Gem de prune
Postat de: timea in Dulceata / GemSpalam bine fructele si separam samburii de fruct. Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi....Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Zamfira in PrajituriFierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja, ii pisam (incercati sa lucrati cu cartofii cat mai calzi). Adaugam oul, unt, putina sare si faina cat curpinde, dar sa nu devina...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: Zamfira in Dulceata / GemSe spala prunele, se scurg de apa. Scoatem samburii, adaugam zaharul si-l lasam la fiert 1 1/2 ora. Cand este aproape gata, adaugam zeama de la o lamaie si-l mai fierbem 5 minute. Pentru a ne...Citeste continuarea
Ghiveci cu legume fel de fel
Postat de: Poliana in Mancaruri de legumePentru inceput ne apucam de curatat cartofii. Ii spalam bine, taiem cubulete si-i punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam aproximativ 15 minute. Dupa ce...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: Sim0naWorld in MuraturiSe spala gogosarii, se taie bucati potrivite. Se amesteca otetul cu zaharul, sarea si aspirina, pana se topesc toate. Se pune amestecul peste gogosari si conopida, si se lasa 12 ore....Citeste continuarea
Galuste de cartofi
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe fierb in coaja cca. 400 g de cartofi. Se scot din apa, se curata de coaja si se paseaza sau se preseaza cu presa de cartofi. Se rad cca. 3 cartofi cruzi, peste cartofii presati, se adauga...Citeste continuarea
Gazpacho mexican
Postat de: elucubratiiculinare in SupeTăiem cubulețe 3 roșii, după ce le-am spălat bine și se amestecă cu sucul de roșii, pasta de tomate, ceapa tocată și tulpina de țelină tăiată bucățele. Toate se pun într-un...Citeste continuarea
Gem de corcoduse
Postat de: mitinita in ConserveSe pun intr-o oala corcodusele si se fierb putin pana s-au inmuiat. Daca nu lasa zeama se poate adauga putina apa. Cand s-au inmuiat se trec print-o sita. Se pot pune la fiert si fara samburi si...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii
Postat de: sufletista in PasteCartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca. Cand s-au racit ii pisam, adaugam...Citeste continuarea
Garnitura de dovlecei si morcovi
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeTaiem dovleceii feliute subtiri, impreuna cu morcovul. Ceapa se taie solzisori, iar usturoiul se zbrobeste. Se pun toate legumele la calit in ulei de masline, condimentam cu sare si piper, dupa...Citeste continuarea
Gem de prune dulce-acrisor cu miez...
Postat de: merisor67 in Dulceata / GemAm avut 3 feluri de prune, unele mici de vara(din cele care se face tuica)' unele gen nectarine si tuleu gras. Le-am spalat, le-am scos samburi si le-am trecut prin masina de tocat, dupa care...Citeste continuarea
Gem de mure
Postat de: Zamfira in Dulceata / GemSe spala murele, se scurg de apa, adaugam zaharul lasam la fiert 30 de minute, si indepartam spuma. Cand este aproape gata, adaugam zeama de la o lamaie si-l mai fierbem 5 minute. Pentru a ne...Citeste continuarea
Gem de zmeura - mure
Postat de: Zamfira in Dulceata / GemSe spala zmeura - murele, le scurgem de apa si le punem in straturi alternative (zmeura - mure, zahar). Punem la fiert, apoi indepartam spuma formata. Timp de fierbere: 30 minute....Citeste continuarea
Gem de caise si piersici
Postat de: adela1981 in Dulceata / GemCaisele se lasa pe jumatate, iar piersicile se taie in patru, se pun intr-o cratita mai inalta. Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara zaharul deasupra. Se pune cratita pe foc...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: antici_gabytza in DulciuriCernem faina,si o amestecam cu sarea,zaharul. Facem o gaura in mijloc adaugam drojdia,putin iaurt,amestecam si adaugam restul de ingrediente la temperatura camerei. Framantam un aluat care...Citeste continuarea
Gogosi cu lapte acru
Postat de: merisor67 in DulciuriSe bat ouale intregi cu zaharul, se dizolva praful de copt in laptele acru si se amesteca cu ouale. se pune sarea esenta si faina putin cate putin pana iese o compozitie mai groasa decat la...Citeste continuarea
Gem de visine
