Gogoşari în sos
Postat de: Ade200 in ConserveSe curăţă gogoşarii şi se taie felii subţiri, eu i-am dat pe răzătoare. Se amestecă restul ingredientelor si se dau vreo câteva clocote. Se fierb gogoşarii în 3 reprize ,...Citeste continuarea
Galuste cu piersici
Postat de: alldaycooking in DulciuriCartofii i-am zdrobit cu furculita. Am pus la fiert o cratita cu apa in care urma sa fierb galustele. Am adaugat untul taiat feliute, oul, sarea, fructoza si am amestecat compozitia. In final am...Citeste continuarea
Gogonele murate
Postat de: Elena_Daria in MuraturiGogonelele se spala foarte bine. Asezam pe fundul unui borcan de 3 litri crengute de cimbru si de marar. Apoi asezam gogonelele, hreanul si ardeii iuti. Dupa ce am asezat gogonelele in...Citeste continuarea
Galuste cu prune si gem de prune
Postat de: RuxyRux in PrajituriPunem cartofii in coaja la fiert. Cand sunt gata ii scoatem ii lasam sa se raceasca si ii curatam. Eu i-am pus la robot sau se pot mixa cu mixerul ca pentru piure. Pasta de cartofi se amesteca...Citeste continuarea
Gogosele pufoase umplute cu gem
Postat de: Toamna07 in PrajituriUntul se topeste in laptele cald. Adaugam drojdia, vanilia si ouale amestecand cu telul. Aceasta compozitie o turnam peste toata cantitatea de faina si amestecam sa se omogenizeze bine. Lasam...Citeste continuarea
Galuste dulci cu prune
Postat de: alba_zori in DulciuriSimplu: 1-am fiert cartofii. 2.am curatat prunele si taiat in doua,adaugat zahar,scortisoara,lamaie stoarsa. 3.la pireul de cartofi am adaugat faina,oul,vanilia,lamaia rasa,zahar cateva...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: lilik in DulciuriPunem cartofii la fiert cu tot cu coaja si ii lasam pe foc pana intra furculita usor in ei,dar fara sa se rupa,apoi ii lasam sa se racoreasca putin si ii curatam de coaja. Dam cartofii pe...Citeste continuarea
Gogonele murate
Postat de: caroline in MuraturiMorcovul l-am curatat de coaja si l-am spalat impreuna cu gogosarii si gogonelele, apoi le asezam intr-un bidonas. Separat am fiert 2 litri de apa cu 4 linguri otet si 4 linguri sare, am pus si...Citeste continuarea
Gogosi cu ciocolata
Postat de: angyb in PrajituriIntr-un bol punem faina cu sarea si zaharul. Separat punem drojdia impreuna cu un pic de lapte cald si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10-15 mln.Turnam apoi peste compozitia de mai sus....Citeste continuarea
Gazpacho Andaluz
Postat de: mitinita in SupeSpalam legumele,curatam ceapa si usturoiul si rupem painea in bucatele.Pastram cateva bucatele pentru decor. Introducem toate ingredientele in mixer si mixam. Condimentam supa si o servim...Citeste continuarea
Galette cu piept de pui si ciuperci...
Postat de: Sidy in PuiSe bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen. Trebuie sa iasa putin mai consistent , ca o smantana subtire. Se...Citeste continuarea
Gem de mere si pepene galben
Postat de: alinutzika in Dulceata / GemEu am curatat merele de cotor si le-am mixat cu tot cu coaja in robot. Pepenele, fara coaja si seminte. Am adaugat zaharul si am pus sa fiarba la foc moderat, amestecand din cand in cand. Am fiert...Citeste continuarea
Gem asortat
Postat de: susu in Dulceata / GemSe aseaza fructele spalate si taiate bucati potrivite un rand de fructe unul de zahar, se acopera si se da la rece pana a doua zi cand se pune pe foc mic impreuna cu condimentele inca de la...Citeste continuarea
Gem de caise cu samburi
Postat de: susu in Dulceata / GemCaisele se desfac in jumatati si se acopera cu zahar pana a doua zi cand se pun pe foc mic vreo 2 ore, eu il pun pe o table nu direct pe flacara. Se amesteca mereu in gemul de caise sa nu se...Citeste continuarea
Gem de mere cu scortisoara
