Bruschetta
Postat de: laughylau in Aperitive / GarnituriSe curata usturoiul si se amesteca cu busuiocul taiat marunt, marunt, sucul de lamaie si cu uleiul de masline. Se sareaza dupa gust. Feliile de paine se prajesc la orice intensitate( de la abia...Citeste continuarea
Barca pentru alex
Postat de: jolygina in PrajituriSeparam albusul de galbenus si il batem bine cu un praf de sare pana a crescut . Adaugam usor galbenusurile dupa care adaugam zaharul ,uleiul si la sfarsit faina cu praful de copt . Cand...Citeste continuarea
Briose cu portocale si scortisoara...
Postat de: laughylau in Mancaruri de postSe incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. In alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, sarea. Cand...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata cu crema de...
Postat de: laughylau in DulciuriToate cele 3 feluri de ciocolata se pun in vase diferite pe bain-marie si se pastreaza topite. Se face un model din ciocolata alba pe forma de silicon, inainte de a pune ciocolata cu lapte,...Citeste continuarea
Blat ciocolatos cu trei feluri de...
Postat de: lili in TorturiBlat ciocolatos: Albusurile se bat spuma, cand se intaresc se adauga zaharul. Apa clocotita o turnam peste cacao si se amesteca bine cu un tel sa nu faca cocoloase. Cand s-a racit putin...Citeste continuarea
Bastonase cu ciocolata
Postat de: gaby_d in PrajituriMixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem un amestec cremos si pufos. Adaugam galbenusul si incorporam. Separat cernem faina cu praful de copt si cacaua. Adaugam untul, ciocolata...Citeste continuarea
Briose umplute cu carnati
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriCarnatii se prajesc in ulei,se scot,se taie rondele si se lasa pe o farfurie; ouale batute cu piper,nucsoara,amestecate cu lapte,faina,malai si praf de copt iar la urma cascavalul ras; in...Citeste continuarea
Briose "flori de cires"
Postat de: postavaru in DulciuriFrecam drojdia cu 2 lingurite de zahar, pana se lichefiaza apoi o amestecam cu iaurtul. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar si zaharul vanilat si le adaugam peste drojdie si iaurt. Cernem...Citeste continuarea
Biscuiţi morişcă
Postat de: diaconta in DulciuriBatem oul ca pentru omleta si amestecam cu zaharul pudra. Separat mixam untul pâna când devine o spuma cremoasa. Turnam amestecul de ou peste unt si mixam în...Citeste continuarea
Budincă de ciocolată cu portocale
Postat de: madi_marin in DulciuriLaptele şi sucul se pun la foc mic sa se înfierbânte. Se pune şi ciocolata să se topească în acest amestec. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul.Se adaugă...Citeste continuarea
Briose raw cu mere
Postat de: alinutzika in Vegan / Raw veganSe face mai intai "blatul " : 1 mar se taie felii si se baga la robot impreuna cu stafidele si 1-2 linguri de apa. Se mixeaza bine, apoi se goleste compozitia intr-un vas si se...Citeste continuarea
Bulete de cascaval
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe bat albusurile spuma tare cu putina sare. Cascavalul se rade pe razatoarea mica.Se amesteca cu albusul spuma. Se pune faina si se amesteca usor toate ingredientele. Formam cu mana...Citeste continuarea
Briose - mumii de Halloween
Postat de: Julie in PrajituriGlazura: Se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele, esenta si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa. Briose:...Citeste continuarea
Bors de pui cu galuste imperiale
Postat de: pusikmea in CiorbeReteta pentru bors o gasiti aici Pregatim galustele: Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam cascavalul ras, apoi untul pe care l-am...Citeste continuarea
Bulgarasi de orez
Postat de: carmenvlad in Aperitive / GarnituriOrezul se spala si se fierbe ( la 1 parte orez se pun 3 parti de apa) in apa cu sare si secretul gustului. Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Tonul se pune la scurs...Citeste continuarea
Bulz ca la munte
Postat de: roxanabucataras in Aperitive / GarnituriPun apa la fiert pentru a pregati mamaliga, cu putin unt si sare. Dupa ce fierbe apa adaug malai in ploaie amestecand continuu pana devine ca o smantana subtire. Mestec pe foc aproximativ 15...Citeste continuarea
Banana Roll Cake
Postat de: deliciousflavours in TorturiSe bat spuma galbenusurile cu zaharul si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care se adauga treptat la galbenusuri, amestecand...Citeste continuarea
Bautura racoritoare pentru toate...
