Galusti cu gem
Postat de: Julie in DulciuriSe pun cartofii la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se...Citeste continuarea
Gris cu lapte si cacao
Postat de: ramo_cata in DulciuriAm pus laptele la fiert.Am batut ouale,am adaugat grisul,zaharul,zaharul vanilat,cacaoa ..aceasta compozitie am adaugat-o in laptele pus la foc..mestecand cu telul sa nu se faca...Citeste continuarea
Ghiveci de legume chinezesti
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPreparare: am pus in wok uleiul la incins si apoi am adaugat legumele, sosurile si condimentele si o cescuta de apa. Am lasat sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute, fara capac...Citeste continuarea
Garnitura de morcovi caramelizati...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata morcovii ,apoi se taie fasii subtiri sau rondele si se calesc in ulei , se pune sare si piper si 4-5 linguri de apa rece si se lasa sa scada bine apa 6-7 minute,apoi se pune zaharul...Citeste continuarea
Guguluf cu glazura de portocale
Postat de: miha in PrajituriOuale se bat cu zahar, esenta de vanilie si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga apoi pe rand untul topit si branza. Dupa omogenizare se adauga...Citeste continuarea
Gratin de conopida
Postat de: Sylvia in Aperitive / Garniturispalam conopida si o desfacem in manunchiuri mici, o asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste ea un amestec facut din ou batut cu smantana si cascaval ras si condimentat bine cu...Citeste continuarea
Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 190 C. Unge bine forma cu unt. Bate bine albusurile cu mixerul, dupa care aduga zaharul tos in ploaie. Bate din nou pana ce se intareste. In alt castron amesteca...Citeste continuarea
Guvizi cu sos picant
Postat de: vero_closca in PesteGuvizii se curata,se spala,se usuca apoi se presara cu sare,piper si cimbru,se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti. Separat,se toaca ceapa si se pune la calit in cele 2 linguri se...Citeste continuarea
Gogosi cu Finetti
Postat de: bitza in DulciuriDrojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii,unde am facut o gropita,se adauga ouale batute putin,zaharul,laptele,uleiul,aromele si se framanta un aluat(acesta nu trebuie sa fie...Citeste continuarea
Gogosi cu flori de salcam
Postat de: Julie in DulciuriSe bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine sa ne iasa un aluat ca la clatite dar un pic mai gros. Florile de salcam se spala bine apoi se lasa...Citeste continuarea
Gogosele de salcam
Postat de: lia in DulciuriMixam ouale cu sarea si zaharul intr-un bol adaugam uleiul, apoi, treptat 5linguri faina, amestecand continuu. Subtiem compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o...Citeste continuarea
Gogosele fragede
Postat de: vero_closca in DulciuriSe amesteca drojdia cu mierea si cateva linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina.lasi maiaua sa creasca la cald,timp de 20 minute. Cerni faina intr-un castron si in mijloc pui...Citeste continuarea
Gulas din carne de manzat
Postat de: silvi0ara in VitaSe toaca ceapa si se caleste in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea de manzat taiata cubulete si se lasa sa se rumenesc, cat sa-si schimbe culoarea. Presarati carnea cu putina sare si piper....Citeste continuarea
Gogosi asortate
Postat de: LALY in PrajituriSe pune 1 kg faina intr-un castron mai mare.Se face o gropita in mijloc. Laptele se incalzeste.Drojdia se desface in putin lapte caldut si se lasa deoparte. Intr-un castron se bat ouale,se...Citeste continuarea
Galina mia
Postat de: epurasha2bb in PuiSe fierbe bine gaina/puiul grill in apa cu sare si apoi se baga la cuptor intr-o tava. Gainusa se va freca pe toata suprafata cu ierburi aromate Provence de la Kotani (sau se face o tocatura...Citeste continuarea
Gogosi "Petit chinois"
Postat de: miha in DulciuriIdeea mi-a venit atunci cand am facut " Petit chinois "-urile Silviei. Imi ramasesera capetele si nevrand sa le arunc, le-am prajit in ulei. Au fost atat de bune ca a trebuit sa refac...Citeste continuarea
Gratarul de 1 Mai
Postat de: Brindusa in PorcPune intr-un castron nu prea mare (cat sa cuprinda carnea) toate ingredientele marinadei (fara vin) Amesteca. Adauga carnea si amestec-o bine. Pune vin cat sa acopere carnea. Acopera castronul si...Citeste continuarea
Ghocchi de cartofi cu sos de rosii...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine si se fierb in coaja. Dupa ce sunt gata se lasa putin la racit, se curata, apoi se paseaza si se amesteca cu oul, faina si sare dupa gust. Se formeaza suluri din aluat, mai...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: ionela2682 in Dulciurilaptele caldut se amesteca cu drojdia, si putina faina si 2-3 lg zahar ,si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul dupa care adaugam ouale si framantam bine adaugand faina in ploaie .Se...Citeste continuarea
Gustarea pofticiosului de la miezul...
