Garam Masala - aroma Indiei
Postat de: Brindusa in Pt. carneIncalzeste o tigaita la foc mediu si prajeste uscat (fara grasime) condimentele, amestecand continuu ca sa nu se arda, aproximativ 30 secunde. Acopera tigaia cand incep sa sara. Lasa la...Citeste continuarea
Gogosi cu gaura
Postat de: madi_marin in PrajituriToate ingredientele le punem la masina de paine, selectand programul de framantare si dospire ( programul pentru aluatul de piyya, la Moulinexul meu e 6). Cand e gata se scoate si se intinde in...Citeste continuarea
Gustare festiva din cascaval in...
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriSe amesteca bine cascavalul dat prin razatoare, usturoiul pisat , la preferinta se adauga morcov ras prin razatoarea cu gauri mici si 2-4 linguri de maioneza. Se pune intr-o seringa culinara...Citeste continuarea
Gustare festiva din sunca cu cascaval
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriIntr-un vas se amesteca cascavalul ras prin razatoare, brinza de vaci, cateii de usuroi pisati marunt si maioneza. Toate ingredientele se amesteca foarte bine cu o lingura ....Citeste continuarea
Gustare festiva din cascaval cu...
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriBetisoarele de crabi sau surimi se dezvelesc de pelicula si se lasa intr-o farfurie pentru ca sa ajunga la temperatura camerei. Cascavalul se da prin razatoare cu...Citeste continuarea
Gustare festiva din cascaval (2)
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriCascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascata. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru ornare si se pune aparte in alt farfurie...Citeste continuarea
Galuste cu piersici
Postat de: ana in DulciuriPunem cartofi curatati si taiati la fiert , dupa ce s-au fiert bine ii pasam si ii dam la racit.Dupa racire adaugam oul si faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat ca de paine.Intre timp taiem...Citeste continuarea
Gomboti [ galuste ] cu prune de post
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postpesmetul se prajeste in 100 ml ulei pana devine auriu , se adauga apoi zahar dupa gust . prunele se curata de samburi si se amesteca cu scortisoara si zahar cartofii se spala ,...Citeste continuarea
Gaina la cuptor sub crusta de sare
Postat de: anisoara in PuiO reteta care se prepara foarte usor si foarte rapid. Se curata bine gaina , se spala , se sterge cu un prosop, ca sa fie uscata si se unge cu ulei. Se repartizeaza pe tava un kg de sare ,...Citeste continuarea
Gustare de vinata sau dovlecel
Postat de: anisoara in Aperitive / Garnituri1. Se spala bine vinetele. Se taie felii pe lungime de grosimea 5-8 mm. Se sareaza fiecare felie in parte si se lasa pe un vas plat timp de 10-20 minute pentru ca sa iasa sucul amarui. 2. ...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi crocanti la...
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriCartofii (alesi mari) se curata si se taie mare felii mai mari (wedges). Se spala, se stropesc cu condimente pentru cartofi prajiti, cu uleiul de masline si o mana sau doua de faina de malai....Citeste continuarea
Gogosele cu ciocolata si budinca
Postat de: rivka in PrajituriSe pune apa cu uleiul si sarea pe foc pana fierbe apoi se adauga toata faina odata si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.Cand e rece se aduga ouale pe rand, se amesteca dupa fiecare ou. Se...Citeste continuarea
Gratar de pui
Postat de: luminita20_2006 in PuiPulpele de pui se spala. Se face marina: se amesteca vinul cu apa, cimbrul, busuiocul, delicat, piper. Intr-un vas se aseaza carnea, iar printre bucatile de carne se pun feliute de ceapa si lamie...Citeste continuarea
Groszek ptysiowy - fulgi pufosi...
