A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gomboti cu magiun - de post

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Spalam cartofii si i punem la fiert in coaja. Ii pasam cu furculita cat sunt calzi, adaugam un praf de srae, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia. Lasam compozitia se...Citeste continuarea

Gogosi "de la Bunica"

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cand a inceput sa fiarba, punem faina incet si amestecam incontinuu cu un tel in forma de para pana se ingroasa. Lasam un pic sa se raceasca, dupa care punem...Citeste continuarea

Gogoși pufoase

Postat de: Julie in Dulciuri

Drojdia se amestecă cu laptele , zaharul și uleiul. Se pune făina intr-un bol, se face o adâncitură în mijloc și se adaugă amestecul lichid, ouăle, esența, coaja rasă de...Citeste continuarea

Gogosele super mici

Postat de: elena1988 in Dulciuri

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, punem restul de lapte, punem si zaharul vanilat si cel normal, coaja de lamaie si portocala, esenta de portocala, amestecam bine si punem faina....Citeste continuarea

Gratin cu pere

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Perele se taie felii si se pun intr-o forma de tort unsa bine cu unt(Vezi foto).Se presara zahar deasupra. Untul cu zaharul se amesteca foarte bine si se pune si galbenusul,iar la urma se...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu carne de...

Postat de: Mihaela11_jo in Vita

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate. Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt. Vanata se curata de...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos de masline si parmezan

Postat de: comanligia in Paste

Gnocchi se fierb pana plutesc pe deasupra in apa cu putina sare. Sosul: maslinele se taie rondele si se fierb putin apoi peste se adauga bulionul si putin ulei de masline si se calesc putin...Citeste continuarea

Gogosele de malai

Postat de: lili in Aperitive / Garnituri

Puneti intr-un lighean 3-4 maini bune de faina (amestecata cu praful de copt; un pliculet de praf de copt se pune la 500 gr. faina) si adaugati mamaliga.Incepeti sa framantati, adaugand faina pana...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: mimmi in Sosuri

Taiem avocado in doua,ii scoatem samburele,il curatam de coaja si mixam miezul in blender. Taiem o ceapa marunt,o amestecam cu pasta de avocado,adaugam helas,sare si busuioc dupa gust. Citeste continuarea

Gustare rapida de post

Postat de: mamaieelena in Mancaruri de post

In wok se pune uleiul de masline. Cand e incins se poate pune usturoiul maruntit, apoi branza taiata cuburi si sosul de soia. Se asezoneaza, dupa care se poate pune lintea bine spalata si scursa...Citeste continuarea

Gratar din ficat de manzat

Postat de: mitinita in Vita

  Se spala ficatul si se taie in cuburi. Se adauga pe bete,apoi se sareaza si se pipereaza. Se da focul de la aragaz la tare si se tin betele cu ficatul peste flacara. Se tin pana...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

  Se curata de coaja si se scoate samburele de la avocado. Se baga toate ingredientele in mixer si se mixeaza. Se potriveste de gust. Eu folosesc un sos iute separat,ca sa se...Citeste continuarea

Gratar de piept de curcan cu legume...

Postat de: Sylvia in Curcan

  Preparare: intr-o  tigaie neaderenta se  pune pe masurate o lingura de ulei de masline si se adauga  legumele : fasolea, morcovul si ardeiul. Eu iarna prefer sa folosesc...Citeste continuarea

Gratar

Postat de: mitinita in Porc

Se taie carnea si se amesteca cu toate ingredientele. Se lasa la rece ,acoperit ,24 de ore. Se face pe gratar si se serveste cu o bere rece.   Citeste continuarea

Gratin de conopida si jambon

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Conopida se rupe in bucati se spala si se fierbe 20 minute. Intr-o craticiora se topeste untul, apoi se adauga faina, se amesteca bine cu telul, apoi se adauga cate putin lapte si frisca lichida....Citeste continuarea

Galusti de orez cu crema de branza...

