Briose gigant

de laylalala in Prajituri, 30 Mai 2011 | 4237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 50 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 80 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • nuci caramelizate, tocate marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose gigant:

1. Incinge cuptorul la 180°C.

2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom.Incorporeaza untul topit si laptele. Amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea apoi inglobeazale in compozitia precedent. Imparte aluatul intr-o tava de briose gigant si da la copt 20-30 minute.Lasa sa se raceasca complet.

3. Pentru crema, pune frisca intr-o cratita pe foc mic. Adauga ciocolata si lasa pe foc pana cand ciocolata se topeste, amestecand pana la omogenizare.Ia cratita de pe foc si pune compozitia la racit cateva ore. Dupa acele cateva ore, scoate crema de la rece si bate-o cu mixerul cateva minute pana cand are consistent unei crème.Incorporeaza nucile caramelizate.

4.Scobeste briosele in mijloc si umple-le cu crema apoi de coreaza briosele dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose gigant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]