Gomboti cu magiun - de post
Postat de: pusikmea in DulciuriSpalam cartofii si i punem la fiert in coaja. Ii pasam cu furculita cat sunt calzi, adaugam un praf de srae, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia. Lasam compozitia se...Citeste continuarea
Gogosi "de la Bunica"
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe pune la foc apa cu untul si sarea. Cand a inceput sa fiarba, punem faina incet si amestecam incontinuu cu un tel in forma de para pana se ingroasa. Lasam un pic sa se raceasca, dupa care punem...Citeste continuarea
Gogoși pufoase
Postat de: Julie in DulciuriDrojdia se amestecă cu laptele , zaharul și uleiul. Se pune făina intr-un bol, se face o adâncitură în mijloc și se adaugă amestecul lichid, ouăle, esența, coaja rasă de...Citeste continuarea
Gogosele super mici
Postat de: elena1988 in DulciuriSe dizolva drojdia in putin lapte caldut, punem restul de lapte, punem si zaharul vanilat si cel normal, coaja de lamaie si portocala, esenta de portocala, amestecam bine si punem faina....Citeste continuarea
Gratin cu pere
Postat de: cris2711 in DulciuriPerele se taie felii si se pun intr-o forma de tort unsa bine cu unt(Vezi foto).Se presara zahar deasupra. Untul cu zaharul se amesteca foarte bine si se pune si galbenusul,iar la urma se...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu carne de...
Postat de: Mihaela11_jo in VitaCarnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate. Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt. Vanata se curata de...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de masline si parmezan
Postat de: comanligia in PasteGnocchi se fierb pana plutesc pe deasupra in apa cu putina sare. Sosul: maslinele se taie rondele si se fierb putin apoi peste se adauga bulionul si putin ulei de masline si se calesc putin...Citeste continuarea
Gogosele de malai
Postat de: lili in Aperitive / GarnituriPuneti intr-un lighean 3-4 maini bune de faina (amestecata cu praful de copt; un pliculet de praf de copt se pune la 500 gr. faina) si adaugati mamaliga.Incepeti sa framantati, adaugand faina pana...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: mimmi in SosuriTaiem avocado in doua,ii scoatem samburele,il curatam de coaja si mixam miezul in blender. Taiem o ceapa marunt,o amestecam cu pasta de avocado,adaugam helas,sare si busuioc dupa gust. Citeste continuarea
Gustare rapida de post
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de postIn wok se pune uleiul de masline. Cand e incins se poate pune usturoiul maruntit, apoi branza taiata cuburi si sosul de soia. Se asezoneaza, dupa care se poate pune lintea bine spalata si scursa...Citeste continuarea
Gratar din ficat de manzat
Postat de: mitinita in VitaSe spala ficatul si se taie in cuburi. Se adauga pe bete,apoi se sareaza si se pipereaza. Se da focul de la aragaz la tare si se tin betele cu ficatul peste flacara. Se tin pana...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe curata de coaja si se scoate samburele de la avocado. Se baga toate ingredientele in mixer si se mixeaza. Se potriveste de gust. Eu folosesc un sos iute separat,ca sa se...Citeste continuarea
Gratar de piept de curcan cu legume...
Postat de: Sylvia in CurcanPreparare: intr-o tigaie neaderenta se pune pe masurate o lingura de ulei de masline si se adauga legumele : fasolea, morcovul si ardeiul. Eu iarna prefer sa folosesc...Citeste continuarea
Gratar
Postat de: mitinita in PorcSe taie carnea si se amesteca cu toate ingredientele. Se lasa la rece ,acoperit ,24 de ore. Se face pe gratar si se serveste cu o bere rece. Citeste continuarea
Gratin de conopida si jambon
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriConopida se rupe in bucati se spala si se fierbe 20 minute. Intr-o craticiora se topeste untul, apoi se adauga faina, se amesteca bine cu telul, apoi se adauga cate putin lapte si frisca lichida....Citeste continuarea
Galusti de orez cu crema de branza...
