Gulaş
Postat de: AlexJ in PorcIn primul rând folosiți o oala mare pentru că aveți nevoie de spațiu de manevră și nu doriți sa vedeți gulașul pe tot aragazul . Fiți pregătite să plângeți....Citeste continuarea
Gogosi aromate
Postat de: lilik in DulciuriPunem sucul de portocala,laptele,untul,zaharul si coaja de portocala intr-o oala pe foc pana se topesc untul si zaharul(daca e prea cald il lasam sa se racoreasca pt a nu opari aluatul). Faina...Citeste continuarea
Ghiveci la cuptor
Postat de: lilik in Mancaruri de postCuratam,spalam si taiem cubulete potrivite toate legumele. Punem pe foc ceapa cu putin ulei,iar cand se inmoaie punem legumele cubulete si le lasam cateva minute,dupa care le punem intr-o...Citeste continuarea
Gogosele pudrate
Postat de: Ina in DulciuriDrojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar si un strop de apa calduţa. Adaugam inca 100 ml apa calda pentru a topi bine drojdia, apoi turnam toata compoziţia peste faina in care...Citeste continuarea
Guguluf cu portocala
Postat de: ianculubita in PrajituriPortocala,spalata cu apa calduta,taiata cubulete cu tot cu coaja dar fara samburi,o pun in blender pana devine o pasta; rastorn in alt vas si amestec cu mixerul cu palete,adaugand cate un...Citeste continuarea
Gogosele cu dulceata
Postat de: Dya in DulciuriMod de pregatire: Cernem faina, impreuna cu praful de sare, intr-un castron, iar la mijloc facem o adancitura in care vom pune drojdia amestecata cu 1 lingurita de zahar, cu...Citeste continuarea
Gogosi cu budinca de ciocolata
Postat de: sufletista in Dulciurise face maiaua din drojdie,ou,1 lingura zahar,2 linguri apa,1 lingura faina, se amesteca bine se lasa 15 min sa faca besici, se pune faina intr-un castron se face gaura in mijloc si se...Citeste continuarea
Gogosi cu branza si stafide
Postat de: sufletista in Dulciurise face maiaua din ou 3 linguri zahar,un praf de sare,margarina,drojdia si 2 linguri faina, se pune faina intr-un castron mai mare se face gaura si se adauga maiaua, se adauga 150 g zahar si...Citeste continuarea
Gurkensalat
Postat de: mitinita in SalateSe taie castravetii in rondele. Se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare cam 20 de minute. Amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Se condimenteaza dupa gust si se da la...Citeste continuarea
Galuste cu prune (de post)
Postat de: Anamaria7 in PrajituriPrunele uscate se pun la muiat de seara in apa domoala cu putina esenta de rom. Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au racit, decojim cartofii, ii pasam si adaugam faina,...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: ExploraCuisine in Mancaruri de postSpalam legumele si le curatam de coaja si le tocam marunt. Intr-o cratita, punem 2 linguri ulei si prajim ceapa. Cand ceapa incepe sa se inmoaie putin, adaugam ardeii si amestecam mereu. Lasam sa...Citeste continuarea
Gogosi de post cu mere si banane
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de postSe topeste drojdia intr-o cescuta cu apa calduta si o lingurita de zahar. Se scoate faina din timp in bucataria incalzita si apoi se cerne intr-un vas incapator.Se face o gropita cu pumnul in...Citeste continuarea
Ghiveci
Postat de: ianculubita in Mancaruri de legumeToate ingredientele,curatate,spalate,apoi in cratita cu ulei,incep sa le asez in ordinea urmatoare:ceapa,morcovul,dovlecelul,vanata,telina si ardeiii,toate taiate rondele subtiri si asezate in...Citeste continuarea
Ghiveci calugaresc
Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de postCuratam legumele de coaja, le taiem in cuburi mai mari, apoi taiem ceapa si o calim in ulei. Adaugam legumele peste ceapa si le calim putin si pe acestea. Punem apa peste legume, o frunza de...Citeste continuarea
Gusa de porc & aripioare de pui...
Postat de: maxion in Mancaruri cu carneCarnea, mai bine spus gusa, o taiem bucati , aripioarele le trecem prin flacara la aragaz sa ardem ciumpii ramasi si taiem varfurile sa ramana doar cele doua parti mai carnoase . Dupa aceea...Citeste continuarea
Gogosele mexicane-Churros
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe procedeaza in felul urmator: -apa impreuna cu sarea si uleiul se pun la fiert iar in momentul in care acestea vor clocotii se trage cratita de pe foc si se adauga toata faina deodata...Citeste continuarea
Gustarile promise ...un fel de...
