Gulas
Postat de: Ubulika in VitaIncingem uleiul intr-o cratita dupa care punem ceapa si usturoiul. Cand ceapa incepe sa isi schimbe culoarea, adaugam carnea de vita cuburi. Le calim langa ceapa pana cand carnea isi va...Citeste continuarea
Gogosi simple
Postat de: Ela68 in PrajituriIntr-un castron se freaca drojdia cu 1/2 lingurita de zahar pana cand se lichefiaza , apoi adaugam untul topit, sarea romul, coaja de lamaie, laptele caldut, zaharul si zaharul vanilat,...Citeste continuarea
Gogosari in sos
Postat de: gaby_d in ConserveSe face atat de simplu! Se pun intr-un vas mare, cu fund dublu toate ingredientele cu exceptia gogosarilor. Se lasa la foc mediu pana ce zaharul e topit si amestecul a dat in clocot, moment...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: adasev12 in DulciuriCartofii se fierb in coaja apoi se cojesc si se faramiteaza cu o furculita marunt. Se pun ouale intregi si cele 3 linguri de zahar, scortisoara, sarea si grisul. Se amesteca bine...Citeste continuarea
Guguluf cu nuci si alune de padure
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriMixati ouale intregi cu laptele condensat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si pudding-ul, turnati in ploaie si amestecati pana la omogenizare completa, cu o lingura de lemn. Turnati...Citeste continuarea
Gogosari cu conopida la murat
Postat de: carla27carla in MuraturiSe pun la fiert apa cu otetul si condimentele de muraturi. Gogosarii se spala, se scot cotoarele si se taie felii. Conopida se rupe buchetele si se spala. In borcane curate se pune un rand de...Citeste continuarea
Gulas secuiesc
Postat de: mon in Mancaruri cu carneIncingem 2-3 linguri ulei intr-un ceaun sau oala mare si punem bucatile de carne la prajit. Rumenim carnea apoi adaugam ceapa taiata solzisori si usturoiul fasiute. Lasam totul cateva minute ca sa...Citeste continuarea
Guguluf cu iaurt, zmeura si stafide
Postat de: panacris in PrajituriOuale se amesteca energic cu zaharul, zaharul vanilinat si margarina moale. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga la amestecul de oua, amestecand usor pana se incorporeaza toate...Citeste continuarea
Gulas a la Nico
Postat de: nico15 in VitaCarnea se spala si se tamponeaza pentru indepartarea surplusului de apa, dupa care vom taia carnea in cuburi de marime potrivita. Incingem o tigaie in care am adaugam ulei si punem...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: LadyCrs in DulciuriSe pune faina intr-un vas. Laptele il punem pe foc cu zaharul, scortisoara, nuca de cocos, aromele si coaja de lamaie si lasam pana se topeste. Rupem drojdia bucatele mici si turnam cate putin...Citeste continuarea
Gem/pasta de soc
Postat de: Bunica in Dulceata / GemPasta de soc fiind procesata se pune direct in caratita alaturi de zahar. Se fierb pana se ingroasa putin,incat sa curga. Cand este gata se ia de pe foc si se pune in borcane....Citeste continuarea
Gem de merisoare
Postat de: Bunica in ConserveZaharul cu pasta de merisor se pun intr-o cratita de 4 l.si se pun la fiert. Se fierb avand grija sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat putin se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea
Gem de catina
Postat de: Bunica in Dulceata / GemIntr-o cratita de 4 l am pus pasta de catina si zaharul si le-am pus la fiert. Din cand in cand am amestecat pentru a nu se prinde. L-am fiert pana s-a ingrosat putin. Se lasa sa se...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriDecupam in doua pe lung avocado si punem intr-un bol dupa care pisam cu furculita cat sa fie tocat mic, sa nu devina crema totusi; apoi turnam sucul de lamaie peste, ptr a nu se inegri avocado!...Citeste continuarea
Galuste cu prune...altfel
Postat de: Corina33 in DulciuriSe amesteca drojdia cu zaharul si cu laptele caldut. Se adauga faina, oul, praful de sare, coaja de lamaie si nucsoara. Se framanta un aluat potrivit de tare, dupa care se adauga treptat untul...Citeste continuarea
Gogosari si conopida la otet pentru...
