Bulete de branza cu marar
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, amestecam branza, ouale, mararul tocat marunt, condimentele, cele 2 linguri de faina impreuna cu 2 linguri de pesmet si omogenizam compozitia. O lasam la rece pentru cel putin o ora,...Citeste continuarea
Bruschetta con pomodoro e aglio...
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriBagheta se taie felii cam de 1 cm grosime, se unge cu ulei de masline si se prajeste pe o tava in cuptor, pina se rumeneste putin. Cand este gata rumenita , fiecare felie se freaca cu un...Citeste continuarea
Branzoaice din foetaj
Postat de: mamaieelena in DulciuriDesfac aluatul si-l tai in 8 bucati iar branza cu smantana,mierea si coaja de lamaie le amestec intr-un castron si apoi impart amestecul in mod egal la cele 8 bucati de aluat. Cele...Citeste continuarea
Biscuiti spiralati
Postat de: pusikmea in DulciuriFrecam margarina la temperatura camerei cu zaharul pana devine o spuma pufoasa, apoi adaugam oul si omogenizam compozitia, adaugam coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt, si esenta de...Citeste continuarea
Bors de loboda, cu omleta
Postat de: Ina in CiorbeAm curatat ceapa si morcovul , le-am feliat fin si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate)...Citeste continuarea
Balmos
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe pune jintuiala la fiert cu sare (jintuiala este zer stors din caș lăsat să se acrească, folosit la prepararea unor bucate) ,cand da in clocot se adauga malaiul in ploaia si se amesteca...Citeste continuarea
Briose cu seminte de mac (Poppy...
Postat de: ionela2682 in Prajituri-intr-un castron se amesteca faina cu semintele de mac,sarea si bicarbonatul de sodiu -Separat in alt bol se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine pufos...Citeste continuarea
Biban prajit cu garnitura de rosii...
Postat de: Mihaela11_jo in PestePestele prajit Pestele se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu...Citeste continuarea
Băscuţe cu brânză şi stafide
Postat de: bitza in DulciuriUmplutura: Stafidele se pun in apa calduta si se lasa 25 minute. Branza se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si ouale. Se adauga grisul si faina,se omogenizeaza,apoi se pun in...Citeste continuarea
Briose cu pudding
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 180 ° C Bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte, esenta de rom si crema de ciocolata. Amesteca restul...Citeste continuarea
Biscuiti
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 180 ° C. Tapeteaza cu foaie de copt 3-4 tavi. Pentru aluat, bate untul cu zaharul pudra. Incorporeaza untul urmat de esente si smantana. Amesteca faina cu...Citeste continuarea
Butoiase din dovleac cu spanac si...
Postat de: Anamaria7 in Mancaruri de legumeDovleceii se spala, se taie cotorul si se impart in 3 bucati. Se scobeste miezul lasand o margine de cca 0.5cm, apoi se pun in apa cu sare cand incepe a clocoti. Ii lasam putin, cca 10min, apoi ii...Citeste continuarea
Banuti cu ovaz si scortisoara
Postat de: susu in DulciuriUntul se mixeaza, se adauga apoi treptat din zahar si si mixeaza, se adauga pe rand ouale si esentele. Faina se cerne, fulgii de ovaz se dau la robot pana se devin o faina. Amesteca fainurile...Citeste continuarea
Bulete de mozzarella cu susan
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriDam mozzarella prin razatoarea mare, apoi o amestecam cu restul ingredientelor. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Modelam bilute pe care le rostogolim prin pesmetul amestecat cu faina si...Citeste continuarea
Broscute
Postat de: postavaru in DulciuriAmestecam bine smantana si untura pana se omogenizeaza. Adaugam apoi galbenusurile si vanilia. Cernem faina si o incorporam in aluat. Framantam un aluat care nu se mai tine de mana. Daca mai...Citeste continuarea
Briose din malai cu broccoli
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert broccoli in apa cu sare 3 minute, apoi se scoate cu o paleta si se raceste sub jet de apa. Se lasa sa se scurga pe un prosop, pana se pregateste aluatul. Se masoara toate...Citeste continuarea