Postat de: Zamfira in Dulceata / GemSe spala visinile, scoatem samburii si le punem in straturi alternative (zahar, visine). Lasam compozitia in frigider pana a doua zi. Punem la fiert, apoi indepartam spuma formata...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: dakris in Dulceata / GemCaisele bine spalate si fara samburi se taie la dimensiunea dorita (se pot lasa jumatati ori se taie in 4), se pun intr-o cratita si se acopera cu zahar. Se lasa cca 2 ore sa isi lase zeama,...Citeste continuarea
Gogoşi crocante cu brânză dulce
Postat de: madi_marin in DulciuriSe amestecă brânza dulce cu zahărul şi coaja de lămâie, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt. Făină se pune atâta cât e nevoie ca să obţinem un aluat...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: Zamfira in Dulceata / GemSe spala caisele, dupa care se oparesc si se lasa la racit. Apoi indepartam coaja, scoatem samburii, le taiem in sferturi si le punem la fiert 20-25 de minute, timp in care le si spumam....Citeste continuarea
Gem asortat de caise si corcoduse
Postat de: susu in Dulceata / GemCaisele se taie in jumatati, se aseaza in cratita un rand de caise, unul de zahar, corcodelele desfacute in jumatate sa-si lase zeama si iar zahar. A doua zi se pun pe foc mic si se fierbe vreo...Citeste continuarea
Gem de caise parfumate
Postat de: susu in Dulceata / GemScoatem samburii caiselor si-i pastram pentru alt gem de caise cu samburi. Taiem caisele sferturi punem in oala care a fost oparita si deasupra punem zaharul peste tot. Lasam la rece pana a doua...Citeste continuarea
Gem de prune si corcoduse cu...
Postat de: susu in Dulceata / GemSe taie prunele in patru, se pun in oala in care se face gemul, se acopera cu un rand de zahar, deasupra se pun corcodusele desfacute in jumatate ca sa-si lase zeama si deasupra restul de zahar....Citeste continuarea
Gulas de vita cu spatzle
Postat de: panacris in VitaCeapa si ardeii se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se dinstuie in putin ulei si apa. Se adauga bucatelele de carne, se lasa sa prinda un pic de culoare, se adauga si ciupercile scurse de...Citeste continuarea
Galuste cu prune din compot
Postat de: Elena_Daria in DulciuriTaiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam la racit. Scoatem prunele din compot, le scoatem samburii si le lasam la scurs....Citeste continuarea
Gem de coacăze roşii
Postat de: diaconta in ConserveSe iau boabele de coacăze de pe crengute.Se spala si se aleg de impuritati ori frunze. Se amesteca cu 300 gr zahar.Se pun intr-un vas pe foc sa dea un clocot. Se ia vasul de pe foc si...Citeste continuarea
Gogosica infuriata
Postat de: alinutza88 in DulciuriSe dizolva drojdia intr-o cana cu apa calduta. Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc, se adauga ouale, laptele caldut, drojdia dizolvata, zaharul vanilat, esenta de rom si praful de...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: timea in Dulceata / GemSpalam bine fructele si le separam de samburi. Taiem fructele in cubulete le punem intr-un vas si turnam zaharul peste fructe. Lasam acoperit la frigider pana a doua zi. Nu trebuie neaparat...Citeste continuarea
Gogoşi pufoase
Postat de: madi_marin in DulciuriÎntr-un castron se amestecă drojdia cu zahărul şi se toarnă laptele călduţ. Se adaugă apoi gălbenuşurile, untul topit şi răcit, coaja rasă de lămâie , praful de sare şi...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: panacris in Dulceata / GemCaisele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas mare, acoperindu-se cu zahar. Se lasa cca 1 ora ca sa-si lase zeama, apoi se pune la fiert la foc mic cca. 2 ore. Se spumeaza de cate...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: timea in DulciuriFramantam un aluat din ingredientele de mai sus in felul urmator: - toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei - punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o...Citeste continuarea
Gratin cu dovlecel si rosii
Postat de: Poliana in Mancaruri de legumeSpalam dovleceii si ii taiem felii potrivit de subtiri, ii presaram cu sare si piper si-i lasam minim 10 minute la scurs. Rosia o taiem felii potrivite, cat sa putem imbraca marginea tavii....Citeste continuarea
Gratar din carne de porc ,pui si...
