A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gulas

Postat de: Ubulika in Vita

Incingem uleiul intr-o cratita dupa care punem ceapa si usturoiul. Cand ceapa incepe sa isi schimbe culoarea, adaugam carnea de vita cuburi. Le calim langa ceapa pana cand carnea isi va...Citeste continuarea

Gogosi simple

Postat de: Ela68 in Prajituri

 Intr-un castron se freaca drojdia cu 1/2 lingurita de zahar pana cand se lichefiaza , apoi adaugam untul topit, sarea romul, coaja de lamaie, laptele caldut, zaharul si zaharul vanilat,...Citeste continuarea

Gogosari in sos

Postat de: gaby_d in Conserve

Se face atat de simplu! Se pun intr-un vas mare, cu fund dublu toate ingredientele cu exceptia gogosarilor. Se lasa la foc mediu pana ce zaharul e topit si amestecul a dat in clocot, moment...Citeste continuarea

Gomboti cu prune

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Cartofii se fierb in coaja apoi se cojesc si se faramiteaza cu o furculita  marunt. Se pun ouale intregi si cele 3 linguri de zahar, scortisoara, sarea  si  grisul. Se amesteca bine...Citeste continuarea

Guguluf cu nuci si alune de padure

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Mixati ouale intregi cu laptele condensat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si pudding-ul, turnati in ploaie si amestecati pana la omogenizare completa, cu o lingura de lemn. Turnati...Citeste continuarea

Gogosari cu conopida la murat

Postat de: carla27carla in Muraturi

Se pun la fiert apa cu otetul si condimentele de muraturi. Gogosarii se spala, se scot cotoarele si se taie felii. Conopida se rupe buchetele si se spala. In borcane curate se pune un rand de...Citeste continuarea

Gulas secuiesc

Postat de: mon in Mancaruri cu carne

Incingem 2-3 linguri ulei intr-un ceaun sau oala mare si punem bucatile de carne la prajit. Rumenim carnea apoi adaugam ceapa taiata solzisori si usturoiul fasiute. Lasam totul cateva minute ca sa...Citeste continuarea

Guguluf cu iaurt, zmeura si stafide

Postat de: panacris in Prajituri

Ouale se amesteca energic cu zaharul, zaharul vanilinat si margarina moale. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga la amestecul de oua, amestecand usor pana se incorporeaza toate...Citeste continuarea

Gulas a la Nico

Postat de: nico15 in Vita

Carnea se spala si se tamponeaza pentru indepartarea surplusului de apa, dupa care vom taia carnea in cuburi de marime potrivita.   Incingem o tigaie in care am adaugam ulei si punem...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Se pune faina intr-un vas. Laptele il punem pe foc cu zaharul, scortisoara, nuca de cocos, aromele si coaja de lamaie si lasam pana se topeste. Rupem drojdia bucatele mici si turnam cate putin...Citeste continuarea

Gem/pasta de soc

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Pasta de soc fiind procesata se pune direct in caratita alaturi de zahar. Se fierb pana se ingroasa putin,incat sa curga.  Cand este gata se ia de pe foc si se pune in borcane....Citeste continuarea

Gem de merisoare

Postat de: Bunica in Conserve

Zaharul cu pasta de merisor se pun intr-o cratita de 4 l.si se pun la fiert. Se fierb avand grija sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat putin se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea

Gem de catina

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Intr-o cratita de 4 l am pus pasta de catina si zaharul si le-am pus la fiert. Din cand in cand am amestecat pentru a nu se prinde. L-am fiert pana s-a ingrosat putin. Se lasa sa se...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: doralinda72 in Aperitive / Garnituri

Decupam in doua pe lung avocado si punem intr-un bol dupa care pisam cu furculita cat sa fie tocat mic, sa nu devina crema totusi; apoi turnam sucul de lamaie peste, ptr a nu se inegri avocado!...Citeste continuarea

Galuste cu prune...altfel

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se amesteca drojdia cu zaharul si cu laptele caldut. Se adauga faina, oul, praful de sare, coaja de lamaie si nucsoara. Se framanta un aluat potrivit de tare, dupa care se adauga treptat untul...Citeste continuarea

Gogosari si conopida la otet pentru...

