A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gulaş

Postat de: AlexJ in Porc

In primul rând folosiți o oala mare pentru că aveți nevoie de spațiu de manevră  și nu doriți sa vedeți gulașul pe tot aragazul . Fiți pregătite să plângeți....Citeste continuarea

Gogosi aromate

Postat de: lilik in Dulciuri

Punem sucul de portocala,laptele,untul,zaharul si coaja de portocala intr-o oala pe foc pana se topesc untul si zaharul(daca e prea cald il lasam sa se racoreasca pt a nu opari aluatul). Faina...Citeste continuarea

Ghiveci la cuptor

Postat de: lilik in Mancaruri de post

Curatam,spalam si taiem cubulete potrivite toate legumele. Punem pe foc ceapa cu putin ulei,iar cand se inmoaie punem legumele cubulete si le lasam cateva minute,dupa care le punem intr-o...Citeste continuarea

Gogosele pudrate

Postat de: Ina in Dulciuri

   Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar si un strop de apa calduţa. Adaugam inca 100 ml apa calda pentru a topi bine drojdia, apoi turnam toata compoziţia peste faina in care...Citeste continuarea

Guguluf cu portocala

Postat de: ianculubita in Prajituri

Portocala,spalata cu apa calduta,taiata cubulete cu tot cu coaja dar fara samburi,o pun in blender pana devine o pasta; rastorn in alt vas si amestec cu mixerul cu palete,adaugand cate un...Citeste continuarea

Gogosele cu dulceata

Postat de: Dya in Dulciuri

 Mod de pregatire: Cernem faina, impreuna cu praful de sare, intr-un castron, iar la mijloc facem o adancitura in care vom pune drojdia amestecata  cu 1 lingurita de zahar, cu...Citeste continuarea

Gogosi cu budinca de ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

se face maiaua din drojdie,ou,1 lingura zahar,2 linguri apa,1 lingura faina, se amesteca bine se lasa 15 min sa faca besici, se pune faina intr-un castron se face gaura in mijloc si se...Citeste continuarea

Gogosi cu branza si stafide

Postat de: sufletista in Dulciuri

se face maiaua din ou 3 linguri zahar,un praf de sare,margarina,drojdia si 2 linguri faina, se pune faina intr-un castron mai mare se face gaura si se adauga maiaua, se adauga 150 g zahar si...Citeste continuarea

Gurkensalat

Postat de: mitinita in Salate

  Se taie castravetii in rondele. Se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare cam 20 de minute. Amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Se condimenteaza dupa gust si se da la...Citeste continuarea

Galuste cu prune (de post)

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Prunele uscate se pun la muiat de seara in apa domoala cu putina esenta de rom. Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au racit, decojim cartofii, ii pasam si adaugam faina,...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: ExploraCuisine in Mancaruri de post

Spalam legumele si le curatam de coaja si le tocam marunt. Intr-o cratita, punem 2 linguri ulei si prajim ceapa. Cand ceapa incepe sa se inmoaie putin, adaugam ardeii si amestecam mereu. Lasam sa...Citeste continuarea

Gogosi de post cu mere si banane

Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de post

Se topeste drojdia intr-o cescuta cu apa calduta si o lingurita de zahar. Se scoate faina din timp in bucataria incalzita si apoi se cerne intr-un vas incapator.Se face o gropita cu pumnul in...Citeste continuarea

Ghiveci

Postat de: ianculubita in Mancaruri de legume

Toate ingredientele,curatate,spalate,apoi in cratita cu ulei,incep sa le asez in ordinea urmatoare:ceapa,morcovul,dovlecelul,vanata,telina si ardeiii,toate taiate rondele subtiri si asezate in...Citeste continuarea

Ghiveci calugaresc

Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de post

Curatam legumele de coaja, le taiem in cuburi mai mari, apoi taiem ceapa si o calim in ulei. Adaugam legumele peste ceapa si le calim putin si pe acestea. Punem apa peste legume, o frunza de...Citeste continuarea

Gusa de porc & aripioare de pui...

Postat de: maxion in Mancaruri cu carne

Carnea, mai bine spus gusa, o taiem bucati , aripioarele le trecem prin flacara la aragaz sa ardem ciumpii ramasi si taiem varfurile sa ramana doar cele doua parti mai carnoase . Dupa aceea...Citeste continuarea

Gogosele mexicane-Churros

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Se procedeaza in felul urmator: -apa impreuna cu sarea si uleiul se pun la fiert iar in momentul in care acestea vor clocotii se trage cratita de pe foc si se adauga toata faina deodata...Citeste continuarea

Gustarile promise ...un fel de...