Postat de: puideom150 in Aperitive / GarnituriIn primul rand am lasat aluatul la temperatura camerei timp de cateva ore, pentru se decongela. Cand a ajuns suficient de maleabil, pentru a se putea lucra cu el, am uns o tava cu ulei si apoi am...Citeste continuarea
Gustarile promise: pentru...
Postat de: puideom150 in Aperitive / GarnituriMai aveti nevoie de o rogojina de bambus, care o sa va ajute la formarea rulourilor si...ce mai trebuie oare??? ;-) Bineinteles, un cutit ascutit... :-)) Cum am facut... Pai, am facut o...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: aziz in Mancaruri de legumese caleste ceapa intr-un pic de ulei, adaugam ardeiul gras taiat fisii,lasam impreuna cu capacul deasupra pina se inabusesc bine adaugam apoi restul de legume punem apa calda si potrivim de sare...Citeste continuarea
Green smoothie cu fructe rosii
Postat de: RuxyRux in CocktailSe stoarce intai sucul de la portocale si rodii si apoi se pune totul la blender. Se serveste cu placere...este incredibil de delicios! Oferiti-le copiilor vostrii zilnic un pahar de suc...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: divainbucatarie in Mancare copiiPunem laptele cu zaharul la fiert intr-o craticioara, la foc mic. Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam incontinuu. Il lasam sa fiarba cateva minute pana incepe sa se...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu crema de vanilie...
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe face cald in bucatarie, se pregateste masa de lucru si ingredientele. Se pune in mijlocul fainii o maia formata din: oul batut si iaurtul amestecat cu crema de lapte cu extract de nuca de...Citeste continuarea
Guguluf de criza a la...Pusikmea
Postat de: Sidy in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Margarina o topim pe foc mic. Albusurile le batem spuma cu un prag de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina ( 100 g) adaugata cate...Citeste continuarea
Gogosi simple sau cu gem
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe face o maia din drojdie, putin lapte, zahar si faina si se lasa cateva minute sa creasca. Ouale se bat bine, se adauga restul de lapte, iaurtul, zaharul, z. vanilat, sarea, uleiul si coaja de...Citeste continuarea
Gofre pentru micul dejun
Postat de: MIUTA in DulciuriSe freaca untul spuma cu zaharul.Apoi incorporam ouale si zaharul vanilat.Amestecam foarte bine ingredientele.Eu am folosit mixerul.Turnam laptele si amestecam usor din nou.Punem macul iar la...Citeste continuarea
Gulas de oaie
Postat de: MIUTA in OaieAm calit ceapa in untura de porc.Am adaugat un ardei si un morcov taiat cubulete.Am mai lasat la calit cateva minute si am pus pasta de ardei.Apoi am pus carnea de oaie curatata de pielite,spalata...Citeste continuarea
Gogosi rapide si economice...
Postat de: asubana in DulciuriDrojdia se dizolva in iaurt sau 1/2 pachet praf copt/ amoniac dizolvat in putin lapte sau un pachet de drojdie. Incet icepem sa framantam. Intre timp se adauga sarea si ouale unul dupa...Citeste continuarea
Garnitura cartofi frantuzesti
Postat de: lavinia24 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja, se lasa sa se raceasca, se taie rondele si se asaza intr-un vas de yena uns cu putin unt. Peste stratul de cartofi se asaza un rand de oua fierte tare taiate rondele,...Citeste continuarea
Gogosele cu iaurt
Postat de: LUK in DulciuriOmogenizam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.Adaugam iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus.Cu poshul sau...Citeste continuarea
Gogosele cu dulceata de cirese amare
Postat de: adasev12 in Dulciuridrojdia se dizolva in piutin lapte caldut cu o l-ita de zahar. se pun intr-un castron toate ingredientele, mai putin faina, si se mixeaza fff bine, apoi se adauga faina pe rand , cat cuprinde, ca...Citeste continuarea
Gogosi cu lingurita
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe bat ouale, se adauga iaurtul, vanilia, coaja de portocala, zaharul, faina, un praf sare si praful de copt. Se ia cu lingurita din compozitie si se prajesc in ulei. Se scot si se pudreaza.......Citeste continuarea
Gauffre
Postat de: LUK in PrajituriVafele se ung cu dulceata.Se pune deasupra frisca apoi peste frisca sirop de visine... Citeste continuarea
Galaktoboureko...pfff... Complicat?...