Postat de: bahna_violeta in Dulceata / GemSpalam mere si le dam pe razatoare ,le punem in oala cu zaharul si 2 lingurite de scortisoara macinata,lasam pe foc cam 50-60 de minute,pana se leaga compozitia. Citeste continuarea
Gogosi impaturite
Postat de: caroline in Dulciurise pune faina intr-un castron cu putina sare. la mijloc se pune oul,uleiul si putin lapte. se framinta usor si mai adaugam cite putin lapte pina devine un aluat tare si nelipicios. se...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: elucubratiiculinare in MuraturiSe taie gogosarii in patru, se spala, se scurg de apa. Se amesteca otetul cu zaharul, uleiul,adaugam boabele de piper si foile de dafin. Se pune compozitia pe foc si se oparesc pe rand...Citeste continuarea
Gogosari murati
Postat de: Zamfira in MuraturiSpalam gogosarii si-i taiem in doua indepartand semintele. Fierbem apa cu toate ingredientele din reteta. Cand incepe sa fiarba vom introduce una, una cate una jumatatile de gogosari (...Citeste continuarea
Gogosari murati la rece
Postat de: alinutzika in MuraturiGogosarii se curata de seminte si se taie in 4. Restul ingredientelor se amesteca bine pana se topeste zaharul si se adauga peste gogosari, amestecand din nou. Se lasa de pe o zi pe alta la...Citeste continuarea
Gogonele murate
Postat de: portiadelumina in MuraturiSe aleg gogonelele sănătoase în diferite mărimi şi se spală. Rădăcinoasele se spală, se curăţă şi se taie după pregerinţă (rondele, cuburi, fâşii). Frunzele de ţelină...Citeste continuarea
Grisine
Postat de: alldaycooking in Aperitive / GarnituriCele 2 tipuri de faina le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu putina sare. La mijlocul fainii am pus drogdia maruntita, fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat aprox 15 minute. Dupa 15...Citeste continuarea
Gulyas de porc a la Edi
Postat de: panacris in PorcCeapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata ardeii, se toaca marunt si se adauga la ceapa. Carnea se curata, se taie cubulete si se adauga la...Citeste continuarea
Gnocchi din gris cu sos de smantana
Postat de: Geanina87 in PasteSe pune laptele la fiert impreuna cu untul. Se adauga sare, iar apoi grisul in ploaie, amestecand cu un tel. Se adauga prosciutto taiat cubulete, parmezanul si se lasa pe foc pana se dezlipeste de...Citeste continuarea
Galaktoboureko
Postat de: scortisoara in PrajituriPunem la fiert laptele, zaharul si vanilia pe foc pana se dizolva zaharul. Adaugam grisul apoi si mai fierbem vreo 5-10 minute pana se ingroasa. Inchidem focul si adaugam ouale batute pana obtinem...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos picant
Postat de: scortisoara in PasteFierbem cartofii in apa cu sare si apoi cand sunt moi ii strecuram de apa si ii pisam ca la piure. Ii lasam sa se raceasca si apoi adaugam faina sarea si oul. Framantam un aluat moale vreo 4-5...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: LUK in PrajituriCartofii fierti si curatati de coaja ii taiem cubulete mai mari si ii mixam calduti cu ouale si praful de sare.Adugam apoi grisul si faina.Omogenizam. -intr-o craticioara puneti uleiul...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: diaconta in Dulceata / GemPrunele se spala,se scot sâmburii,se dau prin masina de tocat.Se pun la fiert fara zahar,se lasa sa fiarba 5 minute,apoi se pune zaharul,se amesteca si se pune vasul sa fiarba în...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: merisor67 in MuraturiGogosarii spalati i-am taiat in trei sau patru bucati, in functie de marime si i-am pus la scurs. Am pus intr-un vas pe foc ingredientele, mai putin mierea si am amestecat pana s-a topit zaharul....Citeste continuarea
Gem de rosii cu aroma de lamaie si...