Postat de: Adinuta in Supe/CiorbePasul 1: Se pune apa la fiert si in ea se pune untul si un pic de sare. Cand untul e topit si apa fierbe se adauga faina si se amesteca bine cu un tel, sa nu ramana cocoloase. Se ia de pe foc si...Citeste continuarea
Gat de berbec cu varza acra
Postat de: ANCA in OaieCarnea de berbecut se pune la fiert, cat sa se spumeze doar, apoi se da de-o parte. Varza tocata si stoarsa bine se caleste in ulei, adaugandu-se cimbru, usturoiul maruntit, dafin, boia si...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu carne
Postat de: ramo_cata in Mancaruri cu carneAm scos semintele si cotoarele gogosarilor. Carnea tocata am amestecat-o cu morcovul si ceapa date pe razatoarea mica,orez,ou,sare ,piper si 2 linguri de faina.Am umplut gogosarii cu carnea...Citeste continuarea
Garnitura cartofi gratinati
Postat de: ramo_cata in Aperitive / GarnituriCartofii i-am fiert in coaja (dar nu trebuie foarte fierti ca apoi sa nu se faramiteze), i-am scurs, i-am lasat sa se raceasca putin, i-am curatat si i-am taiat rondele. Am amestecat...Citeste continuarea
Gogosele rapide
Postat de: Michelle in PrajituriMod de preparare: Oualele se bat bine apoi se adauga iaurtul si se mixeaza. Se adauga si celelalte ingrediente apoi se pun la prajit in uleiul incins cu lingura...Citeste continuarea
Gogonele in saramura
Postat de: ionix in MuraturiSe spala bine gogonele si se aseaza in borcan. Printre gogonele se pune telina, frunze de telina, morcov taiat rondele, cate un mar intreg in fiecare borca, felii de gutuie si hrean....Citeste continuarea
Gauffre cu caramel
Postat de: miha in PrajituriZaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente....Citeste continuarea
Ghiveci de toamna
Postat de: miha in Mancaruri de postCeapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline impreuna cu morcov si pastarnac. Adaugam rosiile tocate marunt sau blenduite ( ca in cazul meu:) ) si sucul de rosii. Punem si dovlecel,...Citeste continuarea
GEM DE GUTUI
Postat de: ramo_cata in Dulceata / GemAm curatat gutuile de puf si le-am bagat la robot sau se pot da pe razatoarea mare dar merge mai greu,eu una am incercat si m-am lasat pagubasa... Cat timp am razuit gutuile am facut...Citeste continuarea
Gogosi Strasbourg
Postat de: miha in DulciuriSe face o maia din drojdie cu o lingura de zahar, putin lapte si putina faina. Se lasa la crescut. Untul moale, la temperatuta camerei il mixam cu restul de zahar, un praf de sare si esenta de...Citeste continuarea
Gorgonzola fille
Postat de: alyys in Vitacarnea se taie o singura bucata la o portie (200 gr), se bate, nu foarte tare, se condimenteaza, se da prin faina si se prajeste in putin ulei incins se stinge cu vin , se adauga...Citeste continuarea
Galuste imperiale pentru supa
Postat de: leoflori in Supese bat ouale cu cascavalul ras. se incorporeaza apoi untul si faina amestecata dinainte cu gris. omogenizam bine, punem sare, piper. am folosit o tava mica unsa si tapetata cu hartie...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: Bunica in Dulceata / GemSe sterg gutuile de puf, se taie in bucati si se dau pe razatoare mare(la robot). Se face un sirop usor legat din: 1 kg. zahar si 500 ml. apa. Se pun gutuile rase si se fierb la foc iute 20...Citeste continuarea
Ghiveci cu varza, orez si crenvursti
Postat de: ala_oancea in PuiSe taie crenvurstii feliute si se prajesc in putin ulei. Se adauga ceapa si gogosarul taiate mai grosolan, apoi morcovul si varza date pe razatoare, ceasca de orez si 3 cesti de apa. Se...Citeste continuarea
Ghiveci de toamna
Postat de: Michelle in Mancaruri de postCuratim toate legumele. Punem la foc o cana de apa + o lg de ulei.Tocam ceapa si morcovul si punem la foc. apoi adaugam fasolea tocat marunt, mai adaugam o cana cu apa,apoi adaugam ardei...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: Bunica in Dulceata / GemSe aleg prunele sa nu fie stricate , se spala si se rup in jumatate. Se pun intr-o cratita de 6 l. astfel: un rand de prune unul de zahar si tot asa pana se termina prunele. Cratita se...Citeste continuarea
Gogosi spiralate
Postat de: miha in DulciuriAmestecam apa cu laptele si punem la fiert impreuna cu untul,sarea si zaharul. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe...Citeste continuarea
Gogonele in saramura
Postat de: Bunica in MuraturiSe spala gogonelele,se pun in borcane alaturi de cateva rondele de morcovi, 3-4 catei de usturoi la borcan, o crenguta de cimbru, o floare de marar, un ardei iute (dupa gust), telina frunze sau...Citeste continuarea
Gogosari in suc de rosii
Postat de: Michelle in MuraturiGogosarii se curata si se taie in 4 sau dupa marimea care doreste fiecare. Rosiile se dau prin masina ,sucul se pune la fiert si daca e prea gros se mai pune apa,se sareaza dupa gust....Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu struguri
Postat de: Oana in MuraturiSe scot cotoarele de la gogosari, se spala bine si se curata de seminte si nervuri. Se lasa apoi la scurs. Strugurii se spala. Se umplu gogosarii cu boabele de struguri, apoi se pune cate un...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu varza rosie,...
