Goffre cu scorţişoară
Postat de: Gouda in DulciuriSe amestecă untul cu zahărul în blender, apoi se adaugă ouă, scorţşişoara, se amestecă bine. Apoi la urmă se adaugă făina, se amestecă bine pînă consistenţa devine...Citeste continuarea
Gnocchi cu pui in sos rosu
Postat de: Anamaria7 in PuiPieptul de pui se taie felii subtiri de cca 3cm lungime, se sareaza si se pipereaza si se lasa in sosul de soia cca 30min. Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se curata de coaja cat sunt...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: bitza in Conserve1. Gogosarii se curata de seminte si cotoare si se taie felii.Se aseaza intr-un vas,iar peste ei se pune otetul,zaharul si sarea si le lasa 24 de ore la frigider pana isi lasa zeama si se inmoaie...Citeste continuarea
Gogosari murati la rece
Postat de: lira in MuraturiGogosarii se spala, se taie in felii groase si se lasa sa stea cu 1 lingura sare o ora. Se pune zaharul si se mai lasa sa stea o ora. Se amesteca din cand in cand sa nu se depuna zaharul pe...Citeste continuarea
Gogosari cu gogonele
Postat de: lira in MuraturiLegumele se taie feliute si se pun toate intr-un vas mai mare. Se adauga otetul, sarea, zaharul si salicilul si se lasa pana a doua zi amestecand din cand in cand. Se pun in borcane si se...Citeste continuarea
Gogosi New Orleans
Postat de: lira in DulciuriAlbusurile se bat spuma, iar galbenusurile se amesteca cu zahar pana devine un amestec cremos. Peste galbenusuri se adauga sarea, sucul de portocale, uleiul, coaja de portocale si se amesteca...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSpalam cartofii bine, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Ii decojim, apoi ii pasam pana obtinem un piure. Adaugam...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: LALY in Muraturi1.Se spala gogosarii si se sterg.Se taie jumatati daca sunt mai mici,sau sferturi daca sunt mai mari. 2.Intr-un vas mare punem gogosarii,adaugam peste ei zaharul,sarea,otetul,foile de...Citeste continuarea
Guguluf cu coacaze,afine si lamaie
Postat de: diaconta in PrajituriUntul se freaca spuma cu zaharul pudra.Se adauga pe rand ouale (doar un albus il pastram pentru glazura)avand grija sa-l incorporam pe fiecare bine inainte de a-l adauga pe urmatorul.Punem iaurtul...Citeste continuarea
Gogonele murate
Postat de: Ina in ConserveGogonelele si frunzele de telina se spala cu apa rece, conopida se desface in buchetele si se spala si ea. Morcovul si hreanul se razuie bine cu un cutit si se taie rondele sau bucati mai...Citeste continuarea
Guguluf cu lamaie si glazura de...
Postat de: medioto59 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga treptat ca la maioneza uleiul apoi faina. Se amesteca bine. Separat se bat...Citeste continuarea
Galuste cu struguri
Postat de: Corina33 in DulciuriCartofii fierti se zdrobesc cu furculita, apoi se amesteca cu sarea, grisul, faina si oul pana devine un aluat lipicios. Strugurii se spala si se sterg cu un prosop. Se pune apa la fiert...Citeste continuarea
Gnocchi albi si galbeni
Postat de: lilik in PasteFierbem cartofii cu coaja si dovlecul il facem la cuptor sau la baine-marine. Cand cartofii sunt fierti ii curatam de coaja si in pasam. 350 de gr din cartofi ii amestecam cu 100 gr faina...Citeste continuarea
Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi
Postat de: Sylvia in Fructe de marePrepararea este simpla si usoara : in prealabil se prajeste painea pana se rumeneste putin, apoi se taie patrate potrivite ca marime, in jur de 3 cm pe...Citeste continuarea
Gheare de urs
Postat de: Anamaria7 in DulciuriAluatul se lasa la dezghetat si intre timp se prepara umplutura. Albusul de ou se bate cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand devine lucios, dupa care se pun...Citeste continuarea
Gem de gutui cu trandafiri
Postat de: dentistutza in Dulceata / GemSe face un sirop legat din zahar,apa plata si zeama de la lamaie. Gutuile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari pana la partea lemnoasa. Indata ce le-am ras se introduc in...Citeste continuarea
