A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Budinca de paste colorate cu ton

Postat de: cismaru_nicoleta in Paste

Am pus pastele la fiert,apoi le-am scurs bine de apa Intr-o oala incapatoare am pus untul la calit cu ceapa si faina.Am luat de pe foc si am adaugat laptele,si am pus inapoi pe foc pana a...Citeste continuarea

Budinca de clatite (cu sos de...

Postat de: Dya in Prajituri

Reteta urmeaza trei pasi si anume: 1. Pregatirea foilor de clatite: Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza. Pentru coacerea foilor de clatite, luam cate un polonic din...Citeste continuarea

Bors cu urzici

Postat de: ianculubita in Ciorbe

In primul rand,urzicile curatate cu mare atentie de impuritati,spalate in multe ape reci,apoi puse intr-un vas cu apa care clocoteste pe foc si tinute 5min;le scurg,fara sa arunc apa si le las...Citeste continuarea

Briose negrese -de post

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Punem intr-un bol apa minerala cu zaharul. invartim cu un tel pana ce zaharul se topeste. apoi adaugam uleiul,esenta si gemul. amestecam bine de tot. apoi punem coaja de...Citeste continuarea

Briose cu biletele

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Bate ouale cu zaharul urmat de untul topit. Incorporeaza faina amestecata cu parful de copt si sarea. Imparte compozitia in doua. Intr-una adauga ciocolata...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata si...

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Amesteca fulgii de ciocolata si coaja de portocala confiata cu 1 lingura de faina. Bate ouale cu zaharul si esenta de rom. Adauga untul si amesteca. Adauga...Citeste continuarea

Briose de primavara

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Bate ouale cu zaharul urmat de untul topit.Adauga coaja de lamaie, portocala, vanilia si smantana. Incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea

Beetroot muffins

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se bat ouale impreuna cu zaharul cam 15 minute pana-si dubleaza volumul. Sfecla se curata de coaja si se coace putin in cuptor(normal sau cu microunde).Apoi se toaca bucatele si se mixeaza...Citeste continuarea

Briose cu dulceata de cirese amare...

Postat de: adasev12 in Dulciuri

ouale le-am batut bine cu zaharul spuma, apoi am adaugat untul topit, esenta si iaurtul, coaja de portocala si lamaie, am amestecat f bine, iar apoi am adaugat faina in ploaie, amestecand cu lg de...Citeste continuarea

Briose..."dulcele" meu favorit

Postat de: diaconta in Dulciuri

Untul moale se amesteca cu zaharul pana cand se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele trei oua,avand grija ca fiecare sa fie incorporat in momentul in care il adaugam pe urmatorul.Adaugam...Citeste continuarea

Budinca de macaroane cu salam

Postat de: sufletista in Paste

macaroanele se fierb in apa cu sare. se curata ceapa, se toaca marunt ,se pune in tigaie cu uleiul, se caleste putin cu usturoiul taiat maruntel,se adauga pasta de tomate, se adauga...Citeste continuarea

Brocolli cu sos bechamel de post

Postat de: mihaelaradu in Mancaruri de post

Broccoli  se spala bine sub jet de apa rece, se desface buchetele si se bune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate cu paleta si sepune la scurs intr-un strecurator....Citeste continuarea

Briose Devil's food

Postat de: Brindusa in Prajituri

Pregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose Incalzeste cuptorul la 180 C Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se...Citeste continuarea

Brînză topită de casă

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Se amestecă bine laptele fierbinte cu brînza , apoi se strecoară bine printr-un tifon . Se adaugă margarina(unt) topită (dar nu caldă) , ouăle , bicarbonatul şi sarea . Se pune...Citeste continuarea

Biscuiti cu portocale

Postat de: lia in Prajituri

Frecam untura cu zaharul, pana ce aproape s-a topit zaharul si amestecul devine cremos, adaugam rand pe rand ouale, amestecand in continuare, apoi esentele si otetul, iar la final faina in care am...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Margarina si zaharul pudra se pun intr-un vas la foc mic pana ce amestecul devine lichid. Se da deoparte de pe  foc si se adauga laptele praf, 100 g nuca de cocos si esentele. Se...Citeste continuarea

Budinca de vanilie cu dulceata de...

