Gondole cu sos de rosii si creveti...
Postat de: Oana in PasteCrevetii se spala si se pun intr-un bol impreuna cu toate ingredientele, se lasa apoi 15 minute in frigider. Pentru sosul de rosii, se incinge uleiul intr-o craticioara, apoi se pune ceapa si...Citeste continuarea
Gogosele a la Antzuka
Postat de: Georgia in PrajituriBatem ouale cu mixerul bine, adaugam zaharul, uleiul, bicarbonatul sau praful de copt si sana sau iaurtul. Dupa aceea adaugam faina si amestecam, trebuie sa iasa ca aluatul de gogosi facute cu...Citeste continuarea
Ghoriba (fursecuri Maroc)
Postat de: bitza in PrajituriMixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de...Citeste continuarea
Gogosi in forme-post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe framanta un aluat din faina.apa,ulei,sare,zahar ,coaja de lamaie si vanilii(eu pun la masina de paine(se lasa sa dospeasca 1 ora si mai bine chiar) Se intinde o foaie si se taie in formele...Citeste continuarea
Gratar de manzat cu fenicul
Postat de: adnas54 in VitaMuschiul de manzat cumparat gata feliat, se asezoneaza cu condimente de gratar, se unge cu ulei si se pune pe gratar. Intre timp se pregateste garnitura. Morcovul se curata si se feliaza pe...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: miha in Mancare copiiSe pune laptele la fiert si cand da in clocot se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu. Se adauga zaharul si vanilia. Se amesteca incet si se fierbe pana se ingroasa, in jur de 10...Citeste continuarea
Gogosi din aluat oparit
Postat de: miha in DulciuriApa, laptele si untul se pun la fiert, impreuna cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata si se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase, pana incepe sa se...Citeste continuarea
Ghoriba (fursecuri Maroc)
Postat de: miha in DulciuriMixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: silvi0ara in PrajituriIntr-o craticioara se pune iaurtul,laptele si uleiul sa se incalzeste putin,se adauga si zaharul. Intr-un castron mare se pune faina,sarea, drojdia uscata,vanilia si coaja de lamaie.Se face loc...Citeste continuarea
Gomoshio
Postat de: nadina73 in ConserveSe pune susanul sa se prajeasca (aveti grija ca sare susanul in tigaie foarte tare) aproximativ 10 minute apoi se pune sarea de mare mai grunjoasa Se macina nu foarte fin Este un condiment...Citeste continuarea
Guguluf cu mure
Postat de: Michelle in PrajituriSe separa oualele,Se bate albusul spuma,se adauga,galbenusurile,uleiul,apa,zaharul si se mixeaza,apoi murele si faina. Se tapeteaza forma ,se adauga compozitia si se da la cuptor cca 35...Citeste continuarea
Gnocchi cu broccoli si branza albastra
Postat de: laylalala in PasteIncalzeste cuptorul la 200⁰C.Fierbe broccoli in apa timp de 3-4 minute apoi in aceasi apa pune la fiert gnocchi, fierbandu-i comform intructiunilor de pe ambalaj.Scurge gnocchi de apa si pune-i...Citeste continuarea
Gratarel de pui cu cartofi ciupercute
Postat de: rocsi_1612 in PuiCopanelele se spala bine(eu le-am scos si pielita),le crestam. usturoiul il tocam marunt.peste el punem berea,uleiul,piper,vegeta,boia dulce si le amestecam bine. peste acest amestec punem...Citeste continuarea
Gulas de ciuperci - post
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postciupercile se spala si se taie felii, cele mai mici se lasa intregi . legumele se curata , se spala si se taie cuburi . se prajesc usor in ulei cu restul de condimente ....Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: susu in Mancaruri de postCantitatea legumelor este in functie de fiecare . Cu cat folosim mai multe legume cu atat iese mai gustoasa avand in vedere ca este un ghiveci de legume si fara carne. Se curata si spala legumele...Citeste continuarea
Gauffre cu mere in caramel
Postat de: miha in DulciuriGauffre: Ouale le mixam cu un praf de sare , pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite. Punem cate...Citeste continuarea
Gulas in varianta olteneasca cu...
