A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Bruschetta

Postat de: laughylau in Aperitive / Garnituri

Se curata usturoiul si se amesteca cu busuiocul taiat marunt, marunt, sucul de lamaie si cu uleiul de masline. Se sareaza dupa gust. Feliile de paine se prajesc la orice intensitate( de la abia...Citeste continuarea

Barca pentru alex

Postat de: jolygina in Prajituri

Separam albusul de galbenus si il batem bine cu un praf de sare pana a crescut . Adaugam usor galbenusurile dupa care adaugam zaharul ,uleiul si la sfarsit faina cu praful de copt . Cand...Citeste continuarea

Briose cu portocale si scortisoara...

Postat de: laughylau in Mancaruri de post

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. In alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, sarea. Cand...Citeste continuarea

Bomboane de ciocolata cu crema de...

Postat de: laughylau in Dulciuri

Toate cele 3 feluri de ciocolata se pun in vase diferite pe bain-marie si se pastreaza topite. Se face un model din ciocolata alba pe forma de silicon, inainte de a pune ciocolata cu lapte,...Citeste continuarea

Blat ciocolatos cu trei feluri de...

Postat de: lili in Torturi

 Blat ciocolatos: Albusurile se bat spuma, cand se intaresc se adauga zaharul. Apa clocotita o turnam peste cacao si se amesteca bine cu un tel sa nu faca cocoloase. Cand s-a racit putin...Citeste continuarea

Bastonase cu ciocolata

Postat de: gaby_d in Prajituri

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem un amestec cremos si pufos. Adaugam galbenusul si incorporam. Separat cernem faina cu praful de copt si cacaua. Adaugam untul, ciocolata...Citeste continuarea

Briose umplute cu carnati

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Carnatii se prajesc in ulei,se scot,se taie rondele si se lasa pe o farfurie; ouale batute cu piper,nucsoara,amestecate cu lapte,faina,malai si praf de copt iar la urma cascavalul ras; in...Citeste continuarea

Briose "flori de cires"

Postat de: postavaru in Dulciuri

Frecam drojdia cu 2 lingurite de zahar, pana se lichefiaza apoi o amestecam cu iaurtul. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar si zaharul vanilat si le adaugam peste drojdie si iaurt. Cernem...Citeste continuarea

Biscuiţi morişcă

Postat de: diaconta in Dulciuri

Batem oul ca pentru omleta si amestecam cu zaharul pudra. Separat mixam untul pâna când devine o spuma cremoasa. Turnam amestecul de ou peste unt si mixam în...Citeste continuarea

Budincă de ciocolată cu portocale

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Laptele şi sucul se pun la foc mic sa se înfierbânte. Se pune şi ciocolata să se topească în acest amestec. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul.Se adaugă...Citeste continuarea

Briose raw cu mere

Postat de: alinutzika in Vegan / Raw vegan

Se face mai intai "blatul " : 1 mar se taie felii si se baga la robot impreuna cu stafidele si 1-2 linguri de apa. Se mixeaza bine, apoi se goleste compozitia intr-un vas si se...Citeste continuarea

Bulete de cascaval

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Se bat albusurile spuma tare cu putina sare. Cascavalul se rade pe razatoarea mica.Se amesteca cu albusul spuma. Se pune faina si se amesteca usor toate ingredientele. Formam cu mana...Citeste continuarea

Briose - mumii de Halloween

Postat de: Julie in Prajituri

Glazura: Se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele, esenta si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa. Briose:...Citeste continuarea

Bors de pui cu galuste imperiale

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Reteta pentru bors o gasiti   aici Pregatim galustele: Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam cascavalul ras, apoi untul pe care l-am...Citeste continuarea

Bulgarasi de orez

Postat de: carmenvlad in Aperitive / Garnituri

Orezul se spala si se fierbe ( la 1 parte orez se pun 3 parti de apa) in apa cu sare si secretul gustului. Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Tonul se pune la scurs...Citeste continuarea

Bulz ca la munte

Postat de: roxanabucataras in Aperitive / Garnituri

Pun apa la fiert pentru a pregati mamaliga, cu putin unt si sare. Dupa ce fierbe apa adaug malai in ploaie amestecand continuu pana devine ca o smantana subtire. Mestec pe foc aproximativ 15...Citeste continuarea

Banana Roll Cake

Postat de: deliciousflavours in Torturi

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care se adauga treptat la galbenusuri, amestecand...Citeste continuarea

Bautura racoritoare pentru toate...

