A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gem de prune

Postat de: timea in Dulceata / Gem

Spalam bine fructele si separam samburii de fruct. Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi....Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: Zamfira in Prajituri

Fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja, ii pisam (incercati sa lucrati cu cartofii cat mai calzi). Adaugam oul, unt, putina sare si faina cat curpinde, dar sa nu devina...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: Zamfira in Dulceata / Gem

Se spala prunele, se scurg de apa. Scoatem samburii, adaugam zaharul si-l lasam la fiert 1 1/2 ora. Cand este aproape gata, adaugam zeama de la o lamaie si-l mai fierbem 5 minute. Pentru a ne...Citeste continuarea

Ghiveci cu legume fel de fel

Postat de: Poliana in Mancaruri de legume

Pentru inceput ne apucam de curatat cartofii. Ii spalam bine, taiem cubulete si-i punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam aproximativ 15 minute. Dupa ce...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: Sim0naWorld in Muraturi

Se spala gogosarii, se taie bucati potrivite. Se amesteca otetul cu zaharul, sarea si aspirina, pana se topesc toate. Se pune amestecul peste gogosari si conopida, si se lasa 12 ore....Citeste continuarea

Galuste de cartofi

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Se fierb in coaja cca. 400 g de cartofi. Se scot din apa, se curata de coaja si se paseaza sau se preseaza cu presa de cartofi. Se rad cca. 3 cartofi cruzi, peste cartofii presati, se adauga...Citeste continuarea

Gazpacho mexican

Postat de: elucubratiiculinare in Supe

Tăiem cubulețe 3 roșii, după ce le-am spălat bine și se amestecă cu sucul de roșii, pasta de tomate, ceapa tocată și tulpina de țelină tăiată bucățele. Toate se pun într-un...Citeste continuarea

Gem de corcoduse

Postat de: mitinita in Conserve

Se pun intr-o oala corcodusele si se fierb putin pana s-au inmuiat. Daca nu lasa zeama se poate adauga putina apa. Cand s-au inmuiat se trec print-o sita. Se pot pune la fiert si fara samburi si...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos de rosii

Postat de: sufletista in Paste

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca. Cand s-au racit ii pisam, adaugam...Citeste continuarea

Garnitura de dovlecei si morcovi

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legume

Taiem dovleceii feliute subtiri, impreuna cu morcovul. Ceapa se taie solzisori, iar usturoiul se zbrobeste. Se pun toate legumele la calit in ulei de masline, condimentam cu sare si piper, dupa...Citeste continuarea

Gem de prune dulce-acrisor cu miez...

Postat de: merisor67 in Dulceata / Gem

Am avut 3 feluri de prune, unele mici de vara(din cele care se face tuica)' unele gen nectarine si tuleu gras. Le-am spalat, le-am scos samburi si le-am trecut prin masina de tocat, dupa care...Citeste continuarea

Gem de mure

Postat de: Zamfira in Dulceata / Gem

Se spala murele, se scurg de apa, adaugam zaharul lasam la fiert 30 de minute, si indepartam spuma. Cand este aproape gata, adaugam zeama de la o lamaie si-l mai fierbem 5 minute. Pentru a ne...Citeste continuarea

Gem de zmeura - mure

Postat de: Zamfira in Dulceata / Gem

Se spala zmeura - murele, le scurgem de apa si le punem in straturi alternative (zmeura - mure, zahar).  Punem la fiert, apoi indepartam spuma formata. Timp de fierbere: 30 minute....Citeste continuarea

Gem de caise si piersici

Postat de: adela1981 in Dulceata / Gem

 Caisele se lasa pe jumatate, iar piersicile se taie in patru, se pun intr-o cratita mai inalta. Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara zaharul deasupra.  Se pune cratita pe foc...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Cernem faina,si o amestecam cu sarea,zaharul. Facem o gaura in mijloc adaugam drojdia,putin iaurt,amestecam si adaugam restul de ingrediente la temperatura camerei. Framantam un aluat care...Citeste continuarea

Gogosi cu lapte acru

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Se bat ouale intregi cu zaharul, se dizolva praful de copt in laptele acru si se amesteca cu ouale. se pune sarea esenta si faina putin cate putin pana iese o compozitie mai groasa decat la...Citeste continuarea

