A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gogoşari în sos

Postat de: Ade200 in Conserve

Se curăţă gogoşarii şi se taie felii subţiri, eu i-am dat pe răzătoare. Se amestecă restul ingredientelor si se dau vreo câteva clocote. Se fierb gogoşarii în 3 reprize ,...Citeste continuarea

Galuste cu piersici

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Cartofii i-am zdrobit cu furculita. Am pus la fiert o cratita cu apa in care urma sa fierb galustele. Am adaugat untul taiat feliute, oul, sarea, fructoza si am amestecat compozitia. In final am...Citeste continuarea

Gogonele murate

Postat de: Elena_Daria in Muraturi

Gogonelele se spala foarte bine. Asezam pe fundul unui borcan de 3 litri crengute de cimbru si de marar. Apoi asezam gogonelele, hreanul si ardeii iuti. Dupa ce am asezat gogonelele in...Citeste continuarea

Galuste cu prune si gem de prune

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Punem cartofii in coaja la fiert. Cand sunt gata ii scoatem ii lasam sa se raceasca si ii curatam. Eu i-am pus la robot sau se pot mixa cu mixerul ca pentru piure. Pasta de cartofi se amesteca...Citeste continuarea

Gogosele pufoase umplute cu gem

Postat de: Toamna07 in Prajituri

Untul se topeste in laptele cald. Adaugam drojdia, vanilia si ouale amestecand cu telul. Aceasta compozitie o turnam peste toata cantitatea de faina si amestecam sa se omogenizeze bine. Lasam...Citeste continuarea

Galuste dulci cu prune

Postat de: alba_zori in Dulciuri

Simplu: 1-am fiert cartofii. 2.am curatat prunele si taiat in doua,adaugat zahar,scortisoara,lamaie stoarsa. 3.la pireul de cartofi am adaugat faina,oul,vanilia,lamaia rasa,zahar cateva...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: lilik in Dulciuri

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja si ii lasam pe foc pana intra furculita usor in ei,dar fara sa se rupa,apoi ii lasam sa se racoreasca putin si ii curatam de coaja. Dam cartofii pe...Citeste continuarea

Gogonele murate

Postat de: caroline in Muraturi

Morcovul l-am curatat de coaja si l-am spalat impreuna cu gogosarii si gogonelele, apoi le asezam intr-un bidonas. Separat am fiert 2 litri de apa cu 4 linguri otet si 4 linguri sare, am pus si...Citeste continuarea

Gogosi cu ciocolata

Postat de: angyb in Prajituri

Intr-un bol punem faina cu sarea si zaharul. Separat punem drojdia impreuna cu un pic de lapte cald si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10-15 mln.Turnam apoi peste compozitia de mai sus....Citeste continuarea

Gazpacho Andaluz

Postat de: mitinita in Supe

Spalam legumele,curatam ceapa si usturoiul si rupem painea in bucatele.Pastram cateva bucatele pentru decor. Introducem toate ingredientele in mixer si mixam. Condimentam supa si o servim...Citeste continuarea

Galette cu piept de pui si ciuperci...

Postat de: Sidy in Pui

Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen.  Trebuie sa iasa putin mai consistent , ca o smantana subtire. Se...Citeste continuarea

Gem de mere si pepene galben

Postat de: alinutzika in Dulceata / Gem

Eu am curatat merele de cotor si le-am mixat cu tot cu coaja in robot. Pepenele, fara coaja si seminte. Am adaugat zaharul si am pus sa fiarba la foc moderat, amestecand din cand in cand. Am fiert...Citeste continuarea

Gem asortat

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Se aseaza fructele spalate si taiate bucati potrivite un rand de fructe unul de zahar, se acopera si se da la rece pana a doua zi cand se pune pe foc mic impreuna cu condimentele inca de la...Citeste continuarea

Gem de caise cu samburi

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Caisele se desfac in jumatati si se acopera cu zahar pana a doua zi cand se pun pe foc mic vreo 2 ore, eu il pun pe o table nu direct pe flacara. Se amesteca mereu in gemul de caise sa nu se...Citeste continuarea

Gem de mere cu scortisoara

Postat de: bahna_violeta in Dulceata / Gem

Spalam mere si le dam pe razatoare ,le punem in oala cu zaharul si 2 lingurite de scortisoara macinata,lasam pe foc cam 50-60 de minute,pana se leaga compozitia. Citeste continuarea

Gogosi impaturite

Postat de: caroline in Dulciuri

se pune faina intr-un castron cu putina sare. la mijloc se pune oul,uleiul si putin lapte. se framinta usor si mai adaugam cite putin lapte pina devine un aluat tare si nelipicios. se...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: elucubratiiculinare in Muraturi

