Guguluf aromat
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriIncingeti cuptorul. Ungeti cu unt o forma de guguluf si tapetati-o cu faina. Intr-un bol mixati ouale cu laptele condensat si zaharul vanilat. Adaugati untul topit si mixati pana la...Citeste continuarea
Gogosi berlineze
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un castron punem drojdia, o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale. Amestecam foarte bine cu un tel. La final...Citeste continuarea
Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata
Postat de: Sidy in PrajituriMacinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul tos...Citeste continuarea
Ghiveci de iarna
Postat de: panacris in Mancaruri de postLegumele se curata, se toaca grosier, se asezoneaza de sare, piper si se calesc in putin ulei. Se adauga cca. 500 ml apa, se lasa la fiert, cca. 25 de minute. Spre final se adauga si sosul de...Citeste continuarea
Gaufre
Postat de: doralinda72 in DulciuriSe amesteca faina cu sarea dupa care se face o gaura in mijloc si se pune ouale, se amesteca putin, apoi se adauga untul topit, laptele si apa, si se amesteca bine ca sa nu fie cocoloase. Se...Citeste continuarea
Gratar cu sos gravy
Postat de: mitinita in PorcPulpa de porc se feliaza si se bate in felii subtiri. Se condimenteaza cu amestecul de condimente si se lasa deoparte. Feliem dovleceii de-a lungul. Eu las si coaja pe ei. Taiem rosiile in...Citeste continuarea
Gulas de porc la wok
Postat de: timea in PorcCalim in uleiul incins ceapa si ardeiul tocat. Carnea spalata o taiem cubulete si o punem in wok peste ceapa si ardei si calim cateva minute. Punem 2 cani de apa si lasam gulasul la fiert la...Citeste continuarea
Guguluf cu fructe si glazura de...
Postat de: timea in PrajituriSpalam fructele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Amestecam fructele cu esenta de vanilie si coaja de la o portocala. Mixam ouale intregi cu un varf de sare. Adaugam zaharul...Citeste continuarea
Goujonette de somon cu ciuperci
Postat de: Bunica in SomonPentru inceput facem o marinata din:sare,piper,1 lingura ulei de masline,oregano,rozmarin ,1 lingura zeama de lamaie,1lingura zeama de portocala si punem pentru 10-15 minute goujonettele de somon...Citeste continuarea
Gogosi aromate de post
Postat de: lilik in DulciuriIntr-un bol cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu sarea si zaharul vanilat. Punem apa la incalzit si in ea topim zaharul si drojdia,apoi punem si coaja rasa de lamaie si...Citeste continuarea
Gogosele cu mere caramelizate
Postat de: AnyCostescu in PrajituriPunem cubul de drojdie la dizolvat intr-un paharel cu apa calda. Cand e gata dizolvat il punem cu faina zahar si sare. Se framanta o coca moale atat cat sa o putem intinde cu sucitorul...Citeste continuarea
Gratin de legume cu oua
Postat de: privatelaura in Mancaruri de legumeIntr-un vas termorezistent uns cu unt, se pun legumele si se presara putina sare si ulei de masline. Se dau la cuptor cam 20- 30 min. Cascavalul se rade. Se scot legumele si se pune cascavalul...Citeste continuarea
Guguluf din albusuri cu ciocolata...
Postat de: panacris in DulciuriAlbusurile se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, smantana si coaja de lamaie. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele se adauga faina cernuta impreuna cu praful de...Citeste continuarea
Gulas de cartofi cu carne de porc
Postat de: carla27carla in PorcCarnea se spala si se taie cubulete. Se curata legumele. Intr-o cratita inalta se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata, ardeiul tocat cubulete, apoi se pune carnea cubulete, cartofii...Citeste continuarea
Gogosi inele
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriDrojdia am desfacut-o in putin lapte caldut si am lasat-o la crescut cca 15 minute. Am amestecat faina cu drajdia desfacuta si lapte, iar la final am pus putina sare. Am framantat un altuat...Citeste continuarea
Guguluf marmorat, cu nuci.