Postat de: epurasha2bb in VitaSe caleste ceapa tocata patratele in putin ulei apoi se adauga si bucatile de carne taiate mai mare si ardeiul gras taiat patratele si usturoiul.Se mai amesteca din cand in cand, apoi adaugam si...Citeste continuarea
Garlic Brunch
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriPunem repede o craticioara cu apa la fiert si deasupra un capac sita pe care asezam cele 4 buchetele de brocolli si le acoperim cu un alt capac de sticla mai bombat sa aiba loc aburul.Intre timp...Citeste continuarea
Gogosi cu varza calita-post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe framanta aluatul din faina ,sare drojdie,zahar .ulei , coaja de lamaie si vanilie(in masina de paine)se lasa sa dospeasca. intre timp se caleste varza tocata marunt in putin ulei cu...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: miha in VitaCarnea se taie felii sau cuburi si se rumeneste in uleiul bine incins. Se intoarce pe toate partile pana incepe sa lase zeama. Se fierbe inabusit si cand a scazut toata zeama se adauga ceapa si...Citeste continuarea
Guguluf in doua culori ornat cu...
Postat de: dicarmencitta1957 in PrajituriSe freaca bine untul cu zaharul pana devine ca o spuma.Untul trebuie scos din timp,in momentul cand incepem sa pregatim coca el trebuie sa fie foarte moale ca sa se poata amesteca bine cu...Citeste continuarea
Gulas unguresc cu carne de vitel
Postat de: Oana in VitaCarnea se curata de grasime, se spala si se taie cuburi maricele. Legumele se curata de coaja, se spala, ceapa se taie cubulete, usturoiul se piseaza, morcovi se taie rondele, cartofii cuburi, iar...Citeste continuarea
Gogosi aromate(de post)
Postat de: bitza in PrajituriSe dizolva drojdia in putina apa calduta cu o lingurita de zahar.Intr-un castron mare se pune apa calduta,uleiul,zaharul si aromele si se amesteca pana se topeste zaharul.Peste compozitie se pune...Citeste continuarea
Gogosi cu mere
Postat de: miha in DulciuriMerele se curata de coaja, se taie cubulete si se presara cu zahar si scortisoara. Aluatul este cel ce-l pregatesc de obicei la gogosi. L-am preparat la masina de paine,programul...Citeste continuarea
Gauffre cu cascaval
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriOuale se bat bine cu sare. Se adauga untul topit si se omogenizeaza. Adaugam si apa calduta, apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit, cascavalul ras. Cu un polonic punem din...Citeste continuarea
Gogosi galbene si pufoase (post)
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postEu pregatesc aluatul in masina de paine, la programul de framantare plus dospire. Se scoate aluatul pe masa unsa cu putin ulei si se taie forme cu gura unui pahar sau cu alte forme, in functie...Citeste continuarea
Gaina cu sos de portocale
Postat de: susu in PuiSe curata gaina in interior si se spala bine sub jet de apa rece. Se caleste in untul incins ceapa tocata marunt dupa care se adauga orezul si se caleste putin. Se adauga jumatate din cantitatea...Citeste continuarea
Guguluf cu lamaie
Postat de: Oana in PrajituriSe incinge cuptorul si se lasa focul la minim. Forma de guguluf se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Lamaia se spala cu apa fierbinte, apoi se rade coaja si se stoarce zeama. Untul...Citeste continuarea
Guguluf de iarna
Postat de: Sylvia in PrajituriPreparare : batem albusul spuma cu zaharul si apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, continuam cu untul topit si sucul de portocale. Adaugam...Citeste continuarea
Guguluf cu branza si nuci
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, tare ca pentru bezea. Apoi separat galbenusurile se amesteca cu untul moale pana devine ca o crema.Se adauga cu grija amestecand usor de sus in...Citeste continuarea
Guguluf cu ciocolata
Postat de: Bucataria_Portocalie in PrajituriAprindem cuptorul ca sa fie bine incins cand punem prajitura la copt. Mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam ouale treptat, mixam bine pana...Citeste continuarea
Guguluf auriu cu branza
Postat de: miha in DulciuriOuale se bat cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga apoi pe rand sucul de portocala, untul moale si branza de vaci. Dupa omogenizare...Citeste continuarea
Guguluf cu banane si cafea
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe amesteca faina cu cafeaua, zaharul si praful de copt. Separat se amesteca bananele pasate cu blenderul de mana, esenta de vanilie, untul moale si ouale care se bat separat, albusurile spuma...Citeste continuarea
Gratin de cartofi cu friptura asortata
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carneSe curata si se taie cartofii rondele, alaturi de ei pregatind celelalte ingrediente pentru gratin. Intr-o tava pentru cuptor tapetata cu unt si cu feliute de usturoi adaugam...Citeste continuarea
Guguluf cu cacao si ciocolata
Postat de: silvi0ara in PrajituriSe freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare,pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare. Se adauga laptele,coaja de...Citeste continuarea
Gulas de porc cu mazare.