Se taie gogosarii in patru, se spala, se scurg de apa.  Se amesteca otetul cu zaharul, uleiul,adaugam boabele de piper si foile de dafin. Se pune compozitia pe foc si se oparesc pe rand...Citeste continuarea

Gogosari murati

Postat de: Zamfira in Muraturi

Spalam gogosarii si-i taiem in doua indepartand semintele.  Fierbem apa cu toate ingredientele din reteta. Cand incepe sa fiarba vom introduce una, una cate una jumatatile de gogosari (...Citeste continuarea

Gogosari murati la rece

Postat de: alinutzika in Muraturi

Gogosarii se curata de seminte si se taie in 4. Restul ingredientelor se amesteca bine pana se topeste zaharul si se adauga peste gogosari, amestecand din nou. Se lasa de pe o zi pe alta la...Citeste continuarea

Gogonele murate

Postat de: portiadelumina in Muraturi

Se aleg gogonelele sănătoase în diferite mărimi şi se spală. Rădăcinoasele se spală, se curăţă şi se taie după pregerinţă (rondele, cuburi, fâşii). Frunzele de ţelină...Citeste continuarea

Grisine

Postat de: alldaycooking in Aperitive / Garnituri

Cele 2 tipuri de faina le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu putina sare. La mijlocul fainii am pus drogdia maruntita, fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat aprox 15 minute. Dupa 15...Citeste continuarea

Gulyas de porc a la Edi

Postat de: panacris in Porc

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata ardeii, se toaca marunt si se adauga la ceapa. Carnea se curata, se taie cubulete si se adauga la...Citeste continuarea

Gnocchi din gris cu sos de smantana

Postat de: Geanina87 in Paste

Se pune laptele la fiert impreuna cu untul. Se adauga sare, iar apoi grisul in ploaie, amestecand cu un tel. Se adauga prosciutto taiat cubulete, parmezanul si se lasa pe foc pana se dezlipeste de...Citeste continuarea

Galaktoboureko

Postat de: scortisoara in Prajituri

Punem la fiert laptele, zaharul si vanilia pe foc pana se dizolva zaharul. Adaugam grisul apoi si mai fierbem vreo 5-10 minute pana se ingroasa. Inchidem focul si adaugam ouale batute pana obtinem...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos picant

Postat de: scortisoara in Paste

Fierbem cartofii in apa cu sare si apoi cand sunt moi ii strecuram de apa si ii pisam ca la piure. Ii lasam sa se raceasca si apoi adaugam faina sarea si oul. Framantam un aluat moale vreo 4-5...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: LUK in Prajituri

  Cartofii fierti si curatati de coaja ii taiem cubulete mai mari si ii mixam calduti cu ouale si praful de sare.Adugam apoi grisul si faina.Omogenizam. -intr-o craticioara puneti uleiul...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: diaconta in Dulceata / Gem

Prunele se spala,se scot sâmburii,se dau prin masina de tocat.Se pun la fiert fara zahar,se lasa  sa fiarba 5 minute,apoi se pune zaharul,se amesteca si se pune vasul sa fiarba în...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: merisor67 in Muraturi

Gogosarii spalati i-am taiat in trei sau patru bucati, in functie de marime si i-am pus la scurs. Am pus intr-un vas pe foc ingredientele, mai putin mierea si am amestecat pana s-a topit zaharul....Citeste continuarea

Gem de rosii cu aroma de lamaie si...

Postat de: Elena_Daria in Dulceata / Gem

Spalam rosiile si le crestam apoi le scufundam intr-o oala cu apa fierbinte pentru 30 de secunde. Le scoatem din apa cu o paleta si le trecem repede printr-un jet de apa rece, sau le punem...Citeste continuarea

Gogosi cu glazura de ciocolata

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Intr-un vas punem drojdia si zaharul si le amestecam bine. Adaugam apoi untul moale, galbenusurile, coaja de lamaie si laptele, iar la urma adaugam faina amestacata cu   sare . ...Citeste continuarea

Gogosi in sos caramel

Postat de: Maria68 in Dulciuri

Se cerne faina intr-un castron. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar dizolvat in putin lapte caldut, se adauga o lingura de faina si lasam la crescut 30 de minute. Cand isi dubleaza...Citeste continuarea

Gogoșari în oțet

Postat de: deny77 in Conserve

Curățați gogoșarii de semințe și îi taiați în patru. Dupa aceea dizolvați în oțet sarea, zahărul și conservantul și amestecați pănă se topește. Adăugați acest...Citeste continuarea

Ghiveci cu dovlecei

Postat de: deliciousflavours in Mancaruri de legume

Ceapa o taiem julienne si o calim in putin ulei de masline pana se inmoaie si devine usor aurie. Dovleceii curatati ii taiem in 2 pe lungime, curatam de seminte cu ajutorul unei linguri apoi...Citeste continuarea

