a inmuiat...Citeste continuarea
Gnocchi international
Postat de: radu_popovici in PasteSe prepara sosul romanesc, amestecand ingredientele intr-un castron. Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald. Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii. Se...Citeste continuarea
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca,...
Postat de: Ina in PrajituriSe bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga pe rand, mixand bine dupa fiecare, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt, esenta ( fiecare de care doreste ). ...Citeste continuarea
Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade - se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos, se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie şi...Citeste continuarea
Gâteau au chocolat
Postat de: diaconta in PrajituriCiocolata impreuna cu untul se pune pe bain marine,pana cand se topesc.Se lasa sa se raceasca compozitia ciocolatoasa. Ouale se separa. Peste compozitia de ciocolata se pune faina,mixam si...Citeste continuarea
Gnocchi cu pesto si creveti
Postat de: Sylvia in Fructe de marePreparare: pregatim ardeii, se spala si se taie fasii subtiri . Alaturi pregatim gnocchi lasandu-i cateva minute la temperatura ambiata sa nu fie tari. Ne ocupam intre timp de...Citeste continuarea
Guguluf glazurat cu dorinţe de...
Postat de: gratziela in PrajituriPune într-un bol pentru mixare toate ingredientele, şi mixează bine până se amestecă bine. Compoziţia trebuie să fie de consistenţa unui chec. Miezul de nucă l-am zdrobit...Citeste continuarea
Galuste cu conopida
Postat de: alldaycooking in Aperitive / GarnituriConopida fiarta am pasat-o cu o furculita. 2 oua le-am batut ca pentru omleta si am amestecat cu conopida, 3 linguri de gris, 5 linguri de faina, sare. Am luat cu o lingura si am tavalit fiecare...Citeste continuarea
Gratar cu condiment Kotanyi
Postat de: cati in PorcAm presarat condiment peste toata carnea, pe ambele fete. Am pus intr-o cutie cu capac la frigider si am lasat sa stea peste noapte. A doua zi,am pus feliile pe gratar si le-am intors cand...Citeste continuarea
Gratarele de cartofi rasi
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCartofii se curata , se spala si se dau pe razatoare. Se amesteca cu patrunjelul tocat, se potrivesc de sare si piper. Intr-o tigaie se topeste untul si apoi se da focul mai mare. Se...Citeste continuarea
Garnitura de ciuperci in vin
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriCuratam usturoiul si il punem intreg sa se rumeneasca putin apoi punem ciupercile feliate,le saltam putin si punem morcovul ras(sau taiat cubulete) si rosiile taiate in 4. Lasam 5 minute apoi...Citeste continuarea
Gazpacho
Postat de: gaby_d in SupeToate legumele se spala bine, bine sub jet de apa rece. Ardeilor li se curata cotorul si semintele, castravetilor si dovleceluiui coaja . Rosiile, ardeii, castravetele si dovleceii se taie...Citeste continuarea
Guguluf din albusuri, cu stafide
Postat de: Sidy in PrajituriPunem stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa si adaugam cateva picaturi de esenta de migdale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zeama de lamaie si mixam din nou...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: mihaelab in DulciuriCernem faina iar in mijloc facem un cuib unde punem ouale,zaharul,un praf de sare,untul,coaja de lamaie,drojdia si lapte cald si amestecam pana ce nu se mai lipeste de maini,daca e nevoie mai...Citeste continuarea
Gratin de conopida
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriConopida se desface in buchetele si pune la fiert in apa clocotita. Nu trebuie sa fiarba prea mult, sa fie crocanta. Se pregateste vasul de gratin, se tapeteaza cu unt si pesmet. Se aseaza...Citeste continuarea
Gogosi aromate de post
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCerneti faina intr-un bol. Faceti o gaura in mijloc, puneti drojdia, 1 linguria de zahar si 3-4 linguri de apa calda. Amestecati putin, lasati 10 minute la crescut. Apa minerala o...Citeste continuarea
Gaina nasilor
Postat de: rocsi_1612 in PuiSe ia gaina (sa aiba tot scos din interiorul ei) si o spalam bine de tot. intr-un castron amestecam ulei cu sare,piper,boia de ardei si condimente de pui. Cu acest unguent,frecam puiul bine...Citeste continuarea
Gogosele cu crema de vanilie
Postat de: carmenvlad in PrajituriMod de preparare gogosele Se pune apa cu uleiul, otetul si sarea la fiert. Cand apa clocotete se trage vasul de pe foc si se pune faina toata. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si se...Citeste continuarea
Guguluf
Postat de: sufletista in DulciuriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se bate pan devine spuma lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare,adaugam esenta si cacao....Citeste continuarea
Ghiveci cu legume si piept de pui
Postat de: Dya in PuiPrajim pieptul de pui timp de 15 minute pana s-a rumenit usor, fara a il usca!, adaugam ceapa si o calim impreuna cu carnea, iar apoi adaugam legumele (taiate in cuburi mari) si...Citeste continuarea
Gogoşi foarte fragede
Postat de: Ade200 in DulciuriSe cerne făina. Se freacă drojdia cu zahărul, se adaugă puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut. Gălbenuşurile şi sarea se bat cu o furculiţă. Se adaugă romul şi...Citeste continuarea
Galuste de gris cu iaurt