Postat de: lilik in DulciuriMixam ouale cu zaharul si sarea,iar cand se umfla bine adaugam mixand la viteza mica uleiul si laptele,iar la sfarsit adaugam faina,vanilia si praful de copt.Trebuie sa obtinem o compozitie mai...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de postMod de preparare Scoatem miezul de la avocado cu ajutorul unei linguri. Spalam legumele. Tocam toate ingredientele marunt, amestecam cu 2-3 linguri ulei de masline,asezonam cu...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: andreea_angelo in Mancare copiiAdaugam intr-un vas faina,drojdia care a fost topita cu o lingura de zahar,un ou,esenta de vanilie,sau de care vreti voi,dupa preferinta,punem si restul se zahar si framantam cu putina apa...Citeste continuarea
Garnitura cartofi Hasselback
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii curatam de coaja (daca sunt cartofi noi nu este nevoie), apoi ii taiem feliute, dar nu pana jos, iar ca sa obtinem rezultatul dorit punem cartofii intre 2 linguri, apoi...Citeste continuarea
Gris pane
Postat de: alen14 in DulciuriGrisul se prepara la fel ca cum se face gris cu lapte insa putin mai consistent. Se ia de pe foc si se intinde pe o tava in grosime de 2-3 cm. Dupa ce sa raceste se taie felii. Ouale se bat, se...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: Criss in Vegan / Raw veganTaiem in doua fructul de avocade, scoatem miezul cu o lingurita si il zdrobim. Il stropim cu sucul de lamaie pentru a preveni oxidarea, adaugam rosia taiata cubulete si ceapa tocata marunt,...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: Creatsa in PrajituriAm facut o maia din drojdie ,zahar ,1 lingura de faina si 100 ml apa minerela. Am lasat-o la dospit 15 minute. Intre timp am cernut faina peste care am adaugat galbenusurile, coaja de lamaie si...Citeste continuarea
Ghiveci traditional
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legumeAm taiat ceapa julien , ardeiul fasii potrivite si rosiile le-am oparit si decojit , apoi le-am taiat felii. Intr-o tigaie am pus ulei de masline, ceapa sa se inmoaie putin , apoi am adaugat...Citeste continuarea
Gogosari in sos de mustar
Postat de: Ela68 in MuraturiSe prepara mai intai solutia, punand intr-o cratita cu fund dublu toate ingredientele, mai putin gogosarii. Se lasa cateva minute la fiert pana se topeste zaharul Gogosarii se spala , se scoate...Citeste continuarea
Gogosi din faina neagra (de post)
Postat de: timea in Mancaruri de postPunem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aprox 10-15 minute. Intr-un bol amestecam faina...Citeste continuarea
Ghiveci cu orez
Postat de: Sidy in Mancaruri de postCuratam cepele si ardeii, ii spalam si stergem , apoi ii taiem marunt. Fasolea o rupem in bucati de 2 cm daca este mai lunga. Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem in cubulete mici....Citeste continuarea
Gogosari in sos
Postat de: MotanLaOale in MuraturiGogosarii se spala, se curata de seminte si nervuri si se taie fasii de 1 cm. Toate ingredientele, fara gogosari, se pun intr-o oala si se fierb pana se topeste zaharul si da in clocot. Se...Citeste continuarea
Gogosi infuriate "Reteta mamei"
Postat de: merisor67 in DulciuriAm pregatit intai maiaua. Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat 200 ml apa calduta si 200gr faina. Am omogenizat, am acoperit cu un stergar si am lasat la...Citeste continuarea
Gogosi ca la bunica
Postat de: LadyCrs in DulciuriAm pus apa cu zaharul,esenta, zaharul vanilatm praful de sare si scortisoara pe foc pana s-a topit zaharul. Pana s-a racit siropul obtinut am cernut faina intr-un bol incapator in mijlocul caruia...Citeste continuarea
Gogosi pufoase si gustoase reteta...
