A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gaufre/wafe pufoase cu unt

Postat de: Sylvia in Prajituri

  Mixam ouale cu zaharul si vanilia, adaugam apoi untul topit, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit subtiem cu lapte rece. Se face extrem de simplu cu un mixer in 2 minute aluatul...Citeste continuarea

Gargarite

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Taiem rosia, o scobim de miez  si taiem doar jumatate din fiecare parte scobita astfel incat sa obtinem efectul de aripioare. Amestecam toate ingredientele si umplem rosiile. Decoram...Citeste continuarea

Gaina cu oua

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Fierbem cele 2 oua.  Taiem din ou doar un varf, asfel incat sa putem scoate cu o lingurita galbenusul. Intr-un bol amestecam toate ingredientele si galbenusurile de ou fierte. Umplem ouale...Citeste continuarea

Ghebe in suc de rosii cu cartofi la...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ghebele le spalati bine in multe ape apoi le fierbeti cam 20 de minute. Le lasati sa se racoreasca. Le tocati cu un cutit dar nu prea marunt(cei mai micuti ii lasati intregi). Ceapa o curatam,o...Citeste continuarea

Gogosari cu conopida in propria...

Postat de: jolygina in Muraturi

se curata ardeii de seminte,se taie in patru dupa care ii spalam si ii lasam la scurs, facem si conopida buchetele si o punem si pe ea la scurs dupa ce a fost spalata le punem pe toate intr-un...Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu orez

Postat de: madi_marin in Mancaruri de post

Se prepara intai pilaful : se caleste foarte putin o ceapa tocata marunt, se adauga orezul spalat, apoi se pune apa de 3 ori mai mult decat cantitatea de orez. Se lasa sa fiarba la foc...Citeste continuarea

Gogosari murati

Postat de: Teo in Muraturi

Se pune saramura la foc cu toate ingredientele si dupa primele clocote se aseaza pe foc 1/4 din cantitatea de gogosar. Se scufunda de 2-3 ori cu paleta, se scoate gogosarul taiat si se scoate...Citeste continuarea

Gogosari in bulion by Doamna Dia

Postat de: medioto59 in Conserve

Am facut intocmai si la fel ca doamna Dia..............deci..............am curatat gogosarii,i-am spalat si i-am taiat dupa bunul meu plac.Am pus intr-un ceaun toate ingredientele de mai sus , am...Citeste continuarea

Ghinde dulci sa tot mananci

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se face un aluat din ingredientele descrise cu exceptia arahidelor in ciocolata care sunt pt.final, si se modeleaza coca i bilute mici incare se infige cate o arahida in ciocolata ionj chip d...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: AndreeaMaria in Muraturi

Spalati gogosarii, ii taiati pe jumatate si le scoateti semintele. La 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2...Citeste continuarea

Gem de gutui cu pere

Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / Gem

Gutuile si perele le spalam bine sub jetul de apa. Le curatam de coaja. Perele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem intr-un bol. Gutuile le dam si acestea pe razatoarea cu ochiuri mari...Citeste continuarea

Gugustiuci la cuptor cu cartofi si...

Postat de: rock46hunt in Mancaruri cu carne

In primul rind,se vineaza gugustiucii...dupa care se curata de pene,operatiune foarte usoara...nu trebuiesc opariti...se pirlesc la flacara ptr a ideparta orice fir de puf dupa care se taie...Citeste continuarea

Gulas cu muschi de porc

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Carnea se spala ,se taie bucati potrivite si se lasa la scurs. intr-o tigaie se pune putin ulei. cand s-a incins se pun bucatile de carne si se rumenesc putin pe ambele parti. dupa ce s-a...Citeste continuarea

Ghebe in saramura

Postat de: lili in Conserve

Ghebele le-am spalat foarte bine, si le-am pus la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le-am asezat in borcane, am facut saramura peste ele si le-am dat la dunst 30 min. Iarna se pot folosi...Citeste continuarea

Gogosele pentru "zupa"

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se pune laptele la fiert impreuna cu untul si sarea. Cand fierbe se toarna faina dintr-o data si se amesteca bine pana se face crema. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste. Se adauga...Citeste continuarea

Ghiveci calugaresc in vas smaltuit

Postat de: dentistutza in Mancaruri de post

Toate legumele se curata si se taie bucatele potrivite. Se pun in vasul de lut smaltuit, se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor, la foc potrivit si cu capac cam o ora. Apoi, se scot...Citeste continuarea

