A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Bulete de branza cu marar

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, amestecam branza, ouale, mararul tocat marunt, condimentele, cele 2 linguri de faina impreuna cu 2 linguri de pesmet si omogenizam compozitia. O lasam la rece pentru cel putin o ora,...Citeste continuarea

Bruschetta con pomodoro e aglio...

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Bagheta se taie felii cam de 1 cm grosime, se unge cu ulei de masline  si se prajeste pe o tava in cuptor, pina se rumeneste putin. Cand este gata rumenita , fiecare felie se freaca cu un...Citeste continuarea

Branzoaice din foetaj

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Desfac aluatul si-l tai in 8 bucati  iar branza cu smantana,mierea si coaja de lamaie le amestec intr-un castron si apoi impart amestecul in mod egal la cele 8 bucati de aluat. Cele...Citeste continuarea

Biscuiti spiralati

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Frecam margarina la temperatura camerei cu zaharul pana devine o spuma pufoasa, apoi adaugam oul si omogenizam compozitia, adaugam coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt, si esenta de...Citeste continuarea

Bors de loboda, cu omleta

Postat de: Ina in Ciorbe

 Am curatat ceapa si morcovul , le-am feliat fin  si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate)...Citeste continuarea

Balmos

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se pune jintuiala la fiert cu sare (jintuiala este zer stors din caș lăsat să se acrească, folosit la prepararea unor bucate) ,cand da in clocot se adauga malaiul in ploaia si se amesteca...Citeste continuarea

Briose cu seminte de mac (Poppy...

Postat de: ionela2682 in Prajituri

  -intr-un castron se amesteca faina cu semintele de mac,sarea si bicarbonatul de sodiu -Separat in alt bol se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine pufos...Citeste continuarea

Biban prajit cu garnitura de rosii...

Postat de: Mihaela11_jo in Peste

Pestele prajit Pestele   se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu...Citeste continuarea

Băscuţe cu brânză şi stafide

Postat de: bitza in Dulciuri

Umplutura: Stafidele se pun in apa calduta si se lasa 25 minute. Branza se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si ouale. Se adauga grisul si faina,se omogenizeaza,apoi se pun in...Citeste continuarea

Briose cu pudding

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 180 ° C Bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte, esenta de rom si crema de ciocolata. Amesteca restul...Citeste continuarea

Biscuiti

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 180 ° C. Tapeteaza cu foaie de copt 3-4 tavi. Pentru aluat, bate untul cu zaharul pudra. Incorporeaza untul urmat de esente si smantana. Amesteca faina cu...Citeste continuarea

Butoiase din dovleac cu spanac si...

Postat de: Anamaria7 in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala, se taie cotorul si se impart in 3 bucati. Se scobeste miezul lasand o margine de cca 0.5cm, apoi se pun in apa cu sare cand incepe a clocoti. Ii lasam putin, cca 10min, apoi ii...Citeste continuarea

Banuti cu ovaz si scortisoara

Postat de: susu in Dulciuri

Untul se mixeaza, se adauga apoi treptat din zahar si si mixeaza, se adauga pe rand ouale si esentele. Faina se cerne, fulgii de ovaz se dau la robot pana se devin o faina. Amesteca fainurile...Citeste continuarea

Bulete de mozzarella cu susan

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Dam mozzarella prin razatoarea mare, apoi o amestecam cu restul ingredientelor. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Modelam bilute pe care le rostogolim prin pesmetul amestecat cu faina si...Citeste continuarea

Broscute

Postat de: postavaru in Dulciuri

Amestecam bine smantana si untura pana se omogenizeaza. Adaugam apoi galbenusurile si vanilia. Cernem faina si o incorporam in aluat. Framantam un aluat care nu se mai tine de mana. Daca mai...Citeste continuarea

Briose din malai cu broccoli

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se pune la fiert broccoli in apa cu sare 3 minute, apoi se scoate cu o paleta si se raceste sub jet de apa. Se lasa sa se scurga pe un prosop, pana se pregateste aluatul. Se masoara toate...Citeste continuarea

Banane in sos caramel

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se topeste zaharul intr-o cratita si cand a capatat culoarea dorita se adauga apa. Amestecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam bananele curatate de coaja si se intorc pe o parte si alta. Sau...Citeste continuarea

