Gem de nectarine cu levantica
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemNectarinele curatate de coaja si samburi,taiate,cantarite,le punem in vas impreuna cu zahar si levantica tocata,amestecam,lasam 30min dupa care punem pe foc; dupa ce zaharul s-a topit,pasam cu...Citeste continuarea
Gem de mure
Postat de: simona72 in Dulceata / GemMurele le spalam bine sub jet de apa, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa. Le dam prin robotul de bucatarie si le pasiram bine. Se dau prin strecuratoare, se amesteca...Citeste continuarea
Ghiveci cu porumb
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam si curatam vanata, apoi o taiem bucatele pe care le condimentam cu sare si piper si le prajim pe ambele parti pana se inmoaie. Adaugam porumbul, boabele de mustar si rosiile tocate din...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: Elena_Daria in Dulceata / GemSpalam si curata caisele de samburi. Le dam prin masina de tocat carne si le punem apoi in cratita in care vom fierbe gemul. Punem zaharul peste ele si le lasam asa vreo 3 ore, sau peste...Citeste continuarea
Gustare cu pepene galben
Postat de: aliliana in Mancaruri de postPepenele se decupeaza de coaja, se taie cubulete si se pune intr-un bol. Peste acesta se aseaza branza brie taiata bucatele. Se adauga miere ( dupa preferinta), zeama de lamaie si menta uscata. Se...Citeste continuarea
Gem de mere cu scortisoara
Postat de: Kamelia92 in Dulceata / GemMarele se curata si se taie fașii subtiri. Se pun într-o cratita in care se agauga apa. îndată ce apa fierbe se da la foc minim si se amesteca o data la 2-3 minute timp de 10-15...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: merisor67 in PrajituriCartofii, spalati bine, i-am pus la fiert in apa cat sa fie acoperiti si necuratati de coaja. I-am lasat pe foc pana s-au patruns bine, verificand cu o furculita, apoi am scurs apa si i-am...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: Bianca20 in DulciuriFaina se pune intr-un bol si se face in mijloc o adancitura.Laptele se pune la foc mic impreuna cu untul, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc.Se lasa la racit pana ajunge la...Citeste continuarea
Gratin rapid de dovlecei si branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriDovlecelul se rade se presara cu foarte putina sare si dupa doua trei minute se stoarce de zeama.( in sita sau in pumn cum doriti). Se amesteca cu galbenusurile, branza faramitata( 250 gr),...Citeste continuarea
Gem de piersici
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemPentru gem alegem piersicile foarte coapte,le curatam de coaja si indepartam samburii,apoi le taiem in bucati mai mici sau le pasam cu mana,sa ramana si bucatele mai mari.Eu fierb gemul intr-un...Citeste continuarea
Gogosi cu smantana
Postat de: comanligia in DulciuriMai intai se face maiua intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte caldut si zahar pe deasupra, apoi se lasa sa creasca putin. Dupa ce a crescut se face coca din faina, maia si restul...Citeste continuarea
Gratar din piept de pui cu legume...
Postat de: Valclaudia in PuiSpalam legumele, le taiem dupa preferinta. Fasolea o fierbem separat timp de 10 min. in putina apa cu sare. O lasam apoi la scurs. Spalam pieptul de pui si il taiem felii subtiri....Citeste continuarea
Gustari rapide cu bacon
Postat de: Patricia_Iordache_79 in SandvisuriCuratam ceapa si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o craticioara si adaugam ceapa. Presaram cu sare si o lasam sa se rumeneasca usor. Oprim focul. Intr-o tigaie antiaderenta punem feliile...Citeste continuarea
Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriGelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, glucoza (mierea), zaharul si...Citeste continuarea
Gratin de broccolli si porumb cu...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam legumele. Punem intr-o oala mica cca 1 l apa la fiert cu putina sare, cand da in clocolt adaugam broccolii si il lasam sa fiarba la foc redus,acoperit cca 10 minute. Vanata o curatam...Citeste continuarea
Gogosi pufoase-pufoase
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriPunem faina intr-un castron si facem o gaura in mijlocul ei. Acolo punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si lasam la dospit pana se topeste drojdia. Adaugam ouale (mixate bine...Citeste continuarea
Gem de pepene galben cu caise