Gem de prune cu aroma de scortisoara

Postat de: Elena_Daria in Dulceata / Gem

Spalam prunele, le curatam de samburi, apoi le dam prin masina de tocat. Amestecam prunele date prin masina cu zaharul, apoi punem pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde....Citeste continuarea

Geantak (Placinta cu carne tatareasca)

Postat de: miremirc in Pui

Pregatim maia : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam apa calduta si faina. Lasam la dospit cca 10 minute. Cernem faina intr-un castron, adaugam sarea, maia, uleiul...Citeste continuarea

Grisine invelite in prosciutto

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Simplu si de efect!Luam feliile subtiri de prosciutto,le ungem cu putina branzica  si apoi infasuram unul din capetele grisinei! BON APETIT!!! Citeste continuarea

Gomboti cu prune

Postat de: Maria68 in Dulciuri

Cartofii cu tot cu coaja se  spala bine si se pun la fiert. Cand sunt bine fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Cand se mai racesc un pic, se paseaza. Se face un aluat nu prea tare...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau prin masina de tocat carne Se framanata aluatul. (Din cartofii dati prin masina,praful de sare ,ulei si faina cat cuprinde.) Prunelor...Citeste continuarea

Găluște rapide cu prune

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Spălăm prunele, le desfacem ușor doar pe o parte pentru a putea scoate sâmburele. Într-un castronel amestecăm zahărul cu praful de scorțișoară. Punem din amestecul de zahăr...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: dakris in Muraturi

Gogosarii se curata de seminte, se spala si se taie la dimensiunea dorita. Morcovii si telina se decojesc, se spala si se taie felii.Hreanul se curata, se spala si se taie bucatele de 2-3...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: bylaura in Conserve

     Se spala bine prunele, se scot samburii si se aseaza intr-un tuci impreuna cu zaharul, un strat de prune, unul de zahar s.a.m.d.    Se pune peste noapte la...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: izulika in Dulciuri

Prunelor li se scot samburii si in locul lor se pune cate o lingurita de zahar. Pesmetul se rumeneste in 30 ml ulei apoi se amesteca cu zaharul vanilat. Cartofii se fierb in coaja cu un praf de...Citeste continuarea

Gulas de porc cu usturoi

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Clatim carnita cu apa rece si daca mai este nevoie o taiem cubulete mai mici. Usturoiul il taiem felii subtiri. Intr-un ceaun punem uleiul, adaugam carnea si usturoiul, lasam sa se caleasca bine...Citeste continuarea

Gazpacho de castraveti

Postat de: RuxyRux in Supe

Totul va merge la un robot foarte bun si veti mixa pana va rezulta consistenta pe care o doriti. Serviti decorata cu bucatele de ardei iute, sau marar proaspat... Racoritoare si foarte...Citeste continuarea

Gratin de pui de casa cu legume ,...

Postat de: Sidy in Pui

Portionam pulpele si pieptul , le asezonam si le asezam pe o tava .Stropim deasupra cu sosul de soia, tragem o punga peste carne si o dam la rece pentru o ora ( poate sta la rece si de seara pina...Citeste continuarea

Gomboti cu prune ca la Mama

Postat de: panacris in Dulciuri

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu putina sare, neacoprit la foc mediu cca. 30 de minute. Dupa ce s/au fiert cartofii se scot din apa, se curata de coaja si se preseaza cu presa speciala...Citeste continuarea

Gogosi cu ciocolata - Doughnuts

Postat de: miha in Dulciuri

Aluatul l-am preparat la masina de paine, dar se poate prepara si manual, pentru cine nu dispune de masina. Punem untul si zaharul in lapte, apoi incalzim usor, atat cat sa se topeasca untul...Citeste continuarea

Gris cu lapte cu sirop caramel

Postat de: Alinutza80 in Mancare copii

Se fierbe laptele cu zaharul, apoi se adauga grisul in ploaie mestecand continuu(trebuie sa fie mai tare, daca nu este de ajuns gris, se mai pune o lingura).Cand este aproape gata se adauga...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: dakris in Dulceata / Gem

Prunele le spalam, le scoatem samburii, le taiem in 4, le punem intr-o cratita incapatoare   si le acoperim cu zahar. Amestecam si le lasam de pe o zi pe alta la frigider pt a-si lasa zeama....Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: iri_love in Dulceata / Gem

Pentru inceput spalam prunele, apoi le scoatem samburii si le asezam intr-o oala. Adaugam zaharul farin si lasam peste noapte acoperita cu un capac eventual in frigider, pentru a-si lasa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]