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Orezul alb fiert lipicios se amesteca cand e rece cu crema de unt si apoi se formeaza galustile in podul palmei.Sunt lipicioase deci e cam neplacut la mana dar efectul final merita.:) Pentru a...Citeste continuarea

Granola

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele si se dau la cuptor cam 20 de minute. Se servesc cu iaurt!   Citeste continuarea

Gogosele cu cascaval

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

Intr-o craticioara punem laptele impreuna cu untul sa dea un clocot, apoi luam de pe foc si punem faina, apoi cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecand bine bine pana se desprinde...Citeste continuarea

Garnitura de orez cu fasole rosie

Postat de: cismaru_nicoleta in Aperitive / Garnituri

Legumele se toaca cubulete mici si se pun la calit cu o lingura de ulei.Cand acestea s-au rumenit se adauga orezul si fasolea,se amesteca timp de un minut iar apoi se pune apa cat cuprinde.Cand...Citeste continuarea

Gustari cu crema de branza

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine se decupeaza cu forma dorita. Se face crema de branza amestenacd untul cu telemea(cantitatile  sunt in functie de cat de mult facem)codimentam.Ungem prima forma de paine cu...Citeste continuarea

Gogosi cu lapte condensat

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se incalzeste putin laptele,se amesteca cu zaharul si drojdia. Se pun toate ingredientele in masina de paine, faina, ouale, laptele condensat, laptele cu drojdia, coaja de lamaie, sarea si...Citeste continuarea

Guguluf de carne si ciuperci,...

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

Carnea se toaca prin masina de carne. Ciupercile le tocam pe un fund de lemn, la fel si ceapa. Pisam usturoiul iar chifla o punem la inmuiat in lapte. Intr-un bol amestecam carnea,...Citeste continuarea

Gnocchi cu rosii si spanac

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se pun Gnocchi la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Iaurtul se amesteca cu usturoiul, branza de vaci, sare si piper dupa gust. Se incinge cuptorul la 180 ˚ C. Se aseaza Gnocchi...Citeste continuarea

General Tso's Chicken

Postat de: AndreeaJ in Pui

Pulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate pentru marinada. Amestecam totul bine si dam la frigider pentru 20 de minute. Ingredientele...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: LUK in Dulciuri

  Din cantitatea totala de lapte se incalzesc un pic 40ml(cat sa fie caldut).Se amesteca bine cu o lingurita de zahar,drojdia si o lingura de faina.Se asteapta sa creasca 10min.....Citeste continuarea

Garnitura de cartofi frantuzesti cu...

Postat de: cismaru_nicoleta in Aperitive / Garnituri

Se decojesc cartofii si se pun intr-un vas la fiert in apa cu sare. Ouale se pun si ele la fiert, la fel, in apa cu sare (eu pun sare grunjoasa, multa sa nu se sparga, chiar daca fierb la foc...Citeste continuarea

Gulas de porc

Postat de: lacrimioara in Mancaruri cu carne

Punem carnea la prajit in ulei, o lasam pana se rumeneste dupa care o scoatem si punem ceapa  tacata, o lasam si pe ea pana se sticleaza, punem si ardeiul tocat marunt, mai lasam...Citeste continuarea

Gris cu lapte

Postat de: adriana_bobu in Dulciuri

Am pus laptele intr-un ceaun pe foc (cu zaharul si sarea) si cand a inceput sa fiarba am adaugat in ploaie grisul. Dupa ce a fiert (s-a ingrosat) am adaugat untul si esenta de vanilie. L-am pus in...Citeste continuarea

Gomboti cu silvoita [ magiun de...

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Cartofi se fierb in coaja , se zdrobesc cat sunt calzi si se amesteca cu faina , ulei,  zahar si un praf de sare .  Aluatul este lasat  20 min   la...Citeste continuarea

Gogosi fragede cu mere

Postat de: comanligia in Prajituri

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu galbenusurile de la oua. Se pune putin cate putin lapte, smantana, uleiul, berea, sarea si zaharul, apoi se amesteca si se da la rece ptr 30 de...Citeste continuarea

Gratin cu andive si kaiser

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se spala andivele,se taie rondele si se fierb cateva minute apoi se scurg de apa. Separat calim kaizerul care il taiem fasii subtiri, apoi adaugam ceapa care o taiem cubulete. Le calim impreuna...Citeste continuarea

Gustari reci cu oua de prepelita

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

 Taiem o fasie ingusta de jambon afumat  pe care o trecem ca un “brau” peste oul de prepelita. Prindem apoi oul intre doua fire de ruccola pe o scobitoare . In plus...Citeste continuarea

Ghiveci pentru orez

Postat de: aziz in Mancaruri de legume

legumele se curata si se taie cubulete cit mai mari .punem ulei intr-o tigaie mai inalta si punem legumele prima fiind ceapa apoi ardeii morcovii rosiile ...si restul punem capacul si lasam sa se...Citeste continuarea

Gratar de porc cu cartofi crocanti

Postat de: LUK in Porc

Carnea de porc se condimenteaza si se prajeste pe grill aproximativ 40 min la foc mic.Cartofii se spala si se fierb in coaja (dar nu de tot..semifierti) 10-15min. Dupa ce au fiert pe...Citeste continuarea

Gris cu lapte, stafide si dulceata...

