Gaufre/wafe pufoase cu unt
Postat de: Sylvia in PrajituriMixam ouale cu zaharul si vanilia, adaugam apoi untul topit, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit subtiem cu lapte rece. Se face extrem de simplu cu un mixer in 2 minute aluatul...Citeste continuarea
Gargarite
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriTaiem rosia, o scobim de miez si taiem doar jumatate din fiecare parte scobita astfel incat sa obtinem efectul de aripioare. Amestecam toate ingredientele si umplem rosiile. Decoram...Citeste continuarea
Gaina cu oua
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriFierbem cele 2 oua. Taiem din ou doar un varf, asfel incat sa putem scoate cu o lingurita galbenusul. Intr-un bol amestecam toate ingredientele si galbenusurile de ou fierte. Umplem ouale...Citeste continuarea
Ghebe in suc de rosii cu cartofi la...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postGhebele le spalati bine in multe ape apoi le fierbeti cam 20 de minute. Le lasati sa se racoreasca. Le tocati cu un cutit dar nu prea marunt(cei mai micuti ii lasati intregi). Ceapa o curatam,o...Citeste continuarea
Gogosari cu conopida in propria...
Postat de: jolygina in Muraturise curata ardeii de seminte,se taie in patru dupa care ii spalam si ii lasam la scurs, facem si conopida buchetele si o punem si pe ea la scurs dupa ce a fost spalata le punem pe toate intr-un...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu orez
Postat de: madi_marin in Mancaruri de postSe prepara intai pilaful : se caleste foarte putin o ceapa tocata marunt, se adauga orezul spalat, apoi se pune apa de 3 ori mai mult decat cantitatea de orez. Se lasa sa fiarba la foc...Citeste continuarea
Gogosari murati
Postat de: Teo in MuraturiSe pune saramura la foc cu toate ingredientele si dupa primele clocote se aseaza pe foc 1/4 din cantitatea de gogosar. Se scufunda de 2-3 ori cu paleta, se scoate gogosarul taiat si se scoate...Citeste continuarea
Gogosari in bulion by Doamna Dia
Postat de: medioto59 in ConserveAm facut intocmai si la fel ca doamna Dia..............deci..............am curatat gogosarii,i-am spalat si i-am taiat dupa bunul meu plac.Am pus intr-un ceaun toate ingredientele de mai sus , am...Citeste continuarea
Ghinde dulci sa tot mananci
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe face un aluat din ingredientele descrise cu exceptia arahidelor in ciocolata care sunt pt.final, si se modeleaza coca i bilute mici incare se infige cate o arahida in ciocolata ionj chip d...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: AndreeaMaria in MuraturiSpalati gogosarii, ii taiati pe jumatate si le scoateti semintele. La 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2...Citeste continuarea
Gem de gutui cu pere
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemGutuile si perele le spalam bine sub jetul de apa. Le curatam de coaja. Perele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem intr-un bol. Gutuile le dam si acestea pe razatoarea cu ochiuri mari...Citeste continuarea
Gugustiuci la cuptor cu cartofi si...
Postat de: rock46hunt in Mancaruri cu carneIn primul rind,se vineaza gugustiucii...dupa care se curata de pene,operatiune foarte usoara...nu trebuiesc opariti...se pirlesc la flacara ptr a ideparta orice fir de puf dupa care se taie...Citeste continuarea
Gulas cu muschi de porc
Postat de: rocsi_1612 in PorcCarnea se spala ,se taie bucati potrivite si se lasa la scurs. intr-o tigaie se pune putin ulei. cand s-a incins se pun bucatile de carne si se rumenesc putin pe ambele parti. dupa ce s-a...Citeste continuarea
Ghebe in saramura
Postat de: lili in ConserveGhebele le-am spalat foarte bine, si le-am pus la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le-am asezat in borcane, am facut saramura peste ele si le-am dat la dunst 30 min. Iarna se pot folosi...Citeste continuarea
Gogosele pentru "zupa"
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe pune laptele la fiert impreuna cu untul si sarea. Cand fierbe se toarna faina dintr-o data si se amesteca bine pana se face crema. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste. Se adauga...Citeste continuarea
