Budinca in trei culori
Postat de: panacris in PrajituriSe prepara cele trei sortimente de budinci separat, conform indicatiilor de pe plic. Budinca de vanilie sau frisca se rastoarna intr-o forma (umezita un pic) de prajitura cu gaura la mijloc,...Citeste continuarea
Biscotti cu nuci, cafea si ciocolata
Postat de: epurasha2bb in PrajituriMixam ouale impreuna cu zaharul si cu un varf de cutit de sare pana isi dubleaza volumul. Topim ciocolata rupta in bucatele impreuna cu untul la microunde dupa care le lasam sa...Citeste continuarea
Budinca cu stafide si sos de ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-o oala punem niste apa cu sare pe foc. cand incepe sa fiarba,punem pastele si le fierbem cam 15 minute. pregatim branza: ouale le batem spuma cu zaharul ,iar mai spre final punem si...Citeste continuarea
Biscuiti Musli Light cu cacao
Postat de: RuxyRux in PrajituriAm amestecat toate ingredientele cu mana, am format o minge mare de aluat, am rupt cu mana bucatele , am format biscuitii, bilute pe care le-am aplatizat usor si le-am pus in tava de copt. Am dat...Citeste continuarea
Biscuiti Musli Light
Postat de: dentistutza in DulciuriProcedeul este extrem de simplu: din toate ingredientele-cu ajutorul mainii personale-se face o compozitie care pare destul de friabila. Pe o tava asternuta cu staniol se aseaza la...Citeste continuarea
Bruschetta caprese
Postat de: adasev12 in Aperitive / Garniturimai inatai de prajese painea pe ambele parti intr-o tigaie de teflon sau in prajitor...eu prefer prima varianta. se lasa la racit. intre timp se prepara restul ingredientelor: se taie rosiile...Citeste continuarea
Boeuf Stroganoff
Postat de: ExploraCuisine in VitaMai intai spalam bine carnea si o taiem fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam marunt, iar ciupercile le curatim de coaja si le taiem felii subtiri. Intr-o tigaie, incingem carnea in 3...Citeste continuarea
Brownies
Postat de: RuxyRux in PrajituriAm topit untul , apoi ciocolata in el si apoi am adaugat nesquick amestecand bine. Am adaugat apoi zaharul si a iesit o crema foarte ciocolatoasa. Am adaugat ouale, vanilia, faina si la urma...Citeste continuarea
Biscuiti aromati cu nuca, stafide...
Postat de: susu in DulciuriMixezi zaharul, uleiul si oul dupa care adaugi pireul de dovleac. Stingi bicarbonatul in lapte si il adaugi compozitiei. Amesteci faina cu praful de copt si scortisoara si le adaugi....Citeste continuarea
Briose pufoase
Postat de: bitza in DulciuriOul se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa.Untul se topeste si se adauga compozitiei,apoi laptele;se omogenizeaza. Se adauga aromele si cafeaua. Faina se...Citeste continuarea
Bulete de mamaliga cu branza si...
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriPrajim carnatii in uleiul de masline apoi ii tocam marunt. Branza o radem. Amestecam mamaliga fierbinte cu un ou batut, branza si carnat. Luam bucati din acest amestec si le modelam ca pe niste...Citeste continuarea
Bagheta frantuzeasca
Postat de: mitinita in PiineIntr-un bol pune apa si drojdia si lasa deoparte 5 minute. Adauga sarea si faina,putin cate putin.Framanta in bol sau pe suprafata de lucru. Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici...Citeste continuarea
Branzoici
Postat de: lacrimioara in DulciuriSe freaca drojdia cu putin zahar,pana se lichefiaza apoi se adauga 60 ml lapte caldut.Separat se incalzeste si restul de lapte, dar nu fierbinte, si se adauga untul sa se topeasca, precum si...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: lia in PrajituriAlbusele tinute la temperature camerei, le batem bine, bine cu zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul farin, sarea si lamaia si continuam sa batem inca cateva minute....Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: MotanLaOale in PrajituriFaina se amesteca cu praful de copt. Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, cu zmantana si cu laptele. Se adauga si faina si se mixeaza pana la omogenizare. Se pune...Citeste continuarea
Biscotti ciocolatosi
Postat de: susu in DulciuriUntul la temperature camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand si se freaca dupa fiecare. Adaugam esenta si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: comanligia in DulciuriSe unge o tava dupa marimea foilor cu unt, apoi se pun cateva foi pe rand unse cu unt, apoi se pune o jumatate din compozitia de nuca. Se amesteca nucile macinate cu pesmetul, 200 de gr...Citeste continuarea
biscuiti(sau cum le spune mama...