Postat de: dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carneSpalam carnea si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.Curatam ceapa rosie si o tocam foarte fin.Punem ceapa intr-o cratita in 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin si o calim 2...Citeste continuarea
Gogosari in suc propriu
Postat de: bitza in MuraturiGogosarii se spala si se taie felii dupa cum doriti.Se pun intr-un vas mai mare se adauga sarea,otetul, zaharul, salicilul si se amesteca totul bine.Se lasa 24 ore , sa se patrunda totul bine. Se...Citeste continuarea
Gateau Normand
Postat de: Sylvia in PrajituriPunem stafidele la umflat, in apa spunea reteta eu le-am pus in lapte si putin rom pentru 3 minute la microunde. Mixam untul lasat la temperatura camerei cu zaharul, pana obtinem o...Citeste continuarea
Gustare surpriza cu branzeturi ,...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri1. am feliat si am aranjat pe un platou toate cele de mai sus . 2. gustarea a fost insotita dupa preferinta de J.P. [adica jinars de prune ] sau lichior tiramisu . Citeste continuarea
Gogosi pufoase si aromate
Postat de: bitza in PrajituriCateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii,se acopera cu faina,in ploaie si se lasa la dospit,pana crapa deasupra. Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale,...Citeste continuarea
Guguluf cu mere
Postat de: diana_k in PrajituriPt blat : Separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare care nu curge. Punem pe rand galbenusurile si uleiul,...Citeste continuarea
Gogosari marinati umpluti cu legume
Postat de: anisoara in Mancaruri de postSe spala bine toate legumele si se usuca. La gogosari se inlatura codita si semintele.Gogosarii ramin intregi. Vinata se taie rondele si se preasara cu putina sare fiecare...Citeste continuarea
gris cu lapte
Postat de: bitza in Mancare copiiPunem intr-o cratita laptele la fiert, cu pliculetele de zahar vanilat. Cand laptele clocoteste, se da focul la minim si se adauga grisul in ploaie, mestecand in continuu. Se lasa sa fiarba...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: madi_marin in Mancare copiiPunem laptele la fiert la foc mic , adaugam zaharul si asteptam sa inceapa sa fiarba, apoi punem grisul usor in ploaie amestecand continuu pana obtinem o consistenta ca o smantana mai groasa. Mai...Citeste continuarea
Gnocchi
Postat de: miha in PasteCartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se lasa sa se racoreasca apoi se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat omogen, dar...Citeste continuarea
Gogosi poloneze
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriPolonezul si ceapa se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei. Cand sunt gata se adauga in vasul cuptorului de paine peste toate celelalte ingrediente. Se selecteaza programul corespunzator...Citeste continuarea
Gauffre cu caramel si banane
Postat de: miha in DulciuriCu gandul la clatitele Oanei am facut acest desert. Dar tot mi-a fost lene sa coc clatite, asa ca am apelat la aparatul special. :)) Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam...Citeste continuarea
Gateau au chocolat
Postat de: Sylvia in PrajituriPreparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava rotunda de 18 cm diametru cu unt si hartie de copt.Intr-un caston mic se mixeaza untul cu ciocolata topita ( la...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: crisad in Sosurise toaca cuburi rosiile ,se toaca marunt ceapa patrunjelul si ardeiul iute ( eu am folosit cam un sfert de ardei ) se curata avocado de coaja si se stopeste cu zeama de lamaie si se...Citeste continuarea
Gendermas
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postcartofii se spala si se fierb in coja cu apa si sare , apoi se curata . ceapa se curata .,se taie marunt si se caleste in ulei , spre sfarsit puneti patrunjelul taiat marunt...Citeste continuarea