Postat de: timea in Dulceata / GemSpalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete. Caisele le spalam, le despicam in doua si scoatem...Citeste continuarea
Gogosele cu spuma de mure
Postat de: simona72 in DulciuriPregatim gogoselele la aparat dupa reteta pe care v-am lasat-o la ingrediente. Pt spuma de mure: amestecam murele(pastram cateva si pt decor) cu zaharul si...Citeste continuarea
Gustare cu urda si ardei capia
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriSpalam ardeiul si mararul,le taiem marunt si le amestecam cu urda.Branza de oaie o dam pe razatoare si o amestecam cu urda.Bagheta o taiem in feliute groase de 2 degete pe care le bagam la cuptor...Citeste continuarea
Guguluf marmorat cu crema de branza
Postat de: angyb in PrajituriPt.inceput pregatim umplutura : amestecam amidonul cu oul si 100 ml lapte.Laptele ramas il punem la fiert ,cand incepe sa fiarba turnam amestecul de amidon si ou si il lasam sa fiarba pana cand se...Citeste continuarea
Galuste cu coaste afumate
Postat de: Roberta_sacele in Mancaruri cu carneSe pun cartofii la fiert cu tot cu coaja. Se taie scarita de coaste afumate si se pun intr-o tigaie la prajit impreuna cu muschiul afumat. Dupa ce au fiert cartofii se curata si se dau prin...Citeste continuarea
Gazpacho
Postat de: nilgun in SupeRosiile le-am spalat , le-am curatat de pielita si le-am taiat bucati mai mari. Ardeiul l-am spalat. i-am scos mijlocul, si am taiat bucatele potrivite. Ceapa am curatat-o si am taiat-o bucati....Citeste continuarea
Gratin de vinete
Postat de: susu in Mancaruri de legumeVinetele se taie felii nu foarte subtiri si se pun pe gratar sau se frig in tigaie, eu le-am pus pe gratar. Se intorc de vreo doua ori sa nu se arda dupa care cand sunt gata se pun pe un platou,...Citeste continuarea
Gratin cu snitel de curcan si...
Postat de: postavaru in CurcanPieptul de curcan il batem usor cu ciocanul de snitele si il condimentam cu sare, piper si boia de ardei. Prajim snitelele in ulei de masline, pe ambele parti apoi le scoatem pe o farfurie si le...Citeste continuarea
Galete cu nutella
Postat de: kukibella in PrajituriSe mixeaza ouale ıntregi cu putina sare; Se adauga zaharul,mirodeniile şi se mixeaza pana se topeşte zaharul,treptat se adauga uleiul,iar la final faina ; Se mixeaza pana se obtine un...Citeste continuarea
Ghiveci cu ciuperci
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam legumele, curatam ceapa si ardeii. Tocam ceapa, o calim timp de 4-5 minute in ulei, adaugam ardeiul tocat si calim in continuare inca 5 minute. Condimentam mancarea dupa gust. Adaugam...Citeste continuarea
Gris cu lapte si caramel
Postat de: nilgun in DulciuriLaptele se pune la fiert cu cele 2 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Dupa ce a fiert, se pune grisul si se amestecacu un tel ca la mamaliga. Se opreste focul si se lasa. Se caramelizeaza...Citeste continuarea
Gomboti XL cu prune
Postat de: privatelaura in Cook and smileAm curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am...Citeste continuarea
Gem de afine
Postat de: timea in Dulceata / GemSpalam fructele si le curatam de eventualele codite si frunze ( mie mi-a luat operatiunea aceasta cam 2 ore :( ). Atentie pateaza! Punem fructele intr-un vas si adaugam peste ele zaharul si...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: Elena_Daria in Mancare copiiPunem laptele cu zaharul la fiert intr-o craticioara, la foc mic. Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam continuu. Il lasam sa fiarba cateva minute pana incepe sa...Citeste continuarea
Gogosele cu iaurt
Postat de: mamaieelena in DulciuriSe incepe cu dizolvarea drojdiei intr-un castronel in care se pune apa calduta si lingurita cu zahar. Se lasa la dospit,intre timp se bat ouale si iaurtul intr-un castron mai mare se adauga si...Citeste continuarea
Ghriba – Fursecuri marocane cu...
Postat de: JamilaCuisine in PrajituriIn primul rand vom macina susanul. Punem susanul intr-un robot de bucatarie si-l mixam pana ce sfaramam boabele de susan. Il punem intr-un bol si peste el punem restul ingredientelor. Amestecam...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: diaconta in Dulceata / GemAm scos sâmburii caiselor,dupa ce le-am spalat si au ramas aproximativ 3 kilograme de fruct. Le-am dat prin masina de tocat sau puteti folosi robotul de bucatarie pentru aceasta...Citeste continuarea
Guguluf cu piersici, afine si...
