Gem de prune
Postat de: ionix in Dulceata / GemPulpa de prune se pune cu zahar, alternand prunele cu zaharul, intr-un ceaun mare. Daca nu aveti ceaun prunele le puneti intr-un vas cu fund mai gros sau pui oala pe o tabla groasa Prunele cu...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: lili in Mancaruri de postSe taie cubulete, le calim putin si le punem la fiert.Dupa ce sunt fierte adaugam orezul si il lasam la fiert 10 minute dupa care oprim focul si lasam vasul acoperit. Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Adinacarla in Mancaruri de legumeAm spalat, curatat si tocat toate legumele. Intr-o cratita am pus prima data ardeiul si ceapa sa se caleasca usor in ulei si condimentate cu sare si piper. Cand s-au muiat am adaugat vinetele...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: nadina73 in DulciuriSe curata cartofii (daca se poate sa fie mai fainosi e si mai bine), se taie cubulete si se pun la fiert Cand cartofii sant fierti se zdrobesc bine cu o furculita sau cu robotul ,apoi se...Citeste continuarea
Guguluf by Gaby
Postat de: mena29 in PrajituriAmestecam bine zaharul cu ouale,adaugam treptat untul moale.Faina o amestecam cu praful de copt stins cu otet,si cuun strop de sare.Adaugam ouale batute cu zaharul vanilat si mascarponele...Citeste continuarea
Galuste de cartofi umplute cu carnati
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja,in apa cu un pic de sare. Dupa ce s-au fiert si s-au racorit putin,se decojesc si se paseaza ca pentru piure. In cartofii pasati se...Citeste continuarea
Guias Ardelenesc
Postat de: lia in PorcCarnea o taiem in bucatele cam de 3/3cm, zarzavaturile le curatam, le taiem in cuburi, morcovii in rondele si le punem in boluri separate. Intr-o oala de 4L, incingem uleiul, adaugam ceapa si...Citeste continuarea
Gogosi la cuptor
Postat de: miha in DulciuriFacem o maia din 100 g faina, drojdie si 1 lingura de zahar dizolvate in 75 ml lapte caldut. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam ouale, restul de zahar, untul topit, uleiul si...Citeste continuarea
Granite de pepene verde
Postat de: yafa in DulciuriTaiam bucati pepenele dupa ce am curatat coaja verde. Cu ajurotul unui mixer plonjor reducem in piure pulpa. Strecuram rezultatul printr-o strecuratoare de paste ca sa ne debarasam de samburi....Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu orez
Postat de: Corina33 in Mancaruri de postIntr-o cratita se pune uleiul la incins. Se curata ceapa, se taie feliute si se pune la calit 3-4 minute invartind din cand in cand. Ardeiul se spala, se curata, se taie felii si se adauga...Citeste continuarea
Gauffre cu branza de vaci
Postat de: miha in DulciuriBranza se mixeaza impreuna cu frisca si laptele, pana devine ca o crema fina. Se adauga zaharul si esenta de vanilie, apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: bitza in Dulceata / GemCaisele se spala,se taie in doua,se scot samburii si se pun intr-o cratita!Se pun pe foc mic si se fierb in suc propriu aprox 30 de min(acest lucru il facem seara).A doua zi se dau in clocot,se...Citeste continuarea
Gratar de pui cu sos de ardei copti
Postat de: miha in PuiPieptul de pui se spala si se taie felii potrivit de groase. Se pun bucatile de carne pe un platou, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, busuioc si salvie. Se toarna deasupra uleiul de...Citeste continuarea
Gnocchi in sos de ardei
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSe incinge uleiul intr-o cratita.Se adauga ceapa si se presara zaharul brun.Se caleste 3 minute apoi se adauga otetul de zmeura si se caleste inca 5 minute pana cand se inmoaie.Se adauga apoi...Citeste continuarea
Guguluf marmorat cu mascarpone
Postat de: gaby_d in PrajituriOuale se mixeaza bine impreuna cu zaharul. Se adauga putin cate putin untul topit, pana obtinem o crema fina( destul de subtire). Faina se cerne, se amesteca cu bicarbonatul stins cu otet si...Citeste continuarea
Gulas la ceaun