Gem de visine

Postat de: Zamfira in Dulceata / Gem

Se spala visinile, scoatem samburii si le punem in straturi alternative (zahar, visine). Lasam compozitia in frigider pana a doua zi.  Punem la fiert, apoi indepartam spuma formata...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: dakris in Dulceata / Gem

Caisele bine spalate si fara samburi  se taie la dimensiunea dorita (se pot lasa jumatati ori se taie in 4), se pun intr-o cratita si se acopera cu zahar. Se lasa cca 2 ore sa isi lase zeama,...Citeste continuarea

Gogoşi crocante cu brânză dulce

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se amestecă brânza dulce cu zahărul şi coaja de lămâie, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt. Făină se pune atâta cât e nevoie ca să obţinem un aluat...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: Zamfira in Dulceata / Gem

Se spala caisele, dupa care se oparesc si se lasa la racit. Apoi indepartam coaja, scoatem samburii, le taiem in sferturi si le punem la fiert 20-25 de minute, timp in care le si spumam....Citeste continuarea

Gem asortat de caise si corcoduse

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Caisele se taie in jumatati, se aseaza in cratita un rand de caise, unul de zahar, corcodelele desfacute in jumatate sa-si lase zeama si iar zahar. A doua zi se pun pe foc mic si se fierbe vreo...Citeste continuarea

Gem de caise parfumate

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Scoatem samburii caiselor si-i pastram pentru alt gem de caise cu samburi. Taiem caisele sferturi punem in oala care a fost oparita si deasupra punem zaharul peste tot. Lasam la rece pana a doua...Citeste continuarea

Gem de prune si corcoduse cu...

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Se taie prunele in patru, se pun in oala in care se face gemul, se acopera cu un rand de zahar, deasupra se pun corcodusele desfacute in jumatate ca sa-si lase zeama si deasupra restul de zahar....Citeste continuarea

Gulas de vita cu spatzle

Postat de: panacris in Vita

Ceapa si ardeii se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se dinstuie in putin ulei si apa. Se adauga bucatelele de carne, se lasa sa prinda un pic de culoare, se adauga si ciupercile scurse de...Citeste continuarea

Galuste cu prune din compot

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam la racit. Scoatem prunele din compot, le scoatem samburii si le lasam la scurs....Citeste continuarea

Gem de coacăze roşii

Postat de: diaconta in Conserve

Se iau boabele de coacăze de pe crengute.Se spala si se aleg de impuritati ori frunze. Se amesteca cu 300 gr zahar.Se pun intr-un vas  pe foc sa dea un clocot. Se ia vasul de pe foc si...Citeste continuarea

Gogosica infuriata

Postat de: alinutza88 in Dulciuri

Se dizolva drojdia intr-o cana cu apa calduta. Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc, se adauga ouale, laptele caldut, drojdia dizolvata, zaharul vanilat, esenta de rom si praful de...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: timea in Dulceata / Gem

Spalam bine fructele si le separam de samburi. Taiem fructele in cubulete le punem intr-un vas si turnam zaharul peste fructe. Lasam acoperit la frigider pana a doua zi. Nu trebuie neaparat...Citeste continuarea

Gogoşi pufoase

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Într-un castron se amestecă drojdia cu zahărul şi se toarnă laptele călduţ. Se adaugă apoi gălbenuşurile, untul topit şi răcit, coaja rasă de lămâie , praful de sare şi...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Caisele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas mare, acoperindu-se cu zahar. Se lasa cca 1 ora ca sa-si lase zeama, apoi se pune la fiert la foc mic cca. 2 ore. Se spumeaza de cate...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: timea in Dulciuri

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus in felul urmator: - toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei - punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o...Citeste continuarea

Gratin cu dovlecel si rosii

Postat de: Poliana in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii si ii taiem felii potrivit de subtiri, ii presaram cu sare si piper si-i lasam minim 10 minute la scurs. Rosia o taiem felii potrivite, cat sa putem imbraca marginea tavii....Citeste continuarea

Gratar din carne de porc ,pui si...

