A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Budinca in trei culori

Postat de: panacris in Prajituri

Se prepara cele trei sortimente de budinci separat, conform indicatiilor de pe plic. Budinca de vanilie sau frisca se rastoarna intr-o forma (umezita un pic) de prajitura cu gaura la mijloc,...Citeste continuarea

Biscotti cu nuci, cafea si ciocolata

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Mixam ouale impreuna cu zaharul si cu un varf de cutit de sare pana isi dubleaza volumul. Topim ciocolata rupta in bucatele impreuna cu untul  la microunde dupa care le lasam sa...Citeste continuarea

Budinca cu stafide si sos de ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-o oala punem niste apa cu sare pe foc. cand incepe sa fiarba,punem pastele si le fierbem cam 15 minute. pregatim branza: ouale le batem spuma cu zaharul ,iar mai spre final punem si...Citeste continuarea

Biscuiti Musli Light cu cacao

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Am amestecat toate ingredientele cu mana, am format o minge mare de aluat, am rupt cu mana bucatele , am format biscuitii, bilute pe care le-am aplatizat usor si le-am pus in tava de copt. Am dat...Citeste continuarea

Biscuiti Musli Light

Postat de: dentistutza in Dulciuri

  Procedeul este extrem de simplu: din toate ingredientele-cu ajutorul mainii personale-se face o compozitie care pare destul de friabila. Pe o tava asternuta cu staniol se aseaza la...Citeste continuarea

Bruschetta caprese

Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituri

mai inatai de prajese painea pe ambele parti intr-o tigaie de teflon sau in prajitor...eu prefer prima varianta. se lasa la racit. intre timp se prepara restul ingredientelor: se taie rosiile...Citeste continuarea

Boeuf Stroganoff

Postat de: ExploraCuisine in Vita

Mai intai spalam bine carnea si o taiem fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam marunt, iar ciupercile le curatim de coaja si le taiem felii subtiri. Intr-o tigaie, incingem carnea in 3...Citeste continuarea

Brownies

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Am topit untul , apoi ciocolata in el si apoi am adaugat nesquick amestecand bine. Am adaugat apoi zaharul si a iesit o crema foarte ciocolatoasa. Am adaugat ouale, vanilia, faina si la urma...Citeste continuarea

Biscuiti aromati cu nuca, stafide...

Postat de: susu in Dulciuri

Mixezi zaharul, uleiul si oul dupa care adaugi pireul de dovleac. Stingi bicarbonatul in lapte si il adaugi compozitiei. Amesteci faina cu praful de copt si scortisoara si le adaugi....Citeste continuarea

Briose pufoase

Postat de: bitza in Dulciuri

Oul se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa.Untul se topeste si se adauga compozitiei,apoi laptele;se omogenizeaza. Se adauga aromele si cafeaua. Faina se...Citeste continuarea

Bulete de mamaliga cu branza si...

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Prajim carnatii in uleiul de masline apoi ii tocam marunt. Branza o radem. Amestecam mamaliga fierbinte cu un ou batut, branza si carnat. Luam bucati din acest amestec si le modelam ca pe niste...Citeste continuarea

Bagheta frantuzeasca

Postat de: mitinita in Piine

Intr-un bol pune apa si drojdia si lasa deoparte 5 minute. Adauga sarea si faina,putin cate putin.Framanta in bol sau pe suprafata de lucru. Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici...Citeste continuarea

Branzoici

Postat de: lacrimioara in Dulciuri

Se freaca drojdia cu putin zahar,pana se lichefiaza apoi se adauga 60 ml lapte caldut.Separat se incalzeste si restul de lapte, dar nu fierbinte, si se adauga untul sa se topeasca, precum  si...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: lia in Prajituri

 Albusele tinute la temperature camerei, le batem bine, bine cu zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul farin, sarea si lamaia si continuam sa batem inca cateva minute....Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Faina se amesteca cu praful de copt. Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, cu zmantana si cu laptele. Se adauga si faina si se mixeaza pana la omogenizare. Se pune...Citeste continuarea

Biscotti ciocolatosi

Postat de: susu in Dulciuri

Untul la temperature camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand si se freaca dupa fiecare. Adaugam esenta si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se unge o tava dupa marimea foilor cu unt, apoi se pun cateva  foi pe rand unse cu unt, apoi se pune o jumatate din compozitia de nuca. Se amesteca nucile macinate cu pesmetul, 200 de gr...Citeste continuarea

biscuiti(sau cum le spune mama...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se framanta un alut din toate ingredientele, sa nu fie nici tare dar nici moale , Este bun cand nu se mai lipeste de degete.Se da prin masina de tocat carne cu forma Se pun in tava si se...Citeste continuarea