Postat de: Sidy in VitaSe curata toate legumele si se taie cubulete. Carnea se taie la fel.Se face focul si se pune ceaunul cu putin ulei, la incalzit.Ceapa, ardeiul si rosiile se pun la calit in ulei.Cind sunt gata...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: ANCA in Aperitive / GarnituriCeapa verde, patrunjelul, coriandrul si ardeiul iute se toaca, rosiile se taie cubulete. Avocado se taie pe jumatate si se scoate miezul din coaja cu ajutorul unei linguri. Se pun toate intr-un...Citeste continuarea
Guguluf cu ciocolata
Postat de: nadina73 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Untul se amesteca foarte bine pana se face spuma dupa care se pune zaharul pudra apoi se incorporeza galbenusurile pe rand....Citeste continuarea
Guguluf cu caise confiate
Postat de: medioto59 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga treptat ca la maioneza uleiul apoi faina. Se amesteca bine. Separat se bat...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii
Postat de: LALY in PasteSe pune o oala cu apa pe foc.Cand incepe sa fiarba in clocot se adauga un praf de sare si 1 lingura de ulei(pentru a nu se lipi).Se adauga gnocchi si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata....Citeste continuarea
Guvizi crocanti si picanti
Postat de: vero_closca in PesteSe curata si se spala guvizii apoi se presara cu sare,piper,rozmarin si boia iute. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pana devin aurii si crocanti. Dovleceii se spala,se usuca,se...Citeste continuarea
Guguluf cu banane
Postat de: lia in PrajituriUngem tava de guguluf cu putin unt si o presaram cu faina. Curatam si zdrobim bananele cu o furculita. Taiem nuca, in bucati maricele. Batem putin oule. Intr-un castron amestecam faina...Citeste continuarea
Galuste Somloi "a la housy"
Postat de: housy in Dulciuri- briosele / negresa se pune in niste boluri - se face budinca conform instructiunilor de pe plic, doar ca iese ceva mai moale, fiind mai mult lapte decat scrie - se toarna budinca fierbinte...Citeste continuarea
Gulas cu carne de vitel
Postat de: lili in VitaIntr-o oala se caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa este calita se adauga carnea taiata bucatele, sare, piper dupa gust. Cand scade se mai adauga apa cat sa acopere carnea. Carnea se caleste la...Citeste continuarea
Galuste de gris cu iaurt
Postat de: marieta in DulciuriSe pun intr-un vas la foc laptele cu iaurtul, cu un varf de cutit de sare. Cand clocoteste se pune grisul amestecand intruna cu telul sa nu se faca cocoloase. Cand a fiert (cam 5 minute) se...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: ana in DulciuriDrojdia o dizolvam in iaurt apoi o incorporam in faina adaugand si celelate ingrediente mai putin uleiul pe care il vom adauga dupa ce obtinem o coca ferma.Coca obtinuta o lasam la dospit 1 ora...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Julie in Mancaruri de postSpalam fasolea verde,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici. Cartofii curatati si spalati ii taiem in cuburi mici. Punem un vas cu apa si sare la fiert si cand aceasta da in clocot...Citeste continuarea
Gustare rustica
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garniturise taie felii produsele , se pun pe platou . Citeste continuarea
Gusa si costite de porc cu boia
Postat de: vero_closca in Aperitive / Garniturise spala si se usuca cusa si costitele,apoi se cresteaza si se presara cu sare .se lasa o ora la rece.apa se amesteca cu otetul si sarea,se adauga legumele si condimentele si se pune pe foc.se...Citeste continuarea
Gris cu lapte pane
Postat de: nadina73 in DulciuriSe pune laptele la fiert cu putina sare ,cand fierbe se pune grisul in ploaie si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase apoi zaharul si la final vanilia se amesteca bine . Cand grisul e fiert...Citeste continuarea
Gazpacio
Postat de: anisoara in Mancaruri de postSe spala bine cu apa fierbiente legumele .E necesar de folosit pt gazpacio rosii mai carnoase. Se curata coaja la castravete, se taie codita la ardei, si totul se taie in bucati...Citeste continuarea
Gogosele pufoase
Postat de: eclerash in DulciuriPunem faina intr-un vas si adaugam drojdia peste care punem jumatate din cantitatea de lapte caldut fiind si lasam la dospit.Separat punem pe foc restul de lapte cu ouale,coaja de...Citeste continuarea
