A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gogosele cu mar(Apfelkrapfen)

Postat de: aziz in Prajituri

Facem maiaua din drojdie, o lingurita de zahar si putin lapte caldut +o lingura de faina. Cand maiaua a crescut o amestecam cu restul de ingrediente pana obtinem o coca elastica pe care o lasam la...Citeste continuarea

Gem de capsuni

Postat de: gaby_d in Dulceata / Gem

Nu pot scrie cantitati fixe, batute-n cuie pentru ca asa cum scrie cel de la care m-am inspirat adicatelea Maniacu' :)), asa pun si eu..la ochi, dupa gust. Daca in general faceam dulceturile si...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

se spala mazarea,fasolea,ciupercile se curata cartofii, se spala si se taie se curata morcovii si se taie se pun la fiert legumele in apa cu sare ceapa se curata si se toaca marunt...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: ella49 in Prajituri

Intr-un bol se pune faina iar in mijlocul ei se face ca un cuib si se pun ouale,drojdia,coaja de lamaie,zaharul si suc putin cate putin si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la dospit 30...Citeste continuarea

Gem de capsuni

Postat de: ela in Dulceata / Gem

Spalam capsunile si le punem intr-o sita la scurs.Le curatam coditele si le punem in robotul de bucatarie la maruntit. Amestecam zaharul cu sarea de lamaie si plicul de gelfix si le punem peste...Citeste continuarea

Guguluf cu frişcă

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Ouăle le-am separat...albuşurile le-am bătut spumă cu zahărul pudră, ca la bezea..iar gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom. Apoi am adăugat făina amestecată cu...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: burdulea56 in Salate

Se taie fiecare fruct in jumatate, se scoate samburele, apoi se trage coaja destul de usor daca este copt. Taiem fructele curatate, cubulete, la punem in vasul pt blender, adaugam usturoiul...Citeste continuarea

Guvide prajit

Postat de: ionela2682 in Peste

Guvidele se curata de intestine,se spala bine,se sareaza si pipereaza -se trece prin ou batut si dupa prin faina -se prajesc in ulei incins   Citeste continuarea

Gem de rabarbar

Postat de: kamy in Dulceata / Gem

Rabarbarul l-am curatat,l-am taiat mai mic si l-am tocat cu robotul.L-am pus intr-o craticioara cu putina apa impreuna cu afinele zdrobite si le-am lasat putin sa fiarba pana s-a inmuiat...Citeste continuarea

Gnocchi international

Postat de: radu_popovici in Paste

Se prepara sosul romanesc, amestecand ingredientele intr-un castron. Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald. Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii. Se...Citeste continuarea

Guguluf cu ciocolata, miez de nuca,...

Postat de: Ina in Prajituri

 Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga pe rand, mixand bine dupa fiecare, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt, esenta ( fiecare de care doreste ).  ...Citeste continuarea

Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

 -pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade - se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos,  se adauga coaja de lamaie, esenta  de vanilie şi...Citeste continuarea

Gâteau au chocolat

Postat de: diaconta in Prajituri

Ciocolata impreuna cu untul se pune pe bain marine,pana cand se topesc.Se lasa sa se raceasca compozitia ciocolatoasa. Ouale se separa. Peste compozitia de ciocolata se pune faina,mixam si...Citeste continuarea

Gnocchi cu pesto si creveti

Postat de: Sylvia in Fructe de mare

 Preparare: pregatim ardeii, se spala si se taie fasii subtiri . Alaturi pregatim gnocchi lasandu-i cateva minute la temperatura ambiata sa nu fie tari.  Ne ocupam intre timp de...Citeste continuarea

Guguluf glazurat cu dorinţe de...

Postat de: gratziela in Prajituri

Pune într-un bol pentru mixare toate ingredientele, şi mixează bine până se amestecă bine. Compoziţia trebuie să fie de consistenţa unui chec. Miezul de nucă l-am zdrobit...Citeste continuarea

Galuste cu conopida

Postat de: alldaycooking in Aperitive / Garnituri

Conopida fiarta am pasat-o cu o furculita. 2 oua le-am batut ca pentru omleta si am amestecat cu conopida, 3 linguri de gris, 5 linguri de faina, sare. Am luat cu o lingura si am tavalit fiecare...Citeste continuarea

Gratar cu condiment Kotanyi

Postat de: cati in Porc

Am presarat condiment peste toata carnea, pe ambele fete. Am pus intr-o cutie cu capac la frigider si am lasat sa stea peste noapte. A doua zi,am pus feliile pe gratar si le-am intors cand...Citeste continuarea

