A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gem de nectarine cu levantica

Postat de: ianculubita in Dulceata / Gem

Nectarinele curatate de coaja si samburi,taiate,cantarite,le punem in vas impreuna cu zahar si levantica tocata,amestecam,lasam 30min dupa care punem pe foc; dupa ce zaharul s-a topit,pasam cu...Citeste continuarea

Gem de mure

Postat de: simona72 in Dulceata / Gem

Murele le spalam bine sub jet de apa, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa. Le dam prin robotul de bucatarie si le pasiram bine. Se dau prin strecuratoare, se amesteca...Citeste continuarea

Ghiveci cu porumb

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Spalam si curatam vanata, apoi o taiem bucatele pe care le condimentam cu sare si piper si le prajim pe ambele parti pana se inmoaie. Adaugam porumbul, boabele de mustar si rosiile tocate din...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: Elena_Daria in Dulceata / Gem

Spalam si curata caisele de samburi. Le dam prin masina de tocat carne si le punem apoi in cratita in care vom fierbe gemul. Punem zaharul peste ele si le lasam asa vreo 3 ore, sau peste...Citeste continuarea

Gustare cu pepene galben

Postat de: aliliana in Mancaruri de post

Pepenele se decupeaza de coaja, se taie cubulete si se pune intr-un bol. Peste acesta se aseaza branza brie taiata bucatele. Se adauga miere ( dupa preferinta), zeama de lamaie si menta uscata. Se...Citeste continuarea

Gem de mere cu scortisoara

Postat de: Kamelia92 in Dulceata / Gem

Marele se curata si se taie fașii subtiri. Se pun într-o cratita in care se agauga apa. îndată ce apa fierbe se da la foc minim si se amesteca o data la 2-3 minute timp de 10-15...Citeste continuarea

Gomboti cu prune

Postat de: merisor67 in Prajituri

Cartofii, spalati bine, i-am pus la fiert in apa cat sa fie acoperiti si necuratati de coaja. I-am lasat pe foc pana s-au patruns bine, verificand cu o furculita, apoi am scurs apa si i-am...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: Bianca20 in Dulciuri

  Faina se pune intr-un bol si se face in mijloc o adancitura.Laptele se pune la foc mic impreuna cu untul, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc.Se lasa la racit pana ajunge la...Citeste continuarea

Gratin rapid de dovlecei si branza

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se rade se presara cu foarte putina sare si dupa doua trei minute se stoarce de zeama.( in sita sau in pumn cum doriti). Se amesteca cu galbenusurile, branza faramitata( 250 gr),...Citeste continuarea

Gem de piersici

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Pentru gem alegem piersicile foarte coapte,le curatam de coaja si indepartam samburii,apoi le taiem in bucati mai mici sau le pasam cu mana,sa ramana si bucatele mai mari.Eu fierb gemul intr-un...Citeste continuarea

Gogosi cu smantana

Postat de: comanligia in Dulciuri

Mai intai se face maiua intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte caldut si zahar pe deasupra, apoi se lasa sa creasca putin. Dupa ce a crescut se face coca din faina, maia si restul...Citeste continuarea

Gratar din piept de pui cu legume...

Postat de: Valclaudia in Pui

Spalam legumele, le taiem dupa preferinta. Fasolea o fierbem separat timp de 10 min. in putina apa cu sare. O lasam apoi la scurs. Spalam pieptul de pui si il taiem felii subtiri....Citeste continuarea

Gustari rapide cu bacon

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Sandvisuri

Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o craticioara si adaugam ceapa. Presaram cu sare si o lasam sa se rumeneasca usor. Oprim focul. Intr-o tigaie antiaderenta punem feliile...Citeste continuarea

Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Dulciuri

Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, glucoza (mierea), zaharul si...Citeste continuarea

Gratin de broccolli si porumb cu...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam legumele. Punem intr-o oala mica cca 1 l apa la fiert cu putina sare, cand da in clocolt adaugam broccolii si il lasam sa fiarba la foc redus,acoperit cca 10 minute. Vanata o curatam...Citeste continuarea

Gogosi pufoase-pufoase

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Dulciuri

Punem faina intr-un castron si facem o gaura in mijlocul ei. Acolo punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si lasam la dospit pana se topeste drojdia. Adaugam ouale (mixate bine...Citeste continuarea

Gem de pepene galben cu caise

Postat de: timea in Dulceata / Gem

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete. Caisele le spalam, le despicam in doua si scoatem...Citeste continuarea

