Budinca de paste colorate cu ton
Postat de: cismaru_nicoleta in PasteAm pus pastele la fiert,apoi le-am scurs bine de apa Intr-o oala incapatoare am pus untul la calit cu ceapa si faina.Am luat de pe foc si am adaugat laptele,si am pus inapoi pe foc pana a...Citeste continuarea
Budinca de clatite (cu sos de...
Postat de: Dya in PrajituriReteta urmeaza trei pasi si anume: 1. Pregatirea foilor de clatite: Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza. Pentru coacerea foilor de clatite, luam cate un polonic din...Citeste continuarea
Bors cu urzici
Postat de: ianculubita in CiorbeIn primul rand,urzicile curatate cu mare atentie de impuritati,spalate in multe ape reci,apoi puse intr-un vas cu apa care clocoteste pe foc si tinute 5min;le scurg,fara sa arunc apa si le las...Citeste continuarea
Briose negrese -de post
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPunem intr-un bol apa minerala cu zaharul. invartim cu un tel pana ce zaharul se topeste. apoi adaugam uleiul,esenta si gemul. amestecam bine de tot. apoi punem coaja de...Citeste continuarea
Briose cu biletele
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 180 ˚ C. Bate ouale cu zaharul urmat de untul topit. Incorporeaza faina amestecata cu parful de copt si sarea. Imparte compozitia in doua. Intr-una adauga ciocolata...Citeste continuarea
Briose cu fulgi de ciocolata si...
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 180 ˚ C. Amesteca fulgii de ciocolata si coaja de portocala confiata cu 1 lingura de faina. Bate ouale cu zaharul si esenta de rom. Adauga untul si amesteca. Adauga...Citeste continuarea
Briose de primavara
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 180 ˚ C. Bate ouale cu zaharul urmat de untul topit.Adauga coaja de lamaie, portocala, vanilia si smantana. Incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea
Beetroot muffins
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe bat ouale impreuna cu zaharul cam 15 minute pana-si dubleaza volumul. Sfecla se curata de coaja si se coace putin in cuptor(normal sau cu microunde).Apoi se toaca bucatele si se mixeaza...Citeste continuarea
Briose cu dulceata de cirese amare...
Postat de: adasev12 in Dulciuriouale le-am batut bine cu zaharul spuma, apoi am adaugat untul topit, esenta si iaurtul, coaja de portocala si lamaie, am amestecat f bine, iar apoi am adaugat faina in ploaie, amestecand cu lg de...Citeste continuarea
Briose..."dulcele" meu favorit
Postat de: diaconta in DulciuriUntul moale se amesteca cu zaharul pana cand se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele trei oua,avand grija ca fiecare sa fie incorporat in momentul in care il adaugam pe urmatorul.Adaugam...Citeste continuarea
Budinca de macaroane cu salam
Postat de: sufletista in Pastemacaroanele se fierb in apa cu sare. se curata ceapa, se toaca marunt ,se pune in tigaie cu uleiul, se caleste putin cu usturoiul taiat maruntel,se adauga pasta de tomate, se adauga...Citeste continuarea
Brocolli cu sos bechamel de post
Postat de: mihaelaradu in Mancaruri de postBroccoli se spala bine sub jet de apa rece, se desface buchetele si se bune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate cu paleta si sepune la scurs intr-un strecurator....Citeste continuarea
Briose Devil's food
Postat de: Brindusa in PrajituriPregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose Incalzeste cuptorul la 180 C Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se...Citeste continuarea
Brînză topită de casă
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSe amestecă bine laptele fierbinte cu brînza , apoi se strecoară bine printr-un tifon . Se adaugă margarina(unt) topită (dar nu caldă) , ouăle , bicarbonatul şi sarea . Se pune...Citeste continuarea
Biscuiti cu portocale
Postat de: lia in PrajituriFrecam untura cu zaharul, pana ce aproape s-a topit zaharul si amestecul devine cremos, adaugam rand pe rand ouale, amestecand in continuare, apoi esentele si otetul, iar la final faina in care am...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: madi_marin in DulciuriMargarina si zaharul pudra se pun intr-un vas la foc mic pana ce amestecul devine lichid. Se da deoparte de pe foc si se adauga laptele praf, 100 g nuca de cocos si esentele. Se...Citeste continuarea
Budinca de vanilie cu dulceata de...