Postat de: puideom150 in Aperitive / Garnituri

In primul rand am lasat aluatul la temperatura camerei timp de cateva ore, pentru se decongela. Cand a ajuns suficient de maleabil, pentru a se putea lucra cu el, am uns o tava cu ulei si apoi am...Citeste continuarea

Gustarile promise: pentru...

Postat de: puideom150 in Aperitive / Garnituri

Mai aveti nevoie de o rogojina de bambus, care o sa va ajute la formarea rulourilor si...ce mai trebuie oare??? ;-) Bineinteles, un cutit ascutit... :-)) Cum am facut...  Pai, am facut o...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: aziz in Mancaruri de legume

se caleste ceapa intr-un pic de ulei, adaugam ardeiul gras taiat fisii,lasam impreuna cu capacul deasupra pina se inabusesc bine adaugam apoi restul de legume punem apa calda si potrivim de sare...Citeste continuarea

Green smoothie cu fructe rosii

Postat de: RuxyRux in Cocktail

Se stoarce intai sucul  de la portocale si rodii si apoi se pune totul la blender. Se serveste cu placere...este incredibil de delicios! Oferiti-le copiilor vostrii zilnic un pahar de suc...Citeste continuarea

Gris cu lapte

Postat de: divainbucatarie in Mancare copii

Punem laptele cu zaharul la fiert intr-o craticioara, la foc mic. Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam incontinuu. Il lasam sa fiarba cateva minute pana incepe sa se...Citeste continuarea

Gogosi umplute cu crema de vanilie...

Postat de: epurasha2bb in Dulciuri

Se face cald in bucatarie, se pregateste masa de lucru si ingredientele. Se pune in mijlocul fainii o maia formata din: oul batut si iaurtul amestecat cu crema de lapte cu extract de nuca de...Citeste continuarea

Guguluf de criza a la...Pusikmea

Postat de: Sidy in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Margarina o topim pe foc mic. Albusurile le batem spuma cu un prag de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina ( 100 g) adaugata cate...Citeste continuarea

Gogosi simple sau cu gem

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se face o maia din drojdie, putin lapte, zahar si faina si se lasa cateva minute sa creasca. Ouale se bat bine, se adauga restul de lapte, iaurtul, zaharul, z. vanilat, sarea, uleiul si coaja de...Citeste continuarea

Gofre pentru micul dejun

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Se freaca untul spuma cu zaharul.Apoi incorporam ouale si zaharul vanilat.Amestecam foarte bine ingredientele.Eu am folosit mixerul.Turnam laptele si amestecam usor din nou.Punem macul iar la...Citeste continuarea

Gulas de oaie

Postat de: MIUTA in Oaie

Am calit ceapa in untura de porc.Am adaugat un ardei si un morcov taiat cubulete.Am mai lasat la calit cateva minute si am pus pasta de ardei.Apoi am pus carnea de oaie curatata de pielite,spalata...Citeste continuarea

Gogosi rapide si economice...

Postat de: asubana in Dulciuri

Drojdia se dizolva in iaurt sau 1/2 pachet praf copt/ amoniac dizolvat in putin lapte sau un pachet de drojdie. Incet icepem sa framantam. Intre timp se adauga sarea si ouale unul dupa...Citeste continuarea

Garnitura cartofi frantuzesti

Postat de: lavinia24 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja, se lasa sa se raceasca, se taie rondele si se asaza intr-un vas de yena uns cu putin unt. Peste stratul de cartofi se asaza un rand de oua fierte tare taiate rondele,...Citeste continuarea

Gogosele cu iaurt

Postat de: LUK in Dulciuri

Omogenizam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.Adaugam iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus.Cu poshul sau...Citeste continuarea

Gogosele cu dulceata de cirese amare

Postat de: adasev12 in Dulciuri

drojdia se dizolva in piutin lapte caldut cu o l-ita de zahar. se pun intr-un castron toate ingredientele, mai putin faina, si se mixeaza fff bine, apoi se adauga faina pe rand , cat cuprinde, ca...Citeste continuarea

Gogosi cu lingurita

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se bat ouale, se adauga iaurtul, vanilia, coaja de portocala, zaharul, faina, un praf sare si praful de copt. Se ia cu lingurita din compozitie si se prajesc in ulei. Se scot si se pudreaza.......Citeste continuarea

Gauffre

Postat de: LUK in Prajituri

  Vafele se ung cu dulceata.Se pune deasupra frisca apoi peste frisca sirop de visine... Citeste continuarea

Galaktoboureko...pfff... Complicat?...