Postat de: sufletista in DulciuriSe framanta un alut din toate ingredientele, sa nu fie nici tare dar nici moale , Este bun cand nu se mai lipeste de degete.Se da prin masina de tocat carne cu forma Se pun in tava si se...Citeste continuarea
Banana picklets
Postat de: mitinita in Mancare copiiAmesteca faina cu zahar,ou ,scortisoara si apa. Fa banana pireu cu o furculita si adauga la mixtura. Se prajiesc in untul topit si se intorc cand incep sa iasa bule pe suprafata clatitelor....Citeste continuarea
Branzoici cu urda si marar
Postat de: MIUTA in DulciuriAm pregatit maiaua din cubul de drojdie,50 g de zahar ,laptele caldut si 2-3 linguri de faina.Se lasa la dospit 15 min.Cand maiaua a crescut se pune peste ea 3 galbenusuri,untul topit,o lingura...Citeste continuarea
Braduti impodobiti - fursecuri cu...
Postat de: housy in PrajituriO reteta foarte usoara si la indemana oricui - se amesteca toate ingredientele intr-un bol, si se da la rece pentru cel putin o ora - din aluatul tare se...Citeste continuarea
Biscuiti cu sirop de artar
Postat de: divainbucatarie in PrajituriPentru inceput mixam untul, siropul de artar si zaharul pana obtinem o spuma. Adaugam oul, esenta de vanilie, coaja de portocale si continuam sa mixam. La sfarsit adaugam treptat faina...Citeste continuarea
Briose cu fulgi de ciocolata
Postat de: alinadelia in PrajituriSe preincalzeste cuptorul la foc mediu. Se unge cu unt sau cu ulei de masline forma pentru briose. Se pregatesc intr-un bol faina, praful de copt si bicarbonatul si o jumatate de...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: ela in DulciuriTopim untul(eu l-am pus la microunde cateva clipe).Adaugam laptele praf treptat,amestecand continuu,apoi zaharul pudra,zaharul vanilat,smantana si esenta de vanilie si amestecam bine.Lasam la...Citeste continuarea
Briose cu mac
Postat de: MIUTA in PrajituriAm caramelizat 50 g zahar ,am stins cu 50 ml lapte si am lasat sa fiarba pana se topeste zaharul.Am pus 1 lingura de mac si am lasat la fiert inca cateva clocote.Am dat vasul la racit.Am mixat...Citeste continuarea
Bilute rafaelo
Postat de: adriana_bobu in DulciuriSe amesteca laptele praf cu zaharul si cu untul si cu 1/2 din cantitatea de nuca de cocos si se formeaza bilute in interiorul carora se pun alunele si apoi se vor tavali prin nuca de cocos. ...Citeste continuarea
Bors de naut cu carnati iuti
Postat de: roxanamiti in Ciorbe* carnatii ii taiem feliuta si ii punem la calit fara ulei, cand a lasat toata grasa ii scoate si in grasa ramasa punem ceapa tocata la calit timp de 5 minute apoi restul de legume...Citeste continuarea
Brownies cu nuca de cocos
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 180 ˚ C. tapeteaza cu foaie de copt o tava dreptunghiulara. Pune intr-o cratita pe foc, untul, zaharul si cacaoa. Lasa pana cand untul s-a topit. Amesteca bine, ia de pe...Citeste continuarea
Briose si tarta aperitiv
Postat de: kamy in Aperitive / GarnituriAluatul il lasam la dezghetat la temp.camerei. Taiem cubulete mezelurile,branza,cascavalul,legumele,maslinele rondele. Ceapa o punem la calit cateva minute dupa care adaugam ciupercile...Citeste continuarea
Banuti italienesti cu lamaie si gem...
Postat de: Lily_Musat in PrajituriPunem intr-un castron oul, zaharul, uleiul de palmier, esenta de lamaie, zaharul vanilat si le mixam bine, adaugam si faina, amestecam ingredientele si dam la frigider copozitia pentru cca 2 ore....Citeste continuarea
Briose
Postat de: ella87 in PrajituriOuale le mixam bine cu zaharul, pana se dizolva, praful de copt il amestecam cu faina,adaugam sarea,margarina, uleiul si amestecam bine pana se omogenizeaza, la sfarsit adaugam faina amestecam...Citeste continuarea
Briose marmorate
Postat de: postavaru in PrajituriMixam bine ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam untul moale si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o...Citeste continuarea
Briose perfecte.