Banane in sos caramel
Postat de: sufletista in DulciuriSe topeste zaharul intr-o cratita si cand a capatat culoarea dorita se adauga apa. Amestecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam bananele curatate de coaja si se intorc pe o parte si alta. Sau...Citeste continuarea
Blat de tort cu cacao
Postat de: mihaelab in DulciuriAm separat ouale,iar albusurile le-am batut spuma tare apoi am pus putin cate putin zaharul,am mixat bine,dupa care am adaugat galbenusurile amestecate cu sare. Faina am amestecat-o cu cacaua...Citeste continuarea
Bilute de branza
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza de burduf si feta. Nu a mai fost nevoie de smantana, feta s-a maruntit usor si a fost usor de lucrat cu compozitia. Nu am adaugat sare,nu a fost nevoie,branzeturile...Citeste continuarea
Biscuiti cu Smarties
Postat de: lilik in DulciuriAmestecam faina,vanilina,praful de sare si zaharul apoi adaugam untul cubulete si amestecam cu mainile pana rezulta un aluat compact dupa care adaugam bombonelele. Luam din aluat cat o nuca ,o...Citeste continuarea
Biscuiti pentru cafea
Postat de: ianculubita in PrajituriSe bate bine oul cu zahar si putina sare,se adauga esenta de portocala si se amesteca cu untul frecat spuma;treptat se adauga faina,pana devine un aluat omogen;coca se imparte in doua iar una din...Citeste continuarea
Briose cu afine
Postat de: divainbucatarie in PrajituriIncalzim cuptorul la 180°C. Intr-un vas amestecam ingredientele solide: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. In alt vas amestecam oul si zaharul pana devin cremoase. Adaugam smantana,...Citeste continuarea
Budinca de orez
Postat de: LUK in Mancare copiiSe fierbe orezul 15min astfel:10min il fierbem in apa,il scurgem apoi de apa si il fierbem in lapte amestecat cu zahar.Dupa ce s-a fiert il scoatem si il scurgem.Separam albusul de...Citeste continuarea
Boia de ardei iute
Postat de: daniela in ConserveDupa ce incep sa se coaca ardeii, incep sa ii adun si ii insirui pe sfoara, chiar daca mai sint si verzi printre ei, nu se intimpla nimic, ei se vor inrosi toti. Cind sint foarte...Citeste continuarea
Bonet
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriSe caramelizeaza zaharul si se repartizeaza uniform pe baza si peretii laterali ai unei tavite de chec cu dimensiunile de 12/22 cm. Se amesteca ouale cu zahaulr,vanilia,esenta de rom si coaja rasa...Citeste continuarea
Budincă sau îngheţată:2 în 1
Postat de: Ade200 in PrajituriSe freacă gălbenuşurile cu 100 g de zahăr, se adaugă budincile, apoi laptele treptat. Se fierbe pe foc mic până se îngroaşă. se ia de pe foc. Mai amestecaţi din când...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriBatem ouale impreuna cu laptele, sarea si piperul. Cernem, in ploaie, faina si praful de copt, si omogenizam compozitia. Adaugam sunculita, maslinele si ardeiul taiate marunt,...Citeste continuarea
Biscuiti pentru iepuras
Postat de: divainbucatarie in DulciuriMixam untul cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam coaja si sucul de limetta. Incorporam faina, apoi adaugam galbenusul. Amestecam bine pana aluatul devine neted. Facem din el o minge, il...Citeste continuarea
Blondine
Postat de: mitinita in DulciuriSe pune pe foc intr-o craticioara apa,zaharul si cafeaua ness. Se tine pana s-a topit zaharul,cam 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga margarina,amestecand pana se topeste. Se...Citeste continuarea
Baigli
Postat de: Julie in DulciuriFoaia: Se face o maia din drojdie, lapte caldut si 3 linguri faina; se lasa la dospit 30 min. Se mixeaza untul cu zaharul, coaja de citrice, apoi cu galbenusurile. Intr-un bol mai mare se...Citeste continuarea
Branza ricotta la cuptor
Postat de: Dulceatadetrandafiri in Aperitive / GarnituriAmesteci toate ingredientele mai putin busuiocul. Jumatate din cantitatea de busuioc o presari pe fundul unor forme de silicon (de muffins sau similare, eu am folosit o tava de silicon cu niste...Citeste continuarea
Biscuiti iepurasi, mielusei si...