Banana picklets

Postat de: mitinita in Mancare copii

Amesteca faina cu zahar,ou ,scortisoara si apa. Fa banana pireu cu o furculita si adauga la mixtura. Se prajiesc in untul topit si se intorc cand incep sa iasa bule pe suprafata clatitelor....Citeste continuarea

Branzoici cu urda si marar

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Am pregatit maiaua din cubul de drojdie,50 g de zahar ,laptele caldut si 2-3 linguri de faina.Se lasa la dospit 15 min.Cand maiaua a crescut se pune peste ea 3 galbenusuri,untul topit,o lingura...Citeste continuarea

Braduti impodobiti - fursecuri cu...

Postat de: housy in Prajituri

  O  reteta foarte usoara si la indemana oricui - se amesteca toate ingredientele intr-un bol, si se da la rece pentru cel putin o ora - din aluatul tare se...Citeste continuarea

Biscuiti cu sirop de artar

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Pentru inceput mixam untul, siropul de artar si zaharul pana obtinem o spuma. Adaugam oul, esenta de vanilie, coaja de portocale si continuam sa mixam. La sfarsit adaugam treptat faina...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: alinadelia in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul la foc mediu. Se unge cu unt sau cu ulei de masline  forma pentru briose. Se pregatesc intr-un bol faina, praful de copt si bicarbonatul si o jumatate de...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: ela in Dulciuri

Topim untul(eu l-am pus la microunde cateva clipe).Adaugam laptele praf treptat,amestecand continuu,apoi zaharul pudra,zaharul vanilat,smantana si esenta de vanilie si amestecam bine.Lasam la...Citeste continuarea

Briose cu mac

Postat de: MIUTA in Prajituri

Am caramelizat 50 g zahar ,am stins cu 50 ml lapte si am lasat sa fiarba pana se topeste zaharul.Am pus 1 lingura de mac si am lasat la fiert inca cateva clocote.Am dat vasul la racit.Am mixat...Citeste continuarea

Bilute rafaelo

Postat de: adriana_bobu in Dulciuri

Se amesteca laptele praf cu zaharul si cu untul si cu 1/2 din cantitatea de nuca de cocos si se formeaza bilute in interiorul carora se pun alunele si apoi se vor tavali prin nuca de cocos.  ...Citeste continuarea

Bors de naut cu carnati iuti

Postat de: roxanamiti in Ciorbe

  * carnatii ii taiem feliuta si ii punem la calit fara ulei, cand a lasat toata grasa ii scoate si in grasa ramasa punem ceapa tocata la calit timp de 5 minute apoi restul de legume...Citeste continuarea

Brownies cu nuca de cocos

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. tapeteaza cu foaie de copt o tava dreptunghiulara. Pune intr-o cratita pe foc, untul, zaharul si cacaoa. Lasa pana cand untul s-a topit. Amesteca bine, ia de pe...Citeste continuarea

Briose si tarta aperitiv

Postat de: kamy in Aperitive / Garnituri

Aluatul il lasam la dezghetat la temp.camerei. Taiem cubulete mezelurile,branza,cascavalul,legumele,maslinele rondele. Ceapa o punem la calit cateva minute dupa care adaugam ciupercile...Citeste continuarea

Banuti italienesti cu lamaie si gem...

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Punem intr-un castron oul, zaharul, uleiul de palmier, esenta de lamaie, zaharul vanilat si le mixam bine, adaugam si faina, amestecam ingredientele si dam la frigider copozitia pentru cca 2 ore....Citeste continuarea

Briose

Postat de: ella87 in Prajituri

Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se dizolva, praful de copt il amestecam cu faina,adaugam sarea,margarina, uleiul si amestecam bine pana se omogenizeaza, la sfarsit adaugam faina amestecam...Citeste continuarea

Briose marmorate

Postat de: postavaru in Prajituri

Mixam bine ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam untul moale si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o...Citeste continuarea

Briose perfecte.