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriOrezul alb fiert lipicios se amesteca cand e rece cu crema de unt si apoi se formeaza galustile in podul palmei.Sunt lipicioase deci e cam neplacut la mana dar efectul final merita.:) Pentru a...Citeste continuarea
Granola
Postat de: mitinita in DulciuriSe amesteca toate ingredientele si se dau la cuptor cam 20 de minute. Se servesc cu iaurt! Citeste continuarea
Gogosele cu cascaval
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriIntr-o craticioara punem laptele impreuna cu untul sa dea un clocot, apoi luam de pe foc si punem faina, apoi cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecand bine bine pana se desprinde...Citeste continuarea
Garnitura de orez cu fasole rosie
Postat de: cismaru_nicoleta in Aperitive / GarnituriLegumele se toaca cubulete mici si se pun la calit cu o lingura de ulei.Cand acestea s-au rumenit se adauga orezul si fasolea,se amesteca timp de un minut iar apoi se pune apa cat cuprinde.Cand...Citeste continuarea
Gustari cu crema de branza
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriFeliile de paine se decupeaza cu forma dorita. Se face crema de branza amestenacd untul cu telemea(cantitatile sunt in functie de cat de mult facem)codimentam.Ungem prima forma de paine cu...Citeste continuarea
Gogosi cu lapte condensat
Postat de: nadina73 in DulciuriSe incalzeste putin laptele,se amesteca cu zaharul si drojdia. Se pun toate ingredientele in masina de paine, faina, ouale, laptele condensat, laptele cu drojdia, coaja de lamaie, sarea si...Citeste continuarea
Guguluf de carne si ciuperci,...
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneCarnea se toaca prin masina de carne. Ciupercile le tocam pe un fund de lemn, la fel si ceapa. Pisam usturoiul iar chifla o punem la inmuiat in lapte. Intr-un bol amestecam carnea,...Citeste continuarea
Gnocchi cu rosii si spanac
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSe pun Gnocchi la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Iaurtul se amesteca cu usturoiul, branza de vaci, sare si piper dupa gust. Se incinge cuptorul la 180 ˚ C. Se aseaza Gnocchi...Citeste continuarea
General Tso's Chicken
Postat de: AndreeaJ in PuiPulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate pentru marinada. Amestecam totul bine si dam la frigider pentru 20 de minute. Ingredientele...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: LUK in DulciuriDin cantitatea totala de lapte se incalzesc un pic 40ml(cat sa fie caldut).Se amesteca bine cu o lingurita de zahar,drojdia si o lingura de faina.Se asteapta sa creasca 10min.....Citeste continuarea
Garnitura de cartofi frantuzesti cu...
Postat de: cismaru_nicoleta in Aperitive / GarnituriSe decojesc cartofii si se pun intr-un vas la fiert in apa cu sare. Ouale se pun si ele la fiert, la fel, in apa cu sare (eu pun sare grunjoasa, multa sa nu se sparga, chiar daca fierb la foc...Citeste continuarea
Gulas de porc
Postat de: lacrimioara in Mancaruri cu carnePunem carnea la prajit in ulei, o lasam pana se rumeneste dupa care o scoatem si punem ceapa tacata, o lasam si pe ea pana se sticleaza, punem si ardeiul tocat marunt, mai lasam...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: adriana_bobu in DulciuriAm pus laptele intr-un ceaun pe foc (cu zaharul si sarea) si cand a inceput sa fiarba am adaugat in ploaie grisul. Dupa ce a fiert (s-a ingrosat) am adaugat untul si esenta de vanilie. L-am pus in...Citeste continuarea
Gomboti cu silvoita [ magiun de...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriCartofi se fierb in coaja , se zdrobesc cat sunt calzi si se amesteca cu faina , ulei, zahar si un praf de sare . Aluatul este lasat 20 min la...Citeste continuarea
Gogosi fragede cu mere
Postat de: comanligia in PrajituriSe pune faina intr-un castron si se amesteca cu galbenusurile de la oua. Se pune putin cate putin lapte, smantana, uleiul, berea, sarea si zaharul, apoi se amesteca si se da la rece ptr 30 de...Citeste continuarea
Gratin cu andive si kaiser
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe spala andivele,se taie rondele si se fierb cateva minute apoi se scurg de apa. Separat calim kaizerul care il taiem fasii subtiri, apoi adaugam ceapa care o taiem cubulete. Le calim impreuna...Citeste continuarea
Gustari reci cu oua de prepelita
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriTaiem o fasie ingusta de jambon afumat pe care o trecem ca un “brau” peste oul de prepelita. Prindem apoi oul intre doua fire de ruccola pe o scobitoare . In plus...Citeste continuarea
Ghiveci pentru orez
Postat de: aziz in Mancaruri de legumelegumele se curata si se taie cubulete cit mai mari .punem ulei intr-o tigaie mai inalta si punem legumele prima fiind ceapa apoi ardeii morcovii rosiile ...si restul punem capacul si lasam sa se...Citeste continuarea
Gratar de porc cu cartofi crocanti
Postat de: LUK in PorcCarnea de porc se condimenteaza si se prajeste pe grill aproximativ 40 min la foc mic.Cartofii se spala si se fierb in coaja (dar nu de tot..semifierti) 10-15min. Dupa ce au fiert pe...Citeste continuarea
Gris cu lapte, stafide si dulceata...