Postat de: ExploraCuisine in DulciuriPunem intr-o craticioara la fiert la foc mic iaurtul. Adaugam 4 linguri zahar, vanilia, sarea si ouale batute si amestecam bine. Cand iaurtul incepe sa fiarba usor, turnam cate putin gris si...Citeste continuarea
Guvizi in sos aromat
Postat de: ianculubita in PestePestele curatat,spalat,se da un praf de sare apoi se da prin faina si se prajeste in ulei incins si se scoate pe servetele de bucatarie pentru excesul de ulei;intr-o cratita se pune 2-3...Citeste continuarea
Gulii umplute
Postat de: divainbucatarie in Mancaruri cu carneSpalam guliile bine, le decojim si le scobim cu grija. Le oparim in apa cu sare timp de 4 minute, le scurgem si le lasam sa se raceasca.La carnea tocata adaugam o ceapa tocata fin, orezul, cimbru,...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: nilguin in Mancaruri de postSe curăţă roşiile de pieliţe şi li se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi mici. Se curăţă cepele şi se taie solzişori. Dovleceii, vânata şi ardeii se curăţă şi...Citeste continuarea
Green-Is-The-New-Black Smoothie
Postat de: Anamaria7 in BauturiCred ca e lesne de inteles. Se executa chiar si tehnici invatate de pe vremea copilariei: pasarea (terciuim bine banana :P) Punem totul in blender si amestecam bine. Indicat e cate un...Citeste continuarea
Gugulufi pufosi cu visine
Postat de: comanligia in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri dupa care se bat spuma,apoi se pun pe rand zaharul,galbenusurile,uleiul,iaurtul si se amesteca bine cu mixerul,se pune apoi faina dar nu prea multa sa fie o...Citeste continuarea
Gulas de cartofi si soia - de post
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe curata ceapa si cartofii. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se pune si pasta de ardei, se mai lasa putin dupa care se stinge cu 1 l de apa. Cand incepe sa fiarba se pun cuburile...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: housy in DulciuriAmestecati toate ingredientele uscate Se toarna laptele putin incalzit si margarina topita si se framanta pana se desprinde usor aluatul de pe peretii ligheanului Se lasa la dospit...Citeste continuarea
Gogosi umplute
Postat de: mimmi in DulciuriIntr-un bol mai mare amestecam:faina,drojdia,oul,laptele,zaharul, sare ,1 lingura ulei,coaja rasa de la portocala. Framantam bine aluatul pana se dezlipeste de pe maini (daca mai trebuie mai...Citeste continuarea
Gratin de peste
Postat de: lili2010 in SomonAm pus pestele cu o cantitate de lapte doar cat sa-l acopere, la fiert.Am adaugat o foaie de dafin,sare si piper.Am lasat sa fiarba,am acoperit si l-am lasat la foc moale timp de 8 minute.Am...Citeste continuarea
Gogosi pufoase si aromate
Postat de: sufletista in DulciuriSe face maiaua din drojde,2 linguri zahar,praful de sare,3 linguri lapte, 1 de faina, Se lasa 15 min dupa care se adauga peste faina si se adauga restul ingredientelor. Se framanta; daca mai...Citeste continuarea
Guguluf de conopida gratinata
Postat de: slowfoodcuisine in Aperitive / GarnituriRupem conopida in buchetele, o spalam bine si o fierbem timp de 10 minute in apa cu sare. Trebuie sa se inmoaie usor, pentru ca se mai gateste ulterior si la cuptor. Intre timp, facem o...Citeste continuarea
Gazpacho
Postat de: adrianae in Vegan / Raw veganSe taie intai cubulete toate legumele si se mixeaza cu blenderul cu cutitase pana devin pasta. Se adauga verdeata si se mixeaza si aceasta bine in compozitia rosie. Se adauga sarea si otetul, se...Citeste continuarea
Gogosi cu budinca calda de ciocolata
Postat de: elena1988 in DulciuriSe dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul. Se framanta aluatul...Citeste continuarea
Ghiuvarlakia
Postat de: eleny2010 in CiorbeSe pune carnea tocata intr un castron si se adauga orezul,oul,mararul...sarea si piperul dupa gust si se amesteca. Se pune o cratita cu apa la foc . apa incat sa acopere perisoarele.si se pun...Citeste continuarea
Gorog csorba - reteta de la gradinita
Postat de: mitinita in CiorbeSe pune la fiert tacamul de pui cu o ceapa. Am crestat ceapa in patru si am pus-o la fiert cu tacamul. Eu am folosit kukta, dar se poate la fel de bine si intr-o oala normala. Intre timp se...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu masline si...
Postat de: pusikmea in Mancaruri de legumeSpalam cartofii si ceapa, pe care ii taiem cubulele, iar ceapa marunt si ii punem intr-o oala cu 2 linguri de ulei si un pahar de apa sa se inabuseasca bine, dupa care punem si amestecul mexican...Citeste continuarea
Granola cu tot ce-am gasit prin...
Postat de: mitinita in DulciuriSe da drumul la cuptor. Se amesteca mierea cu uleiul,scortisoara,zaharul vanilat si praful de sare. Se pun in tava fulgii de ovaz cu semintele de floarea soarelui si de susan, cu nuc de...Citeste continuarea
Guguluf marmorat
Postat de: Sidy in PrajituriSeparam ouale,galbenusurile le mixam bine cu zaharul si margarina tinuta la temperatura camerei.Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Galuste Somloi
Postat de: mimmi in PrajituriPrima data pregatim blaturile: Separam 2 oua,in galbenus adaugam 2 linguri zahar,amestecam bine,batem albusurile spuma tare,adaugam 2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Le amestecam...Citeste continuarea
Gris cu lapte si caramel
Postat de: bucatarimcudiana in Mancare copiiintr-o craticioara am caramelizat zaharul la foc mic, am adaugat laptele si cand a dat primul clocot am pus grisul in ploaie am lasat cateva minute sa se ingroase si l-am servit mofturosului,...Citeste continuarea