A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gogosele cu miere de albine

Postat de: aziz in Dulciuri

Facem un aluat din ingredietele de mai sus si-l lasam la crescut 40 minute, dupa care formam bilute pe care le lasam din nou sa creasca si apoi le prajim in ulei incins. Scoatem pe hartie...Citeste continuarea

Gogosi cu iaurt

Postat de: silvi0ara in Dulciuri

Se amesteca ouale cu zaharul vanilat, zaharul tos, sarea si coaja de lamaie. Apoi am adaugat iaurtul si am mixat. Dupa aceea am cernut peste compozitie faina impreuna cu praful de copt si am...Citeste continuarea

Gutui cu apa de trandafiri si...

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Pui pe foc timp de 10min intr-un vas apa,zahar,batonul de vanilie,cuisoarele,coaja si sucul de lamaie,iar dupa ce s-a format acest sirop adaugi apa de trandafiri;gutuile curatate de coaja si...Citeste continuarea

Gratar din piept de curcan la...

Postat de: rodicamaria in Curcan

Am uns placa de grill cu putin ulei.Apoi 5 minute pe o parte,5 minute pe cealalta,pana nu mai sfaraie.Si gata.Apoi se poate asezona cu piper,Vegeta sau ce doriti. Citeste continuarea

Gratin de conopida cu mozarella

Postat de: dentistutza in Mancaruri de legume

Conopida se pune la fiert in apa clocotita sarata. Eu am lasat-o 5-6 minute si am adaugat mixul de legume ca sa fiarba impreuna inca 3-4 minute.Intr-o craticioara se topeste untul in care se...Citeste continuarea

Gratin de spanac cu chiftelute si...

Postat de: Sidy in Porc

  Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se decongeleaza. Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub un jet cu apa rece, apoi  se taie felii. Usturoiul se...Citeste continuarea

Gogosi cu gem

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Punem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat,  esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit,...Citeste continuarea

Găluşte cu sos de legume şi...

Postat de: botcrina in Mancaruri cu carne

Într-o oală punem apă la fiert. Între timp pregătim găluştele din ingredientele de mai sus. Când clocoteşte apa începem să facem găluştele cu ajutorul unei...Citeste continuarea

Gogosi aromate

Postat de: soryna1981 in Dulciuri

Intr-un bol se pune faina amestecata cu drojdia, apoi restul ingredientelor se amesteca sa se incorporeze bine toate ingredientele si se framanta cca 10-15 mi. Se acopera cu un prosop si se da...Citeste continuarea

Gogosi pufoase pentru ierni geroase

Postat de: alice_ciobanu in Dulciuri

Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale, galbenusurile, esenta de rom si coaja de portocala si laptele, iar la urma adaugati faina...Citeste continuarea

Gogosele cu dovleac

Postat de: alba_zori in Dulciuri

Daca puneti si un pic de dragoste ies cele mai bune gogosele care le-ati mancat vreodata. Deci incepem cu dovleacul galben: il curatam de coaja si de seminte, il cantarim ca sa fim mai...Citeste continuarea

Gogosi super pufoase

Postat de: danamatei in Dulciuri

Se pun toate ingredientele (exceptand untul) in cuva masinii de paine (programul framantare+dospire) incepand cu lichidele si terminand cu ingredientele uscate. Dupa ce s-au amestecat bine...Citeste continuarea

Galletto (cocos mic) umplut si...

Postat de: simo_brkic in Pui

Sunt sigura ca toti am facut varza calita si pui umplut  ;)..am taiat varza si am "framantat-o" putin cu sare si piper,urmand apoi sa adaug cam 2 linguri bune de suc rosii. Am...Citeste continuarea

Ghiveci cu legume si piept de pui

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Mai inati ne ocupam de carne........dezosam pieptul de pui,indepartam pielea iar apoi fiecare piept de pui il taiem in doua .Crestam carnea din loc in loc si o condimentam cu sare , piper si marar...Citeste continuarea

Gogosele ardelenesti

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Se bat spuma ouale. Se rade branza sau cascavalul si se amesteca cu ouale. Se pipereaza dupa gust. Sare se adauga numai daca este nevoie. Se formeaza gogosele, mici si rotunde, care se prajesc in...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Punem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat,  esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile...Citeste continuarea

