Gogosele cu miere de albine
Postat de: aziz in DulciuriFacem un aluat din ingredietele de mai sus si-l lasam la crescut 40 minute, dupa care formam bilute pe care le lasam din nou sa creasca si apoi le prajim in ulei incins. Scoatem pe hartie...Citeste continuarea
Gogosi cu iaurt
Postat de: silvi0ara in DulciuriSe amesteca ouale cu zaharul vanilat, zaharul tos, sarea si coaja de lamaie. Apoi am adaugat iaurtul si am mixat. Dupa aceea am cernut peste compozitie faina impreuna cu praful de copt si am...Citeste continuarea
Gutui cu apa de trandafiri si...
Postat de: ianculubita in DulciuriPui pe foc timp de 10min intr-un vas apa,zahar,batonul de vanilie,cuisoarele,coaja si sucul de lamaie,iar dupa ce s-a format acest sirop adaugi apa de trandafiri;gutuile curatate de coaja si...Citeste continuarea
Gratar din piept de curcan la...
Postat de: rodicamaria in CurcanAm uns placa de grill cu putin ulei.Apoi 5 minute pe o parte,5 minute pe cealalta,pana nu mai sfaraie.Si gata.Apoi se poate asezona cu piper,Vegeta sau ce doriti. Citeste continuarea
Gratin de conopida cu mozarella
Postat de: dentistutza in Mancaruri de legumeConopida se pune la fiert in apa clocotita sarata. Eu am lasat-o 5-6 minute si am adaugat mixul de legume ca sa fiarba impreuna inca 3-4 minute.Intr-o craticioara se topeste untul in care se...Citeste continuarea
Gratin de spanac cu chiftelute si...
Postat de: Sidy in PorcCartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se decongeleaza. Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub un jet cu apa rece, apoi se taie felii. Usturoiul se...Citeste continuarea
Gogosi cu gem
Postat de: Ubulika in DulciuriPunem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat, esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit,...Citeste continuarea
Găluşte cu sos de legume şi...
Postat de: botcrina in Mancaruri cu carneÎntr-o oală punem apă la fiert. Între timp pregătim găluştele din ingredientele de mai sus. Când clocoteşte apa începem să facem găluştele cu ajutorul unei...Citeste continuarea
Gogosi aromate
Postat de: soryna1981 in DulciuriIntr-un bol se pune faina amestecata cu drojdia, apoi restul ingredientelor se amesteca sa se incorporeze bine toate ingredientele si se framanta cca 10-15 mi. Se acopera cu un prosop si se da...Citeste continuarea
Gogosi pufoase pentru ierni geroase
Postat de: alice_ciobanu in DulciuriIntr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale, galbenusurile, esenta de rom si coaja de portocala si laptele, iar la urma adaugati faina...Citeste continuarea
Gogosele cu dovleac
Postat de: alba_zori in DulciuriDaca puneti si un pic de dragoste ies cele mai bune gogosele care le-ati mancat vreodata. Deci incepem cu dovleacul galben: il curatam de coaja si de seminte, il cantarim ca sa fim mai...Citeste continuarea
Gogosi super pufoase
Postat de: danamatei in DulciuriSe pun toate ingredientele (exceptand untul) in cuva masinii de paine (programul framantare+dospire) incepand cu lichidele si terminand cu ingredientele uscate. Dupa ce s-au amestecat bine...Citeste continuarea
Galletto (cocos mic) umplut si...