Gogosari marinati , umpluti cu legume
Postat de: anisoara in ConserveVoi descrie proportia pentru un borcan de 2 litri. Pentru aceasta reteta se alege 1 kg de gogosari sau ardei , de marime mai mica. Se spala si se inlatura coditele si semintele . Se spala 700...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: Ina in ConserveGogosarul se spala, se scoate cotorul si se taie felii late de doua-trei degete. Hreanul se curata si se taie in bucati de cca 5-6 cm. Morcovul de taie rondele. Conopida se desface buchetele...Citeste continuarea
Gamboti cu prune
Postat de: Bunica in DulciuriCartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Cat fierb cartofii, se spala prunele, li se scot samburii si se introduce putin zahar in locul samburilor. Se pregateste pesmetul :...Citeste continuarea
Guvizi cu sos dulce-acrisor
Postat de: vero_closca in Pestese curata si se spala guvizii,se presara cu putina sare,se dau prin faina si se prajesc.rosiile si gogosarul se curata,se spala si se paseaza cu blenderul.intr-o tigaie se incalzesc cele 2 linguri...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Julie in DulciuriCartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata si se paseaza ,apoi se amesteca cu gris, ulei, sare, zahar si faina. Pesmetul se rumeneste in ulei si se amesteca apoi cu zahar...Citeste continuarea
Ghiveci frantuzesc
Postat de: Julie in Mancaruri de legumeSe taie ceapa pestişori ,morcovul betişoare subţiri ,bacon-ul felii . Se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc 5-6 minute. Se adauga o cana cu apa si se acopera tigaia cu un capac....Citeste continuarea
Gulas la ceaun
Postat de: mimmi in Mancaruri cu carneCeapa si ardeiul se taie marunt si se calesc in ulei.Carnea de vita se taie cubulete,se adauga in ceaun apa,condimentele,sucul de rosii si se lasa la fiert.Se gusta carnea sa fie cat de cat...Citeste continuarea
Gem de prune si pere
Postat de: AlinaL in Dulceata / GemDupa ce am facut jeleul de prune dupa reteta Bitzei, mi-au rezultat niste "reziduri".Prunele rezultate le-am decojit (foarte usor am dat coaja la o parte), apoi am curatat perele...Citeste continuarea
Gogosari in sos
Postat de: rocsi_1612 in ConserveSe spala bine gogosarii, apoi ii curatati de cotoare si toate semintele. Ii taiati felii mai mari, nu foarte subtiri. Intr-o tigaie mai mare puneti sa preparati sosul. Turnati otetul,...Citeste continuarea
Galusti cu prune
Postat de: silvi0ara in DulciuriSe fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert se piseaza cu furculita sau se dau prin masina de tocat,ca la piure. Cand s-au racit ,se adauga...Citeste continuarea
Gogosi din aluat oparit
Postat de: bitza in Prajituriapa,sarea si uleiul se pun intr-o cratita pe foc.Cand clocotesc se da la minim si se pune faina in bloc(toata,printr-o singura miscare) si se amesteca cu o lingura de lemn pana se...Citeste continuarea
Gomboti - galuste cu prune
Postat de: pusikmea in DulciuriSpalam cartofii, ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine. Spalam si punele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar...Citeste continuarea
Gem de struguri
Postat de: jolygina in Dulceata / Gemse curata boabele de struguri de pe ciorchine si se scot samburii, daca au, si se dau prin blender se pune zaharul si coaja de la lamaie si de pun pe foc cam 30-45 min, cand...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemPrunele se aleg sa fie coapte, se spala bine si se indeparteaza coditele. Se taie in doua si se inlatura samburii. Se pun intr-o oala de tuci, un rand de prune unul de zahar, iar prune, iar...Citeste continuarea
Gomboti (galuste) cu piersici
Postat de: rivka in DulciuriCartofii ii curatam si ii punem la fiert.Cand sunt fierti se scurg de apa si se zdrobesc bine ca si pentru puree de cartofi.Se adauga lingura de unt topit, faina, oul si zaharul si se formeaza o...Citeste continuarea
Gem din trei fructe (mere,pere si...
