A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Galusti cu gem

Postat de: Julie in Dulciuri

Se pun cartofii  la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se...Citeste continuarea

Gris cu lapte si cacao

Postat de: ramo_cata in Dulciuri

Am pus laptele la fiert.Am batut ouale,am adaugat grisul,zaharul,zaharul vanilat,cacaoa ..aceasta compozitie am adaugat-o in laptele  pus la foc..mestecand cu telul sa nu se faca...Citeste continuarea

Ghiveci de legume chinezesti

Postat de: Sylvia in Mancaruri de post

  Preparare: am pus in wok uleiul la incins si apoi am adaugat legumele, sosurile si condimentele si o cescuta de apa.   Am lasat sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute, fara capac...Citeste continuarea

Garnitura de morcovi caramelizati...

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata morcovii ,apoi se taie fasii subtiri sau rondele si se calesc in ulei , se pune sare si piper si 4-5 linguri de apa rece si se lasa sa scada bine apa 6-7 minute,apoi se pune zaharul...Citeste continuarea

Guguluf cu glazura de portocale

Postat de: miha in Prajituri

Ouale se bat cu zahar, esenta de vanilie si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga apoi pe rand untul topit si branza.  Dupa omogenizare se adauga...Citeste continuarea

Gratin de conopida

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

 spalam conopida si o desfacem in manunchiuri mici,  o asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste ea un amestec facut din ou batut cu smantana si cascaval ras si condimentat bine cu...Citeste continuarea

Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata

Postat de: Brindusa in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 190 C. Unge bine forma cu unt. Bate bine albusurile cu mixerul, dupa care aduga zaharul tos in ploaie. Bate din nou pana ce se intareste. In alt castron amesteca...Citeste continuarea

Guvizi cu sos picant

Postat de: vero_closca in Peste

Guvizii se curata,se spala,se usuca apoi se presara cu sare,piper si cimbru,se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti. Separat,se toaca ceapa si se pune la calit in cele 2 linguri se...Citeste continuarea

Gogosi cu Finetti

Postat de: bitza in Dulciuri

Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii,unde am facut o gropita,se adauga ouale batute putin,zaharul,laptele,uleiul,aromele si se framanta un aluat(acesta nu trebuie sa fie...Citeste continuarea

Gogosi cu flori de salcam

Postat de: Julie in Dulciuri

Se bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine sa ne iasa un aluat ca la clatite dar un pic  mai gros. Florile de salcam se spala bine apoi se lasa...Citeste continuarea

Gogosele de salcam

Postat de: lia in Dulciuri

Mixam ouale cu sarea si zaharul intr-un bol adaugam uleiul, apoi, treptat 5linguri faina, amestecand continuu. Subtiem compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o...Citeste continuarea

Gogosele fragede

Postat de: vero_closca in Dulciuri

Se amesteca drojdia cu mierea si cateva linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina.lasi maiaua sa creasca la cald,timp de 20 minute. Cerni faina intr-un castron si in mijloc pui...Citeste continuarea

Gulas din carne de manzat

Postat de: silvi0ara in Vita

Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea de manzat taiata cubulete si se lasa sa se rumenesc, cat sa-si schimbe culoarea. Presarati carnea cu putina sare si piper....Citeste continuarea

Gogosi asortate

Postat de: LALY in Prajituri

Se pune 1 kg faina intr-un castron mai mare.Se face o gropita in mijloc. Laptele se incalzeste.Drojdia se desface in putin lapte caldut si se lasa deoparte. Intr-un castron se bat ouale,se...Citeste continuarea

Galina mia

Postat de: epurasha2bb in Pui

Se fierbe bine gaina/puiul grill in apa cu sare si apoi se baga la cuptor intr-o tava. Gainusa se va freca pe toata suprafata cu ierburi aromate Provence de la Kotani (sau se face o tocatura...Citeste continuarea

Gogosi "Petit chinois"

Postat de: miha in Dulciuri

Ideea mi-a venit atunci cand am facut " Petit chinois "-urile Silviei. Imi ramasesera capetele si nevrand sa le arunc, le-am prajit in ulei. Au fost atat de bune ca a trebuit sa refac...Citeste continuarea

