Gogosele umplute cu crema de branza
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert apa cu uleiul cand da in clocot se adauga faina si se amesteca daca incepe sa se dezlipeste de oala se ia de pe foc. Dupa ce sa racit aluatul se adauga ouale cate unul amestecad...Citeste continuarea
Guguluf marmorat
Postat de: LALY in DulciuriBatem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic, pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. Albusurile...Citeste continuarea
Grătar la iarbă verde :)
Postat de: LadyCrs in Mancaruri cu carneTotul a fost pregătit cu o seară înainte și lăsat să stea la marinat. Pentru friptura de porc am procedat astfel: am spălat bucata și am secționat-o în bucăți mai grosuțe...Citeste continuarea
Gomboţi evreieşti
Postat de: botcrina in DulciuriÎntr-un bol înalt amestecăm cele 2 tipuri de făină cu grişul. Punem într-o oală apă la fiert şi când clocoteşte adăugăm amestecul de mai...Citeste continuarea
Guguluf cu lamâie şi afine
Postat de: diaconta in PrajituriUntul se mixeaza cu zaharul.Se adauga pe rand cele 4 oua,mixand bine dupa fiecare.Adaugam faina amestecata cu sarea si praful de copt.Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie optional. Luam...Citeste continuarea
Gulas cu ficat de vita
Postat de: gurita_ta2005 in FicatSe taie ficatul bucati mici, se acopera cu lapte si se lasa cca 30 minute. Separat se curata legumele, se clatesc si se taie felii subtiri sau cubulete si se calesc in ulei. Se stinge cu vinul...Citeste continuarea
Ghocchi cu vinete
Postat de: MotanLaOale in PastePastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet si se scurg. Intre timp se taie vanata cuburi si se toaca usturoiul marunt. Intr-o tigaie se pune la calit usturoiul in uleiul de...Citeste continuarea
Gogosi cu glazura de ciocolata
Postat de: timea in PrajituriPunem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, um pic de sare si coaja de portocala. Intr-o cana cu 100 ml lapte caldut punem drojdia si o lingurita de zahar si lasam la dospit...Citeste continuarea
Garnitura de ciuperci
Postat de: panacris in Mancaruri de postCeapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-un vas wok se pune la calit ceapa si usturoiul, in putina apa si ulei. Intre timp ciupercile se curata si se taie julien, apoi se adauga...Citeste continuarea
Gogosele
Postat de: mon in DulciuriSe incalzeste putin laptele, se pune drojdia. Amestecam bine, adaugam galbenusurile, sarea, zaharul, coaja de lamaie. Amestecam apoi adaugam faina cat cuprinde. Framantan 20 minute. In timp...Citeste continuarea
Granita de capsuni
Postat de: alba_zori in DulciuriDeci incep sa explic cea mai buna granita mancata vreodata, e simplu, in jumate de ora e gata pregatirea. Facem un pireu din capsuni (ori prin storcator, ori cu storcatorul de rosii, ori cu...Citeste continuarea
Guguluf cu lamaie si mac
Postat de: Anamaria7 in PrajituriAluat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul si cand bezeaua e gata turnam galbenusurile pe rand, untul topit, sucul de lamaie, iar la final adaugam in ploaie faina...Citeste continuarea
Gyeran Jjim
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriCeapa verde se curata si se taie. Se sparg ouale intr-un bol si se bat impreuna cu ceapa verde,sarea,gochugaru si apa. Se pune bolul intr-o oala,in care se pune apa pana la jumatatea bolului.Se...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: iri_love in Mancaruri de postdovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete, brocolisi conopida se rup in buchetele mici,ardeiul rosu se taie fidelute,cepele se curata si se taie pestisor,ciupercile se curata si se vor...Citeste continuarea
Ghiveci cu cartofi şi varză - de...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de postSe căleşte ceapa. Se adaugă morcovii, ţelina apoi cartofii tăiaţi cuburi şi varza (tocată măricel). Se adaugă zarzavatul, bulionul. Se toarnă 2 căni cu apă caldă....Citeste continuarea
Gogosi cu suc de portocale de post
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un ibric punem laptele si il incalzim foarte putin. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar. Intr-un bol punem faina si facem o gaura pe mijloc. Punem drojdia acolo si o lasam sa stea asa...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: BuburuzaBubu in Mancaruri de postAvocado se taie in 2 ,scoatem samburele si cu o lingurita scoatem pulpa(coaja se arunca) Punem intr-un blender pulpa de avocado,zeama de la limeta,usturoiul pisat,ceapa,coriandru,sare,...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: Monica1997 in DulciuriSe pune la inmuiat drojdia cu putina apa calduta si 2 lunguri de zahar.Separat se adauga in faina ouale,zaharul,uleiul,sarea,laptele,apa apoi se adauga drojdia.Se framanta un aluat maleabil,...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: DinDragostePentruGatit in Dulceata / GemSe spală, se curăţă, se taie bucăţi gutuile (nu le decojesc). Se presară zahărul peste ele. Se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă şi se ţin în frigider peste...Citeste continuarea
Galuste de cartofi umplute cu...