Postat de: ioana_malia in Muraturi

Curatam gogosarii si ii punem intr-un lighean (nu se spala , se sterg foarte bine cu o carpa curata si uscata). Separat intr-o oala punem 3L de otet cu 2 kg de zahar, piper si 5 foi de dafin .O...Citeste continuarea

Gogosari cu hrean (marinati la rece)

Postat de: mihaelar63 in Muraturi

Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante . Se c urata de seminte si se taie in felii de marimea preferata . Mie imi plac sa-i tai in 8. Hreanul se curata si sa razuieste de preferinta cu...Citeste continuarea

Gogonele asortate

Postat de: Sidy in Muraturi

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de mare. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se...Citeste continuarea

Gogosi delicioase si pufoase de post

Postat de: cristina_s_world in Dulciuri

Intr-un castron incapator punem faina si formam in mijlocul ei o adancitura. In adancitura faramitam drojdia si o amestecam cu zaharul si cu 50ml apa calda (nu fierbinte!). Lasam maiaua sa creasca...Citeste continuarea

Galaktoboureko

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

500 ml lapte se pun sa fiarba si cealalte 500 ml sa fie separat, rece si amestecat cu grisul. Batem ouale cu zaharul, vanilia si lamaia rasa bine pana se face spuma. Micsoram focul, punem laptele...Citeste continuarea

Ghebe in otet cu usturoi

Postat de: ioana_malia in Conserve

Lasam ghebele o seara la inmuiat intr-un lighean cu apa rece (le taiem putin din codite cam 2 cm). A doua zi le curatam bine, le cautam de viermi in codite (te uiti la codite ca sa iti dai seama...Citeste continuarea

Guguluf cu mirodenii (Spicy gugelhupf)

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri

Pentru blat  procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana sus, inclusiv pe partea circulara din interior ca sa puteti extrage blatul cu usurinta la final....Citeste continuarea

Ghiveci calugaresc

Postat de: privatelaura in Vita

Spalam carnea de vita si o taiem cubulete. Spalam si tocam legumele, ceapa /ardeii/ gogosarii julien, radacinoasele le dam pe razatoare. Curatam si spalam cartofii si ii taiem in bucati mai...Citeste continuarea

Gem de gutui

Postat de: pupiriku in Dulceata / Gem

Gutuile se spala si se dau prin razatoare ( prin partea cea mare). Amestecam gutuile rase cu zaharul si cana de apa si le punem pe foc mic. Trebuie sa mestecam periodic pentru a evita...Citeste continuarea

Gogosari si conopida murate pentru...

Postat de: panacris in Conserve

Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile. Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs....Citeste continuarea

Gomboti(galuste) cu prune

Postat de: Sidy in Dulciuri

Cartofii in coaja,ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam pina cand sunt bine patrunsi. Zaharul il amestecam cu scortisoara, intr-o cana, cu el vom umple prunele. Prunele spalate si...Citeste continuarea

Gogosari cu miere in otet

Postat de: Ela68 in Muraturi

Se spala gogosarii si se curata de cotor si seminte Ii taiem in patru sau in cinci, in functie de marimea lor. Se adauga sarea si zaharul, se amesteca si se lasa acoperiti de azi pe maine....Citeste continuarea

Gogonele murate

Postat de: gurita_ta2005 in Muraturi

Se spala gogonelele sub jet de apa rece. Se aseaza intr-un bidon de plastic de 5 l. Intre ele se pun rondele de ceapa si fasii de morcov, de hrean si feliute de telina si feliute de usturoi....Citeste continuarea

Gogosi pufoase (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Facem intai maiaua. Maruntim drojdia cu o furculita, adaugam o lingurita de zahar, 2 lingurite de faina si trei lingurite de lapte si lasam sa creasca pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina,...Citeste continuarea

Gem de piersici

Postat de: Ela68 in Dulceata / Gem

Piersicile pe care le-am cumparat au fost destul de coapte, asa ca le-am putut curata foarte usor. In cazul in care sunt mai tari, le scufundam 2 minute in apa fierbinte, apoi 2 minute in apa rece...Citeste continuarea

Gulas - paprikas

Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carne

Spalam carnea si o portionam alaturi de carnatul de casa. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt, impreuna cu carnea si carnatul le prajim in ulei sau untura (timp de 5 mintue), in final...Citeste continuarea

Gem de nectarine cu aroma de lime.