Gratarul de 1 Mai

Postat de: Brindusa in Porc

Pune intr-un castron nu prea mare (cat sa cuprinda carnea) toate ingredientele marinadei (fara vin) Amesteca. Adauga carnea si amestec-o bine. Pune vin cat sa acopere carnea. Acopera castronul si...Citeste continuarea

Ghocchi de cartofi cu sos de rosii...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Dupa ce sunt gata se lasa putin la racit, se curata, apoi se paseaza si se amesteca cu oul, faina si sare dupa gust. Se formeaza suluri din aluat, mai...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

laptele caldut se amesteca cu drojdia, si putina faina si 2-3 lg zahar ,si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul dupa care adaugam ouale si framantam bine adaugand faina in ploaie .Se...Citeste continuarea

Gustarea pofticiosului de la miezul...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartoful se curata se spala si se feliaza . Se pune cotletul la prajit inconjurat de felii de cartof, se sareaza . Se aranjeaza carnea si cartofii pe farfurie cu rosie feliata, presarate cu...Citeste continuarea

Gogosi cu iaurt si ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic, fara a da in clocot. Se omogenizeaza, apoi se da la rece, pana se intareste si este gata de dospit aluatul . Drojdia o dizolvam in...Citeste continuarea

Gatisoare cu visine

Postat de: Anastasia in Dulciuri

se taie aluatul in dreptunghiuri cu dimensiunea de 8 pe 6 cm, pe mijloc se pune un rand de visine pe lungimea de 8 centimetri, partile laterale se impart la 5 si se taie fisii pe ambele parti pana...Citeste continuarea

Gogoşi cu lingura

Postat de: ionix in Dulciuri

Ouale se bat bine cu un praf de sare si zaharul. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune praful de copt stins si se adauga...Citeste continuarea

Gratin cu cartofi si sparanghel

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Apoi se lasa putin la racit, se curata si se taie rondele mai groase Sparanghelul se curata, se spala si se fiebe si el separat, intr-o oala...Citeste continuarea

Ghoriba cu migdale

Postat de: Brindusa in Prajituri

Toaca migdalele cu blenderul vertical, pana ajung ca o pasta. Daca nu reusesti (la mine se fac ca o faina, nu ca o pasta), pune putin lapte/apa. Incalzeste cuptorul la 175 C. Bate ouale cu...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Se curata si spala legumele dupa preferinta. Intr-o oala punem uleiul la incins, dupa care vom pune ceapa si usuroiul la calit, nu le lasam f mult, doar cat sa se inmoaie, apoi adaugam morcovul,...Citeste continuarea

Gulas cu galuste de paine (houskove...

Postat de: izulika in Mancaruri cu carne

Gulas :Se topeste untul apoi se adauga ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul si se lasa la prajit pana se inmoaie apoi se adauga carnea iar dupa 10 min se adauga boiaua si kimenul se amesteca...Citeste continuarea

Golden Cheese balls

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se amesteca branza rasa cu cascaval ras, ou batut, faina cat cuprinde, marar tocat fin, un praf usor de curry. Se tavalesc prin pesmet, se coc in tava pe hartie de copt sau se prajesc in baie...Citeste continuarea

Girafa din orez cu lapte

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

girafa e facuta asa: 3 linguri mari de orez fiert cu putin lapte se amesteca cat e caldut cu un varf de cutit de unt, 1 lingurita de zahar pudra, 1 lingurita de sirop de capsuni, 1 lingura suc...Citeste continuarea

Gogosi spritate cu iaurt

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca bine toate impreuna si apoi se coc ,se ia cu lingurita si se pune in ulei foarte bine incins sau se pune in pisto (sprit cum i zic eu) si se fac forme ,eu le tai cu ajutorul unui cutit...Citeste continuarea

Gogosi cu inghetata

Postat de: gaby_d in Dulciuri

intr-un bol mare am pus faina,la care am adaugat smantana, untura,zaharul,sarea ,drojdia faramata bucatele am adaugat apoi cam 100ml apa calda,putin ulei si am framantat se adauga apa atat...Citeste continuarea

Ghiveci american (Brunswick stew)

Postat de: Brindusa in Curcan

Mai intai am fiert carnea de vita, curcan si costita afumata in apa cat sa le cuprinda. Intr-o oala mare am pus untul si am calit putin ceapa, apoi morcovul si telina. Am adaugat putin din zeama...Citeste continuarea

Gnocchi cu rosii si mozzarella la...