Postat de: mamaieelena in Mancaruri cu carne

Carnea spalata si tamponata cu hartie de bucatarie se portioneaza ca pentru gratar la 2-2,1/2cm grosimea.Pulpele de pui le-am dezosat ca sa se patrunda mai usor si mai repede.Toate acestea le-am...Citeste continuarea

Gem de caise si cirese

Postat de: mihaelar63 in Dulceata / Gem

Se spala fructele . Caisele se curata de samburi si se taie sferturi . Se amesteca cu ciresele fara samburi si cu jumatate din zahar . Se  lasa intr-un vas...Citeste continuarea

Guvizi crocanţi cu mujdei şi cartofi

Postat de: DinDragostePentruGatit in Peste

Se eviscerează peştele.  Se sărează şi se lasă de-o parte circa 30 minute.  Se prăjeşte în ulei încins.  Poftă bună!   Citeste continuarea

Gem de capsuni dietetic

Postat de: alinutzika in Dulceata / Gem

Capsunile se curata de codite si se spala bine. Se pun la fiert impreuna cu gelifiantul. Urmati instructiunile de pe pachet. In 10 minute e gata de pus in borcane. Are o culoare superba si un gust...Citeste continuarea

Guguluf din conopida cu piept de...

Postat de: Sidy in Pui

Desfacem conopida in buchetele, o spalam bine si o punem in apa clocotita cu sare , pentru 5 minute sa fiarba , apoi strecuram apa de pe ea. Pieptul de pui il taiem cuburi, il asezonam si il...Citeste continuarea

Gem de capsuni

Postat de: mimmi in Dulceata / Gem

Mixam capsunile in robotul de bucatarie. Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau pe o plita) Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam. Punem cratita la foc mic si...Citeste continuarea

Gogoşi greceşti

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se pune apa la fiert cu untul şi un praf de sare. Când clocoteşte se adaugă făina toată odată şi se amestecă energic ca sa nu se facă cocoloaşe. Se  pune aluatul la...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: aalliinnaa07 in Dulciuri

Se fierb cartofii in coaja,dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se piseaza ca un piure. Se framanata aluatul, nu prea tare, din cartofii pisati,praful de sare,uleiul si faina cat cuprinde....Citeste continuarea

Gulyas de porc

Postat de: timea in Porc

Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia. Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la...Citeste continuarea

Gogonele murate umplute

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Ceapa se curata, se toaca marunt, se pune la calit in ulei cu putina apa, dupa ce a devenit translucida, se adauga orezul curatat si se adauga un pahar de apa, ca se umfle un pic orezul si se lasa...Citeste continuarea

Gogosele profiterol

Postat de: butoiaurora76 in Prajituri

Pentru coji se fierbe apa cu uleiul si sarea si cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Apoi se lasa aluatul sa se raceasca si se adauga...Citeste continuarea

Guguluf in trei culori

Postat de: Sidy in Prajituri

Prima data facem blatul galben amestecand galbenusurile cu 3 linguri de zahar pina se face o spuma alba. Adaugam apoi coaja de lamaie, 3 linguri de ulei, 3 linguri de faina amestecate cu jumatate...Citeste continuarea

Guguluf aperitiv

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Turnam lapte caldut intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul si 3linguri de faina si amestecam bine.Lasam sa creasca la loc cald 30minute. Ceapa sau prazul iltaiem rondele.Sunca o taiem...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: iri_love in Dulciuri

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, 3 linguri de faina si apa calda pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Faina o cernem si o asezam intr-un lighean...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: teodora89 in Mancaruri de post

Se spala toate legumele. Ceapa se toaca, morcovii se rad pe razatoarea mare, zucchini, cartofii si ardeii se taie cuburi mici, la fel si telina, iar ciupercile se taie feliute. Se clatesc mazarea...Citeste continuarea

Ghigantes

Postat de: eleny2010 in Mancaruri de legume

Pentru ca nu am obiceiul si mai mereu uit sa le pun la inmuiat de cu seara, bag fasolea la oala cu presiune timp de 30 minute. Timp in care pregatesc sucul de rosii, iau cele 2 rosii si le tai...Citeste continuarea

Guvizi prajiti, cu mujdei de...

Postat de: Ina in Peste

Guvidul se curata de mate, i se scot branhiile, apoi se spala bine in apa rece, indepartand restul de impuritati. Intr-un vas incapator amestecam malaiul cu faina si condiment pentru peste (...Citeste continuarea

Gogosi pufoase de post

Postat de: cosraz in Dulciuri

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar pudra si apa calduta pe care o lasam la crescut. Restul de faina il punem intr-un vas pentru framantat in forma de fantana in care...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]