Ghiveci calugaresc in vas smaltuit
Postat de: dentistutza in Mancaruri de postToate legumele se curata si se taie bucatele potrivite. Se pun in vasul de lut smaltuit, se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor, la foc potrivit si cu capac cam o ora. Apoi, se scot...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriAm curatat toate legumele. Morcovul l-am taiat in rondele subtiri, ceapa si ardeii i-am tocat marunt. Am pus intr-o cratita putin ulei si am calit usor ceapa, ardeiul si morcovul pana cand...Citeste continuarea
Ghoriba (fursecuri Maroc)
Postat de: Criss in PrajituriMixam ouale cu dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de migdale si turnam peste crema...Citeste continuarea
Gogosari marinati
Postat de: medioto59 in ConserveCuratam ,spalam si apoi taiem in 4 gogosarii.Intr-o oala mai mare (eu am folosit ceaunul) se face urmatorul amestec:otet, zahar,sare, ulei,miere, boabe de mustar, boabe de piper si foile de...Citeste continuarea
Gratar aromat cu cartofi Wadges
Postat de: luminita20_2006 in PorcGratar aromat. Se dezoseaza pulpele. Se face marinada din amestecul de vin, sos worcester, zeama lamaie si aromele mentionate . Se pune canea la macerat cel putin 4 ore. Dupa care se...Citeste continuarea
Gogonele în saramură
Postat de: ionix in MuraturiLegumele se pregatesc astfel: -Hreanul se curata si se taie bucati mai mare. -Morcovii se curata si se taie rondele mai mari. -Usturoiul se taie felii mai mari -Telina se taie-n bucati...Citeste continuarea
Gem de macese
Postat de: lia in Dulceata / GemSpalam macesele bine pana nu mai au puf, apoi le punem intr-o oala, adaugam apa, atat cat sa le acopere si le lasam la fiert pana se inmoaie bine, cam 2h, la foc mic, sub capac. Scoatem...Citeste continuarea
Gogosari marinati, umpluti cu struguri
Postat de: lia in ConserveSpalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor. Luam cate un gogosar, punem...Citeste continuarea
Gutui coapte cu nuci aromate
Postat de: cristinne in DulciuriSe spala si se scot semintele din gutui. Se dau la cuptor (20 de minute). Se scot un pic si se aseaza in gaura semintelor miezul de nuca(care se face mult mai repede) si se mai dau inca 10...Citeste continuarea
Gogosi fragede cu gem de capsuni
Postat de: miha in DulciuriDrojdia o amestecam cu putin zahar si lapte, amestecam pana se dizolva, punem deasupra putina faina si lasam la dospit 10-15 minute. Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt gata se trec pe sub...Citeste continuarea
gogosile lui "buni"
Postat de: nadina73 in PrajituriSe desface drojdia in 50 ml lapte caldut cu putina faina si 2 linguri de zahar dupa care se lasa la dopit cu un prosop acoperit.Dupa ce drojdia a crescut se amesteca cu faina si se pune cate putin...Citeste continuarea
Gratin de conopida
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe decface conopida buchetele mici si se fierbe(eu le fierb pe aburi). Se unge bine un vas cu unt se presara pesmet foarte fin se pun buchetele de conopida se condimeteaza cu sare si piper.Se...Citeste continuarea
Garnitura galuste de cartofi in sos...
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata. Se pun intr-un castron si se paseaza cu untul moale. Piureul obtinut se amesteca impreuna cu...Citeste continuarea
Gogosi simple
Postat de: ionix in DulciuriSe pune faina intr-un bol mare si se face un gol in mijlocul ei. Separat facem maiaua din drojdie cu 200 ml apa calduta, jumatate din cantitatea de zahar si presaram putina faina deasupra iar...Citeste continuarea
Gargarite
Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri-feliile de paine se ung cu branza topita,se asaza jumatati de rosii,- -capul va fi format din bucatele de maslina -decoram rosiile ca pe niste gargarite -punem pe post de iarba ,salata...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: postavaru in DulciuriSe spala prunele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Se spala cartofii, se curata si se taie ca pentru piure. Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc bine. In...Citeste continuarea
Galuste de cartofi cu pesmet si...
