Gogosi pufoase

de mihaelaM in Dulciuri, 8 Mai 2011 | 14582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 50ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
  • 1lingura zahar
  • coaja de la o lamaie
  • drojdie(cat o nuca)
  • 3oua
  • untura
  • zahar pudra
  • 3plicuri de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Cernem faina iar in mijloc facem un cuib unde punem ouale,zaharul,un praf de sare,untul,coaja de lamaie,drojdia si lapte cald si amestecam pana ce nu se mai lipeste de maini,daca e nevoie mai adaugati faina. Dupa ce o framantam bine o acoperim cu un prosop si o lasam sa creasca timp de 30min.

Cand coca a crescut punem pe masa de lucru ulei dupa care luam aluatul si-l intindem,dupa care taiem cu paharul.Lasam gogoselele inca 5min asa intinse.

Intre timp punem untura la foc(cat mai multa),o incercam cu putin aluat sa vedem daca s-a incins bine.Luam o bucatica mica de aluat si punem in untura cand se ridica deasupra inseamna ca putem pune gogosile.Cand gogosile sunt gata le scoatem pe un prosop de hartie si le lasam asa 2-3 min dupa care le tavalim prin zahar pudra cu vanilie(eu nu am avut asa ca am rasnit repede zahar iar peste el am pus 3plicuri de vanilie).Cam atat va doresc pofta buna!

TIPS-URI

1

daca intinde-ti alutul cu ulei nu o sa se innegreasca untura

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Primele mele gogosi