Postat de: lilik in Dulceata / Gem

Prima data pregatim nectarinele: le spalam,le uscam,le curatam de stricaciuni,le scoatem samburii si le taiem cubulete,feliute(cum doriti,eu le-am facut in ambele moduri),astfel incat sa...Citeste continuarea

Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curata, se toaca marunt si se dinstuie in margarina sau ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la ceapa calita. Se asezoneaza de sare, piper, boia, nucsoara, se...Citeste continuarea

Gurite crocante cu bezele

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Am facut aluatul de seara, pentru ca trebuie sa stea o perioada la frigider, deci eu l-am tinut o noapte. Aluatul este simplu de facut, am amestecat untul moale cu ouale si am integrat faina in...Citeste continuarea

Gem de rosii

Postat de: lia in Dulceata / Gem

Am spalat rosiile, le-am curatat de coaja , le-am taiat in 6 si le-am indepartat samburii. Am procedat la fel cu merele, dar am pastrat coaja si casuta cu samburii merelor,(coaja si samburii sant...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos

Postat de: eduard_09 in Paste

Cartofii ii spalam si ii fierbem in coaja cat sa intre furculita in ei. Dupa ce s-au racit ii curatam si ii dam prin razatoare, dupa care adaugam ouale, sarea si faina cat sa iasa un aluat...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: Toamna07 in Dulceata / Gem

Am pus prunele intr-o cratita mare,intinsa,de tuci(in astfel de cratita pregatesc eu gemul de prune pentru ca nu lipeste si are un altfel de gust;zic eu) si am adaugat zaharul.Le-am pus la foc...Citeste continuarea

Gem de macese

Postat de: Zamfira in Dulceata / Gem

Am fiert sucul de macese fara zahar, timp 1 ora. Apoi am adaugat 2 kg. de zahar si am mai fiert totul inca 2 ore. Amestecam cu grija si destul de des pentru a nu se prinde de oala.  Pentru...Citeste continuarea

Gazpacho Manchego

Postat de: Andreea_Mario in Pui

Se  spala pulpele se taie in bucatele mai mici pentru a se putea frige ,se lasa sa se rumeneasca bine carnea pe toate partile deoarece cu cat este mai crocanta cu atata este mai buna si mai...Citeste continuarea

Galetta cu prune

Postat de: mihasara in Prajituri

Spalam prunele, indepartam coditele si samburii si le feliem. Zaharul se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Punem aluatul in forma de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Presaram...Citeste continuarea

Gustare rapida

Postat de: susu in Dulciuri

Se freaca untul cu zahar dupa gust, apoi se adauga galbenusul si la sfarsit cacaoa. Rezulta o crema cu care se ung biscuitii simpli, se suprapun si deasupra se pune gem. Se da la rece pana se...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: LadyCrs in Conserve

Spalam gogosarii si ii curatam de seminte. Ii taiem in patru. Punem toate ingredientele la foc , dupa ce da un clocot punem gogosarii si ii lasam cam 7 minute pentru a se inmuia. Ii scoatem cu o...Citeste continuarea

Gomboti (galuste) cu prune

Postat de: dakris in Dulciuri

Zaharul il amestecam cu scortisoara. Prunele le spalam, le taiem pe o parte si scoatem samburii in locul carora punem zahar amestecat cu scortisoara. Intr-o tigaie se pune pesmetul peste...Citeste continuarea

Gogosi cu ciocolata

Postat de: lilik in Dulciuri

Punem laptele la incalzit,apoi topim in laptele cald zaharul si drojdia. Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si vanilia,apoi in mijloc facem o fantana unde punem laptele si incepem a...Citeste continuarea

Garnitura cartofi taranesti la cuptor

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii taiem rondele si ii punem la fiert cu apa si sare, 15minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Scurgem apa si ii lasam intr-o sita la scurs. Kaizerul il taiem felii...Citeste continuarea

Găluşte cu prune

Postat de: diaconta in Dulciuri

Prunele le-am taiat jumatati,am scos sâmburele si le-am presarat cu zahar brun si scorţisoara. Am fiert cartofii in apa cu putina sare.I-am scurs,i-am curatat si i-am dat pe razatoare.Am...Citeste continuarea

Gogoşari umpluţi cu carne

Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carne

Carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, cu orezul spălat şi bine scurs, cu sare, piper şi mărar. Gogoşarii se curăţă de seminţe , se spală şi se lasă la scurs. Se umplu cu...Citeste continuarea

Gogosele cu gem de caise

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Omogenizam foarte bine oul cu iaurtul, apoi adaugam 3 linguri de zahar, esenta de vanilie, praful de copt si faina. Amestecam toate ingredientele si vom obtine o compozitie de consistenta unei...Citeste continuarea

Gogosi pufoase din coca de cozonac

Postat de: Alinutza80 in Dulciuri

Prima data se pregateste maiaua. Laptele se incalzeste putin cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza...Citeste continuarea

Galuste [gomboti ] cu nectarine

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

 Cartofii fierti in coaja se zdrobesc si se amesteca calzi cu un ou , faina alba , putina sare si coaja de la 1/2 lamaie .Aluatul se lasa 30 min. sa se odihneasca la rece ....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]