Postat de: goldielocks in Prajituri

Se amesteca intr-un bol ingredientele umede ,iar in alt bol ingredientele uscate. Se combina totul,usor,cu grija,cu ajutorul unei linguri si nu mixer. Daca umpleti briosele cu...Citeste continuarea

Bulz

Postat de: kamy in Aperitive / Garnituri

In apa rece punem malaiul si amestecam cand incepe sa se incalzeasca apa.Din cantitatile astea iese o mamaliga mai vartoasa,pe care o scoatem pe un tocator sa se raceasca putin sa putem...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: cati in Prajituri

Amesteca margarina,zaharul,zaharul vanilat si oul. Adauga laptele si otetul In alt bol,amesteca faina,praful de copt,cacao si ciocolata rasa. Incorporeaza amestecul de lapte...Citeste continuarea

Bagels

Postat de: laylalala in Piine

Amesteca faina cu sarea si drojdia. Fa o roata in centru, adauga restul ingredientelor si amesteca pana la omogenizare. Framanta aluatul 5-8 minute apoi lasa-l la crescut 40-50 minute. Dupa...Citeste continuarea

Budinca vulcan

Postat de: kamy in Dulciuri

Am facut budinca dupa instructiunile de pe plic dar adaugand inca 3 lg.praf de ciocolata calda.Am pus budinca intr-o forma rotunda umezita cu apa si am dat-o la rece. Cand s-a racit,am intors-o...Citeste continuarea

Briose cu iaurt si sirop de minole

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Aluatul de briose: Se amesteca iaurtul si ouale cu zaharul apoi se bat cu mixerul pana se dizolva zaharul complet, se adauga coaja de lamaie, uleiul treptat, faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea

Baclava cu carne

Postat de: lili in Aperitive / Garnituri

Se toaca carnea si se caleste impreuna cu ceapa si uleiul pana se albeste si nu mai lasa lichid, amestecandu-se continuu cu o furculita.Cand s-a racit se adauga 5 oua intregi si se amesteca bine,...Citeste continuarea

Briose

Postat de: carmenvlad in Prajituri

Se sparg cele trei oua intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul (pana se albeste compozitia si face banuti deasupra) si cu zaharul vanilat. Se adauga laptele si untul topit (foarte putin). Se...Citeste continuarea

Biscuiti spritati

Postat de: mimmi in Dulciuri

Eu am facut portia de bisciti din jumatate de portie. Se framanta un aluat din toate ingredientele. Se da prin masina de tocat carne(cu forma) sau se taie diferite forme. Se dau la cuptor pentru...Citeste continuarea

Biscuiti cu cioco si cocos

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se amesteca bine ingredientele uscate, apoi se adauga untul si oul si se framanta aluatul pana la omogenizare. Din aluat se formeaza o rulada care se taie felii de aprox. un centimetru grosime....Citeste continuarea

Budinca cu cartofi si spanac & blue...

Postat de: Oana in Mancaruri de legume

Cartofii se curata, se spala, se taie rondele subtiri, eu i-am taiat cu o razatoare care feliaza. Se pune o oala cu apa si sare la fiert si cand clocoteste apa se pun cartofii si se fierb 5...Citeste continuarea

Bulete de cartofi cu ficatei

Postat de: ella87 in Ficat

Cartofii se curata,se spala si se taie in cubulete. Se fierb in apa cu sare Dupa ce au fiert se scot si se paseaza impreuna cu untul (sau margarina), se adauga condimentele, apoi se...Citeste continuarea

Briose umplute cu caramele

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute) Adauga vanilia, praful de copt si cacao. Amesteca Adauga faina. Amesteca. Pune ciocolata si amesteca cu o lingura...Citeste continuarea

Briose cu rozmarin si lamaie

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute) Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare Adauga coaja si zeama de la lamaie. Amesteca. Adauga...Citeste continuarea

Bors scazut

Postat de: Anastasia in Supe/Ciorbe

Se taie in patratele varza si se amesteca cu legumele si mirodeniile, se pune intr-un ceaun mare si se alterneaza pe straturi cu carnea. Intr-o oala se diluiaza bulionul in 1,7 litri de apa si se...Citeste continuarea

Bomboane de martipan cu gust de...

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se portioneaza pasta de martipan in asa fel incat sa se formeze bilute frecandu-se in palma apoi se pun pe un platou si se apasa pe mijlocul fiecaruia sa se formeze un orificiu mic dar nu prea...Citeste continuarea

Briose cu migdale si merisoare

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca untul cu zaharul, cu mixerul, 5 minute. Adauga ouale unul cate unul, amestecand. Adauga melasa si amesteca. Pune praful de copt si jumatate din faina. Amesteca Pune laptele,...Citeste continuarea

Bilute de branza de capra cu...

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Cu ajutorul unei furculite pasam branza de capra apoi amestecam cu smantana.Omogenizam bine si adaugam putin ulei de masline astfel incat pasta obtinuta sa poata fi usor modelata sub forma de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]