Postat de: mamaieelena in Bauturi

Intr-un vas adanc (de preferinte cel de la blenderul de mana) se pun fructele curatate si taiate felii, zeama de la lamaie si mierea. Cu blenderul se zdrobesc bine fructele si apoi se pune treptat...Citeste continuarea

Biscuiti spritati

Postat de: deliciousflavours in Prajituri

Intr-un vas mai mare punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam untura, zaharul+cel vanilat, ouale intregi, coaja rasa de la lamaie+zeama si incepem sa framantam. Pentru a obtine un aluat...Citeste continuarea

Budinca de orez cu lapte mere si...

Postat de: Sidy in Dulciuri

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.Se...Citeste continuarea

Bulion de legume

Postat de: RuxyRux in Bulion

Am spalat si am curatat legumele, le-am tocat marunt( aici e de munca) si apoi le-am pus pe rand la blender( am noroc de unul absolut senzational) si le-am facut pasta. Am avut nevoie la...Citeste continuarea

Bavareza de iaurt cu sos de prune

Postat de: miremirc in Prajituri

Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece pentru 10 minute, apoi o topim pe foc mic , amestecand pana se dizolva, fara a o da in clocot.. Punem la fiert intr-o cratita, laptele si zaharul,...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: Bayram in Dulciuri

 Faina se amesteca impreuna cu praful de copt. Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, cu smantana si cu laptele. Se adauga faina si fulgii de ciocolata si se mixeaza pana...Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu miere ,musli...

Postat de: naomy in Dulciuri

Amestecam faina integrala cu cea de musli adaugam praful de copt , sarea ,si  impreuna cu untul framantam bine pana se obtine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, mierea, stafidele,...Citeste continuarea

Briose cu mere si dulceata de prune

Postat de: adasev12 in Prajituri

Mai intai pregatim umplutura : curatam merele si le dam pe razatoare, le stoarcem de surplusul de suc, dar nu de tot. Presaram o lingurita de condimente si 2 linguri de zahar plus vanilina si le...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: Bayram in Prajituri

Se freaca margarina cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga oule se amesteca bine, apoi se incorporeaza faina, praful de copt si esenta si se amesteca pana cand aluatul capata consistenta...Citeste continuarea

Baclava rulata pentru Diaaaaaaaa

Postat de: aziz in Prajituri

Se intind foile ca in imagine se ung cu o pensula cu unt topit,presaram nuca amesteata cu zahar alune si scortisoara,si rulam.Ungem tava cu unt asezam rulourile punem deasupra cubulete de unt si...Citeste continuarea

Brownie Cheesecake

Postat de: deliciousflavours in Prajituri

Prima data vom prepara crema de branza, deoarece merge repede si o putem pune la rece pana facem si blatul. Amestecam cu mixerul toate ingredientele cateva minute, pana obtinem o pasta...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: Criss in Dulciuri

Albusurile se bat spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bate pana se topeste zaharul. La final se adauga amidonul si zeama de lamaie care are rolul de a face bezelele crocante in...Citeste continuarea

Bastonase de pui la cuptor

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se taie pieptul de pui bastonase de vreo 5 cm lungime si potirivit de groase. Se condimenteaza cu sare si piper. Pesmetul se amesteca cu fulgii de porumb zdrobiti. Oul se bate bine cu un praf...Citeste continuarea

Briose simple

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate:faina,zaharul,praful de copt si putina sare. In alt vas se amesteca untul topit,laptele caldut,coaja de portocala,esenta de vanilie si oul.Trebuie...Citeste continuarea

Biscuiti deliciosi cu musli

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, oul, laptele, vanilia si se mixeaza bine. Se adauga treptat faina si taratele, apoi, amestecand incet cu o lingura,...Citeste continuarea

Bitter suedez

Postat de: comanligia in Bauturi

Se pun 80gr de plante intr-un vas de sticla sau de ceramica cu capacitatea de 2l,se toarna 1,5-1,7l alcool de cereale de 38°-40° peste amestec.Vasul se acopera si se lasa la soare sau la...Citeste continuarea

Bomboane de zahar ars

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Zaharul se pune la caramelizat si cand e aurit frumos se adauga apa si untul, apoi nuca si se amesteca totul sa se omogenizeze. Se ia de pe foc si se rastoarna pe un platou uns bine cu ulei si...Citeste continuarea