Postat de: simo_brkic in PuiSunt sigura ca toti am facut varza calita si pui umplut ;)..am taiat varza si am "framantat-o" putin cu sare si piper,urmand apoi sa adaug cam 2 linguri bune de suc rosii. Am...Citeste continuarea
Ghiveci cu legume si piept de pui
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneMai inati ne ocupam de carne........dezosam pieptul de pui,indepartam pielea iar apoi fiecare piept de pui il taiem in doua .Crestam carnea din loc in loc si o condimentam cu sare , piper si marar...Citeste continuarea
Gogosele ardelenesti
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSe bat spuma ouale. Se rade branza sau cascavalul si se amesteca cu ouale. Se pipereaza dupa gust. Sare se adauga numai daca este nevoie. Se formeaza gogosele, mici si rotunde, care se prajesc in...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: Ubulika in DulciuriPunem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat, esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile...Citeste continuarea
Gogosi cu lingura
Postat de: marinicayou10 in DulciuriPunem intr-un caston sana sau iaurtul cu zaharul, ouale, paharul cu laptele, drojdia, un praf de sare, esentele, coaja de lamaie si amestecam bine. Punem faina putin cate putin si amestecam bine...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie si se amesteca continuu cu telul sa nu faca cocoloase. Se da focul mic si se mai fierbe 10...Citeste continuarea
Gogoşi cu marmeladă de prune
Postat de: botcrina in DulciuriÎntr-un vas înalt punem făina şi facem o gaură la mijloc, adăugăm drojdia, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de lapte, puţină apă şi puţină făină, după care lăsăm să...Citeste continuarea
Gulii umplute in zama
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe curata si se spala legumele . Morcovul razuit , cartoful si ceapa taiate cubulete+2 linguri de orz se calesc in putin ulei .Sarati si puneti la fiert cu 3 l apa ....Citeste continuarea
Gulas de porc cu galuste din cartofi
Postat de: ArianaBala in Porc- Bacon-ul il taiem in feliute mici si subtiri, si il rumenim putin in uleiul incins. Adaugam si carnea de porc ( taiata in patratele ) si rumenim la foc mic pana cand carnea se inmoaie. Din cand...Citeste continuarea
Gogosi cu miere si susan
Postat de: miha in DulciuriDrojdia se dizolva in putin lapte si 1 lingura de zahar. Faina se pune intr-un cuva masinii de paine, se face o gaura in mijloc si se toarna drojdia dizolvata. Se adauga apoi ouale, restul...Citeste continuarea
Gogosi cu ciocolata
Postat de: Irina in PrajituriIntr-o ceasca se pune laptele caldut si drojdia. Oul se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare, se adauga untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Se adauga faina si se...Citeste continuarea
Garnitura cartofi cu branza la...
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriCum se prepara Garnitura cartofi cu branza la cuptor, reteta simpla si savuroasa: Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ouale se amesteca bine cu smantana. Branza se...Citeste continuarea
Guguluf cu fructe uscate
Postat de: Criss in PrajituriSe bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Gratin de gnocchi
Postat de: CaroleCuisine in PastePregatire Gnocchi Decojim cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem. In apa punem putina sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii mai punem pentru 5 minute pe foc ca sa se usuce...Citeste continuarea
Guguluf de cacao
Postat de: panacris in PrajituriOuale se bat spuma cu zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul amestecand energic. Se incorporeaza usor faina, cacaua, praful de copt, esenta de portocale,...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: sufletista in PorcSe taie carnea felii, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pe ambele parti. Se adauga ceapa taiata, lasam se se prajeasca putin impreuna, dupa care adaugam restul ingredintelelor si...Citeste continuarea
Gratar de pui cu legume-pregatite...
Postat de: ela in Mancaruri cu carneBatem feliile de pui intr-o punga si le condimentam cu condimente pentru pui.Ungem cu ulei tigaia gril,o punem pe foc si lasam pana se inroseste manerul termic si apoi punem feliile de carne si...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: MyFancyCake in Aperitive / GarnituriTaiem fructele de avocado in 2 si scoatem samburele (unul din cele 2 fructe le pastram pentru a servire). Cu ajutorul unei lingurite scoatem pulpa de avocado. Stropim avocado cu suc de lamaie...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: caroline in DulciuriIn apa calduta se adauga zaharul si virful de sare. Se amesteca pina ce zaharul este topit. Eu il topesc la flacara aragazului. Apoi cind zaharul e topit, se adauga uleiul, drojdia si 2-3...Citeste continuarea