Postat de: mihaelar63 in PorcCartoful se curata se spala si se feliaza . Se pune cotletul la prajit inconjurat de felii de cartof, se sareaza . Se aranjeaza carnea si cartofii pe farfurie cu rosie feliata, presarate cu...Citeste continuarea
Gogosi cu iaurt si ciocolata
Postat de: miha in DulciuriCiocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic, fara a da in clocot. Se omogenizeaza, apoi se da la rece, pana se intareste si este gata de dospit aluatul . Drojdia o dizolvam in...Citeste continuarea
Gatisoare cu visine
Postat de: Anastasia in Dulciurise taie aluatul in dreptunghiuri cu dimensiunea de 8 pe 6 cm, pe mijloc se pune un rand de visine pe lungimea de 8 centimetri, partile laterale se impart la 5 si se taie fisii pe ambele parti pana...Citeste continuarea
Gogoşi cu lingura
Postat de: ionix in DulciuriOuale se bat bine cu un praf de sare si zaharul. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune praful de copt stins si se adauga...Citeste continuarea
Gratin cu cartofi si sparanghel
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Apoi se lasa putin la racit, se curata si se taie rondele mai groase Sparanghelul se curata, se spala si se fiebe si el separat, intr-o oala...Citeste continuarea
Ghoriba cu migdale
Postat de: Brindusa in PrajituriToaca migdalele cu blenderul vertical, pana ajung ca o pasta. Daca nu reusesti (la mine se fac ca o faina, nu ca o pasta), pune putin lapte/apa. Incalzeste cuptorul la 175 C. Bate ouale cu...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postSe curata si spala legumele dupa preferinta. Intr-o oala punem uleiul la incins, dupa care vom pune ceapa si usuroiul la calit, nu le lasam f mult, doar cat sa se inmoaie, apoi adaugam morcovul,...Citeste continuarea
Gulas cu galuste de paine (houskove...
Postat de: izulika in Mancaruri cu carneGulas :Se topeste untul apoi se adauga ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul si se lasa la prajit pana se inmoaie apoi se adauga carnea iar dupa 10 min se adauga boiaua si kimenul se amesteca...Citeste continuarea
Golden Cheese balls
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza rasa cu cascaval ras, ou batut, faina cat cuprinde, marar tocat fin, un praf usor de curry. Se tavalesc prin pesmet, se coc in tava pe hartie de copt sau se prajesc in baie...Citeste continuarea
Girafa din orez cu lapte
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiigirafa e facuta asa: 3 linguri mari de orez fiert cu putin lapte se amesteca cat e caldut cu un varf de cutit de unt, 1 lingurita de zahar pudra, 1 lingurita de sirop de capsuni, 1 lingura suc...Citeste continuarea
Gogosi spritate cu iaurt
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca bine toate impreuna si apoi se coc ,se ia cu lingurita si se pune in ulei foarte bine incins sau se pune in pisto (sprit cum i zic eu) si se fac forme ,eu le tai cu ajutorul unui cutit...Citeste continuarea
Gogosi cu inghetata
Postat de: gaby_d in Dulciuriintr-un bol mare am pus faina,la care am adaugat smantana, untura,zaharul,sarea ,drojdia faramata bucatele am adaugat apoi cam 100ml apa calda,putin ulei si am framantat se adauga apa atat...Citeste continuarea
Ghiveci american (Brunswick stew)
Postat de: Brindusa in CurcanMai intai am fiert carnea de vita, curcan si costita afumata in apa cat sa le cuprinda. Intr-o oala mare am pus untul si am calit putin ceapa, apoi morcovul si telina. Am adaugat putin din zeama...Citeste continuarea
Gnocchi cu rosii si mozzarella la...