Postat de: timea in PrajituriMai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana...Citeste continuarea
Gogosele rapide cu urda si dulceata...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriAmestecam urda cu oul si laptele pana obtinem o compozitia omogena, care va arata ca o smantana subtire. Separat amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea, nucsoara,...Citeste continuarea
Gazpacho cu rosii si pepene rosu
Postat de: camelia75 in Supe1.Umpleti o oala mare cu apa si puneti-o pe foc. 2.Spalati bine rosiile,apoi le taiati (un mic “X”) in partea de jos cu un cutit ascutit.Le puneti pentru 30 de secunde in apa...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: aliliana in Dulceata / GemCaisele se spala, se pun la scurs. Se scot samburii si se pun in tigirea de gem. Se pune zaharul si se pun la foc moderat. Pe parcurs se mai stropeste cu zeama de lamaie. Dupa ce a scazut...Citeste continuarea
Gratin de cartofi si dovlecei
Postat de: Alina26 in Mancaruri de legume1. Am spalat legumele si cartofii i-am taiat cubulete potrivite,dovleceii i-am taiat rondele,rosia cuburi,cateii de usturoi i-am taiat marunt. 2. Am pus toate legumele intr-o tava,le-am...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: ralu_ca in Dulceata / GemSeara: Caisele le-am spalat, le-am scos samburii le-am pus in cratita si deasupra zaharul, lasandu-le asa pana dimineata. A doua zi le-am pus pe foc mic amestecand des, approx 2 ore. Am pus gemul...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: Ela68 in Dulceata / GemAm spalat caisele foarte bine si le-am curatat de samburi. Intre timp am pus zaharul la fiert cu 150 ml apa pana ce siropul se leaga. Totul dureaza aproximativ 30 minute. Turnam apoi...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: Corina33 in Vegan / Raw veganAvocado se taie in doua, se scoate samburele si pulpa, apoi se paseaza si se stropeste cu zeama de la lamaie. Se spala rosiile si ceapa si se taie cubulete, respectiv rondele. Usturoiul se curata...Citeste continuarea
Gem de afine
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemAfinele spalate,le punem intr-un vas,le pasam dar nu de tot cu blenderul vertical,le punem la foc iute impreuna cu zahar si anason adunand spuma ce se formeaza iar dupa 30min adaugam zeama de...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemSe oparesc caisele,se curata de coaja si se scot samburii.Exact nu stiu cat a ramas din 30 kg,dupa ce le-am curatat de coaja si samburi.Le-am pus intr-un tuci am adaugat zaharul,nu l-am vrut...Citeste continuarea
Gustare calda cu branza si cascaval
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriSe intinde aluatul se taie cu un pahar in 12 rondele,se ung cu ulei de masline si se pun in forme de silicon.Branza si cascavalul se rad pe razatoarea mica,se adauga 2 oua intregi si un albus si...Citeste continuarea
Gem de zarzare
Postat de: adasev12 in Dulceata / GemZarzarele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-un ceaun sau un vas incapator, se presara zaharul peste ele, intercalat cu fructele, si se lasa cateva ore. Se pune apoi la foc...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: Cornelia89 in Dulceata / GemCaisele se spala si se curata de samburi, -le tai in doua si adaug zahar peste ele , le pun la fiert ;cand este aproape gata adaug zeama de la o lamaie si-l mai fierb 20 min. -cand este gata...Citeste continuarea
Garnitura de spanac
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriSpanacul descongelat l-am taiat cat se poate de marunt. Intr-o tigaie am prajit in ulei ceapa si usturoiul la foc mic, cat sa se inmoaie dupa care am adaugat spanacul, sare si piper si am lasat...Citeste continuarea
Guguluf aromat
Postat de: Valclaudia in PrajituriBatem albusurile spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare. Celelalte 5 linguri de zahar+ zaharul vanilat se amesteca cu crema de unt la viteza ridicata a mixerului pana obtinem o crema...Citeste continuarea
Gogosele ineluse
Postat de: adnia in PrajituriToate ingredientele se mixeaza bine, rezultand astfel un aluat curgator, dar mai gros decat cel de clatite. Aparatul se pune in priza si se lasa sa se incinga, apoi se pensuleaza fiecare...Citeste continuarea
Gogosele la aparat (Doughnut)
Postat de: simona72 in DulciuriAm pregatit aparatul conform instructiunilor din carte. Reteta este luata din carte, dar a suferit mici modificari. Am pregatit aluatul: am batut ouale spuma, am adaugat laptele, uleiul,...Citeste continuarea