Briose cremoase
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriAlbusurile se bat spuma se adauga zaharul se bate bine apoi se pune iaurtul, uleiul , coaja de portocala , esenta si faina amestecata cu praf de copt. Se omogenizeaza compozitia. Se toarna in...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si migdale
Postat de: gaby_d in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam in ploaie, zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor. Adaugam galbenusurile unul cate unul,...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: pasulischi in Dulciuriintr-un caston se pun toate ingredientele cu exceptia a 50 gr nuca de cocos si se framanta bine pana se obtine o compozitie omogena. Se da castronul la frigider ptr 30 min. Se scoate si se fac...Citeste continuarea
Bautura pentru iarna
Postat de: mitinita in BauturiSe incalzeste sucul de mere si se adauga mierea. Nu trebuie fiert,numai incalzit. Cand e deja fierbinte se adauga batoanele de scortisoara si feliile de lamaie. Se acopera cu un capac si se lasa 5...Citeste continuarea
Briose cu fructe uscate
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ˚ C. 2. Pentru umplutura, pune la fiert laptele cu lichiorul de cafea apoi ia de...Citeste continuarea
Briose cu capsuni
Postat de: mitinita in PrajituriSe amesteca intr-un bol untul,zaharul,sarea,ouale,zaharul vanilat si coaja de portocala. Adauga faina,praful de copt,nucsoara si scortisoara. Se adauga capsunile taiate,eu am folosit capsuni...Citeste continuarea
Big Sandvich
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriO bagheta mijlocie se prajeste, si se va unge in trei culori ca in imaginea alaturata putem lasa ca un singura sandwish sau putem sa-l facem in 3 sandwish-uri distincte, deci prima parte se unge...Citeste continuarea
Bulz
Postat de: elena1988 in Aperitive / GarnituriSe face o mamaliga mai vartoasa, se rastoarna pe un fund de lemn, se lasa un pic la racit, apoi se ia din mamaliguta si se umple cu branza de burduf, se fac bile rotunde care apoi se pun intr-o...Citeste continuarea
Briose cu mac
Postat de: alinut in PrajituriPunem 50 g de zahar la caramelizat si apoi il stingem cu laptele caldut. Adaugam macul si lasam sa dea cateva clocote. Dau deoparte si lasam sa se raceasca. Mixam ouale bine cu un praf de sare...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu pui
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carneEu am avut pieptul de pui fiert, de la supa de pui cu tascute , l-am taiat marunt marunt, apoi am tocat ceapa, morcovul, ardeiul tot marunt si le-am pus la inabusit cu o lingura de ulei....Citeste continuarea
Baghete pentru micul dejun
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriAluatul l-am facut in masina de paine ( apa, sare, ulei, faina, drojdie). Cat aluatul este in masina se pregatesc umpluturile. Umplutura din 1 ou+branza, maslinele se curata de samburi, rosiile...Citeste continuarea
Bascute aperitiv
Postat de: AndreeaJ in Aperitive / GarnituriDin aluatul de foietaj am taiat cu gura paharului rondele de aluat, le-am pus pe tava de copt stropita numai un pic cu apa, le-am intepat cu furculita din loc in loc ca sa nu creasca prea mult...Citeste continuarea
Briose cu Nutella
Postat de: lilik in DulciuriFacem o compozitie din ingredientele de mai sus. Punem hartiutele in forme si punem din compozitie pana la jumatate,apoi punem o lingurita de nutella si deasupra inca putina compozitie. Tot...Citeste continuarea
Budinca de ficatei cu cascaval
Postat de: epurasha2bb in FicatSe spala si curata ficateii si apoi se lasa in lapte rece la frigider o jumatate de ora minim. Apoi se scot si se scurg, se paseaza si apoi se amesteca cu cascavalul razuit, oul batut, painica...Citeste continuarea
Budinca de paste cu nuca de cocos
Postat de: epurasha2bb in PasteSe pune apa cu un praf de sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam pastele si dam focul mic. Acoperim cu capacul si din cand in cand amestecam cu grija sa nu se lipeasca pastele. Cand...Citeste continuarea
Briose pizza
Postat de: Julie in PizzaSe face un aluat potrivit de moale din ingredientele date si se lasa 15-20minute sa creasca . Se intinde apoi in foaie si se decupeaza forme rotunde care se pun in tava de briose. Se inteapa...Citeste continuarea
Biscotti cu ciocolata
Postat de: gaby_d in PrajituriOuale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce nu se mai simt cristalele si amestecul isi dubleaza volumul. Se adauga estenta. Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic. Se adauga cacaua...Citeste continuarea
Budinca de spaghete
Postat de: Sidy in SpagheteKaizerul se taie feliute si se prajeste. Rosia si ardeii se taie felii subtiri iar branza se razuieste. Ouale se bat bine. Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei si se...Citeste continuarea
Banana Bread - Chec cu banane
Postat de: mitinita in PrajituriSe porneste cuptorul la 180 C si se tapeteaza cu unt si faina o forma de 9x23 cm. Se amesteca zaharul cu untul pana se obtine o crema. Adauga banana si amesteca. Se adauga oul si se...Citeste continuarea