Postat de: Elena_Daria in Dulceata / GemSpalam rosiile si le crestam apoi le scufundam intr-o oala cu apa fierbinte pentru 30 de secunde. Le scoatem din apa cu o paleta si le trecem repede printr-un jet de apa rece, sau le punem...Citeste continuarea
Gogosi cu glazura de ciocolata
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas punem drojdia si zaharul si le amestecam bine. Adaugam apoi untul moale, galbenusurile, coaja de lamaie si laptele, iar la urma adaugam faina amestacata cu sare . ...Citeste continuarea
Gogosi in sos caramel
Postat de: Maria68 in DulciuriSe cerne faina intr-un castron. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar dizolvat in putin lapte caldut, se adauga o lingura de faina si lasam la crescut 30 de minute. Cand isi dubleaza...Citeste continuarea
Gogoșari în oțet
Postat de: deny77 in ConserveCurățați gogoșarii de semințe și îi taiați în patru. Dupa aceea dizolvați în oțet sarea, zahărul și conservantul și amestecați pănă se topește. Adăugați acest...Citeste continuarea
Ghiveci cu dovlecei
Postat de: deliciousflavours in Mancaruri de legumeCeapa o taiem julienne si o calim in putin ulei de masline pana se inmoaie si devine usor aurie. Dovleceii curatati ii taiem in 2 pe lungime, curatam de seminte cu ajutorul unei linguri apoi...Citeste continuarea
Gem de prune cu aroma de scortisoara
Postat de: Elena_Daria in Dulceata / GemSpalam prunele, le curatam de samburi, apoi le dam prin masina de tocat. Amestecam prunele date prin masina cu zaharul, apoi punem pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde....Citeste continuarea
Geantak (Placinta cu carne tatareasca)
Postat de: miremirc in PuiPregatim maia : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam apa calduta si faina. Lasam la dospit cca 10 minute. Cernem faina intr-un castron, adaugam sarea, maia, uleiul...Citeste continuarea
Grisine invelite in prosciutto
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriSimplu si de efect!Luam feliile subtiri de prosciutto,le ungem cu putina branzica si apoi infasuram unul din capetele grisinei! BON APETIT!!! Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: Maria68 in DulciuriCartofii cu tot cu coaja se spala bine si se pun la fiert. Cand sunt bine fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Cand se mai racesc un pic, se paseaza. Se face un aluat nu prea tare...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Valclaudia in DulciuriSe fierb cartofii in coaja,se curata si se dau prin masina de tocat carne Se framanata aluatul. (Din cartofii dati prin masina,praful de sare ,ulei si faina cat cuprinde.) Prunelor...Citeste continuarea
Găluște rapide cu prune
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriSpălăm prunele, le desfacem ușor doar pe o parte pentru a putea scoate sâmburele. Într-un castronel amestecăm zahărul cu praful de scorțișoară. Punem din amestecul de zahăr...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: dakris in MuraturiGogosarii se curata de seminte, se spala si se taie la dimensiunea dorita. Morcovii si telina se decojesc, se spala si se taie felii.Hreanul se curata, se spala si se taie bucatele de 2-3...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: bylaura in ConserveSe spala bine prunele, se scot samburii si se aseaza intr-un tuci impreuna cu zaharul, un strat de prune, unul de zahar s.a.m.d. Se pune peste noapte la...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: izulika in DulciuriPrunelor li se scot samburii si in locul lor se pune cate o lingurita de zahar. Pesmetul se rumeneste in 30 ml ulei apoi se amesteca cu zaharul vanilat. Cartofii se fierb in coaja cu un praf de...Citeste continuarea
Gulas de porc cu usturoi
Postat de: gurita_ta2005 in PorcClatim carnita cu apa rece si daca mai este nevoie o taiem cubulete mai mici. Usturoiul il taiem felii subtiri. Intr-un ceaun punem uleiul, adaugam carnea si usturoiul, lasam sa se caleasca bine...Citeste continuarea
Gazpacho de castraveti
Postat de: RuxyRux in SupeTotul va merge la un robot foarte bun si veti mixa pana va rezulta consistenta pe care o doriti. Serviti decorata cu bucatele de ardei iute, sau marar proaspat... Racoritoare si foarte...Citeste continuarea
Gratin de pui de casa cu legume ,...
Postat de: Sidy in PuiPortionam pulpele si pieptul , le asezonam si le asezam pe o tava .Stropim deasupra cu sosul de soia, tragem o punga peste carne si o dam la rece pentru o ora ( poate sta la rece si de seara pina...Citeste continuarea
Gomboti cu prune ca la Mama
Postat de: panacris in DulciuriCartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu putina sare, neacoprit la foc mediu cca. 30 de minute. Dupa ce s/au fiert cartofii se scot din apa, se curata de coaja si se preseaza cu presa speciala...Citeste continuarea
Gogosi cu ciocolata - Doughnuts
Postat de: miha in DulciuriAluatul l-am preparat la masina de paine, dar se poate prepara si manual, pentru cine nu dispune de masina. Punem untul si zaharul in lapte, apoi incalzim usor, atat cat sa se topeasca untul...Citeste continuarea
Gris cu lapte cu sirop caramel
Postat de: Alinutza80 in Mancare copiiSe fierbe laptele cu zaharul, apoi se adauga grisul in ploaie mestecand continuu(trebuie sa fie mai tare, daca nu este de ajuns gris, se mai pune o lingura).Cand este aproape gata se adauga...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: dakris in Dulceata / GemPrunele le spalam, le scoatem samburii, le taiem in 4, le punem intr-o cratita incapatoare si le acoperim cu zahar. Amestecam si le lasam de pe o zi pe alta la frigider pt a-si lasa zeama....Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: iri_love in Dulceata / GemPentru inceput spalam prunele, apoi le scoatem samburii si le asezam intr-o oala. Adaugam zaharul farin si lasam peste noapte acoperita cu un capac eventual in frigider, pentru a-si lasa...Citeste continuarea