Postat de: ioana_malia in MuraturiCuratam gogosarii si ii punem intr-un lighean (nu se spala , se sterg foarte bine cu o carpa curata si uscata). Separat intr-o oala punem 3L de otet cu 2 kg de zahar, piper si 5 foi de dafin .O...Citeste continuarea
Gogosari cu hrean (marinati la rece)
Postat de: mihaelar63 in MuraturiGogosarii se spala si se lasa sa se zvante . Se c urata de seminte si se taie in felii de marimea preferata . Mie imi plac sa-i tai in 8. Hreanul se curata si sa razuieste de preferinta cu...Citeste continuarea
Gogonele asortate
Postat de: Sidy in MuraturiSpalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de mare. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se...Citeste continuarea
Gogosi delicioase si pufoase de post
Postat de: cristina_s_world in DulciuriIntr-un castron incapator punem faina si formam in mijlocul ei o adancitura. In adancitura faramitam drojdia si o amestecam cu zaharul si cu 50ml apa calda (nu fierbinte!). Lasam maiaua sa creasca...Citeste continuarea
Galaktoboureko
Postat de: doralinda72 in Dulciuri500 ml lapte se pun sa fiarba si cealalte 500 ml sa fie separat, rece si amestecat cu grisul. Batem ouale cu zaharul, vanilia si lamaia rasa bine pana se face spuma. Micsoram focul, punem laptele...Citeste continuarea
Ghebe in otet cu usturoi
Postat de: ioana_malia in ConserveLasam ghebele o seara la inmuiat intr-un lighean cu apa rece (le taiem putin din codite cam 2 cm). A doua zi le curatam bine, le cautam de viermi in codite (te uiti la codite ca sa iti dai seama...Citeste continuarea
Guguluf cu mirodenii (Spicy gugelhupf)
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PrajituriPentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana sus, inclusiv pe partea circulara din interior ca sa puteti extrage blatul cu usurinta la final....Citeste continuarea
Ghiveci calugaresc
Postat de: privatelaura in VitaSpalam carnea de vita si o taiem cubulete. Spalam si tocam legumele, ceapa /ardeii/ gogosarii julien, radacinoasele le dam pe razatoare. Curatam si spalam cartofii si ii taiem in bucati mai...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: pupiriku in Dulceata / GemGutuile se spala si se dau prin razatoare ( prin partea cea mare). Amestecam gutuile rase cu zaharul si cana de apa si le punem pe foc mic. Trebuie sa mestecam periodic pentru a evita...Citeste continuarea
Gogosari si conopida murate pentru...
Postat de: panacris in ConserveGogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile. Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs....Citeste continuarea
Gomboti(galuste) cu prune
Postat de: Sidy in DulciuriCartofii in coaja,ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam pina cand sunt bine patrunsi. Zaharul il amestecam cu scortisoara, intr-o cana, cu el vom umple prunele. Prunele spalate si...Citeste continuarea
Gogosari cu miere in otet
Postat de: Ela68 in MuraturiSe spala gogosarii si se curata de cotor si seminte Ii taiem in patru sau in cinci, in functie de marimea lor. Se adauga sarea si zaharul, se amesteca si se lasa acoperiti de azi pe maine....Citeste continuarea
Gogonele murate
Postat de: gurita_ta2005 in MuraturiSe spala gogonelele sub jet de apa rece. Se aseaza intr-un bidon de plastic de 5 l. Intre ele se pun rondele de ceapa si fasii de morcov, de hrean si feliute de telina si feliute de usturoi....Citeste continuarea
Gogosi pufoase (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriFacem intai maiaua. Maruntim drojdia cu o furculita, adaugam o lingurita de zahar, 2 lingurite de faina si trei lingurite de lapte si lasam sa creasca pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina,...Citeste continuarea
Gem de piersici
Postat de: Ela68 in Dulceata / GemPiersicile pe care le-am cumparat au fost destul de coapte, asa ca le-am putut curata foarte usor. In cazul in care sunt mai tari, le scufundam 2 minute in apa fierbinte, apoi 2 minute in apa rece...Citeste continuarea
Gulas - paprikas
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneSpalam carnea si o portionam alaturi de carnatul de casa. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt, impreuna cu carnea si carnatul le prajim in ulei sau untura (timp de 5 mintue), in final...Citeste continuarea
Gem de nectarine cu aroma de lime.