Postat de: Dya in PrajituriPunem la fiert laptele împreuna cu esenta (de rom sau de vanilie), zaharul si batonul de vanilie. Cand s-a incalzit, scoatem 3-4 linguri si le amestecam cu faina si galbenusurile de...Citeste continuarea
Baghete picante din foietaj
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri1. avem nevoie de foaie aluat foietaj dezghetat ( sau doar jumatate daca e Lincao; eu am folosit aluatul Bella care are 2 bucati). Aceasta foaie o ungem doar pe jumatate cu 2-3 linguri ketchup...Citeste continuarea
Borek
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriJumatate din foi se folosesc dedesupt si cealalta jumatate deasupra. Se unge fiecare foaie cu ulei. Branza se amesteca impreuna cu ouale batute si smantana. Se pune si putina sare. Se toarna...Citeste continuarea
Burgul cu ghiveci de legume
Postat de: aziz in Mancaruri de postse pune burgulul la fiert cu putina sare si o lingura de supa instant . ghiveciul :caliti ceapa si ardeiul gras ,adaugati restul de legume ; adaugam apa calda si lasam la fiert nu...Citeste continuarea
Briose cu morcovi
Postat de: mitinita in PrajituriIntr-un bol se adauga faina,bicarbonatul de sodiu,praful de copt,condimentele si zaharul. In alt bol se amesteca oul,laptele,uleiul si zaharul vanilat. Intr-un al treilea bol mai adanc se...Citeste continuarea
Biscuitii perfecti langa o halba de...
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii apoi ii facem piure impreuna cu smantana. Din lapte, drojdie si o lingurita de zahar vom obtine maiaua. O lasam la dospit cam 15 minute. Intre timp noi amestecam pireul cu 350...Citeste continuarea
Briose umplute cu budinca de ciocolata
Postat de: sufletista in PrajituriAluatul: Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale, se bate albusul cu zaharul spuma, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie si...Citeste continuarea
Biscuiti economici
Postat de: LauraA in DulciuriAmestecam toate ingredintele si framantam pana obtinem un aluat compact pe care il intindem intr-o foaie groasa de 1 cm si taiem cu o forma biscuitii nostri. Ii asezam in tava de cuptor...Citeste continuarea
Briose cu mure si topping de crema...
Postat de: Anamaria7 in PrajituriBriose: Pregatim tava de muffins si incingem cuptorul la 190C. Amestecam bine faina, praful de copt si sarea. Mixam ouale cu zaharul pana creste volumul si se deschid la culoare, apoi...Citeste continuarea
Briose cu fructe de padure
Postat de: cristinne in PrajituriSe amesteca toate ingredientele uscate (sarea, zaharul, faina) si se face o gaura in mijloc. Se amesteca ingredientele lichide si se toarna apoi peste cele uscate in gaura formata. Se...Citeste continuarea
Bacon cu legume asortate gratinate...
Postat de: asubana in Mancaruri cu carneDaca avem bacon deja cumparat il preparam cu legumele de mai sus .Daca avem carne,mai intai o dam un pic la cuptor singura dupa care adaugam legumele.Condimentam dupa gust dar cat mai natural,sare...Citeste continuarea
Bilute de cocos
Postat de: asubana in Dulciuriamesteca toate si se formeaza bilute . se dau prin cocos. dupa preferinta putem pune in mijloc o aluna,un sfert de nuca, migdala. Daniela: Va urez pofta buna! ...Citeste continuarea
Branza picanta cu marar verde ”...
Postat de: asubana in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza,(daca este cas dulce se da prin razatoare si se sareaza),ceapa,ardeiul si mararul( se toaca marunt).Se amesteca cu uleiul pana devine o pasta tartinabila.Se orneaza cu rosii...Citeste continuarea
Biscotti cu nuci si ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCiocolata o rupem bucatale si o punem la topit,pe baie de aburi ,impreuna cu untul. cand s-a topit o lasam sa se raceasca. Mixam ouale impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste....Citeste continuarea
Briose cu fragi
Postat de: mitinita in PrajituriPune ingredientele uscate intr-un bol. Fa o gaura in mijloc si adauga restul ingredientelor. Se amesteca usor,numai cat e incorporata faina. E ok sa aibe cocoloase. Se adauga fragii si...Citeste continuarea
Biscuiti cu branza si cartofi
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja, si se racesc.Reci se dau prin razatoarea mica si se amesteca cu faina, sarea, cascavalul ras tot pe razatoarea mica, mararul tocat si untul din frigider taiat...Citeste continuarea
Beef Bourguignon
Postat de: ExploraCuisine in VitaIncingem cuptorul la 200 grade C. Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar morcovii ii feliem. Spalam carnea foarte bine, o taiem bucati de marime potrivita si o tapetam...Citeste continuarea
Brownies cu banane
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt. Topeste la bain-marie untul cu ciocolata. Amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea. Bate ouale...Citeste continuarea
Biban de mare cu sfecla rosie si...