Gogosele cu spuma de mure

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pregatim gogoselele la aparat dupa reteta pe care v-am lasat-o la ingrediente.           Pt spuma de mure: amestecam murele(pastram cateva si pt decor) cu zaharul si...Citeste continuarea

Gustare cu urda si ardei capia

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Spalam ardeiul si mararul,le taiem marunt si le amestecam cu urda.Branza de oaie o dam pe razatoare si o amestecam cu urda.Bagheta o taiem in feliute groase de 2 degete pe care le bagam la cuptor...Citeste continuarea

Guguluf marmorat cu crema de branza

Postat de: angyb in Prajituri

Pt.inceput pregatim umplutura : amestecam amidonul cu oul si 100 ml lapte.Laptele ramas il punem la fiert ,cand incepe sa fiarba turnam amestecul de amidon si ou si il lasam sa fiarba pana cand se...Citeste continuarea

Galuste cu coaste afumate

Postat de: Roberta_sacele in Mancaruri cu carne

Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja. Se taie scarita de coaste afumate si se pun intr-o tigaie la prajit impreuna cu muschiul afumat. Dupa ce au fiert cartofii se curata si se dau prin...Citeste continuarea

Gazpacho

Postat de: nilgun in Supe

Rosiile le-am spalat , le-am curatat de pielita si le-am taiat bucati mai mari. Ardeiul l-am spalat. i-am scos mijlocul, si am taiat bucatele potrivite. Ceapa am curatat-o si am taiat-o bucati....Citeste continuarea

Gratin de vinete

Postat de: susu in Mancaruri de legume

Vinetele se taie felii nu foarte subtiri si se pun pe gratar sau se frig in tigaie, eu le-am pus pe gratar. Se intorc de vreo doua ori sa nu se arda dupa care cand sunt gata se pun pe un platou,...Citeste continuarea

Gratin cu snitel de curcan si...

Postat de: postavaru in Curcan

Pieptul de curcan il batem usor cu ciocanul de snitele si il condimentam cu sare, piper si boia de ardei. Prajim snitelele in ulei de masline, pe ambele parti apoi le scoatem pe o farfurie si le...Citeste continuarea

Galete cu nutella

Postat de: kukibella in Prajituri

Se mixeaza ouale ıntregi cu putina sare; Se adauga zaharul,mirodeniile şi se mixeaza pana se topeşte zaharul,treptat se adauga uleiul,iar la final faina ; Se mixeaza pana se obtine un...Citeste continuarea

Ghiveci cu ciuperci

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Spalam legumele, curatam ceapa si ardeii. Tocam ceapa, o calim timp de 4-5 minute in ulei, adaugam ardeiul tocat si calim in continuare inca 5 minute. Condimentam mancarea dupa gust. Adaugam...Citeste continuarea

Gris cu lapte si caramel

Postat de: nilgun in Dulciuri

Laptele se pune la fiert cu cele 2 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Dupa ce a fiert, se pune grisul si se amestecacu un tel ca la mamaliga. Se opreste focul si se lasa. Se caramelizeaza...Citeste continuarea

Gomboti XL cu prune

Postat de: privatelaura in Cook and smile

Am curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am...Citeste continuarea

Gem de afine

Postat de: timea in Dulceata / Gem

Spalam fructele si le curatam de eventualele codite si frunze ( mie mi-a luat operatiunea aceasta cam 2 ore :( ). Atentie pateaza! Punem fructele intr-un vas si adaugam peste ele zaharul si...Citeste continuarea

Gris cu lapte

Postat de: Elena_Daria in Mancare copii

Punem laptele cu zaharul la fiert intr-o craticioara, la foc mic. Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam continuu. Il lasam sa fiarba cateva minute pana incepe sa...Citeste continuarea

Gogosele cu iaurt

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Se incepe cu dizolvarea drojdiei intr-un castronel in care se pune apa calduta si lingurita cu zahar. Se lasa la dospit,intre timp se bat ouale si iaurtul intr-un castron mai mare se adauga si...Citeste continuarea

Ghriba – Fursecuri marocane cu...

Postat de: JamilaCuisine in Prajituri

In primul rand vom macina susanul. Punem susanul intr-un robot de bucatarie si-l mixam pana ce sfaramam boabele de susan. Il punem intr-un bol si peste el punem restul ingredientelor. Amestecam...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: diaconta in Dulceata / Gem

Am scos sâmburii caiselor,dupa ce le-am spalat si au ramas aproximativ 3 kilograme de fruct. Le-am dat prin masina de tocat sau puteti folosi robotul de bucatarie pentru aceasta...Citeste continuarea

Guguluf cu piersici, afine si...