Postat de: mamaieelena in Mancaruri cu carneCarnea spalata si tamponata cu hartie de bucatarie se portioneaza ca pentru gratar la 2-2,1/2cm grosimea.Pulpele de pui le-am dezosat ca sa se patrunda mai usor si mai repede.Toate acestea le-am...Citeste continuarea
Gem de caise si cirese
Postat de: mihaelar63 in Dulceata / GemSe spala fructele . Caisele se curata de samburi si se taie sferturi . Se amesteca cu ciresele fara samburi si cu jumatate din zahar . Se lasa intr-un vas...Citeste continuarea
Guvizi crocanţi cu mujdei şi cartofi
Postat de: DinDragostePentruGatit in PesteSe eviscerează peştele. Se sărează şi se lasă de-o parte circa 30 minute. Se prăjeşte în ulei încins. Poftă bună! Citeste continuarea
Gem de capsuni dietetic
Postat de: alinutzika in Dulceata / GemCapsunile se curata de codite si se spala bine. Se pun la fiert impreuna cu gelifiantul. Urmati instructiunile de pe pachet. In 10 minute e gata de pus in borcane. Are o culoare superba si un gust...Citeste continuarea
Guguluf din conopida cu piept de...
Postat de: Sidy in PuiDesfacem conopida in buchetele, o spalam bine si o punem in apa clocotita cu sare , pentru 5 minute sa fiarba , apoi strecuram apa de pe ea. Pieptul de pui il taiem cuburi, il asezonam si il...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: mimmi in Dulceata / GemMixam capsunile in robotul de bucatarie. Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau pe o plita) Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam. Punem cratita la foc mic si...Citeste continuarea
Gogoşi greceşti
Postat de: madi_marin in DulciuriSe pune apa la fiert cu untul şi un praf de sare. Când clocoteşte se adaugă făina toată odată şi se amestecă energic ca sa nu se facă cocoloaşe. Se pune aluatul la...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriSe fierb cartofii in coaja,dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se piseaza ca un piure. Se framanata aluatul, nu prea tare, din cartofii pisati,praful de sare,uleiul si faina cat cuprinde....Citeste continuarea
Gulyas de porc
Postat de: timea in PorcMai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia. Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la...Citeste continuarea
Gogonele murate umplute
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCeapa se curata, se toaca marunt, se pune la calit in ulei cu putina apa, dupa ce a devenit translucida, se adauga orezul curatat si se adauga un pahar de apa, ca se umfle un pic orezul si se lasa...Citeste continuarea
Gogosele profiterol
Postat de: butoiaurora76 in PrajituriPentru coji se fierbe apa cu uleiul si sarea si cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Apoi se lasa aluatul sa se raceasca si se adauga...Citeste continuarea
Guguluf in trei culori
Postat de: Sidy in PrajituriPrima data facem blatul galben amestecand galbenusurile cu 3 linguri de zahar pina se face o spuma alba. Adaugam apoi coaja de lamaie, 3 linguri de ulei, 3 linguri de faina amestecate cu jumatate...Citeste continuarea
Guguluf aperitiv
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriTurnam lapte caldut intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul si 3linguri de faina si amestecam bine.Lasam sa creasca la loc cald 30minute. Ceapa sau prazul iltaiem rondele.Sunca o taiem...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: iri_love in DulciuriPentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, 3 linguri de faina si apa calda pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Faina o cernem si o asezam intr-un lighean...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: teodora89 in Mancaruri de postSe spala toate legumele. Ceapa se toaca, morcovii se rad pe razatoarea mare, zucchini, cartofii si ardeii se taie cuburi mici, la fel si telina, iar ciupercile se taie feliute. Se clatesc mazarea...Citeste continuarea
Ghigantes
Postat de: eleny2010 in Mancaruri de legumePentru ca nu am obiceiul si mai mereu uit sa le pun la inmuiat de cu seara, bag fasolea la oala cu presiune timp de 30 minute. Timp in care pregatesc sucul de rosii, iau cele 2 rosii si le tai...Citeste continuarea
Guvizi prajiti, cu mujdei de...
Postat de: Ina in PesteGuvidul se curata de mate, i se scot branhiile, apoi se spala bine in apa rece, indepartand restul de impuritati. Intr-un vas incapator amestecam malaiul cu faina si condiment pentru peste (...Citeste continuarea
Gogosi pufoase de post
Postat de: cosraz in DulciuriPentru inceput facem o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar pudra si apa calduta pe care o lasam la crescut. Restul de faina il punem intr-un vas pentru framantat in forma de fantana in care...Citeste continuarea