Postat de: panacris in PestePestele se spala si se curata. (Atentie la aripioare inteapa foarte tare!!!). Se presara pestele cu sare si piper si se lasa in asteptare. Portocala se spala si cu un cutit special (eu nu am avut,...Citeste continuarea
Briose cu prune
Postat de: Oana in PrajituriOuale se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleza volumul. Se adauga untul topit, apoi iaurtul si piureul de prune. Prunele mele au fost congelate, dupa ce s-au dezghetat le-am...Citeste continuarea
Biscuiti Oreo de casa
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180 C Pune foaie de copt in 3 tavi Amesteca ingredientele uscate (de la faina pana la zahar) Adauga untul si amesteca cu un mixer, la viteza...Citeste continuarea
Biscuiti cu unt de arahide
Postat de: epurasha2bb in DulciuriPreparare: Se freaca untul moale cu zaharul si galbenusul si cu untul de arahide.Apoi se amesteca faina cu prafurile de copt, amoniu, cacaoua si scortisoara si se adauga cate putin amestecand...Citeste continuarea
Budinca de cozonac
Postat de: goldielocks in TorturiTapetati o cratita de 3 l cu 8 linguri de zahar ars.Puneti la inmuiat bucatile de cozonac in 0,5 l laptein care ati dizolvat o lingura de zahar frecata cu un galbenus.Cozonacul trebuie sa fie bine...Citeste continuarea
Blinii placinte
Postat de: elena1988 in Aperitive / GarnituriSe amesteca oul, jumatate din cantitatea de iaurt si branza feta sau de vaci. Amestecam foarte bine cu telul ca sa nu fie gogoloaie, puneti si sarea, bicarbonatul in iaurtul ramas si...Citeste continuarea
Bulete de urda
Postat de: carmenvlad in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele de mai sus (fara seminte si cascaval). Se portioneaza si se fac cu mana bilute potrivite. Se dau prin cascaval ras sau seminte de mac, de susan, de in sau...Citeste continuarea
Briose cu smantana dulce si merisoare
Postat de: RuxyRux in PrajituriAmestecam ouale cu uleiul la mixer. Smantana o amestecam cu zaharul si cu vanilia. O adaugam la mixer, apoi faina si praful de copt. Mixam 6-7 minute. Punem formele de briose pe o tava, le...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza de vaci
Postat de: sufletista in Dulciurifierbem pastele,dupa care se dau print-un jet de apa rece, peste paste radem branza,punem coaja de lamaie,3 plicuri din zaharul vanilat,zaharul,batem 6 oua,le adaugam peste compozitie si...Citeste continuarea
Bagheta cu mozzarella si masline
Postat de: slowfoodcuisine in Aperitive / GarnituriAm taiat bagheta pe lung si apoi fiecare parte in jumatate. Am tocat ceapa rosie foarte marunt si am amestecat cu maslinele fara samburi si mozzarella taiata cubulete, smantana, sarea si piperul....Citeste continuarea
BMX Cheesecake
Postat de: Anamaria7 in TorturiCuptorul trebuie incalzit la 180C (am vazut in multe retete si mai putin, dar eu n-am avut atata rabdare :P). Ideal este sa se lucreze cu ingredientele aflate la temperatura camerei, astfel...Citeste continuarea
Briose cu morcovi si nuci
Postat de: Lily_Musat in PrajituriSe toaca la robot nucile impreuna cu morcovii, pana cand se amesteca bine si se dau de-o parte.Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand se obtine o crema, se adauga faina care a fost...Citeste continuarea
Budinca cu conopida si broccoli
Postat de: medioto59 in Mancaruri de legumeDesfacem in buchetele atat conopida cat si broccoli si spalam sub jet de apa rece.Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam atat conopida cat si broccoli...Citeste continuarea
Bors de pangasius
Postat de: ony in Ciorbese caleste ceapa in 2 linguri de ulei,apoi se adauga si morcovul razuit,ardeiul si pastarnacul tocat; se completeaza oala cu apa si se lasa la fiert; cand legumele sunt aproape gata se...Citeste continuarea
Bors de fasole cu fumatura
Postat de: roxanamiti in CiorbeBucatile de picior si costita de porc le punem la fiert in 1 1/2 l. apa( sau supa de legume, daca nu aveti se poate face dintr o ceapa, un morcov, 2 cartofi, partea verde de la praz; ce legume...Citeste continuarea
Budinca de mere cu crema de castane
Postat de: dentistutza in Mancare copiiSe amesteca merele rase cu pesmet, gris,zahar stafide coaja de lamaie ,nuci si oua. Intr-un vas termorezistent uns si presarat cu pesmet se toarna 1/2 din cantitate. Crema de castane se amesteca...Citeste continuarea