Garnitura de cartofi

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am curatat toate legumele. Morcovul l-am taiat in rondele subtiri, ceapa si ardeii i-am tocat marunt. Am pus intr-o cratita putin ulei si am calit usor ceapa, ardeiul si morcovul pana cand...Citeste continuarea

Ghoriba (fursecuri Maroc)

Postat de: Criss in Prajituri

Mixam ouale cu  dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de migdale si turnam peste crema...Citeste continuarea

Gogosari marinati

Postat de: medioto59 in Conserve

Curatam ,spalam  si apoi taiem in 4 gogosarii.Intr-o oala mai mare (eu am folosit ceaunul) se face urmatorul amestec:otet, zahar,sare, ulei,miere, boabe de mustar, boabe de piper si foile de...Citeste continuarea

Gratar aromat cu cartofi Wadges

Postat de: luminita20_2006 in Porc

Gratar aromat. Se dezoseaza pulpele. Se face marinada din amestecul de vin, sos worcester, zeama lamaie si aromele mentionate . Se pune canea la macerat cel putin 4  ore. Dupa care se...Citeste continuarea

Gogonele în saramură

Postat de: ionix in Muraturi

Legumele se pregatesc astfel: -Hreanul se curata si se taie bucati mai mare. -Morcovii se curata si se taie rondele mai mari. -Usturoiul se taie felii mai mari -Telina se taie-n bucati...Citeste continuarea

Gem de macese

Postat de: lia in Dulceata / Gem

Spalam macesele bine pana nu mai au puf, apoi le punem intr-o oala, adaugam apa, atat cat sa le acopere si le lasam la fiert pana se inmoaie bine, cam 2h, la foc mic, sub capac.   Scoatem...Citeste continuarea

Gogosari marinati, umpluti cu struguri

Postat de: lia in Conserve

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor. Luam cate un gogosar, punem...Citeste continuarea

Gutui coapte cu nuci aromate

Postat de: cristinne in Dulciuri

Se spala si se scot semintele din gutui. Se dau la cuptor (20 de minute). Se scot  un pic si se aseaza in gaura semintelor miezul de nuca(care se face mult mai repede) si se mai dau inca 10...Citeste continuarea

Gogosi fragede cu gem de capsuni

Postat de: miha in Dulciuri

Drojdia o amestecam cu putin zahar si lapte, amestecam pana se dizolva, punem deasupra putina faina si lasam la dospit 10-15 minute. Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt gata se trec pe sub...Citeste continuarea

gogosile lui "buni"

Postat de: nadina73 in Prajituri

Se desface drojdia in 50 ml lapte caldut cu putina faina si 2 linguri de zahar dupa care se lasa la dopit cu un prosop acoperit.Dupa ce drojdia a crescut se amesteca cu faina si se pune cate putin...Citeste continuarea

Gratin de conopida

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se decface conopida buchetele mici si se fierbe(eu le fierb pe aburi). Se unge bine un vas cu unt se presara pesmet foarte fin se pun buchetele de conopida se condimeteaza cu sare si piper.Se...Citeste continuarea

Garnitura galuste de cartofi in sos...

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata. Se pun intr-un castron si se paseaza cu untul moale. Piureul obtinut se amesteca impreuna cu...Citeste continuarea

Gogosi simple

Postat de: ionix in Dulciuri

Se pune faina intr-un bol mare si se face un gol in mijlocul ei. Separat facem maiaua din drojdie cu 200 ml apa calduta, jumatate din cantitatea de zahar si presaram putina faina deasupra iar...Citeste continuarea

Gargarite

Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri

-feliile de paine se ung cu branza topita,se asaza jumatati de rosii,- -capul va fi format din bucatele de maslina -decoram rosiile ca pe niste gargarite -punem pe post de iarba ,salata...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: postavaru in Dulciuri

Se spala prunele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Se spala cartofii, se curata si se taie ca pentru piure. Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc bine. In...Citeste continuarea

Galuste de cartofi cu pesmet si...

Postat de: Cristina_Vivi in Mancaruri cu carne

Se prepara galustele : se pun cartofii cu coaja la fert in apa cu sare. Painea se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon in putin unt. Dupa ce cartofii au fiert se trec sub un jet...Citeste continuarea

Gulas in paine

Postat de: bitza in Porc

1. Carnea se taie bucati,se condimenteaza si se prajeste bine in ulei.Cand carnea este bine rumenita se adauga ceapa tocata solzisori(mai mare)si se lasa pana se inmoaie putin. 2. Se adauga si...Citeste continuarea