Postat de: mamaieelena in BauturiIntr-un vas adanc (de preferinte cel de la blenderul de mana) se pun fructele curatate si taiate felii, zeama de la lamaie si mierea. Cu blenderul se zdrobesc bine fructele si apoi se pune treptat...Citeste continuarea
Biscuiti spritati
Postat de: deliciousflavours in PrajituriIntr-un vas mai mare punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam untura, zaharul+cel vanilat, ouale intregi, coaja rasa de la lamaie+zeama si incepem sa framantam. Pentru a obtine un aluat...Citeste continuarea
Budinca de orez cu lapte mere si...
Postat de: Sidy in DulciuriOrezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.Se...Citeste continuarea
Bulion de legume
Postat de: RuxyRux in BulionAm spalat si am curatat legumele, le-am tocat marunt( aici e de munca) si apoi le-am pus pe rand la blender( am noroc de unul absolut senzational) si le-am facut pasta. Am avut nevoie la...Citeste continuarea
Bavareza de iaurt cu sos de prune
Postat de: miremirc in PrajituriPunem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece pentru 10 minute, apoi o topim pe foc mic , amestecand pana se dizolva, fara a o da in clocot.. Punem la fiert intr-o cratita, laptele si zaharul,...Citeste continuarea
Briose cu fulgi de ciocolata
Postat de: Bayram in DulciuriFaina se amesteca impreuna cu praful de copt. Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, cu smantana si cu laptele. Se adauga faina si fulgii de ciocolata si se mixeaza pana...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu miere ,musli...
Postat de: naomy in DulciuriAmestecam faina integrala cu cea de musli adaugam praful de copt , sarea ,si impreuna cu untul framantam bine pana se obtine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, mierea, stafidele,...Citeste continuarea
Briose cu mere si dulceata de prune
Postat de: adasev12 in PrajituriMai intai pregatim umplutura : curatam merele si le dam pe razatoare, le stoarcem de surplusul de suc, dar nu de tot. Presaram o lingurita de condimente si 2 linguri de zahar plus vanilina si le...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: Bayram in PrajituriSe freaca margarina cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga oule se amesteca bine, apoi se incorporeaza faina, praful de copt si esenta si se amesteca pana cand aluatul capata consistenta...Citeste continuarea
Baclava rulata pentru Diaaaaaaaa
Postat de: aziz in PrajituriSe intind foile ca in imagine se ung cu o pensula cu unt topit,presaram nuca amesteata cu zahar alune si scortisoara,si rulam.Ungem tava cu unt asezam rulourile punem deasupra cubulete de unt si...Citeste continuarea
Brownie Cheesecake
Postat de: deliciousflavours in PrajituriPrima data vom prepara crema de branza, deoarece merge repede si o putem pune la rece pana facem si blatul. Amestecam cu mixerul toate ingredientele cateva minute, pana obtinem o pasta...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: Criss in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bate pana se topeste zaharul. La final se adauga amidonul si zeama de lamaie care are rolul de a face bezelele crocante in...Citeste continuarea
Bastonase de pui la cuptor
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe taie pieptul de pui bastonase de vreo 5 cm lungime si potirivit de groase. Se condimenteaza cu sare si piper. Pesmetul se amesteca cu fulgii de porumb zdrobiti. Oul se bate bine cu un praf...Citeste continuarea
Briose simple
Postat de: MIUTA in DulciuriIntr-un vas se amesteca ingredientele uscate:faina,zaharul,praful de copt si putina sare. In alt vas se amesteca untul topit,laptele caldut,coaja de portocala,esenta de vanilie si oul.Trebuie...Citeste continuarea
Biscuiti deliciosi cu musli
Postat de: alinutzika in DulciuriUntul se mixeaza cu zaharul. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, oul, laptele, vanilia si se mixeaza bine. Se adauga treptat faina si taratele, apoi, amestecand incet cu o lingura,...Citeste continuarea
Bitter suedez
Postat de: comanligia in BauturiSe pun 80gr de plante intr-un vas de sticla sau de ceramica cu capacitatea de 2l,se toarna 1,5-1,7l alcool de cereale de 38°-40° peste amestec.Vasul se acopera si se lasa la soare sau la...Citeste continuarea
Bomboane de zahar ars
Postat de: adasev12 in DulciuriZaharul se pune la caramelizat si cand e aurit frumos se adauga apa si untul, apoi nuca si se amesteca totul sa se omogenizeze. Se ia de pe foc si se rastoarna pe un platou uns bine cu ulei si...Citeste continuarea
Bloody Mary-varianta simpla
Postat de: kamy in BauturiIntr-un pahar punem vodka (scoasa din congelator),peste sucul de rosii rece,punem putina sare si piper,amestecam,cuburile de gheata si tija de telina. Citeste continuarea
Bastonase cu mar
Postat de: sufletista in DulciuriSe iau din ingrediente 3 linguri ulei+2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecand continuu pana obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta...Citeste continuarea
Briose cu "motz"din ganache de...