Postat de: timea in Prajituri

Mai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana...Citeste continuarea

Gogosele rapide cu urda si dulceata...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Dulciuri

Amestecam urda cu oul si laptele pana obtinem o compozitia omogena, care va arata ca o smantana subtire. Separat amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea, nucsoara,...Citeste continuarea

Gazpacho cu rosii si pepene rosu

Postat de: camelia75 in Supe

1.Umpleti o oala mare cu apa si puneti-o pe foc. 2.Spalati bine rosiile,apoi le taiati (un mic “X”) in partea de jos cu un cutit ascutit.Le puneti pentru 30 de secunde in apa...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: aliliana in Dulceata / Gem

Caisele se spala, se pun la scurs. Se scot samburii si se pun in tigirea de gem. Se pune zaharul si se pun la foc moderat. Pe parcurs se mai stropeste  cu zeama de lamaie. Dupa ce a scazut...Citeste continuarea

Gratin de cartofi si dovlecei

Postat de: Alina26 in Mancaruri de legume

1. Am spalat legumele si cartofii i-am taiat cubulete potrivite,dovleceii i-am taiat rondele,rosia cuburi,cateii de usturoi i-am taiat marunt. 2. Am pus toate legumele intr-o tava,le-am...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: ralu_ca in Dulceata / Gem

Seara: Caisele le-am spalat, le-am scos samburii le-am pus in cratita si deasupra zaharul, lasandu-le asa pana dimineata. A doua zi le-am pus pe foc mic amestecand des, approx 2 ore. Am pus gemul...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: Ela68 in Dulceata / Gem

Am spalat caisele foarte bine si le-am curatat de samburi. Intre timp am pus zaharul la fiert cu 150 ml apa pana ce siropul se leaga. Totul  dureaza aproximativ 30 minute. Turnam apoi...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: Corina33 in Vegan / Raw vegan

Avocado se taie in doua, se scoate samburele si pulpa, apoi se paseaza si se stropeste cu zeama de la lamaie. Se spala rosiile si ceapa si se taie cubulete, respectiv rondele. Usturoiul se curata...Citeste continuarea

Gem de afine

Postat de: ianculubita in Dulceata / Gem

Afinele spalate,le punem intr-un vas,le pasam dar nu de tot cu blenderul vertical,le punem la foc iute impreuna cu zahar si anason adunand spuma ce se formeaza iar dupa 30min adaugam zeama de...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Se oparesc caisele,se curata de coaja si se scot samburii.Exact nu stiu cat a ramas din 30 kg,dupa ce le-am curatat de coaja si samburi.Le-am pus intr-un tuci am adaugat zaharul,nu l-am vrut...Citeste continuarea

Gustare calda cu branza si cascaval

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Se intinde aluatul se taie cu un pahar in 12 rondele,se ung cu ulei de masline si se pun in forme de silicon.Branza si cascavalul se rad pe razatoarea mica,se adauga 2 oua intregi si un albus si...Citeste continuarea

Gem de zarzare

Postat de: adasev12 in Dulceata / Gem

Zarzarele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-un ceaun sau un vas incapator, se presara zaharul peste ele, intercalat cu fructele, si se lasa cateva ore. Se pune apoi la foc...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: Cornelia89 in Dulceata / Gem

Caisele se spala si se curata de samburi, -le tai in doua si adaug zahar peste ele , le pun la fiert ;cand este aproape gata adaug zeama de la o lamaie si-l mai fierb 20 min. -cand este gata...Citeste continuarea

Garnitura de spanac

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Spanacul descongelat l-am taiat cat se poate de marunt. Intr-o tigaie am prajit in ulei ceapa si usturoiul la foc mic, cat sa se inmoaie dupa care am adaugat spanacul, sare si piper si am lasat...Citeste continuarea

Guguluf aromat

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Batem albusurile spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare. Celelalte 5 linguri de zahar+ zaharul vanilat se amesteca cu crema de unt la viteza ridicata a mixerului pana obtinem o crema...Citeste continuarea

Gogosele ineluse

Postat de: adnia in Prajituri

 Toate ingredientele se mixeaza bine, rezultand astfel un aluat curgator, dar mai gros decat cel de clatite. Aparatul se pune in priza si se lasa sa se incinga, apoi se pensuleaza fiecare...Citeste continuarea

Gogosele la aparat (Doughnut)

Postat de: simona72 in Dulciuri

Am pregatit aparatul conform instructiunilor din carte.   Reteta este luata din carte, dar a suferit mici modificari. Am pregatit aluatul: am batut ouale spuma, am adaugat laptele, uleiul,...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]