Postat de: medioto59 in Paste

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt si usturoiul zdrobit. Se adauga rosiile taiate cubulete si putina apa. Se fierbe circa 10-15 min pana sosul se...Citeste continuarea

Glazura rapida pentru orice prajituri

Postat de: Ina in Prajituri

      Cum se prepara Glazura rapida pentru orice prajituri Se amesteca bine ingredientele pana dispar cocoloasele de cacao, apoi se toarna fierbinte peste...Citeste continuarea

Gazpacho - supa fara foc a spaniolilor

Postat de: Adinuta in Vegan / Raw vegan

Pasul 1: Se spala bine legumele, se zvanta, se scot semintele daca e cazul. Rosiile, ardeii, zucchini, castravetele se taie cubulete, ceapa si usturoiul mai marunt. Se pun intr-un bol adanc si...Citeste continuarea

Gogosi "Bomboloni"

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine si am selectat programul de framantare si dospire. Cand a fost gata l-am scos pe masa pudrata cu faina si l+am intins cu sucitorul in foaie mai...Citeste continuarea

Gulas de porc

Postat de: bitza in Porc

Carnea se feliaza,se bate putin cu ciocanul pt snitel si se condimenteaza.Se prajesc in ulei incins pe ambele parti si cand sunt gata se adauga ceapa tocata solzisori(mai mare) si se lasa pana...Citeste continuarea

Gratar de porc

Postat de: hangiu in Mancaruri cu carne

Se condimenteaza carne bine cu sare piper ,sos ori  gratar, in loc de sos se poate folosi si mustar,  boia sau condimente din comert.  se lasa sa stea cateva ore, iar apoi se pun pe...Citeste continuarea

Gulas de vita reteta originala

Postat de: hangiu in Mancaruri cu carne

Se curata ceapa si legumele si se taie in rondele nu foarte marunt. Intr-un ceaun mai mare se caleste slanina afumata si jumate din untura , apoi se adauga ceapa legumele si usturoiul. Adaugati...Citeste continuarea

Gogosele fitoase

Postat de: lia in Prajituri

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’....Citeste continuarea

Gaina de dupa gard

Postat de: epurasha2bb in Pui

Pentru a realiza crochetele de piept de gaina a procedat asa: am fiert pieptul de gaina bine (din zeama i-am facut lui bebe o supica de galuste) si apoi l-am tocat la masina de tocat.Apoi l-am...Citeste continuarea

Gratar de pui

Postat de: ramo_cata in Pui

legumele le-am taiat bucati si le-am pus pe betisoare in ordinea dorita..le-am sarat si condimentat cu piper...  Le-am servit alaturi de pulpe de pui:condimentate ,sarate si facute la...Citeste continuarea

Garnitura de cartofi umpluti la cuptor

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine sub jet de apa rece. La fel si morcovul. Se fierb in apa cu sare. Se scot si se lasa la racit. Cand se racesc usor, se curata de coaja si se taie in doua. Cu ajutorul...Citeste continuarea

Gratar de pui cu sos roquefort

Postat de: Sylvia in Pui

 Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate. Facem fiecare bucata de piept de pui cu sare si piper si apoio trecem prin amestecul facut...Citeste continuarea

Ghoriba (fursecuri Maroc)

Postat de: pusikmea in Prajituri

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de...Citeste continuarea

Gustari reci pe minifrigarui

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

Am pregatit legumele, decupand cubulete castravetii si lasand intregi rosiile si ridichiile. Pe un platou de lemn am pregatit betisoarele, cascavalul si mezelurile, taindu-le in maniera in care...Citeste continuarea

Gordon bleu

Postat de: pusikmea in Porc

se taie carnea ca pt snitele, se bate usor, apoi se condimenteaza. se taie cascavalul felii. in fiecare felie de carne se aseaza sunculita si casvalul si se ruleaza frumos, le prindem cu...Citeste continuarea

Gogosari la borcan

Postat de: susu in Muraturi

Se da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea masurata. Gogosarii se cuarata si se spala, se taie in patru sau se pun...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: susu in Dulciuri

-fierbem cartofii taiati cubulete ca pentru piure, ii zdrobim si ii lasam la racit -adaugam in cartofi ouale, zaharul, sarea, uleiul, faina. Amestecam totul pana se omogenizeza. -prunele le...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]