Postat de: gaby_d in DulciuriPentru briose nu am facut decat sa pun toate ingredientele intr-un bol si sa le mixez timp de 3 minute. Mentionez ca untul era la temperatura camerei. Am obtinut o compozitie cremoasa si...Citeste continuarea
Budinca de orez cu lapte condensat
Postat de: aziz in Mancare copiiPunen orezul in sita si-l spalam bine. Apoi se pune la fiert intr-o oala incapatoare, de preferinta nonaderenta. Adaugam sarea si cam 600 ml apa fierbinte. Lasam sa fiarba intre 30 si 40 minute....Citeste continuarea
Batoane de muesli
Postat de: aziz in DulciuriProcedam astfel : intr-o oala punem la foc potrivit zaharul, frisca lichida, untul pana se formeaza un sirop ; In acest sirop punem bucatile de marshmallows la topit. Amestecam sa nu se...Citeste continuarea
Bomboane cu aroma de portocala
Postat de: jolygina in DulciuriTopim ciocolata la baie marie si cand este gata adaugam o lingurita de esenta de portocale. Eu am mai adaugat si o lingurita de indulcitor pentru ca am folosit ciocolata de menaj alba si mi s-a...Citeste continuarea
Briose cu nuca si ciocolata
Postat de: adasev12 in PrajituriOuale se bat cu zaharul si vanilina spuma, se adauga iaurtul si uleiul si se mai mixeaza putin, apoi se scoate mixerul. Se adauga nuca si ciocolata si se amesteca usor, apoi se adauga praful de...Citeste continuarea
Briose de post cu mure
Postat de: oana_pisicutza16 in PrajituriSe amesteca toate ingredientele intr-un bol Se aseaza hartiutele in tava de briose Se toarna compozitia in forme, apoi se aseza murele Se pun in cuptorul preincalzit la foc potrivit...Citeste continuarea
Budinca de mere
Postat de: Elena_Daria in DulciuriCuratam merele de coaja si le dam pe razatoare.Dupa ce le-am dat pe razatoare se adauga putina scortisoara si 1-2 linguri de zahar(depinde cat de dulci sunt merele),se amesteca si se lasa...Citeste continuarea
Bulion
Postat de: MIUTA in BulionRosiile trebuie sa fie foarte bine coapte. Se aleg rosiile foarte sanatoase,se spala bine si se pun la scurs de apa. Se taie in patru si se dau prin masina speciala pentru ales cojile si...Citeste continuarea
Buñuelos De Viento Sau Blinele
Postat de: dana1986 in DulciuriIntr-o oala punem la fiert apa, margarina, zaharul, zaharul vanilat si sarea si cand incepe sa fiarba luam de pe foc. Adaugam faina si amestecam repede cu un tel pana obtinem o pasta...Citeste continuarea
Briose negrese
Postat de: Oana in PrajituriIntr-o cratita de inox incapatoare se amesteca zaharul, cacao, laptele si untul. Folositi un pahar mai mare, cu acelasi pahar se masoara toate ingredientele. Cratita se pune pe foc mic, amestecand...Citeste continuarea
Briose cu mere si crema de branza
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Bate ouale cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza laptele si uleiul. Amesteca faina cu praful de copt,bicarbonatul si...Citeste continuarea
Budinca de ciocolata (desert in 5...
Postat de: naomy in DulciuriSe pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza bine ,apoi se toarna continutul cremos intr-un alt vas si se da la frigider 10 minute. Il decoram dupa preferinta. Citeste continuarea
Budinca de orez cu mere
Postat de: MIUTA in DulciuriOrezul se spala in mai multe ape si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga orezul amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.Se fierbe la foc mic.Dupa...Citeste continuarea
Budinca de broccoli cu ciuperci
Postat de: Julie in Mancaruri de legumeCeapa tocata marunt se caleste in unt, se adauga ciupercile intregi si broccoli desfacut in buchetele mici. Se lasa la calit 5-6 minute. Se potriveste gustul cu sare si piper si se lasa sa se...Citeste continuarea