Postat de: bitza in Dulceata / Gem1. Merele se curata de coaja si se taie cubulete.Perele si bananele se taie si ele cubulete si se stoarce o lamaie peste ele.Se pun intr-o cratita,se adauga zaharul si apa si se fierb la foc...Citeste continuarea
Gaina cu rosioare
Postat de: vero_closca in Puispeli bine carnea si o pui la fiert in apa rece cu putina sare.spumezi de cate ori este nevoie.cand carnea este aproape fiarta o scoti si o pui sa se rumeneasca putin intr-o tigaie cu cele 2...Citeste continuarea
Gratar cu sos "ciocolatiu"
Postat de: vero_closca in Pestecartofii se curata si se fierb in apa usor sarata dar la foc mic ca sa ramana intregi.se spala legumele si pestele si se usuca.pestele,vinetele si dovleceii se portioneaza,se ung cu ulei de...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: mena29 in DulciuriPrima data spalam prunele si le scoatem samburii dupa care le vom opari pret de 2 minute intr-un litru de apa in care am adaugat 1 lingurita de scortisoara si 3 linguri de zahar . Vom folosi...Citeste continuarea
Gaina umpluta cu clatite
Postat de: anisoara in PuiPrima etapa: Pentru aceasta receta e necesar sa cumparati o gaina sau un cucos mare. Gaina se curata de pene mici , se parlesc tot perisorii pe toate partile si se spala foarte...Citeste continuarea
Gogonele murate
Postat de: mimmi in Muraturise pun frunze de telina, cimbru ,1 frunza de dafin,2 frunze de visin, marar ,2-3 bucati de hrean curatat. Se pun gogonele si ardeiul iute. Pe deasupra se pun frunze de visin,1 frunza de...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: jolygina in Dulceata / Gemse curata prunele de samburi si se dau prin blendar sau prin masina de tocat carne ,dupa care adaugam zaharul si nucile si punem sa fiarba la foc mic timp de o ora ,daca mai este nevoie il...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi frantuzesti
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ouale se pun in apa rece. Cartofii se curata de coaja dupa ce s-au racit...Citeste continuarea
Gustare rapida cu surimi
Postat de: mihaelar63 in Fructe de marerulourile de surimi se condimenteaza si se fierb in apa cu 2 felii de lamaie timp de 2 minute[daca le lasi mai mult se vor desface si vor arata ca taiteii] surimi se scurge se pune pe o...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: izulika in DulciuriCartofi se spala, si se pun la fiert in coaja.Dupa ce au fiert se lasa putin la racit si se curata de coaja apoi se zdrobesc ca pentru piure.Se adauga oul si faina si se amesteca bine.Prunele se...Citeste continuarea
Gratar din piept cu cascaval
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carnePieptul de curcan este mai fraged daca este tinut putin in lapte (2 ore cel putin,eu de data aceasta nu l-am tinut )dupa care se scoate, se pune pe un servet se tamponeaza bine ,si se ...Citeste continuarea
Gogosi economice
Postat de: Julie in DulciuriDizolvam drojdia in 2 linguri cu apa calduta. O amestecam apoi cu iaurtul, ouale, zaharul si coaja de lamaie. La sfarsit adaugam faina . Framantam bine , sa iasa un aluat potrivit de tare,...Citeste continuarea
Galuste cu prune in sirop de menta
Postat de: lia in DulciuriPrunele le spalam ,le scoatem samburii cu atentie fara sa le despicam complet si le lasam la scurs intr-o strecuratoare . Intr-o tigaie anti-aderenta, punem untul la topit si adaugam...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu piept de pui
Postat de: pusikmea in PuiSpalam pieptul de pui si il punem la fiert in putina apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie. Spalam legumele, le curatam si taiem dupa preferinte. Dupa ce a fiert pieptul de pui, punem si...Citeste continuarea
Gogosele mexicane-churros
Postat de: epurasha2bb in DulciuriPuneti pe foc apa cu un praf de sare si cand apa clocoteste adaugati faina amestecand cu un tel nemetalic.Adaugati si zaharul pudra. Luati compozitia de pe foc si incercati sa...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: Sylvia in PrajituriNu am schimbat mare lucru la reteta doar ca am injumatatit cantitatile si am schimbat uleiul cu unt topit in compozitie. Preparare: facem un aluat din cartofii...Citeste continuarea
Gogosari marinati cu miere de albina
Postat de: anisoara in ConserveSe spala gogosarii si se usuca bine. Se taie in jumatati si se curata de seminte si peduncul. Dupa preferinta se mai impart in felii mai mici. Usturoiul se curata tot. Borcanele si...Citeste continuarea
Gem de banane
Postat de: bitza in Dulceata / GemBananele se taie cubulete si se amesteca cu sucul de lamaie.Apa se amesteca cu zaharul si se fierbe un sirop,apoi se adauga bananele cu sucul de lamaie.Se fierbe pana se ingroase(se amesteca...Citeste continuarea
Gogonele cu conopida murate
Postat de: nadina73 in MuraturiAm scris cantitatile pentru 11 borcane de 400 atatea mi-au iesit mie. Se spala gogonelele si se taie. Eu am gasit gogonele foarte mari (rosii verzi cum le numesc spaniolii, care le folosesc la...Citeste continuarea