Postat de: puideom150 in DulciuriSa va spun si ce am facut cu toate astea... Am pus la fiert laptele cu grisul, un praf de sare si coaja de la o lamaie. Am luat la bataie cele 7 galbenusuri de ou cu 7 linguri de zahar, pana s-au...Citeste continuarea
Guacamole cu seminte
Postat de: RuxyRux in SosuriSe paseaza cu furculita avocado, ceapa si usturoiul se taie marunt, rosia se toaca, se adauga semintele, se amesteca toate , se pune zeama de lamaie, ulei de masline , sare dupa gust si apoi la...Citeste continuarea
Ghebe cu ou
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriAm fiert ghebele in 3 ape ca sa iasa sarea din ele, dupa care le-am taiat sa nu fie prea mari. Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins, am curatat usturoiul, 4 catei i-am tocat marunt,...Citeste continuarea
Gratin frantuzesc
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii,se spala si taie rondele. Intr-un vas yena se freaca fundul acestuia cu usturoi, apoi se unge cu unt si se pun cartofii rondele nu chiar unul langa altul,petrecuti putin ca in...Citeste continuarea
Gordon bleu cu cartofi la cuptor
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriPreparare: Pentru inceput, feliem pieptul de pui si, la fel ca si la snitele, batem fiecare felie pe ambele parti. Intr-un castronel spargem ouale si le amestecam cu sare si...Citeste continuarea
Gogosari a la Nico
Postat de: nico15 in MuraturiSe spala si se curata gogosarii daca sunt stricati, se desface conopida in buchetele, se taie varza rosie in sferturi, morcovii se taie in rondele sau bare. Se pune compozitia lichida formata din...Citeste continuarea
Gulas cu cartofi si carnati
Postat de: mirela0911 in PorcSe curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Intre timp se taie carnatul rondele si se pune peste ceapa sa se caleasca impreuna. Cartofii se curata si se taie cubulete....Citeste continuarea
Gogonele si pepenasi in saramura a...
Postat de: nico15 in MuraturiSe spala legumele, se curata morcovii si telina si se taie in diferite forme. Se va pregatii o saramura dupa cum urmeaza: La 1 L de apa 1 lingura de sare 1...Citeste continuarea
Gogosi cu glazura de ciocolata
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc in care adaugam ouale, laptele putin caldut, drojdia, iaurtul, esenta de vanilie, 150 gr zahar, sare. Facem aluatul, il lasam sa creasca iar intre...Citeste continuarea
Gratin de ciuperci si cartofi cu...
Postat de: mamaieelena in RataPieptul de rata spalat condimentat si pus la tigaie prajit si apoi pus la cuptor incins 40 de minute . Intre timp spalam ciupercile si le pun in vasul electric pt gratinare si in locul...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella
Postat de: divainbucatarie in PasteCartofii fierti si curatati de coaja ii dam prin razatoare. Ii amestecam apoi cu faina si ou si facem un aluat. Presaram faina pe suprafata de lucru. Luam aluat si il rostogolim pana obtinem un...Citeste continuarea
Gulas de fasole boabe
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumeFasolea boabe se spala bine si se pune la inmuiat in mai multe ape , de seara pina dimineata, cand se arunca apa de pe ea. Cepele se curata si se toaca marunt , apoi se inabusa in putin ulei....Citeste continuarea
Gogosele cu creveti
Postat de: comanligia in PesteCrevetii se curata de capete si picioare,se spala si se frig intr-o cratita stil gril,apoi dupa ce s-au rumenit se cojesc de coaja si se dau prin compozitia urmatoare: se amesteca un ou cu...Citeste continuarea
Gogosi glazurate
Postat de: cismaru_nicoleta in DulciuriSe pregateste drojdia sa se puna la dospit,in 50 ml lapte cald,o lingura de zahar si o lingura de faina. Se topeste pe foc mic mierea impreuna cu untul(sa nu se prinda ). Ouale se amesteca...Citeste continuarea
Grefonada
Postat de: elena1988 in BauturiStoarcem grefele si lamaile, punem sucul in carafa, punem zahar si bagam la rece. Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: sufletista in DulciuriSe face maiaua din drojdie.ouale,un pic de faina si zahar,se lasa 15 min,dupa care se face coca,la final se framanta un pic cu ulei,lasam coca sa creasca,dupa care intindem o foaie si facem forma...Citeste continuarea
Gogosi cu branza si marar
Postat de: elena1988 in DulciuriSe dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul. Se framanta...Citeste continuarea
Galuste cu prune congelate
Postat de: Criss in DulciuriCartofii ii dam pe razatoarea mica, ii amestecam cu faina, oul, uleiul. Rezulta un aluat usor lipicios, pe care il intindem intr-o foaie dreptunghiulara la grosimea de 1 cm, pe planseta infainata....Citeste continuarea