Postat de: goldielocks in PrajituriSe amesteca intr-un bol ingredientele umede ,iar in alt bol ingredientele uscate. Se combina totul,usor,cu grija,cu ajutorul unei linguri si nu mixer. Daca umpleti briosele cu...Citeste continuarea
Bulz
Postat de: kamy in Aperitive / GarnituriIn apa rece punem malaiul si amestecam cand incepe sa se incalzeasca apa.Din cantitatile astea iese o mamaliga mai vartoasa,pe care o scoatem pe un tocator sa se raceasca putin sa putem...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: cati in PrajituriAmesteca margarina,zaharul,zaharul vanilat si oul. Adauga laptele si otetul In alt bol,amesteca faina,praful de copt,cacao si ciocolata rasa. Incorporeaza amestecul de lapte...Citeste continuarea
Bagels
Postat de: laylalala in PiineAmesteca faina cu sarea si drojdia. Fa o roata in centru, adauga restul ingredientelor si amesteca pana la omogenizare. Framanta aluatul 5-8 minute apoi lasa-l la crescut 40-50 minute. Dupa...Citeste continuarea
Budinca vulcan
Postat de: kamy in DulciuriAm facut budinca dupa instructiunile de pe plic dar adaugand inca 3 lg.praf de ciocolata calda.Am pus budinca intr-o forma rotunda umezita cu apa si am dat-o la rece. Cand s-a racit,am intors-o...Citeste continuarea
Briose cu iaurt si sirop de minole
Postat de: Lily_Musat in PrajituriAluatul de briose: Se amesteca iaurtul si ouale cu zaharul apoi se bat cu mixerul pana se dizolva zaharul complet, se adauga coaja de lamaie, uleiul treptat, faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea
Baclava cu carne
Postat de: lili in Aperitive / GarnituriSe toaca carnea si se caleste impreuna cu ceapa si uleiul pana se albeste si nu mai lasa lichid, amestecandu-se continuu cu o furculita.Cand s-a racit se adauga 5 oua intregi si se amesteca bine,...Citeste continuarea
Briose
Postat de: carmenvlad in PrajituriSe sparg cele trei oua intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul (pana se albeste compozitia si face banuti deasupra) si cu zaharul vanilat. Se adauga laptele si untul topit (foarte putin). Se...Citeste continuarea
Biscuiti spritati
Postat de: mimmi in DulciuriEu am facut portia de bisciti din jumatate de portie. Se framanta un aluat din toate ingredientele. Se da prin masina de tocat carne(cu forma) sau se taie diferite forme. Se dau la cuptor pentru...Citeste continuarea
Biscuiti cu cioco si cocos
Postat de: Corina33 in PrajituriSe amesteca bine ingredientele uscate, apoi se adauga untul si oul si se framanta aluatul pana la omogenizare. Din aluat se formeaza o rulada care se taie felii de aprox. un centimetru grosime....Citeste continuarea
Budinca cu cartofi si spanac & blue...
Postat de: Oana in Mancaruri de legumeCartofii se curata, se spala, se taie rondele subtiri, eu i-am taiat cu o razatoare care feliaza. Se pune o oala cu apa si sare la fiert si cand clocoteste apa se pun cartofii si se fierb 5...Citeste continuarea
Bulete de cartofi cu ficatei
Postat de: ella87 in FicatCartofii se curata,se spala si se taie in cubulete. Se fierb in apa cu sare Dupa ce au fiert se scot si se paseaza impreuna cu untul (sau margarina), se adauga condimentele, apoi se...Citeste continuarea
Briose umplute cu caramele
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute) Adauga vanilia, praful de copt si cacao. Amesteca Adauga faina. Amesteca. Pune ciocolata si amesteca cu o lingura...Citeste continuarea
Briose cu rozmarin si lamaie
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute) Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare Adauga coaja si zeama de la lamaie. Amesteca. Adauga...Citeste continuarea
Bors scazut
Postat de: Anastasia in Supe/CiorbeSe taie in patratele varza si se amesteca cu legumele si mirodeniile, se pune intr-un ceaun mare si se alterneaza pe straturi cu carnea. Intr-o oala se diluiaza bulionul in 1,7 litri de apa si se...Citeste continuarea
Bomboane de martipan cu gust de...
Postat de: comanligia in DulciuriSe portioneaza pasta de martipan in asa fel incat sa se formeze bilute frecandu-se in palma apoi se pun pe un platou si se apasa pe mijlocul fiecaruia sa se formeze un orificiu mic dar nu prea...Citeste continuarea
Briose cu migdale si merisoare
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca untul cu zaharul, cu mixerul, 5 minute. Adauga ouale unul cate unul, amestecand. Adauga melasa si amesteca. Pune praful de copt si jumatate din faina. Amesteca Pune laptele,...Citeste continuarea
Bilute de branza de capra cu...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriCu ajutorul unei furculite pasam branza de capra apoi amestecam cu smantana.Omogenizam bine si adaugam putin ulei de masline astfel incat pasta obtinuta sa poata fi usor modelata sub forma de...Citeste continuarea