Postat de: medioto59 in PasteIntr-o tigaie se pune uleiul de masline si se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt si usturoiul zdrobit. Se adauga rosiile taiate cubulete si putina apa. Se fierbe circa 10-15 min pana sosul se...Citeste continuarea
Glazura rapida pentru orice prajituri
Postat de: Ina in PrajituriCum se prepara Glazura rapida pentru orice prajituri Se amesteca bine ingredientele pana dispar cocoloasele de cacao, apoi se toarna fierbinte peste...Citeste continuarea
Gazpacho - supa fara foc a spaniolilor
Postat de: Adinuta in Vegan / Raw veganPasul 1: Se spala bine legumele, se zvanta, se scot semintele daca e cazul. Rosiile, ardeii, zucchini, castravetele se taie cubulete, ceapa si usturoiul mai marunt. Se pun intr-un bol adanc si...Citeste continuarea
Gogosi "Bomboloni"
Postat de: madi_marin in DulciuriToate ingredientele le-am pus la masina de paine si am selectat programul de framantare si dospire. Cand a fost gata l-am scos pe masa pudrata cu faina si l+am intins cu sucitorul in foaie mai...Citeste continuarea
Gustare pentru udatori
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSe aseaza frumos toate ingredientele pe un platou Citeste continuarea
Gulas de porc
Postat de: bitza in PorcCarnea se feliaza,se bate putin cu ciocanul pt snitel si se condimenteaza.Se prajesc in ulei incins pe ambele parti si cand sunt gata se adauga ceapa tocata solzisori(mai mare) si se lasa pana...Citeste continuarea
Gratar de porc
Postat de: hangiu in Mancaruri cu carneSe condimenteaza carne bine cu sare piper ,sos ori gratar, in loc de sos se poate folosi si mustar, boia sau condimente din comert. se lasa sa stea cateva ore, iar apoi se pun pe...Citeste continuarea
Gulas de vita reteta originala
Postat de: hangiu in Mancaruri cu carneSe curata ceapa si legumele si se taie in rondele nu foarte marunt. Intr-un ceaun mai mare se caleste slanina afumata si jumate din untura , apoi se adauga ceapa legumele si usturoiul. Adaugati...Citeste continuarea
Gogosele fitoase
Postat de: lia in PrajituriLaptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’....Citeste continuarea
Gaina de dupa gard
Postat de: epurasha2bb in PuiPentru a realiza crochetele de piept de gaina a procedat asa: am fiert pieptul de gaina bine (din zeama i-am facut lui bebe o supica de galuste) si apoi l-am tocat la masina de tocat.Apoi l-am...Citeste continuarea
Gratar de pui
Postat de: ramo_cata in Puilegumele le-am taiat bucati si le-am pus pe betisoare in ordinea dorita..le-am sarat si condimentat cu piper... Le-am servit alaturi de pulpe de pui:condimentate ,sarate si facute la...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi umpluti la cuptor
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine sub jet de apa rece. La fel si morcovul. Se fierb in apa cu sare. Se scot si se lasa la racit. Cand se racesc usor, se curata de coaja si se taie in doua. Cu ajutorul...Citeste continuarea
Gratar de pui cu sos roquefort
Postat de: Sylvia in PuiPreparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate. Facem fiecare bucata de piept de pui cu sare si piper si apoio trecem prin amestecul facut...Citeste continuarea
Ghoriba (fursecuri Maroc)
Postat de: pusikmea in PrajituriMixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de...Citeste continuarea
Gustari reci pe minifrigarui
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriAm pregatit legumele, decupand cubulete castravetii si lasand intregi rosiile si ridichiile. Pe un platou de lemn am pregatit betisoarele, cascavalul si mezelurile, taindu-le in maniera in care...Citeste continuarea
Gordon bleu
Postat de: pusikmea in Porcse taie carnea ca pt snitele, se bate usor, apoi se condimenteaza. se taie cascavalul felii. in fiecare felie de carne se aseaza sunculita si casvalul si se ruleaza frumos, le prindem cu...Citeste continuarea
Gogosari la borcan
Postat de: susu in MuraturiSe da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea masurata. Gogosarii se cuarata si se spala, se taie in patru sau se pun...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: susu in Dulciuri-fierbem cartofii taiati cubulete ca pentru piure, ii zdrobim si ii lasam la racit -adaugam in cartofi ouale, zaharul, sarea, uleiul, faina. Amestecam totul pana se omogenizeza. -prunele le...Citeste continuarea