Gulas vienez
Postat de: Sidy in VitaCuratam ceapa si usturoiul , le tocam si le inabusim in ubt pina se inmoaie. Adaugam apoi carnea, berea, apa impreuna cu toate condimentele mai putin boiaua si pasta de ardei. Lasam sa...Citeste continuarea
Guguluf aperitiv
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriPregatim un vas in care amestecam ouale, faina si smanatana. Incorporam sunca taiata cubulete, ardeii si maslinele, tocam verdeata marunt si condimentam dupa gust. Toate astea le punem intr-o...Citeste continuarea
Glazura regala (royal icing)
Postat de: mitinita in DulciuriEste foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate, fara urma de ulei, altfel nu se va intari glazura....Citeste continuarea
Gogosi pufoase si gustoase
Postat de: Giorgia_gio in DulciuriDrojdia se pune cateva minute la dospit in putin lapte si putin zahar,se adauga peste faina,apoi se adauga si restul ingredientelor in afara de unt,se framanta aluatul foarte bine si la sfarsit se...Citeste continuarea
Galatopita
Postat de: LUK in PrajituriPuneti laptele la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara.Cand incepe sa fiarba adaugati untul, grisul,in ploaie amestecam mereu pana cand se ingroase.Luati de pe foc si raciti grisul.(eu l-am...Citeste continuarea
Galette cu prune
Postat de: ianculubita in PrajituriO forma rotunda o tapetezi cu hartie de copt, pui aluatul in interior lasand marginile in exterior; Intr-un castron pui prunele taiate, zahar, migdale, scortisoara si nuca; Acest amestec il pui...Citeste continuarea
Gogosari in otet cu prune si conopida
Postat de: mihaelar63 in MuraturiPuneti la fiert apa cu otetul , zaharul , sarea , piperul ,semintele de mustar si foile de dafin . Spalati si curatati atent gogosarii de seminte avand grija sa ramana intregi....Citeste continuarea
Guguluf din albusuri
Postat de: Criss in PrajituriSe bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: ela in DulciuriSpalam prunele,se scot samburii si le punem la scurs. Fierbem cartofii in apa cu sare,ii curatam si ii mixam ca pentru piure.Adaugam faina,uleiul,1/2lingurita zahar,un praf de sare si framantam...Citeste continuarea
Gem de mere
Postat de: Retetegg in ConserveMerele se curata de coaja si de cotor. Se dau prin razatoare, pe partea cea mai fina. Merg date si pe partea mai mare, dar atunci nu mai e gemul cremos ci se simte putin miezul. Se pun...Citeste continuarea
Gogosari in sos tomat by Ina
Postat de: aziz in ConserveSe curata si se taie ardeii sau gogosarii Ina zice felii eu am incercat felii prima data cand am facut si a doua oara cubulete.Ingredientele pentru sos se pun intr-o oala mai...Citeste continuarea
Gem de fructe asortate
Postat de: aziz in Dulceata / GemFructele se cantaresc dupa curatare ,cum zice DiaMar in reteta de marmelada ,fructele spalate si curatate se pun la fiert cu apa.Cand fructele sant fierte se pun la blender pana...Citeste continuarea
Gem de prune cu menta si scortisoara
Postat de: aziz in Dulceata / GemCuratam prunele de samburi si le taiem in 4 sau cum doriti.Punem zaharul peste ele astfel incat sa cuprinda bine fructele si dam la frigider o noapte.Adoua zi se pun intr-o oala de...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: Criss in DulciuriFaina se amesteca cu zaharul, aromele, se adauga laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Se incepe framantatul aluatului, timp in care adaugam si untul topit. Se framanta aluatul pana devine...Citeste continuarea
Gem de gutui cu merisoare
Postat de: mihaelar63 in Dulceata / GemMerisoarele se limpezesc si se pun la hidratat in 500 ml apa . Gutuile se sterg de puf , se spala , se curata de seminte si se taie patratele marunte si se pun la fiert in restul de 1,5 l apa ....Citeste continuarea
Galuste umplute cu ciuperci
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de postCartofii spalati se pun in apa la fiert in coaja. Cand sunt gata se racoresc putin cu apa rece si apoi se vor curata de coaja. Se lasa sa se raceasca mai bine timp in care vom pregati ciupercile...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: mihaelab in Dulceata / GemAlegem prunele bine coapte,dupa care le spalam bine apoi le scoatem samburii. Peste prunele fara samburi vom pune zaharul dupa care vom pune la frigider pana a doua zi. A doua zi vom pune...Citeste continuarea
Gulyasleves [ supa gulas ]
Postat de: mihaelar63 in SupeCeapa si ardeii se curata si se toaca marunt.Carnea se spala si se taie cuburi . Se prajeste ceapa , ardeiul.Se adauga carnea care a fost sarata . Se amesteca punand usturoiul...Citeste continuarea
Gutui coapte
Postat de: Julie in DulciuriGutuile se curata de puf, se spala si se taie in jumatati. Se indeparteaza casuta semintelor si se presara cu zahar vanilat amestecat cu scortisoara. Se aseaza intr-un vas termorezistent...Citeste continuarea