Gratarele de cartofi rasi

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata , se spala si se dau pe razatoare. Se amesteca cu patrunjelul tocat, se potrivesc de sare si piper.  Intr-o tigaie se topeste untul si apoi se da focul mai mare. Se...Citeste continuarea

Garnitura de ciuperci in vin

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Curatam usturoiul si il punem intreg sa se rumeneasca putin apoi punem ciupercile feliate,le saltam putin si punem morcovul ras(sau taiat cubulete) si rosiile taiate in 4. Lasam 5 minute apoi...Citeste continuarea

Gazpacho

Postat de: gaby_d in Supe

Toate legumele se spala bine, bine sub jet de apa rece. Ardeilor li se curata cotorul si semintele, castravetilor si dovleceluiui coaja . Rosiile, ardeii, castravetele si dovleceii se taie...Citeste continuarea

Guguluf din albusuri, cu stafide

Postat de: Sidy in Prajituri

Punem stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa si adaugam cateva picaturi de esenta de migdale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zeama de lamaie si mixam din nou...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: mihaelab in Dulciuri

Cernem faina iar in mijloc facem un cuib unde punem ouale,zaharul,un praf de sare,untul,coaja de lamaie,drojdia si lapte cald si amestecam pana ce nu se mai lipeste de maini,daca e nevoie mai...Citeste continuarea

Gratin de conopida

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Conopida se desface in buchetele si pune la fiert in apa clocotita. Nu trebuie sa fiarba prea mult, sa fie crocanta. Se pregateste vasul de gratin, se tapeteaza cu unt si pesmet. Se aseaza...Citeste continuarea

Gogosi aromate de post

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Cerneti faina intr-un bol. Faceti o gaura in mijloc, puneti drojdia, 1 linguria de zahar si 3-4 linguri de apa calda. Amestecati putin, lasati 10 minute la crescut. Apa minerala o...Citeste continuarea

Gaina nasilor

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Se ia gaina (sa aiba tot scos din interiorul ei) si o spalam bine de tot. intr-un castron amestecam ulei cu sare,piper,boia de ardei si condimente de pui. Cu acest unguent,frecam puiul bine...Citeste continuarea

Gogosele cu crema de vanilie

Postat de: carmenvlad in Prajituri

Mod de preparare gogosele Se pune apa cu uleiul, otetul si sarea la fiert. Cand apa clocotete se trage vasul de pe foc si se pune faina toata. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si se...Citeste continuarea

Guguluf

Postat de: sufletista in Dulciuri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se bate pan devine spuma lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare,adaugam esenta si cacao....Citeste continuarea

Ghiveci cu legume si piept de pui

Postat de: Dya in Pui

Prajim pieptul de pui timp de 15 minute pana s-a rumenit usor, fara a il usca!,  adaugam ceapa si o calim impreuna cu carnea, iar apoi adaugam legumele (taiate in cuburi mari) si...Citeste continuarea

Gogoşi foarte fragede

Postat de: Ade200 in Dulciuri

Se cerne făina. Se freacă drojdia cu zahărul, se adaugă puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut. Gălbenuşurile şi sarea se bat cu o furculiţă. Se adaugă romul şi...Citeste continuarea

Galuste de gris cu iaurt

Postat de: ExploraCuisine in Dulciuri

Punem intr-o craticioara la fiert la foc mic iaurtul. Adaugam 4 linguri zahar, vanilia, sarea si ouale batute si amestecam bine. Cand iaurtul incepe sa fiarba usor, turnam cate putin gris si...Citeste continuarea

Guvizi in sos aromat

Postat de: ianculubita in Peste

Pestele curatat,spalat,se da un praf de sare apoi se da prin faina si se prajeste in ulei incins si se scoate pe servetele de bucatarie pentru excesul de ulei;intr-o cratita se pune 2-3...Citeste continuarea

Gulii umplute

Postat de: divainbucatarie in Mancaruri cu carne

Spalam guliile bine, le decojim si le scobim cu grija. Le oparim in apa cu sare timp de 4 minute, le scurgem si le lasam sa se raceasca.La carnea tocata adaugam o ceapa tocata fin, orezul, cimbru,...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: nilguin in Mancaruri de post

Se curăţă roşiile de pieliţe şi li se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi mici. Se curăţă cepele şi se taie solzişori. Dovleceii, vânata şi ardeii se curăţă şi...Citeste continuarea

Green-Is-The-New-Black Smoothie

Postat de: Anamaria7 in Bauturi

Cred ca e lesne de inteles. Se executa chiar si tehnici invatate de pe vremea copilariei: pasarea (terciuim bine banana :P) Punem totul in blender si amestecam bine. Indicat e cate un...Citeste continuarea