Bloody Mary-varianta simpla

Postat de: kamy in Bauturi

  Intr-un pahar punem vodka (scoasa din congelator),peste sucul de rosii rece,punem putina sare si piper,amestecam,cuburile de gheata si tija de telina.   Citeste continuarea

Bastonase cu mar

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se iau din ingrediente 3 linguri ulei+2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecand continuu pana obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta...Citeste continuarea

Briose cu "motz"din ganache de...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Pentru briose nu am facut decat sa pun toate ingredientele intr-un bol si sa le mixez timp de 3 minute. Mentionez ca untul era la temperatura camerei. Am obtinut o compozitie cremoasa si...Citeste continuarea

Budinca de orez cu lapte condensat

Postat de: aziz in Mancare copii

Punen orezul in sita si-l spalam bine. Apoi se pune la fiert intr-o oala incapatoare, de preferinta nonaderenta. Adaugam sarea si cam 600 ml apa fierbinte. Lasam sa fiarba intre 30 si 40 minute....Citeste continuarea

Batoane de muesli

Postat de: aziz in Dulciuri

Procedam astfel : intr-o oala punem la foc potrivit zaharul, frisca lichida, untul pana se formeaza un sirop ; In acest sirop punem bucatile de marshmallows la topit. Amestecam sa nu se...Citeste continuarea

Bomboane cu aroma de portocala

Postat de: jolygina in Dulciuri

Topim ciocolata la baie marie si cand este gata adaugam o lingurita de esenta de portocale. Eu am mai adaugat si o lingurita de indulcitor pentru ca am folosit ciocolata de menaj alba si mi s-a...Citeste continuarea

Briose cu nuca si ciocolata

Postat de: adasev12 in Prajituri

Ouale se bat cu zaharul si vanilina spuma, se adauga iaurtul si uleiul si se mai mixeaza putin, apoi se scoate mixerul. Se adauga nuca si ciocolata si se amesteca usor, apoi se adauga praful de...Citeste continuarea

Briose de post cu mure

Postat de: oana_pisicutza16 in Prajituri

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol Se aseaza hartiutele in tava de briose Se toarna compozitia in forme, apoi se aseza murele Se pun in cuptorul preincalzit la foc potrivit...Citeste continuarea

Budinca de mere

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare.Dupa ce le-am dat pe razatoare se adauga putina scortisoara si 1-2 linguri de zahar(depinde cat de dulci sunt merele),se amesteca si se lasa...Citeste continuarea

Bulion

Postat de: MIUTA in Bulion

Rosiile trebuie sa fie foarte bine coapte. Se aleg rosiile foarte sanatoase,se spala bine si se pun la scurs de apa. Se taie in patru si se dau prin masina speciala pentru ales cojile si...Citeste continuarea

Buñuelos De Viento Sau Blinele

Postat de: dana1986 in Dulciuri

 Intr-o oala punem la fiert apa, margarina, zaharul, zaharul vanilat si sarea si cand incepe sa fiarba luam de pe foc. Adaugam faina si amestecam repede cu un tel pana obtinem o pasta...Citeste continuarea

Briose negrese

Postat de: Oana in Prajituri

Intr-o cratita de inox incapatoare se amesteca zaharul, cacao, laptele si untul. Folositi un pahar mai mare, cu acelasi pahar se masoara toate ingredientele. Cratita se pune pe foc mic, amestecand...Citeste continuarea

Briose cu mere si crema de branza

Postat de: laylalala in Prajituri

1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Bate ouale cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza laptele si uleiul. Amesteca faina cu praful de copt,bicarbonatul si...Citeste continuarea

Budinca de ciocolata (desert in 5...

Postat de: naomy in Dulciuri

Se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza bine ,apoi se toarna continutul cremos intr-un alt vas si se da la frigider 10 minute. Il decoram dupa preferinta. Citeste continuarea

Budinca de orez cu mere

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga orezul amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.Se fierbe la foc mic.Dupa...Citeste continuarea

Budinca de broccoli cu ciuperci

Postat de: Julie in Mancaruri de legume

Ceapa tocata marunt se caleste in unt, se adauga ciupercile intregi si broccoli desfacut in buchetele mici. Se lasa la calit 5-6 minute. Se potriveste gustul cu sare si piper si se lasa sa se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]