Postat de: kamy in DulciuriPunem laptele in care am adaugat zaharul,zaharul vanilat si stafidele,la fiert,intr-o craticioara si cand da in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand cam 10 min ,la foc mic pana se...Citeste continuarea
Gogosi a la Sidy
Postat de: LALY in DulciuriDin drojdie,lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut,pana face basicute si isi dubleaza volumul. Punem intr-un lighean mai mare faina,sarea,zaharul,ouale,coaja si...Citeste continuarea
Ghoriba (Fursecuri Maroc)
Postat de: postavaru in DulciuriOuale se mizeaza impreuna cu zaharul pana devin spuma. Adaugam untul topit si uleiul iar apoi esenta de vanilie si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia...Citeste continuarea
Gustari reci /tartine cu bunatati
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriBranzeturile le-am taiat pur si simplu si le-am asezat pe un platou cu masline, au fost servite la sfarsit cu rondele de paine. Tartinele le-am facut sau pe rondele taiate...Citeste continuarea
Guguluf cu cacao
Postat de: corina241 in PrajituriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Aprindem cuptorul ca sa fie incins cand punem prajitura la copt. Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o compozitie...Citeste continuarea
Gusa fiarta in moare
Postat de: kamy in PorcGusa de porc am sarat-o foarte bibe si am lasat-o vreo 4-5 zile la rece. Intr-o oala am pus 2 l moare,4 foi de dafin,cateva boabe de piper,am spalat gusa de sare,am bagat-o in moare si am...Citeste continuarea
Guguluf aperitiv din carne tocata
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam carnea tocata cu ouale, sarea, piperul, cimbrul si usturoiul tocat marunt. Prazul il tocam marunt si il calim 5 minute in ulei. Cartofii curatati ii dam pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Gherute de pisica
Postat de: meosiris in PrajituriSe topesc pe baie de aburi 50g ciocolata neagra si apoi se lasa sa se raceasca un pic. Se mixeaza bine untul cu zaharul vanilat, apoi se inglobeaza faina, zaharul pudra, sarea si albusurile...Citeste continuarea
Galuste cu sos de ciuperci
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o adancitura in care se pun ouale batute cu delicatul si cca 50 ml apa.Se framanta aluatul si se modeleaza galuste cu mana unsa in ulei.Se pun...Citeste continuarea
Gogosi de post cu scortisoara
Postat de: MoliCook in Mancaruri de postIntr-un bol mare amestecam faina cu drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, sarea, coaja de portocala. Apoi incepem si framantam cu apa cat cuprinde,Cand se desprinde de marginile...Citeste continuarea
Garnitura de orez sarbesc
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriSe toaca ceapa si se caleste usor in ulei incins. Se pun apoi ardeii cubulete, orezul si morcovul tocat. Lasam 5 minute pe foc. Se pune totul intr-un vas termorezistent, se asaza deasupra...Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPunem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit(nu o facem fierbinte ,ci doar calduta). drojdia o frecam cu o lingura de zahar. intr-un lighean punem faina. peste turnam drojdia...Citeste continuarea
Gainusa la tava cu piure de cartofi...
Postat de: epurasha2bb in PuiSe spala gainusa si se taie bucati potrivite.Se freaca apoi (cu mainile bine spalate) gainusa inati cu untul moale la tempertaura camerei, apoi cu ierburile aromate si la sfarsit se da sare si...Citeste continuarea
Gogosi cu branza
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMai intai facem aluatul: drojdia o amestecam cu jumatate lingura zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua. amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul. punem maiaua cu...Citeste continuarea
Guguluf cu portocale
Postat de: lilik in PrajituriBatem ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase. Adaugam untul topit,apoi sucul de portocala,coaja de portocala si vanilia. La sfarsit adugam faina si praful de copt cernute.Amestecam...Citeste continuarea
Galusti Cu prune
Postat de: nico15 in DulciuriSe pun cartofii la fiert in apa. Cartofii se lasa in coaja de preferat sunt cartofii cu coaja rosie cei albi sunt mai moi si cer faina mai multa. Dupa ce s-au fiert carfofii se curata de coaja se...Citeste continuarea