Postat de: Lily_Musat in PrajituriAmestecati toate ingredientele cu o lingura, apoi cu mana pana se incorporeaza toate. Apoi, aluatul il inveliti in folie si il dati 30 minute la frigider. Intindeti o foaie de cca. 0.50 mm...Citeste continuarea
Bilute de branza aperitiv
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri1. Se face un amestec din branza faramitata, unt moale si smatna, apoi , cu mana umeda se modeleaza bilute de marimi aproximativ egale! 2. Bilutele de branza se tavalesc dupa bunul plac al...Citeste continuarea
Budinca de orez cu banane, pt bebelusi
Postat de: mihaelab in Mancare copiiOrezul ales si bine spalat il punem la fiert.O data fiert orezul il lasam sa se raceasca dupa care adaugam scortisoara,esenta si banana rupta bucati dupa care pasam cu blenderul punanand putin...Citeste continuarea
Briose "Japoneze"
Postat de: bucatarimcudiana in PiinePREPARARE MAIA Intr-un vas se dizolva drojdia in lapte cald, se adauga oul, apoi 180g de faina si se framanta 4-5 minute. Se pune restul de 180g de faina peste si se lasa la...Citeste continuarea
Bilute de orez
Postat de: aziz in Aperitive / GarnituriSe pune orezul la fiert in apa calda cu putina sare si supa instant. Cind este fiert se pune intr-o sita la scurs. Carnita de pui se toaca cu cutitul marunt la fel si spanacul fiert. Se ia orez...Citeste continuarea
Briose cu cafea
Postat de: miha in PrajituriOuale se mixeaza bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Ciocolata o topim la microunde, o amestecam cu uleiul, apoi incorporam...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: miha in PrajituriEste o re-editarea a retetei de chec cu cacao , doar ca am pus si niste ciocolata, sa fie. :)) Untul se freaca bine cu zaharul pana devine pufos. Ciocolata se topeste la microunde impreuna cu...Citeste continuarea
Briose cu alune de padure
Postat de: Julie in PrajituriAlunele se prajesc usor intr-o tigaie, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu faina, praf de copt si cacao. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga...Citeste continuarea
Biscuiti cu parmezan pentru Iepuras
Postat de: Lily_Musat in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele, se formeaza o bila de aluat, se lasa la odihnit 20 minute in frigider apoi se intinde de cca 5 mm pe baza de lucru si se decupeaza diferite forme. Biscuitii se...Citeste continuarea
Bastonase cu mar
Postat de: aziz in PrajituriSe iau din ingrediente 3 linguri ulei +2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecind continuu, pina obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta...Citeste continuarea
Briose alb rosii
Postat de: aziz in Prajituribatem ouale cu zaharul si zaharul vanilat,adaugam iaurtul si untul topit si in final faina cu praful de copt. Punem cu o lingura in forme de briosa sau unse cu putin ulei sau cu hirtiute...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: miremirc in PrajituriUngem o tava de dimensiunea foilor de placinta cu ulei; punem 5 foi, unse bine fiecare, una peste cealalta, apoi nuci macinate, inca 4 foi unse fiecare cu ulei , inca un strat de nuca,...Citeste continuarea
Blat de tort - reteta de baza
Postat de: Criss in PrajituriOuale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana...Citeste continuarea
Briose cu crema de ciocolata
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 180 ˚ C. Pentru crema, pune pe foc frisca cu ciocolata, lasandu-le pana cand ciocolata se topeste iar amestecul se omogenizeaza. Pune sosul de ciocolata la rece pentru...Citeste continuarea
Bavareza cu ciocolata
Postat de: Brindusa in PrajituriBate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana se fac ca o spuma Incalzeste laptele si toarna in el amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu. Da focul foarte mic si,...Citeste continuarea
Bombite betive
Postat de: alinutza1983 in Dulciuri1. Mai intai facem crema de ciocolata astfel: - punem la fiert apa cu zaharul si amestecam pana cand se dizolva zaharul; se lasa apoi la foc mic sa fiarba acest sirop pana cand se va lega ca si...Citeste continuarea
Budinca pufoasa de vanilie
Postat de: Corina33 in DulciuriSe pun separat 3 linguri de lapte, iar restul se pune la fiert impreuna cu zaharul, semintele si coaja de la batonul de vanilie si batonul de scortisoara. Cand da in clocot se ia de pe foc si se...Citeste continuarea
Budinca de banane
Postat de: pinguin in DulciuriSe pune totul,in afara de banane, in blender. Apoi se pune compozitia pe foc mic si se tine pana se ingroasa. Se lasa la racit,apoi se pune din nou in blender impreuna cu bananele....Citeste continuarea
Bezele cu capsuni
Postat de: adasev12 in Dulciurialbusurile se bat spuma tare si apoi se incorporeaza zaharul batand intr-una, pana devine o spuma tare si sticloasa... capsunii se taie marunt si se un in mixer u dulceata, se mixeaza pana se...Citeste continuarea