Blat de tort cu cacao

Postat de: mihaelab in Dulciuri

Am separat ouale,iar albusurile le-am batut spuma tare apoi am pus putin cate putin zaharul,am mixat bine,dupa care am adaugat galbenusurile amestecate cu sare. Faina am amestecat-o cu cacaua...Citeste continuarea

Bilute de branza

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

  Se amesteca branza de burduf si feta. Nu a mai fost nevoie de smantana, feta s-a maruntit usor si a fost usor de lucrat cu compozitia. Nu am adaugat sare,nu a fost nevoie,branzeturile...Citeste continuarea

Biscuiti cu Smarties

Postat de: lilik in Dulciuri

Amestecam faina,vanilina,praful de sare si zaharul apoi adaugam untul cubulete si amestecam cu mainile pana rezulta un aluat compact dupa care adaugam bombonelele. Luam din aluat cat o nuca ,o...Citeste continuarea

Biscuiti pentru cafea

Postat de: ianculubita in Prajituri

Se bate bine oul cu zahar si putina sare,se adauga esenta de portocala si se amesteca cu untul frecat spuma;treptat se adauga faina,pana devine un aluat omogen;coca se imparte in doua iar una din...Citeste continuarea

Briose cu afine

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Incalzim cuptorul la 180°C. Intr-un vas amestecam ingredientele solide: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. In alt vas amestecam oul si zaharul pana devin cremoase. Adaugam smantana,...Citeste continuarea

Budinca de orez

Postat de: LUK in Mancare copii

Se fierbe orezul 15min astfel:10min il fierbem in apa,il scurgem apoi de apa si il fierbem in lapte amestecat cu zahar.Dupa ce s-a fiert il scoatem si il scurgem.Separam albusul de...Citeste continuarea

Boia de ardei iute

Postat de: daniela in Conserve

Dupa ce incep sa se coaca ardeii, incep sa ii adun si ii insirui  pe sfoara, chiar daca mai sint si verzi printre ei, nu se intimpla nimic, ei se vor inrosi toti. Cind sint foarte...Citeste continuarea

Bonet

Postat de: Mihaela11_jo in Prajituri

Se caramelizeaza zaharul si se repartizeaza uniform pe baza si peretii laterali ai unei tavite de chec cu dimensiunile de 12/22 cm. Se amesteca ouale cu zahaulr,vanilia,esenta de rom si coaja rasa...Citeste continuarea

Budincă sau îngheţată:2 în 1

Postat de: Ade200 in Prajituri

Se freacă gălbenuşurile cu 100 g de zahăr, se adaugă budincile, apoi laptele treptat. Se fierbe pe foc mic până se îngroaşă. se ia de pe foc. Mai amestecaţi din când...Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Batem ouale impreuna cu laptele,  sarea si piperul.   Cernem, in ploaie, faina si praful de copt, si omogenizam compozitia. Adaugam sunculita, maslinele si ardeiul taiate marunt,...Citeste continuarea

Biscuiti pentru iepuras

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Mixam untul cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam coaja si sucul de limetta. Incorporam faina, apoi adaugam galbenusul. Amestecam bine pana aluatul devine neted. Facem din el o minge, il...Citeste continuarea

Blondine

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se pune pe foc intr-o craticioara apa,zaharul si cafeaua ness. Se tine pana s-a topit zaharul,cam  5 minute. Se ia de pe foc si se adauga margarina,amestecand  pana se topeste. Se...Citeste continuarea

Baigli

Postat de: Julie in Dulciuri

Foaia: Se face o maia din drojdie, lapte caldut si 3 linguri faina; se lasa la dospit 30 min. Se mixeaza untul cu zaharul, coaja de citrice, apoi cu galbenusurile. Intr-un bol mai mare se...Citeste continuarea

Branza ricotta la cuptor

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri

Amesteci toate ingredientele mai putin busuiocul. Jumatate din cantitatea de busuioc o presari pe fundul unor forme de silicon (de muffins sau similare, eu am folosit o tava de silicon cu niste...Citeste continuarea

Biscuiti iepurasi, mielusei si...