Gugulufi pufosi cu visine

Postat de: comanligia in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri dupa care se bat spuma,apoi se pun pe rand zaharul,galbenusurile,uleiul,iaurtul si se amesteca bine cu mixerul,se pune apoi faina dar nu prea multa sa fie o...Citeste continuarea

Gulas de cartofi si soia - de post

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Se curata ceapa si cartofii. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se pune si pasta de ardei, se mai lasa putin dupa care se stinge cu 1 l de apa. Cand incepe sa fiarba se pun cuburile...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: housy in Dulciuri

Amestecati toate ingredientele uscate Se toarna  laptele putin incalzit si margarina topita si se framanta pana se desprinde usor aluatul de pe peretii ligheanului Se lasa la dospit...Citeste continuarea

Gogosi umplute

Postat de: mimmi in Dulciuri

Intr-un bol mai mare amestecam:faina,drojdia,oul,laptele,zaharul, sare ,1 lingura ulei,coaja rasa de la portocala. Framantam bine aluatul pana se dezlipeste de pe maini (daca mai trebuie mai...Citeste continuarea

Gratin de peste

Postat de: lili2010 in Somon

Am pus pestele cu o cantitate de lapte doar cat sa-l acopere, la fiert.Am adaugat o foaie de dafin,sare si piper.Am lasat sa fiarba,am acoperit si l-am lasat la foc moale timp de 8 minute.Am...Citeste continuarea

Gogosi pufoase si aromate

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se face maiaua din drojde,2 linguri zahar,praful de sare,3 linguri lapte, 1 de faina, Se lasa 15 min dupa care se adauga peste faina si se adauga restul ingredientelor. Se framanta; daca mai...Citeste continuarea

Guguluf de conopida gratinata

Postat de: slowfoodcuisine in Aperitive / Garnituri

Rupem conopida in buchetele, o spalam bine si o fierbem timp de 10 minute in apa cu sare. Trebuie sa se inmoaie usor, pentru ca se mai gateste ulterior si la cuptor. Intre timp, facem o...Citeste continuarea

Gazpacho

Postat de: adrianae in Vegan / Raw vegan

Se taie intai cubulete toate legumele si se mixeaza cu blenderul cu cutitase pana devin pasta. Se adauga verdeata si se mixeaza si aceasta bine in compozitia rosie. Se adauga sarea si otetul, se...Citeste continuarea

Gogosi cu budinca calda de ciocolata

Postat de: elena1988 in Dulciuri

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul. Se framanta aluatul...Citeste continuarea

Ghiuvarlakia

Postat de: eleny2010 in Ciorbe

Se pune carnea tocata intr un castron si se adauga orezul,oul,mararul...sarea si piperul dupa gust si se amesteca. Se pune o cratita cu apa la foc . apa incat sa acopere perisoarele.si se pun...Citeste continuarea

Gorog csorba - reteta de la gradinita

Postat de: mitinita in Ciorbe

Se pune la fiert tacamul de pui cu o ceapa. Am crestat ceapa in patru si am pus-o la fiert cu tacamul. Eu am folosit kukta, dar se poate la fel de bine si intr-o oala normala. Intre timp se...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu masline si...

Postat de: pusikmea in Mancaruri de legume

Spalam cartofii si ceapa, pe care ii taiem cubulele, iar ceapa marunt si ii punem intr-o oala cu 2 linguri de ulei si un pahar de apa sa se inabuseasca bine, dupa care punem si amestecul mexican...Citeste continuarea

Granola cu tot ce-am gasit prin...

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se da drumul la cuptor. Se amesteca mierea cu uleiul,scortisoara,zaharul vanilat si praful de sare. Se pun in tava fulgii de ovaz cu semintele de floarea soarelui si de susan, cu nuc de...Citeste continuarea

Guguluf marmorat

Postat de: Sidy in Prajituri

Separam ouale,galbenusurile le mixam bine cu zaharul si margarina tinuta la temperatura camerei.Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie....Citeste continuarea

Galuste Somloi

Postat de: mimmi in Prajituri

Prima data pregatim blaturile: Separam 2 oua,in galbenus adaugam 2 linguri zahar,amestecam bine,batem albusurile spuma tare,adaugam 2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Le amestecam...Citeste continuarea

Gris cu lapte si caramel

Postat de: bucatarimcudiana in Mancare copii

intr-o craticioara am caramelizat zaharul la foc mic, am adaugat laptele si cand a dat primul clocot am pus grisul in ploaie am lasat cateva minute sa se ingroase si l-am servit mofturosului,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]