Gogosi cu glazura de ciocolata

Postat de: maria_claudia in Dulciuri

Formam maiaua cu lapte caldut, drojdie si putina faina. Cand si-a dublat volumul se rastoarna peste restul de faina, adaugam oul batut, zaharul, laptele caldut, mirodeniile si...Citeste continuarea

Ghebe la borcane pentru iarna

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Mai intai de toate va echipati intr-o zi cu multe sacose,va imbracati mai gros(ca acum e rece afara),luati si ceva papica,va urcati intr-o masina si directia spre padure la cules ghebe.........Citeste continuarea

Gusa de curcan umpluta

Postat de: ANCA in Curcan

Se scoate gusa curcanului cu atentie, astfel incat sa nu se taie sau perforeze, se intoarce pe dos ca sa se spala bine. Maruntaiele si carnea se fierb cca 30 minute, apoi se toaca marunt la...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: meosiris in Vita

-Carnea taiata cubulete se prajeste putin in ulei incins, apoi se scoate si se lasa deoparte. -In acelasi ulei calim ceapa tocata, adaugam carnea, paprika, frunzele de dafin si lasam pe foc mic sa...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: meosiris in Mancaruri de post

-Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam toate legumele taiate cubulete si felii. -Acoperim cu apa fierbinte, condimentam si dam la cuptor la foc mic. -Cand e aproape gata, adaugam bulionul si...Citeste continuarea

Gem de smochine

Postat de: adasev12 in Dulceata / Gem

se pune o oala la foc sa clocoteasca. smochinele se spala si se inteapa fiecare cu un ac apoi se pun in apa clocotita si se lasa 10 min. se scot si se scurg. se pastreaza 1 l din apa...Citeste continuarea

Gulas de vita cu galusti

Postat de: Oana in Vita

Reteta de gulas unguresc este aici . De data asta am facut gulasul in vasul roman, a iesit o nebunie! Pentru galusti, se amesteca ouale cu untul topit, sare si piper. Se pune faina intr-un...Citeste continuarea

Gem de prune cu nuca

Postat de: susu in Dulceata / Gem

 Prunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider pana a doua zi cand se pun pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu...Citeste continuarea

Gomboti cu prune

Postat de: burdulea56 in Dulciuri

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii, pregatiti prunele. Se spala si se scot samburii din prune, insa aveti grija sa nu...Citeste continuarea

Gem portocale cu nuci

Postat de: adasev12 in Dulceata / Gem

portocalele se curata de coaja fff bine, se desfac felii si apoi se taie cubulete. se pune zaharul deasupra, se lasa cam 30-50 min. cu zaharul, ca sa lase suc. se pune apoi la foc mic si se...Citeste continuarea

Gogosari in bulion

Postat de: diaconta in Conserve

Gogosarii se spala si se taie felii. Celalalte ingrediente se amesteca si se pun pe foc sa fiarba.Cand fierbe,se adauga gogosarii si se lasa sa dea un clocot.Se scot si se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea

Gogosari cu conopida in otet

Postat de: rocsi_1612 in Muraturi

Gogosarii se spala ,li se scoate cotorul si se scutura de toate semintele. Dupa ce i-am curatat ii taiem felii mai grosute. Conopida o spalam bine apoi o desfacem buchetele mici. Intr-o oala...Citeste continuarea

Gem de mere

Postat de: kamy in Dulceata / Gem

Se curata merele de coaja si samburi si se rad(eu le-am ras pe razatoarea mijlocie la robot)se pune peste mere zaharul,stafidele si se lasa vreo 5 min ca sa iasa zeama din mere,apoi se pune...Citeste continuarea

Guguluf cu mere

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Batem ouale si zaharul cu blenderul pana se fac o spuma groasa si-si tripleaza volumul. Apoi adaugam esenta, faina cu praful de copt cate putin in ploaie si amestecam usor cu un tel...Citeste continuarea

Gomboti cu prune

Postat de: ionix in Dulciuri

Pregatire prune : Prunele se spala bine si se taie pe lung, dar nu pana la capat, suficient de mult cat sa poti scoate samburele.  Intr-un vas amestecam zaharul cu scortisoara....Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: ionix in Muraturi

  Gogosarii   trebuie alesi , ii pune pe cei care nu-s batuti deloc si nici juliti. Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, ii taiem felii si-i lasam sa se usuce....Citeste continuarea

Gogosari cu vinete marinate

Postat de: ANCA in Conserve

Gogosarii se taie in 4 sau 6, iar vinetele se cojesc si se taie rondele, de cca 1 cm grosime (nu foarte subtiri..). Se pun la fiert toate ingredientele pentru marinata (otetul, zaharul, sarea...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]