Briose cu mascarpone si afine
Postat de: diaconta in DulciuriUntul se amesteca cu crema mascarpone si zaharul pudra.Se incorporeaza ouale pe rand,avand grija ca fiecare sa fie incorporat complet in momentul in care il adaugam pe urmatorul. Eu am adaugat...Citeste continuarea
Biscotti cu alune si ciocolata
Postat de: LauraA in PrajituriPentru inceput prajim alunele pentru 5 minute intr-o tifaie teflonata neunsa cu absolut nimic dupa care le lasam sa se raceasca complet. Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat...Citeste continuarea
Bomboane ciocolatoase
Postat de: gugugh in PrajituriPune frisca intr-un vas pe foc si pana sa fiarba, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata cu lapte(adica 3 bucati) si toarna deasupra frisca fierbinte. Amesteci pana se...Citeste continuarea
Briose - Reteta de baza
Postat de: mitinita in PrajituriIntr-un bol se pun faina,zaharul,praful de copt si sarea. Se amesteca oul,laptele si uleiul si se adauga peste faina. Se amesteca cu o furculita foarte usor,chiar numai pana e...Citeste continuarea
Bors de cartofi
Postat de: roxanamiti in Supe/Ciorbetaiem ceapa, rosia si jumatatile de ardei in cubulete. morcovul il dam pe razatoarea mare. cartofii i-am taiat in cuburi. punem apa in oala ( eu am avut cateva oase de pui si le am...Citeste continuarea
Bulgarasi de cartofi cu branza
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in coaja, in apa cu sare pana intra furculita in ei. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii trecem prin jet de apa rece. Curatam cartofii si ii pasam. Adaugam peste cartofii...Citeste continuarea
Budinca de paste cu lapte si cascaval
Postat de: postavaru in PastePastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs. Mixam ouale cu un praf de sare si adaugam zaharul....Citeste continuarea
Briose cu gem
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe amesteca gemul cu bicarbonatl stins pana cand acesta incepe sa creasca apoi se adauga oualele se mixeaza bine, zaharul uleiul si faina. Se toarna in forme de briose se pune cate o nuca...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata alba si zmeura
Postat de: divainbucatarie in PrajituriIn primul rand pornim cuptorul la 180°C pentru a putea coace briosele imediat ce terminam de pregatit aluatul. Intr-un bol amestecam ingredientele solide. In alt bol bol batem oul, pe care...Citeste continuarea
Bors de peste
Postat de: roxanamiti in Ciorbe* intr o oala punem uleiul la incalzit, * tocam ceapa si o pune la calit ( 5 minute), * morcovul si jumatea de ardel le taiem cubulete si le punem peste ceapa calita,...Citeste continuarea
Biscuiti cu cocos
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe face un aluat din toate ingredientele , eu am adaugat faina ultima data, in rest toate odata. Am framantat un aluat usor lipicios-elastic, care mirosea divin. Am intins o foiae si am...Citeste continuarea
Bun cha
Postat de: radu_popovici in PorcSe prepara sosul nuoc cham . Se piseaza intr-o piua, cu un pisalog greu, 4 catei de usturoi cu ardeii iuti si cu putina sare pana se obtine o pasta. Se adauga apoi 250 ml apa, 4 linguri de sos...Citeste continuarea
Biscuiti cu migdale si fulgi ovaz
Postat de: ana in DulciuriIntai coacem migdalele 5 minute la cuptor.Le lasam sa se raceasca dupa care le frecam in maini pentru asi desprinde coaja .Nu-i bai daca nu se desprinde in totalitate. Fulgii de ovaz ii coacem...Citeste continuarea
Bagheta cu unt si usturoi
Postat de: mihaelaradu in PiineBaghetele se cresteaza feliute. Untul se freaca cu usturoiul pisat, sare, foarte putin marar uscat si foarte putina menta uscata (condimentele se adauga doar pentru a colora putin untul si a-i...Citeste continuarea
Bilute de cascaval (2)
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja. Cand sunt fierti se racesc,se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica.Se pun intr-un castron.Se rade cascavalul,usturoiul curatat,se toaca marunt patrunjelul,se...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: miremirc in PrajituriPtr.aluat : se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza si se lasa sa stea 10 min;topim zaharul si dupa ce s-a racit putin il amestecam cu lapte caldut;intr-un castron mai mare punem...Citeste continuarea
Biscuiti cu mac si portocala
Postat de: Lily_Musat in PrajituriAmestecam intr-un castron faina, praful de copt si sarea. Separat batem oul cu zaharul pana se face ca o crema, adaugam uleiul, apa, coaja de portocala, sucul de portocala si macul. Compozitia o...Citeste continuarea
Bilute de cascaval la cuptor
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb foarte bine in coaja.Se racesc,se curata se rad pe razatoarea mica.Se pun intr-un castron.In acelasi castron punem cascavalul ras pe razatoarea mica,patrunjelul tocat...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata de casa cu...