Gogosi cu lingura

Postat de: marinicayou10 in Dulciuri

Punem intr-un caston sana sau iaurtul cu zaharul, ouale, paharul cu laptele, drojdia, un praf de sare, esentele, coaja de lamaie si amestecam bine. Punem faina putin cate putin si amestecam bine...Citeste continuarea

Gris cu lapte

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie si se amesteca continuu cu telul sa  nu faca cocoloase. Se da focul mic si se mai fierbe 10...Citeste continuarea

Gogoşi cu marmeladă de prune

Postat de: botcrina in Dulciuri

Într-un vas înalt punem făina şi facem o gaură la mijloc, adăugăm drojdia, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de lapte, puţină apă şi puţină făină, după care lăsăm să...Citeste continuarea

Gulii umplute in zama

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se curata si se spala legumele . Morcovul razuit , cartoful si ceapa taiate cubulete+2 linguri de orz se calesc in putin ulei .Sarati si puneti la fiert cu  3 l apa ....Citeste continuarea

Gulas de porc cu galuste din cartofi

Postat de: ArianaBala in Porc

- Bacon-ul il taiem in feliute mici si subtiri, si il rumenim putin in uleiul incins. Adaugam si carnea de porc ( taiata in patratele ) si rumenim la foc mic pana cand carnea se inmoaie. Din cand...Citeste continuarea

Gogosi cu miere si susan

Postat de: miha in Dulciuri

Drojdia se dizolva in putin lapte si 1 lingura de zahar. Faina se pune intr-un cuva masinii de paine, se face o gaura in mijloc si se toarna drojdia dizolvata. Se adauga apoi ouale, restul...Citeste continuarea

Gogosi cu ciocolata

Postat de: Irina in Prajituri

  Intr-o ceasca se pune laptele caldut si drojdia. Oul se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare, se adauga untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Se adauga faina si se...Citeste continuarea

Garnitura cartofi cu branza la...

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Garnitura cartofi cu branza la cuptor, reteta simpla si savuroasa: Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ouale se amesteca bine cu smantana. Branza se...Citeste continuarea

Guguluf cu fructe uscate

Postat de: Criss in Prajituri

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Gratin de gnocchi

Postat de: CaroleCuisine in Paste

Pregatire Gnocchi Decojim cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem. In apa punem putina sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii mai punem pentru 5 minute pe foc ca sa se usuce...Citeste continuarea

Guguluf de cacao

Postat de: panacris in Prajituri

Ouale se bat spuma cu zaharul,  zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul amestecand energic. Se incorporeaza usor faina, cacaua, praful de copt, esenta de portocale,...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: sufletista in Porc

Se taie carnea felii, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pe ambele parti. Se adauga ceapa taiata, lasam se se prajeasca putin impreuna, dupa care adaugam restul ingredintelelor si...Citeste continuarea

Gratar de pui cu legume-pregatite...

Postat de: ela in Mancaruri cu carne

Batem feliile de pui intr-o punga si le condimentam cu condimente pentru pui.Ungem cu ulei tigaia gril,o punem pe foc si lasam pana se inroseste manerul termic si apoi punem feliile de carne si...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: MyFancyCake in Aperitive / Garnituri

Taiem fructele de avocado in 2 si scoatem samburele (unul din cele 2 fructe le pastram pentru a servire). Cu ajutorul unei lingurite scoatem pulpa de avocado. Stropim avocado cu suc de lamaie...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: caroline in Dulciuri

In apa calduta se adauga zaharul si virful de sare. Se amesteca pina ce zaharul este topit. Eu il topesc la flacara aragazului. Apoi cind zaharul e topit, se adauga uleiul, drojdia si 2-3...Citeste continuarea

Gulas vienez

Postat de: Sidy in Vita

Curatam ceapa si usturoiul , le tocam si le inabusim in ubt pina se inmoaie. Adaugam apoi carnea, berea, apa impreuna cu toate condimentele mai putin boiaua si pasta de ardei. Lasam sa...Citeste continuarea

Guguluf aperitiv

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Pregatim un vas in care amestecam ouale, faina si smanatana. Incorporam sunca taiata cubulete, ardeii si maslinele, tocam verdeata marunt si condimentam dupa gust. Toate astea le punem intr-o...Citeste continuarea

Glazura regala (royal icing)

Postat de: mitinita in Dulciuri

Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate, fara urma de ulei, altfel nu se va intari glazura....Citeste continuarea