Postat de: Dya in Prajituri

Punem la fiert laptele împreuna cu esenta (de rom sau de vanilie), zaharul si batonul de vanilie. Cand s-a incalzit, scoatem 3-4 linguri si le amestecam cu faina si galbenusurile de...Citeste continuarea

Baghete picante din foietaj

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

1. avem nevoie de foaie aluat foietaj dezghetat ( sau doar jumatate daca e Lincao; eu am folosit aluatul Bella care are 2 bucati). Aceasta foaie o ungem doar pe jumatate cu 2-3 linguri ketchup...Citeste continuarea

Borek

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Jumatate din foi se folosesc dedesupt si cealalta jumatate deasupra. Se unge fiecare foaie cu ulei. Branza se amesteca impreuna cu ouale batute si smantana. Se pune si putina sare. Se toarna...Citeste continuarea

Burgul cu ghiveci de legume

Postat de: aziz in Mancaruri de post

se pune burgulul la fiert cu putina sare si o lingura de supa instant . ghiveciul :caliti ceapa si ardeiul gras ,adaugati restul de legume ; adaugam apa calda si lasam la fiert nu...Citeste continuarea

Briose cu morcovi

Postat de: mitinita in Prajituri

Intr-un bol se adauga faina,bicarbonatul de sodiu,praful de copt,condimentele si zaharul. In alt bol se amesteca oul,laptele,uleiul si zaharul vanilat. Intr-un al treilea bol mai adanc se...Citeste continuarea

Biscuitii perfecti langa o halba de...

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii apoi ii facem piure impreuna cu smantana. Din lapte, drojdie si o lingurita de zahar vom obtine maiaua. O lasam la dospit cam 15 minute. Intre timp noi amestecam pireul cu 350...Citeste continuarea

Briose umplute cu budinca de ciocolata

Postat de: sufletista in Prajituri

Aluatul: Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale, se bate albusul cu zaharul spuma, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie si...Citeste continuarea

Biscuiti economici

Postat de: LauraA in Dulciuri

Amestecam toate ingredintele si framantam pana obtinem un aluat compact pe care il intindem intr-o foaie groasa de 1 cm si taiem cu o forma biscuitii nostri. Ii asezam in tava de cuptor...Citeste continuarea

Briose cu mure si topping de crema...

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Briose: Pregatim tava de muffins si incingem cuptorul la 190C. Amestecam bine faina, praful de copt si sarea. Mixam ouale cu zaharul pana creste volumul si se deschid la culoare, apoi...Citeste continuarea

Briose cu fructe de padure

Postat de: cristinne in Prajituri

Se amesteca toate ingredientele uscate (sarea, zaharul, faina) si se face o gaura in mijloc. Se amesteca ingredientele lichide si se toarna apoi peste cele uscate in gaura formata. Se...Citeste continuarea

Bacon cu legume asortate gratinate...

Postat de: asubana in Mancaruri cu carne

Daca avem bacon deja cumparat il preparam cu legumele de mai sus .Daca avem carne,mai intai o dam un pic la cuptor singura dupa care adaugam legumele.Condimentam dupa gust dar cat mai natural,sare...Citeste continuarea

Bilute de cocos

Postat de: asubana in Dulciuri

amesteca toate si se formeaza bilute . se dau prin cocos. dupa preferinta putem pune in mijloc o aluna,un sfert de nuca, migdala. Daniela: Va urez pofta buna!    ...Citeste continuarea

Branza picanta cu marar verde ”...

Postat de: asubana in Aperitive / Garnituri

Se amesteca branza,(daca este cas dulce se da prin razatoare si se sareaza),ceapa,ardeiul si mararul( se toaca marunt).Se amesteca cu uleiul pana devine o pasta tartinabila.Se orneaza cu rosii...Citeste continuarea

Biscotti cu nuci si ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Ciocolata o rupem bucatale si o punem la topit,pe baie de aburi ,impreuna cu untul. cand s-a topit o lasam sa se raceasca. Mixam ouale impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste....Citeste continuarea

Briose cu fragi

Postat de: mitinita in Prajituri

Pune ingredientele uscate intr-un bol. Fa o gaura in mijloc si adauga restul ingredientelor. Se amesteca usor,numai cat e incorporata faina. E ok sa aibe cocoloase. Se adauga fragii si...Citeste continuarea

Biscuiti cu branza si cartofi

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja, si se racesc.Reci se dau prin razatoarea mica si se amesteca cu faina, sarea, cascavalul ras tot pe razatoarea mica, mararul tocat si untul din frigider taiat...Citeste continuarea

Beef Bourguignon

Postat de: ExploraCuisine in Vita

Incingem cuptorul la 200 grade C. Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar morcovii ii feliem. Spalam carnea foarte bine, o taiem bucati de marime potrivita si o tapetam...Citeste continuarea

Brownies cu banane

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt. Topeste la bain-marie untul cu ciocolata. Amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea. Bate ouale...Citeste continuarea

Biban de mare cu sfecla rosie si...