Postat de: Oana in MuraturiSe scot cotoarele de la gogosari cu atentie, se curata bine in interior de seminte si nervuri si se spala, apoi se pun cu gura in jos sa se scurga. Se curata morcovul, telina si varza, apoi se...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: Bunica in MuraturiSe spala gogosarii, se taie in sferturi si se pun intr-o oala de 10l. Se amesteca sarea cu zaharul si se pune peste gogosarul taiat. Se amesteca bine cu mana si se acopera cu un capac. Se...Citeste continuarea
Gogosari la cuptor
Postat de: Bunica in ConserveSe spala gogosarii, se scot cotoarele cu multa atentie sa nu se rupa din pulpa gogosarului,se scutura de seminte si se aseaza in tava. 12 gogosari intra perfect in tava dreptunghiulara a...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: iulisigeo in DulciuriSe amesteca laptele caldut cu drojdia si cu zaharul si un pic de faina...se lasa asa 10 min..apoi se adauga ouale restul de faina si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini..se lasa la...Citeste continuarea
gratar de pui cu cartofi picanti
Postat de: luminita20_2006 in PuiCarne se spala se incrusteaza ca sa se patrunda mai bine. Facem un sos din boia dulce, ulei, delicat, roz marin, oregano si un pic de curry in functie de cat de condimentati doriti sa fie si cu...Citeste continuarea
Gauffre cu iaurt si ciocolata
Postat de: miha in DulciuriOuale se mixeaza bine cu un praf de sare si cu zaharul.Se adauga untul topit,iaurtul si laptele,mixand in continuare.Se pune si faina,cate putin,pana ajungem la consistenta dorita.La sfarsit...Citeste continuarea
Galuste cu prune!
Postat de: kirioana in DulciuriApa se puna la fiert impreuna cu margarina. Atunci cand margarina este topita adaugam grisul insa nu tot odata, ci putin cate putin pana cand aluatul se desprinde de marginile...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: karmen in PrajituriDrojdia si zaharul se freaca se adauga margarina, galbenusurile,coaja rasa de lamaie, sarea, laptele caldut si apoi faina. Se lasa la crescut, cca 20 minute. Se intind din compozitie foi de 2 cm,...Citeste continuarea
Gogosele cu miere si scortisoara...
Postat de: anaiordan in Mancaruri de postNormal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Se amesteca drojdia uscata cu o lingurita de zahar si 2 lingurite de apa calduta....Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu galusti
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe toaca ceapa si ardeii si se calesc. Se adauga dovlecelul si vanata taiate cubulete, rosia cubulete, putina apa, apoi pasta de tomate si condimentele. Se freaca oul cu faina si cu o lingurita...Citeste continuarea
Garnitura de mazare
Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri-Fierbem mazarea,apoi o scurgem si o amestecam cu restul ingredientelor.Simplu,nu? Citeste continuarea
Gem de piersici
Postat de: Bunica in Dulceata / GemSe spala piersicile.Se taie bucati de piersici, scotandu-se samburii, se pun intr-o cratita de 6 l. peste ele adaugandu-se zaharul. Se dau la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se scoate...Citeste continuarea
Galusti cu prune
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe fierb cartofii, se piseaza si se amesteca bine cu faina, grisul, oul, 2 linguri de zahar si nucsoara. Se framanta bine si se mai adauga faina daca este necesar. Se intinde apoi aluatul...Citeste continuarea
Gogosele pufoase
Postat de: Lily_Musat in DulciuriPunem in cuva de la masina de paine ingredientele lichide mai intai. Apa si zaharul le punem la fiert pe aragaz pana da in clocot, apoi racim la 40 de grade. Batem galbenusurile si oul intreg cu...Citeste continuarea
GNOCCHI cu macrou si masline
Postat de: ANCA in PastePestii se condimenteaza dupa gust si se frig pe gratar, apoi se dezoseaza si se desfac bucatele. Pastele se fierb conform timpului mentionat pe cutie. Sosul: Ceapa taiata fin se caleste usor...Citeste continuarea
Gogosele cu crema de vanilie
Postat de: Lily_Musat in PrajituriSe pune intr-o cratita apa cu untul si se lasa sa se topeasca. Se ia de pe foc si se adauga faiana, se amesteca bine cu lingura de lemn sau cu telul. Se mai pune putin pe foc, mestecanduse intruna...Citeste continuarea