Gogosi pufoase si gustoase

Postat de: Giorgia_gio in Dulciuri

Drojdia se pune cateva minute la dospit in putin lapte si putin zahar,se adauga peste faina,apoi se adauga si restul ingredientelor in afara de unt,se framanta aluatul foarte bine si la sfarsit se...Citeste continuarea

Galatopita

Postat de: LUK in Prajituri

Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara.Cand incepe sa fiarba adaugati untul, grisul,in ploaie amestecam mereu pana cand se ingroase.Luati de pe foc si raciti grisul.(eu l-am...Citeste continuarea

Galette cu prune

Postat de: ianculubita in Prajituri

O forma rotunda o tapetezi cu hartie de copt, pui aluatul in interior lasand marginile in exterior; Intr-un castron pui prunele taiate, zahar, migdale, scortisoara si nuca; Acest amestec il pui...Citeste continuarea

Gogosari in otet cu prune si conopida

Postat de: mihaelar63 in Muraturi

Puneti la fiert apa cu otetul , zaharul , sarea , piperul ,semintele de mustar si foile de dafin .  Spalati si curatati atent gogosarii de seminte avand grija sa ramana intregi....Citeste continuarea

Guguluf din albusuri

Postat de: Criss in Prajituri

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: ela in Dulciuri

Spalam prunele,se scot samburii si le punem la scurs. Fierbem cartofii in apa cu sare,ii curatam si ii mixam ca pentru piure.Adaugam faina,uleiul,1/2lingurita zahar,un praf de sare si framantam...Citeste continuarea

Gem de mere

Postat de: Retetegg in Conserve

Merele se curata de coaja si de cotor. Se dau prin razatoare, pe partea cea mai fina. Merg date si pe partea mai mare, dar atunci nu mai e gemul cremos ci se simte putin miezul. Se pun...Citeste continuarea

Gogosari in sos tomat by Ina

Postat de: aziz in Conserve

  Se curata si se taie ardeii sau gogosarii Ina zice felii eu am incercat felii prima data cand am facut si a doua oara cubulete.Ingredientele pentru sos se pun intr-o oala mai...Citeste continuarea

Gem de fructe asortate

Postat de: aziz in Dulceata / Gem

   Fructele se cantaresc dupa curatare ,cum zice DiaMar in reteta de marmelada ,fructele spalate si curatate se pun la fiert cu apa.Cand fructele sant fierte se pun la blender pana...Citeste continuarea

Gem de prune cu menta si scortisoara

Postat de: aziz in Dulceata / Gem

 Curatam prunele de samburi si le taiem in 4 sau cum doriti.Punem zaharul peste ele astfel incat sa cuprinda bine fructele si dam la frigider o noapte.Adoua zi se pun intr-o oala de...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: Criss in Dulciuri

Faina se amesteca cu zaharul, aromele, se adauga laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Se incepe framantatul aluatului, timp in care adaugam si untul topit. Se framanta aluatul pana devine...Citeste continuarea

Gem de gutui cu merisoare

Postat de: mihaelar63 in Dulceata / Gem

Merisoarele se limpezesc si se pun la hidratat in 500 ml apa . Gutuile se sterg de puf , se spala , se curata de seminte si se taie patratele marunte si se pun la fiert in restul de 1,5 l apa ....Citeste continuarea

Galuste umplute cu ciuperci

Postat de: mamaieelena in Mancaruri de post

Cartofii spalati se pun in apa la fiert in coaja. Cand sunt gata se racoresc putin cu apa rece si apoi se vor curata de coaja. Se lasa sa se raceasca mai bine timp in care vom pregati ciupercile...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: mihaelab in Dulceata / Gem

Alegem prunele bine coapte,dupa care le spalam bine apoi le scoatem samburii. Peste prunele fara samburi vom pune zaharul dupa care vom pune la frigider pana a doua zi. A doua zi vom pune...Citeste continuarea

Gulyasleves [ supa gulas ]

Postat de: mihaelar63 in Supe

 Ceapa si ardeii se  curata si se toaca marunt.Carnea se spala si se taie cuburi . Se prajeste ceapa , ardeiul.Se adauga carnea care a fost sarata . Se amesteca punand usturoiul...Citeste continuarea

Gutui coapte

Postat de: Julie in Dulciuri

Gutuile se curata de puf, se spala si se taie in jumatati. Se indeparteaza casuta semintelor si se presara cu zahar vanilat amestecat cu scortisoara. Se aseaza intr-un vas termorezistent...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]