Postat de: stelianaioana in DulciuriSe fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Adaugam cacaoa si laptele praf. Cu mana inmuiata in unt formam bilute pe care le tavalim prin nuca...Citeste continuarea
Batoane de legume cu branza
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSe dau pe razatoare cartofii, morcovul si pastarnacul, apoi se scurg bine de zeama. Se pun intr-un bol si se adauga peste ele: ou, sare, piper, boia dulce si iute dupa gust,usturoiul pisat, 2-3...Citeste continuarea
Branza feta marinata
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe prajesc pentru un minut boabele de coriandru,coaja de portocala si dafinul. Intr-un container de plastic sau intr-un borcan,se pun toate ingredientele si se amesteca usor o data pe zi...Citeste continuarea
Bulete de mamaliga umplute
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriApa se pune la fiert cu putina sare. Cand da in clocot se adauga malaiul treptat, amestecand incontinuu. Se fierbe pana se ingroasa fara a fi insa prea tare. Se rastoarna pe o farfurie si asa...Citeste continuarea
Butonasi cu caise si caju
Postat de: AndreeaJ in PrajituriUntul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat de amesteca cu mixerul pana se obtine o crema pufoasa, apoi se incorporeaza coaja de portocala. Se adauga caisele taiate bucati si caju...Citeste continuarea
Biscuiti cu multa multa ciocolata
Postat de: Brindusa in Prajituri* Intr-un castron amesteca bine faina, faina de ovaz si praful de copt * Amesteca untul cu zaharul cu mixerul, 3-4 minute * Adauga...Citeste continuarea
Bake Rolls sau Crostini
Postat de: mitinita in PiineSe taie bagheta in felii subtiri. Amesteca uleiul cu usturoiul si da la cuptorul cu microunde 30 secunde. Cu o pensula de bucatarie,intinde uleiul peste feliile de bagheta,sareaza si da la...Citeste continuarea
Bilute albe si negre
Postat de: housy in PrajituriBilute albe: 1. untul se bate bine cu mixerul 2. peste se adauga zaharul si se bate in continuare 3. se adauga laptele praf, 3 linguri nuca de cocos si aroma de...Citeste continuarea
Briose sarate
Postat de: housy in Aperitive / Garnituri- ouale se bat spuma cu mixerul, adaugand sare si piper - se adauga laptele si faina - sunca de pui si telemeaua se taie cubulete - ciupercile se toaca marunt...Citeste continuarea
Borek cu branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriAmestecam branza cu patrunjelul si cu un ou. Amestecam intr-un bol, ouale cu iaurtul( 200 ml). Ungem tava cu iaurt, apoi asezam una cate una foile si le ungem bine pe fiecare in parte cu...Citeste continuarea
Buchet de lalele
Postat de: stoi_mimi in Aperitive / GarnituriSe aleg rosii mijlocii sau prunisoara ,se taie in 4 felii dar pana la capat, doar pina la cca 2 cm de codita rosiei jos. Se curata de pe fiecare asa zisa petala semintele apoi se...Citeste continuarea
Briose Fluture
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe cerne faina cu praf de copt intr-un vas . Ouale se bat cu zahar, iaurt, ulei, si un varf de sare apoi se pun peste faina se adauga si coaja de portocala si esenta. Se amesteca bine toate...Citeste continuarea
Branzoaice pufoase
Postat de: RuxyRux in DulciuriFrecam drojdia intr-un bol cu putina apa pana se lichefiaza. Se adauga 60 ml faina si o lingurita lapte caldut. Se lasa cateva minute. Incalzim intr-un ibric restul de lapte si punem unutl la...Citeste continuarea