Postat de: lilik in Dulceata / GemPrima data pregatim nectarinele: le spalam,le uscam,le curatam de stricaciuni,le scoatem samburii si le taiem cubulete,feliute(cum doriti,eu le-am facut in ambele moduri),astfel incat sa...Citeste continuarea
Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCeapa se curata, se toaca marunt si se dinstuie in margarina sau ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la ceapa calita. Se asezoneaza de sare, piper, boia, nucsoara, se...Citeste continuarea
Gurite crocante cu bezele
Postat de: merisor67 in DulciuriAm facut aluatul de seara, pentru ca trebuie sa stea o perioada la frigider, deci eu l-am tinut o noapte. Aluatul este simplu de facut, am amestecat untul moale cu ouale si am integrat faina in...Citeste continuarea
Gem de rosii
Postat de: lia in Dulceata / GemAm spalat rosiile, le-am curatat de coaja , le-am taiat in 6 si le-am indepartat samburii. Am procedat la fel cu merele, dar am pastrat coaja si casuta cu samburii merelor,(coaja si samburii sant...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos
Postat de: eduard_09 in PasteCartofii ii spalam si ii fierbem in coaja cat sa intre furculita in ei. Dupa ce s-au racit ii curatam si ii dam prin razatoare, dupa care adaugam ouale, sarea si faina cat sa iasa un aluat...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: Toamna07 in Dulceata / GemAm pus prunele intr-o cratita mare,intinsa,de tuci(in astfel de cratita pregatesc eu gemul de prune pentru ca nu lipeste si are un altfel de gust;zic eu) si am adaugat zaharul.Le-am pus la foc...Citeste continuarea
Gem de macese
Postat de: Zamfira in Dulceata / GemAm fiert sucul de macese fara zahar, timp 1 ora. Apoi am adaugat 2 kg. de zahar si am mai fiert totul inca 2 ore. Amestecam cu grija si destul de des pentru a nu se prinde de oala. Pentru...Citeste continuarea
Gazpacho Manchego
Postat de: Andreea_Mario in PuiSe spala pulpele se taie in bucatele mai mici pentru a se putea frige ,se lasa sa se rumeneasca bine carnea pe toate partile deoarece cu cat este mai crocanta cu atata este mai buna si mai...Citeste continuarea
Galetta cu prune
Postat de: mihasara in PrajituriSpalam prunele, indepartam coditele si samburii si le feliem. Zaharul se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Punem aluatul in forma de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Presaram...Citeste continuarea
Gustare rapida
Postat de: susu in DulciuriSe freaca untul cu zahar dupa gust, apoi se adauga galbenusul si la sfarsit cacaoa. Rezulta o crema cu care se ung biscuitii simpli, se suprapun si deasupra se pune gem. Se da la rece pana se...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: LadyCrs in ConserveSpalam gogosarii si ii curatam de seminte. Ii taiem in patru. Punem toate ingredientele la foc , dupa ce da un clocot punem gogosarii si ii lasam cam 7 minute pentru a se inmuia. Ii scoatem cu o...Citeste continuarea
Gomboti (galuste) cu prune
Postat de: dakris in DulciuriZaharul il amestecam cu scortisoara. Prunele le spalam, le taiem pe o parte si scoatem samburii in locul carora punem zahar amestecat cu scortisoara. Intr-o tigaie se pune pesmetul peste...Citeste continuarea
Gogosi cu ciocolata
Postat de: lilik in DulciuriPunem laptele la incalzit,apoi topim in laptele cald zaharul si drojdia. Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si vanilia,apoi in mijloc facem o fantana unde punem laptele si incepem a...Citeste continuarea
Garnitura cartofi taranesti la cuptor
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii taiem rondele si ii punem la fiert cu apa si sare, 15minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Scurgem apa si ii lasam intr-o sita la scurs. Kaizerul il taiem felii...Citeste continuarea
Găluşte cu prune
Postat de: diaconta in DulciuriPrunele le-am taiat jumatati,am scos sâmburele si le-am presarat cu zahar brun si scorţisoara. Am fiert cartofii in apa cu putina sare.I-am scurs,i-am curatat si i-am dat pe razatoare.Am...Citeste continuarea
Gogoşari umpluţi cu carne
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneCarnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, cu orezul spălat şi bine scurs, cu sare, piper şi mărar. Gogoşarii se curăţă de seminţe , se spală şi se lasă la scurs. Se umplu cu...Citeste continuarea
Gogosele cu gem de caise
Postat de: Zamfira in DulciuriOmogenizam foarte bine oul cu iaurtul, apoi adaugam 3 linguri de zahar, esenta de vanilie, praful de copt si faina. Amestecam toate ingredientele si vom obtine o compozitie de consistenta unei...Citeste continuarea
Gogosi pufoase din coca de cozonac
Postat de: Alinutza80 in DulciuriPrima data se pregateste maiaua. Laptele se incalzeste putin cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Galuste [gomboti ] cu nectarine
Postat de: mihaelar63 in DulciuriCartofii fierti in coaja se zdrobesc si se amesteca calzi cu un ou , faina alba , putina sare si coaja de la 1/2 lamaie .Aluatul se lasa 30 min. sa se odihneasca la rece ....Citeste continuarea