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Amestecati toate ingredientele cu o lingura, apoi cu mana pana se incorporeaza toate. Apoi, aluatul il inveliti in folie si il dati 30 minute la frigider. Intindeti o foaie de cca. 0.50 mm...Citeste continuarea

Bilute de branza aperitiv

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

1. Se face un amestec din branza faramitata, unt moale si smatna, apoi , cu mana umeda se modeleaza bilute de marimi aproximativ egale! 2. Bilutele de branza se tavalesc dupa bunul plac al...Citeste continuarea

Budinca de orez cu banane, pt bebelusi

Postat de: mihaelab in Mancare copii

Orezul ales si bine spalat il punem la fiert.O data fiert orezul il lasam sa se raceasca dupa care adaugam scortisoara,esenta si banana rupta bucati dupa care pasam cu blenderul punanand putin...Citeste continuarea

Briose "Japoneze"

Postat de: bucatarimcudiana in Piine

PREPARARE MAIA Intr-un vas se dizolva drojdia in lapte cald, se adauga oul, apoi 180g de faina si se framanta 4-5 minute. Se pune restul de 180g de faina peste si se lasa la...Citeste continuarea

Bilute de orez

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

Se pune orezul la fiert in apa calda cu putina sare si supa instant. Cind este fiert se pune intr-o sita la scurs. Carnita de pui se toaca cu cutitul marunt la fel si spanacul fiert. Se ia orez...Citeste continuarea

Briose cu cafea

Postat de: miha in Prajituri

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Ciocolata o topim la microunde, o amestecam cu uleiul, apoi incorporam...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Este o re-editarea a retetei de chec cu cacao , doar ca am pus si niste ciocolata, sa fie. :)) Untul se freaca bine cu zaharul pana devine pufos. Ciocolata se topeste la microunde impreuna cu...Citeste continuarea

Briose cu alune de padure

Postat de: Julie in Prajituri

Alunele se prajesc usor intr-o tigaie, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu faina, praf de copt si cacao. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga...Citeste continuarea

Biscuiti cu parmezan pentru Iepuras

Postat de: Lily_Musat in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele, se formeaza o bila de aluat, se lasa la odihnit 20 minute in frigider apoi se intinde de cca 5 mm pe baza de lucru si se decupeaza diferite forme. Biscuitii se...Citeste continuarea

Bastonase cu mar

Postat de: aziz in Prajituri

Se iau din ingrediente 3 linguri ulei +2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecind continuu, pina obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta...Citeste continuarea

Briose alb rosii

Postat de: aziz in Prajituri

batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat,adaugam iaurtul si untul topit si in final faina cu praful de copt. Punem cu o lingura in forme de briosa sau unse cu putin ulei sau cu hirtiute...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: miremirc in Prajituri

  Ungem o tava de dimensiunea foilor de placinta cu ulei; punem 5 foi, unse bine fiecare, una peste cealalta, apoi nuci macinate, inca 4 foi unse fiecare cu ulei , inca un strat de nuca,...Citeste continuarea

Blat de tort - reteta de baza

Postat de: Criss in Prajituri

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana...Citeste continuarea

Briose cu crema de ciocolata

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Pentru crema, pune pe foc frisca cu ciocolata, lasandu-le pana cand ciocolata se topeste iar amestecul se omogenizeaza. Pune sosul de ciocolata la rece pentru...Citeste continuarea

Bavareza cu ciocolata

Postat de: Brindusa in Prajituri

Bate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana se fac ca o spuma Incalzeste laptele si toarna in el amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu. Da focul foarte mic si,...Citeste continuarea

Bombite betive

Postat de: alinutza1983 in Dulciuri

1. Mai intai facem crema de ciocolata astfel: - punem la fiert apa cu zaharul si amestecam pana cand se dizolva zaharul; se lasa apoi la foc mic sa fiarba acest sirop pana cand se va lega ca si...Citeste continuarea

Budinca pufoasa de vanilie

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se pun separat 3 linguri de lapte, iar restul se pune la fiert impreuna cu zaharul, semintele si coaja de la batonul de vanilie si batonul de scortisoara. Cand da in clocot se ia de pe foc si se...Citeste continuarea

Budinca de banane

Postat de: pinguin in Dulciuri

Se pune totul,in afara de banane, in blender. Apoi se pune compozitia pe foc mic si se tine pana se ingroasa. Se lasa la racit,apoi se pune din nou in blender impreuna cu bananele....Citeste continuarea

Bezele cu capsuni

Postat de: adasev12 in Dulciuri

albusurile se bat spuma tare si apoi se incorporeaza zaharul batand intr-una, pana devine o spuma tare si sticloasa... capsunii se taie marunt si se un in mixer u dulceata, se mixeaza pana se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]