Postat de: Cristina_Vivi in Mancaruri cu carneSe prepara galustele : se pun cartofii cu coaja la fert in apa cu sare. Painea se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon in putin unt. Dupa ce cartofii au fiert se trec sub un jet...Citeste continuarea
Gulas in paine
Postat de: bitza in Porc1. Carnea se taie bucati,se condimenteaza si se prajeste bine in ulei.Cand carnea este bine rumenita se adauga ceapa tocata solzisori(mai mare)si se lasa pana se inmoaie putin. 2. Se adauga si...Citeste continuarea
Gogosi cu glazura de ciocolata
Postat de: maria_claudia in DulciuriFormam maiaua cu lapte caldut, drojdie si putina faina. Cand si-a dublat volumul se rastoarna peste restul de faina, adaugam oul batut, zaharul, laptele caldut, mirodeniile si...Citeste continuarea
Ghebe la borcane pentru iarna
Postat de: rocsi_1612 in ConserveMai intai de toate va echipati intr-o zi cu multe sacose,va imbracati mai gros(ca acum e rece afara),luati si ceva papica,va urcati intr-o masina si directia spre padure la cules ghebe.........Citeste continuarea
Gusa de curcan umpluta
Postat de: ANCA in CurcanSe scoate gusa curcanului cu atentie, astfel incat sa nu se taie sau perforeze, se intoarce pe dos ca sa se spala bine. Maruntaiele si carnea se fierb cca 30 minute, apoi se toaca marunt la...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: meosiris in Vita-Carnea taiata cubulete se prajeste putin in ulei incins, apoi se scoate si se lasa deoparte. -In acelasi ulei calim ceapa tocata, adaugam carnea, paprika, frunzele de dafin si lasam pe foc mic sa...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: meosiris in Mancaruri de post-Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam toate legumele taiate cubulete si felii. -Acoperim cu apa fierbinte, condimentam si dam la cuptor la foc mic. -Cand e aproape gata, adaugam bulionul si...Citeste continuarea
Gem de smochine
Postat de: adasev12 in Dulceata / Gemse pune o oala la foc sa clocoteasca. smochinele se spala si se inteapa fiecare cu un ac apoi se pun in apa clocotita si se lasa 10 min. se scot si se scurg. se pastreaza 1 l din apa...Citeste continuarea
Gulas de vita cu galusti
Postat de: Oana in VitaReteta de gulas unguresc este aici . De data asta am facut gulasul in vasul roman, a iesit o nebunie! Pentru galusti, se amesteca ouale cu untul topit, sare si piper. Se pune faina intr-un...Citeste continuarea
Gem de prune cu nuca
Postat de: susu in Dulceata / GemPrunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider pana a doua zi cand se pun pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: burdulea56 in DulciuriSe curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii, pregatiti prunele. Se spala si se scot samburii din prune, insa aveti grija sa nu...Citeste continuarea
Gem portocale cu nuci
Postat de: adasev12 in Dulceata / Gemportocalele se curata de coaja fff bine, se desfac felii si apoi se taie cubulete. se pune zaharul deasupra, se lasa cam 30-50 min. cu zaharul, ca sa lase suc. se pune apoi la foc mic si se...Citeste continuarea
Gogosari in bulion
Postat de: diaconta in ConserveGogosarii se spala si se taie felii. Celalalte ingrediente se amesteca si se pun pe foc sa fiarba.Cand fierbe,se adauga gogosarii si se lasa sa dea un clocot.Se scot si se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea
Gogosari cu conopida in otet
Postat de: rocsi_1612 in MuraturiGogosarii se spala ,li se scoate cotorul si se scutura de toate semintele. Dupa ce i-am curatat ii taiem felii mai grosute. Conopida o spalam bine apoi o desfacem buchetele mici. Intr-o oala...Citeste continuarea
Gem de mere
Postat de: kamy in Dulceata / GemSe curata merele de coaja si samburi si se rad(eu le-am ras pe razatoarea mijlocie la robot)se pune peste mere zaharul,stafidele si se lasa vreo 5 min ca sa iasa zeama din mere,apoi se pune...Citeste continuarea
Guguluf cu mere
Postat de: epurasha2bb in PrajituriBatem ouale si zaharul cu blenderul pana se fac o spuma groasa si-si tripleaza volumul. Apoi adaugam esenta, faina cu praful de copt cate putin in ploaie si amestecam usor cu un tel...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: ionix in DulciuriPregatire prune : Prunele se spala bine si se taie pe lung, dar nu pana la capat, suficient de mult cat sa poti scoate samburele. Intr-un vas amestecam zaharul cu scortisoara....Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: ionix in MuraturiGogosarii trebuie alesi , ii pune pe cei care nu-s batuti deloc si nici juliti. Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, ii taiem felii si-i lasam sa se usuce....Citeste continuarea
Gogosari cu vinete marinate
Postat de: ANCA in ConserveGogosarii se taie in 4 sau 6, iar vinetele se cojesc si se taie rondele, de cca 1 cm grosime (nu foarte subtiri..). Se pun la fiert toate ingredientele pentru marinata (otetul, zaharul, sarea...Citeste continuarea