Postat de: puideom150 in Dulciuri

Sa va spun si ce am facut cu toate astea... Am pus la fiert laptele cu grisul, un praf de sare si coaja de la o lamaie. Am luat la bataie cele 7 galbenusuri de ou cu 7 linguri de zahar, pana s-au...Citeste continuarea

Guacamole cu seminte

Postat de: RuxyRux in Sosuri

Se paseaza cu furculita avocado, ceapa si usturoiul se taie marunt, rosia se toaca, se adauga semintele, se amesteca toate , se pune zeama de lamaie, ulei de masline , sare dupa gust si apoi la...Citeste continuarea

Ghebe cu ou

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Am fiert ghebele in 3 ape ca sa iasa sarea din ele, dupa care le-am taiat sa nu fie prea mari. Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins, am curatat usturoiul, 4 catei i-am tocat marunt,...Citeste continuarea

Gratin frantuzesc

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii,se spala si taie rondele. Intr-un vas yena se freaca fundul acestuia cu usturoi, apoi se unge cu unt si se pun cartofii rondele nu chiar unul langa altul,petrecuti putin ca in...Citeste continuarea

Gordon bleu cu cartofi la cuptor

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Preparare: Pentru inceput, feliem pieptul de pui si, la fel ca si la snitele, batem fiecare felie pe ambele parti.  Intr-un castronel spargem ouale si le amestecam cu sare si...Citeste continuarea

Gogosari a la Nico

Postat de: nico15 in Muraturi

Se spala si se curata gogosarii daca sunt stricati, se desface conopida in buchetele, se taie varza rosie in sferturi, morcovii se taie in rondele sau bare. Se pune compozitia lichida formata din...Citeste continuarea

Gulas cu cartofi si carnati

Postat de: mirela0911 in Porc

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Intre timp se taie carnatul rondele si se pune peste ceapa sa se caleasca impreuna. Cartofii se curata si se taie cubulete....Citeste continuarea

Gogonele si pepenasi in saramura a...

Postat de: nico15 in Muraturi

Se spala legumele, se curata morcovii si telina si se taie in diferite forme. Se va pregatii o saramura dupa cum urmeaza: La  1 L de apa  1 lingura de sare 1...Citeste continuarea

Gogosi cu glazura de ciocolata

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Punem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc in care adaugam ouale, laptele putin caldut, drojdia, iaurtul, esenta de vanilie, 150 gr zahar, sare. Facem aluatul, il lasam sa creasca iar intre...Citeste continuarea

Gratin de ciuperci si cartofi cu...

Postat de: mamaieelena in Rata

Pieptul de rata spalat condimentat si pus la tigaie prajit si apoi pus la cuptor incins 40 de minute . Intre timp spalam ciupercile si le pun in vasul electric pt gratinare si in locul...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella

Postat de: divainbucatarie in Paste

Cartofii fierti si curatati de coaja ii dam prin razatoare. Ii amestecam apoi cu faina si ou si facem un aluat. Presaram faina pe suprafata de lucru. Luam aluat si il rostogolim pana obtinem un...Citeste continuarea

Gulas de fasole boabe

Postat de: Sidy in Mancaruri de legume

Fasolea boabe se spala bine si se pune la inmuiat in mai multe ape , de seara pina dimineata, cand se arunca apa de pe ea. Cepele se curata si se toaca marunt , apoi se inabusa in putin ulei....Citeste continuarea

Gogosele cu creveti

Postat de: comanligia in Peste

Crevetii se curata de capete si picioare,se spala si se frig intr-o cratita stil gril,apoi dupa ce s-au rumenit se cojesc de coaja si se dau prin compozitia urmatoare: se amesteca un ou cu...Citeste continuarea

Gogosi glazurate

Postat de: cismaru_nicoleta in Dulciuri

Se pregateste drojdia sa se puna la dospit,in 50 ml lapte cald,o lingura de zahar si o lingura de faina. Se topeste pe foc mic mierea impreuna cu untul(sa nu se prinda ). Ouale se amesteca...Citeste continuarea

Grefonada

Postat de: elena1988 in Bauturi

Stoarcem grefele si lamaile, punem sucul in carafa, punem zahar si bagam la rece. Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se face maiaua din drojdie.ouale,un pic de faina si zahar,se lasa 15 min,dupa care se face coca,la final se framanta un pic cu ulei,lasam coca sa creasca,dupa care intindem o foaie si facem forma...Citeste continuarea

Gogosi cu branza si marar

Postat de: elena1988 in Dulciuri

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul. Se framanta...Citeste continuarea

Galuste cu prune congelate

Postat de: Criss in Dulciuri

Cartofii ii dam pe razatoarea mica, ii amestecam cu faina, oul, uleiul. Rezulta un aluat usor lipicios, pe care il intindem intr-o foaie dreptunghiulara la grosimea de 1 cm, pe planseta infainata....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]