Postat de: kamy in Dulciuri

Punem laptele in care am adaugat zaharul,zaharul vanilat si stafidele,la fiert,intr-o craticioara si cand da in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand cam 10 min ,la foc mic pana se...Citeste continuarea

Gogosi a la Sidy

Postat de: LALY in Dulciuri

Din drojdie,lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut,pana face basicute si isi dubleaza volumul. Punem intr-un lighean mai mare faina,sarea,zaharul,ouale,coaja si...Citeste continuarea

Ghoriba (Fursecuri Maroc)

Postat de: postavaru in Dulciuri

Ouale se mizeaza impreuna cu zaharul pana devin spuma. Adaugam untul topit si uleiul iar apoi esenta de vanilie si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia...Citeste continuarea

Gustari reci /tartine cu bunatati

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

  Branzeturile le-am taiat pur si simplu si le-am asezat pe un platou cu masline, au fost servite la sfarsit cu rondele de paine.   Tartinele le-am facut sau pe rondele taiate...Citeste continuarea

Guguluf cu cacao

Postat de: corina241 in Prajituri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Aprindem cuptorul ca sa fie incins cand punem prajitura la copt. Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o compozitie...Citeste continuarea

Gusa fiarta in moare

Postat de: kamy in Porc

Gusa de porc am sarat-o foarte bibe si am lasat-o vreo 4-5 zile la rece. Intr-o oala am pus 2 l moare,4 foi de dafin,cateva boabe de piper,am spalat gusa de sare,am bagat-o in moare si am...Citeste continuarea

Guguluf aperitiv din carne tocata

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron amestecam carnea tocata cu ouale, sarea, piperul, cimbrul si usturoiul tocat marunt. Prazul il tocam marunt si il calim 5 minute in ulei. Cartofii curatati ii dam pe razatoarea cu...Citeste continuarea

Gherute de pisica

Postat de: meosiris in Prajituri

Se topesc pe baie de aburi 50g ciocolata neagra si apoi se lasa sa se raceasca un pic. Se mixeaza bine untul cu zaharul vanilat, apoi se inglobeaza faina, zaharul pudra, sarea si albusurile...Citeste continuarea

Galuste cu sos de ciuperci

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o adancitura in care se pun ouale batute cu delicatul si cca 50 ml apa.Se framanta aluatul si se modeleaza galuste cu mana unsa in ulei.Se pun...Citeste continuarea

Gogosi de post cu scortisoara

Postat de: MoliCook in Mancaruri de post

Intr-un bol mare amestecam faina cu drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, sarea, coaja de portocala. Apoi incepem si framantam cu apa cat cuprinde,Cand se desprinde de marginile...Citeste continuarea

Garnitura de orez sarbesc

Postat de: Ubulika in Aperitive / Garnituri

Se toaca ceapa si se caleste usor in ulei incins. Se pun apoi ardeii cubulete, orezul si morcovul tocat. Lasam 5 minute pe foc. Se pune totul intr-un vas termorezistent, se asaza deasupra...Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit(nu o facem fierbinte ,ci doar calduta). drojdia o frecam cu o lingura de zahar. intr-un lighean punem faina. peste turnam drojdia...Citeste continuarea

Gainusa la tava cu piure de cartofi...

Postat de: epurasha2bb in Pui

Se spala gainusa si se taie bucati potrivite.Se freaca apoi (cu mainile bine spalate) gainusa inati cu untul moale la tempertaura camerei, apoi cu ierburile aromate si la sfarsit se da sare si...Citeste continuarea

Gogosi cu branza

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Mai intai facem aluatul: drojdia o amestecam cu jumatate lingura zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua. amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul. punem maiaua cu...Citeste continuarea

Guguluf cu portocale

Postat de: lilik in Prajituri

Batem ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase. Adaugam untul topit,apoi sucul de portocala,coaja de portocala si vanilia. La sfarsit adugam faina si praful de copt cernute.Amestecam...Citeste continuarea

Galusti Cu prune

Postat de: nico15 in Dulciuri

Se pun cartofii la fiert in apa. Cartofii se lasa in coaja de preferat sunt cartofii cu coaja rosie cei albi sunt mai moi si cer faina mai multa. Dupa ce s-au fiert carfofii se curata de coaja se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]