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriPasati cartofii ca si pt.pireu, dupa care adaugati oul, pesmetul, parmezanul, cascavalul ras si un pic de sare dupa gust. Se framanta un aluat care sa se desprinda de pe maini. Daca este nevoie...Citeste continuarea
Guacamole în stil mexican
Postat de: Ade200 in Mancaruri de postPuteţi să puneţi totul în mixer sau să le tăiaţi cu mâna cât de fin doriţi. Avocado îl puteţi zdrobi cu furculiţa.Stropiţi avocado cu suc de lămâie să nu...Citeste continuarea
Gnochi cu perisoare din branza cu...
Postat de: adela1981 in PasteSunca se face pasta intr-un blender, adaugam branza, oul batut, patrunjelul tocat si condimentele ( sare, piper dupa gust ) si o lingura de pesmet, daca considerati ca este prea moale compozitia...Citeste continuarea
Gogoși cu topping de ciocolată
Postat de: LadyCrs in DulciuriLaptele împreună zahărul, esența, coaja de lămâie și zahărul vanilat l-am pus pe foc cât să fie călduț. Făina am cernut-o într-un vas după care am făcut o...Citeste continuarea
Gogosi cu budinca de capsuni
Postat de: oana_pisicutza16 in DulciuriSe pun ingredientele pentru gogosi intr-un bol si se framanta pana se obtine o compozitie nelipicioasa. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Aluatul se intinde in foaie subtire si se...Citeste continuarea
Gris cu lapte si zahar caramel
Postat de: Ina in DulciuriPunem laptele cu 5 linguri de zahar la fiert, la foc mic. Adaugam si cateva picaturi de valinie. Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam energic cu telul, sa nu se...Citeste continuarea
Gulas de vita cu cartofi
Postat de: ianculubita in VitaCarnea spalata,portionata,o pun la prajit cu ceapa taiata fideluta,adaug 2-3cani cu apa si lasa sa fiarba incet si cu capac 2-3h(depinde cat de batrana e vita);dupa acest timp,adaug cartofii...Citeste continuarea
Gateau a l'Orange
Postat de: dentistutza in DulciuriCele 4 galbenusuri se mixeaza cu 1 cana zahar+ zahar vanilat pana se albesc.Se toarna uleiul in fir amestecand continuu. Apoi se adauga coaja si zeama de portocale si la sfarsit faina...Citeste continuarea
Gomboti de orez cu pasare
Postat de: sufletista in PuiPunem supa la fiert si cand fierbe adaugam orezul, acoperim si lasam sa fiarba. Cand este aproape fiert adaugam curry si mai lasam putin sa fiarba, adaugam piperul si oprim focul lasam sa se...Citeste continuarea
Gogosi coreene - Hoddeok
Postat de: mitinita in DulciuriIngredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca bine. Se adauga 250 gr de faina si se amesteca cu lingura sau cu mana. Se acopera bolul si se lasa la dospit,cam o ora sau...Citeste continuarea
Guguluf din albusuri cu visine si...