Postat de: panacris in Peste

Pestele se spala si se curata. (Atentie la aripioare inteapa foarte tare!!!). Se presara pestele cu sare si piper si se lasa in asteptare. Portocala se spala si cu un cutit special (eu nu am avut,...Citeste continuarea

Briose cu prune

Postat de: Oana in Prajituri

Ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleza volumul. Se adauga untul topit, apoi iaurtul si piureul de prune. Prunele mele au fost congelate, dupa ce s-au dezghetat le-am...Citeste continuarea

Biscuiti Oreo de casa

Postat de: Brindusa in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 180 C Pune foaie de copt in 3 tavi Amesteca ingredientele uscate (de la faina pana la zahar) Adauga untul si amesteca cu un mixer, la viteza...Citeste continuarea

Biscuiti cu unt de arahide

Postat de: epurasha2bb in Dulciuri

Preparare: Se freaca untul moale cu zaharul si galbenusul si cu untul de arahide.Apoi se amesteca faina cu prafurile de copt, amoniu, cacaoua si scortisoara si se adauga cate putin amestecand...Citeste continuarea

Budinca de cozonac

Postat de: goldielocks in Torturi

Tapetati o cratita de 3 l cu 8 linguri de zahar ars.Puneti la inmuiat bucatile de cozonac in 0,5 l laptein care ati dizolvat o lingura de zahar frecata cu un galbenus.Cozonacul trebuie sa fie bine...Citeste continuarea

Blinii placinte

Postat de: elena1988 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca oul, jumatate din cantitatea de iaurt si branza feta sau de vaci. Amestecam foarte bine cu telul ca sa nu fie gogoloaie, puneti si sarea,  bicarbonatul in iaurtul ramas si...Citeste continuarea

Bulete de urda

Postat de: carmenvlad in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele de mai sus (fara seminte si cascaval). Se portioneaza si se fac cu mana bilute potrivite. Se dau prin cascaval ras sau seminte de mac, de susan, de in sau...Citeste continuarea

Briose cu smantana dulce si merisoare

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Amestecam ouale cu uleiul la mixer. Smantana o amestecam cu zaharul si cu vanilia. O adaugam la mixer, apoi faina si praful de copt. Mixam 6-7 minute. Punem formele de briose pe o tava, le...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza de vaci

Postat de: sufletista in Dulciuri

fierbem pastele,dupa care se dau print-un jet de apa rece, peste paste radem branza,punem coaja de lamaie,3 plicuri din zaharul vanilat,zaharul,batem 6 oua,le adaugam peste compozitie si...Citeste continuarea

Bagheta cu mozzarella si masline

Postat de: slowfoodcuisine in Aperitive / Garnituri

Am taiat bagheta pe lung si apoi fiecare parte in jumatate. Am tocat ceapa rosie foarte marunt si am amestecat cu maslinele fara samburi si mozzarella taiata cubulete, smantana, sarea si piperul....Citeste continuarea

BMX Cheesecake

Postat de: Anamaria7 in Torturi

Cuptorul trebuie incalzit la 180C (am vazut in multe retete si mai putin, dar eu n-am avut atata rabdare :P). Ideal este sa se lucreze cu ingredientele aflate la temperatura camerei, astfel...Citeste continuarea

Briose cu morcovi si nuci

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Se toaca la robot nucile impreuna cu morcovii, pana cand se amesteca bine si se dau de-o parte.Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand se obtine o crema, se adauga faina care a fost...Citeste continuarea

Budinca cu conopida si broccoli

Postat de: medioto59 in Mancaruri de legume

Desfacem in buchetele atat conopida cat si broccoli si spalam sub jet de apa rece.Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam atat conopida cat si broccoli...Citeste continuarea

Bors de pangasius

Postat de: ony in Ciorbe

se caleste ceapa in 2 linguri de ulei,apoi se adauga si morcovul razuit,ardeiul si pastarnacul tocat; se completeaza oala cu apa si se lasa la fiert;  cand legumele sunt aproape gata se...Citeste continuarea

Bors de fasole cu fumatura

Postat de: roxanamiti in Ciorbe

Bucatile de picior si costita de porc le punem la fiert in 1 1/2 l. apa( sau supa de legume, daca nu aveti se poate face dintr o ceapa, un morcov, 2 cartofi, partea verde de la praz; ce legume...Citeste continuarea

Budinca de mere cu crema de castane

Postat de: dentistutza in Mancare copii

Se amesteca merele rase cu pesmet, gris,zahar stafide coaja de lamaie ,nuci si oua. Intr-un vas termorezistent uns si presarat cu pesmet se toarna 1/2 din cantitate. Crema de castane se amesteca...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]