Postat de: privatelaura in PrajituriCum se prepara Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie Intr-un castron, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Intr-un castronel mai mic, incalzim laptele si adaugam zaharul. Amestecam...Citeste continuarea
Gogosari umpluti
Postat de: ioana_malia in MuraturiSe spala bine gogosarii, se indeparteaza cotoarele. Se curata legumele impreuna cu marul si se toaca marunt . Se pregatesc borcanele: se spala bine si se usuca. Se pregateste saramura :...Citeste continuarea
Gyros :)
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriCarnea se dezgheata si se pune in tigaie in putin ulei. Se lasa la foc mediu pana se face bine apoi marim focul aproximativ 5 minute pentru a praji gyrosul si a-l face un pic mai crocant. Nu...Citeste continuarea
Gnocchi cu ton si legume
Postat de: Ela68 in PasteSe calesc legumele in unt circa 10-15 minute si se dau cu sare si piper. Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, le strecuram si le punem intr-un vas. Scurgem de...Citeste continuarea
Ghiveci calugaresc
Postat de: MotanLaOale in PorcCarnea se spala si se taie bucati potrivite. Legumele se spala, se curata si se taie in bucati. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste cateva minute carnea si ceapa. Se adauga...Citeste continuarea
Gustare simpla si delicioasa
Postat de: ralu_river in Aperitive / GarnituriEste o gustare care se face rapid si este mult mai gustoasa decat alunele si migdalele prajite din comert. Tot ce trebuie sa faceti este sa incingeti bine o tigaie, sa puneti migdalele si...Citeste continuarea
Gogosi cu branza dulce
Postat de: Retetegg in DulciuriAm pus branza dulce intr-un bol. Am amestecat-o cu zaharul cu ajutorul unei linguri, apoi am pus cele 2 oua. Am dizolvat drojdia in laptele caldut si am adaugat-o peste amestecul...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: panacris in Dulceata / GemGutuile se curata de coaja si samburi, se rad pe razatoarea mare, se stropesc imediat cu zeama de lamaie, apoi se pun la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa la fiert cca. 45 de minute la foc mic,...Citeste continuarea
Gogosi pufoase si rapide
Postat de: Retetegg in DulciuriIntr-un bol mai mare am batut ouale cateva minute cu un tel, apoi am pus laptele, esentele, zaharul si zaharul vanilat. Am batut bine tot cu telul cateva minute pana s-a topit zaharul. Apoi...Citeste continuarea
Gogosari in sos de rosii
Postat de: Retetegg in ConserveMai intai ne ocupam de gogosari. Ii spalam si le eliminam cotoarele. Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos. Fiecare jumatate de ardei o...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: anca16 in DulciuriSe pun cartofii la fiert fara coaja. Dupa ce au fiert se iau de pe foc si se paseaza cu mixerul, peste se pune uleiul, dupa care se pun ouale si in final faina. Se scot samburii din prune, se...Citeste continuarea
Galetta cu ardei si rosii cherry
Postat de: Poliana in Mancaruri de legumePentru aluatul de tarta am ales sa pun faina integrala, unt mai putin decat in reteta normala...si asta ca fie putin mai usor si mai dietetic. Faina o cernem impreuna cu sarea intr-un castron,...Citeste continuarea
Gogale
Postat de: dena in PrajituriBiscuitii se macina cu robotul. Se pun intr-un vas incapator. Peste se adauga zaharul cacaua, nuca macinata, romul si oul. Separat margarina se topeste si se toarna peste compozitia de mai sus....Citeste continuarea
Gogosari in sos
Postat de: Bunica in ConserveGogosarii se spala,se scot cotoarele si se taie in fasii subtiri. Se pun in borcanele spalate si uscate. Deasupra se toarna sosul fierbinte .Sosul facut...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos Arrabbiata
Postat de: deliciousflavours in PasteGnocchi sau Nudli cum le zicem noi in zona aceasta se fac ca si gombotii. Multora nu le place sa faca Gnocchi acasa, cu toate ca nu este deloc greu, mai ales daca tinem cont de cateva...Citeste continuarea
Guguluf cu prune
Postat de: Maria68 in DulciuriSe unge o forma de guguluf si se da la frigider. Taiem prunele bucati si le amestecam intr-un castron cu esenta de rom, cuisoare, untul topit; se acopera si se lasa sa se marineze. Se incinge...Citeste continuarea
Guguluf cu dovleac
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi dovleacul. Am dat miezul pe razatoarea cu ochiuri mari.Am amestecat dovleacul razuit cu 300 gr zahar si l-am pus pe foc.L-am lasat sa fiarba pâna a...Citeste continuarea
Gravy De Ceapa
Postat de: gatiticuspor in SosuriTocati ceapa marunt si caliti-o in putin unt pana ce devine transparenta apoi adaugati otetul balsamic si lasati la foc mic pentru 5 minute avand grija sa nu se lipeasca sau sa se arda....Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: RoXx in DulciuriDrojdia si zaharul se dizolva in apa calduta.Se adauga peste faina si se framanta aluatul adaugand si cele 3 lg de ulei si esenta de vanilie.Se lasa la dospit intr-un loc cald.Dupa ce este gata,...Citeste continuarea
Gogonele cu conopida murate
Postat de: lili in MuraturiSe spala gogonelele si se taie. Ceapa se curata si se taie si ea feliute, conopida se spala si se desface buchetele. Se spala bine borcanele dupa care se pun gogonele taiate cate un rand...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: lilik in Dulceata / GemDupa ce am spalat,curatat de coaja si cotoare gutuile,le taiem cubulete(eu am avut 2,5 kg produs finit) si le punem intr-o oala cu fundul gros impreuna cu apa si punem pe foc. Lasam sa fiarba...Citeste continuarea