Postat de: MIUTA in PrajituriSe mixeaza foarte bine albusurile.Se adauga cana de zahar,zaharul vanilat si putina sare.Se mixeaza foarte bine pana se topeste zaharul.Se adauga uleiul ca la maioneza,esenta de lamaie,siropul de...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu aripioare de pui
Postat de: Sim0naWorld in PuiAripioarele le-am fiert putin separat, spumand mereu. Ceapa tocata marunt am calit-o si cand a devenit aurie am adaugat ardeiul taiat fasiute si morcovul rondele. Cand legumele s-au calit,...Citeste continuarea
Gustare pentru dimineata
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriAm feliat patru bucati de parizer la fel si cascaval si am pus la foc domol tigaia pentru a pregati oul ochi. Pe o farfurie am asezat oul prajit feliile de parizer, cascavalul, castravetele...Citeste continuarea
Gogosi cu iaurt
Postat de: panacris in DulciuriFaina se cerne direct in vasul de la masina de paine. Se adauga oul intreg, iaurtul, sarea, zaharul, coaja de lamie si drojdia. Se seteaza "Maricica" :D, (masina de paine) la...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: dakris in Mancaruri de postLegumele se curata, se spala, se taie dupa preferinta, se pun intr-o cratita (exceptand fasolea si mazarea care se vor pune dupa ce restul legumelor au fiert 20 min.) si se acopera cu apa si 100...Citeste continuarea
Garnitura orez cu legume si ciuperci
Postat de: simona119 in Aperitive / GarnituriIncingeti putin unt intr-o tigaie, in care caliti o ceapa si ciupercile. Dupa ce zeama lasata de ciuperci se evapora, scoateti-le din tigaie si lasati-le de-o parte. In aceeasi tigaie, topiti din...Citeste continuarea
Guguluf cu dovleac
Postat de: sufletista in DulciuriMargarina o frecam cu zaharul,adaugam oul, laptele,praful de copt stins in otet,faina si framantam (daca mai este nevoi adaugam faina)un aluat nelipicios. Dovleacul dat prin razatoare se...Citeste continuarea
Gulyas de vitel cu galuste de cartofi
Postat de: panacris in VitaCarnea se spala, se curata de pileite si taie cubulete. Se pune carne in oala cu presiune, Kukta, se adauga zacusca sau ghiveciul de legume, bulionul, foia de dafin , cate boabe de piper, cimbru...Citeste continuarea
Gogoşi cu gem de post
Postat de: botcrina in DulciuriÎntr-un vas adânc punem făina şi facem o scobitură la mijloc, în care fărâmiţăm drojdia, punem o linguriţă de zahăr şi puţină apă călduţă, apoi...Citeste continuarea
Gorgonzola cu paste, radicchio si...
Postat de: Bucataras in PasteAmestecati faina cu oualele si framantati-le pentru aproximativ 15 minute. Lasati aluatul la frigider 30 de minute. Apoi intindeti aluatul pana cand obtineti o foaie subtinere si taiati-l...Citeste continuarea
Gorgonzola finger food
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriTaiati gorgonzola dolce IGOR si dati-o prin blender pana cand obtineti un sos cremos. Umpleti pana la jumatate fiecare cupa cu acest sos cremos de gorgonzola dolce. Impartiti mascarpone in...Citeste continuarea
Gogosi glazurate
Postat de: sufletista in DulciuriIncalzim laptele cu untul zi zaharul, Amestecam faina cu restul ingredientelor si adaugam laptele,framantam pana rezulta un aluat nelipicios,acoperim cu un prosop si lasam pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Galuste imperiale
Postat de: alinutzika in SupeSe bat ouale. Se adauga cascavalul ras si celelalte ingrediente, amestecand bine. Se pune compozitia intr-o tava, pe hartie de copt si se coace 20-25 de minute pana incep sa se rumeneasca putin...Citeste continuarea
Gogosi cu iaurt si crema de ciocolata
Postat de: dakris in DulciuriMai intai se face o maia din: drojdie, 1 lingurita de zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina care se amesteca intr-un bol si se lasa la loc cald pana se umfla si face basicute deasupra...Citeste continuarea
Galuste cu prune - Gomboti
Postat de: irena in DulciuriCartofii curatati,fierti si zdrobiti se amesteca cu 50 gr unt topit,cu ouale si cu faina.Rezulta un aluat din care pregatesc galustele,iar in mijlocul fiecareia pun o pruna. In restul de...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Mariuka in Mancaruri de postDovlecelul, ardeii si vanata, le-am avut la congelator si le-am scos mai devreme sa se dezghete. Ceapa am taiat-o si am calit-o in ulei incins pana s-a inmuiat, apoi am adaugat conopida...Citeste continuarea
Gogosi berlineze
Postat de: miha in DulciuriIntr-un castron punem drojdia si o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale. Amestecam bine cu un tel. La safarsit...Citeste continuarea
Gyros pita
Postat de: panacris in PorcMuschiuletul se curata de pielite, se portioneaza si se prajeste pe gratar, apoi se se taie fideluta si se lasa la cald. Intre timp se curata cartofii se taie betisoare si se prajesc in ulei...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: alldaycooking in DulciuriFaina am pus-o intr-un castron, la mijlocul acesteia am pus drojdia maruntita, mierea si 100 ml apa calduta. Am lasat pana cand au inceput sa se formeze basicute la suprafata lichidului....Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe pun faina si zaharul intr-un castron, iar in mijloc de pune oul, adaugam esentele, cojiile rase, zaharul vanilat si drojdia. Laptele se pune la foc, se incalzeste putin, nu trebuie sa fie...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: SanatateAcasa in SalateAvocado se taie, se elimina samburele(se taie pe lungime, apoi se misca un pic, samburele va iesi foarte usor). Se curata de coaja. Se stropeste cu putin suc de lamaie ( sa nu se oxideze). Lamaia...Citeste continuarea