Gaina prajita ( metoda rapida)
Postat de: anisoara in PuiGaina se spala si se curata bine,si se inlatura toate maruntaiele si grasimea din ea.. Cu un cutit ascutit se taie ( se despica ) pieptul in jumatate, de-a lungul lui. Tigaia cu ulei se...Citeste continuarea
Gogosi cu inghetata
Postat de: nadina73 in DulciuriSe framanta aluatul pt gogosi. Se pun in masina de paine faina ,laptele caldut in care s-a dizlovat drojdia,sare,coaja de lamaie,zaharul,untul topit si se lasa la programul de framantat...Citeste continuarea
Gogosi innodate
Postat de: miha in DulciuriMai intai facem o maia din 100 g faina, drojdia, 1 lingura de zahar si lapte cat sa iasa o compozitie omogena si moale. Se lasa la crescut la loc caldut, pana incepe sa faca basicute deasupra....Citeste continuarea
Gauffre cu caramel si frisca
Postat de: nadina73 in DulciuriSe pune zaharul sa se caramelizeze,se stinge cu lapte sau cu apa,apoi se pune untul si se amesteca cu ouale ,faina,iaurtul si praful de copt. Se coc in aparatu de gauffre Se orneaza cu...Citeste continuarea
Gem cocktail
Postat de: jolygina in Dulceata / GemSe curata fructele de samburi ,portocala si marul de coaja se taie bucatele si se baga la blender. Sse pune si apa si se amesteca bine pana se face o pasta din aceaste fructe ,se pun pe foc cu...Citeste continuarea
Gogoşi
Postat de: articook in DulciuriAluatul se obtine prin amestecarea ingredientelor: laptele caldut, ouale, uleiul, pliculetele de zahar vanilinat zaharul tos, philadelphia, coaja rasa de la o lamaie, pliculetele de drojdie...Citeste continuarea
Gogosari in sos pentru friptura
Postat de: jolygina in Pt. carneGogosarii taiati fideluta se oparesc in compozitia facuta din otet, zahar,ulei,sare, pasta de tomate si foile de dafin. Se oparesc cam 10-15 min. Se scot se asaza in borcane se...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi taranesti
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca sub capac. Se curata se taie felii. Kaizerul se trage la tigaie impreuna cu cele 2 cepe tocate marunt, in cateva linguri ulei masline pana...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: Julie in Dulceata / GemSpalam bine capsunile,le rupem coditele,le taiem in bucati mai mici ,le asezam intr-un vas si turnam zaharul peste ele.Dam vasul la frigider peste noapte. A doua zi...Citeste continuarea
Guguluf cu visine
Postat de: Sidy in PrajituriIntr-un vas mai inalt batem bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat pina se albeste si se face ca o spuma.Adaugam uleiul incet ca la maioneza , batand in continuare...Citeste continuarea
Gogosi in 6 arome diferite
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pune faina in masina de paine,laptele se incalzeste si se dizolva drojdia in el ,apoi se pune peste faina,la fel si uleiul si coaja de lamaie si sarea se lasa la framantatsi dospit Intre...Citeste continuarea
Gem de capsuni in vasul roman
Postat de: nadina73 in Dulceata / GemSe curata capsunele de frunzulite se spala apoi le-am pus in vasul roman un rand de capsuni unul de zahar si tot asa pana sus. Am pus vasul la cuptor si din cand in cand am mai amestecat in...Citeste continuarea
Gogosi pufoase (inimioare)
Postat de: mena29 in DulciuriSe amesteca pe rand toate ingredientele,la urma se adauga untul incalzit putin si se lasa la dospit cca.o ora. Se intinde aluatul si se taie in formele dorite,dupa care se prajeste in ulei...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: ramo_cata in Dulceata / GemSe spala capsunile si se curata de codite. intr-o cratita cu fund dublu se pune un rand de zahar,un rand de capsuni,iar zahar,iar capsuni si iar zahar...se baga la frigider si se tine pana a 2 a...Citeste continuarea
Goffre
Postat de: jolygina in Prajituriseparam albusurile de galbenusuri,batem albusurile spuma intr-un alt castron amestecam galbenusurile cu laptele proaspat si untul topit se adauga zaharul pudra dupa care incorporam faina...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: miha in Dulceata / GemCapsunile curatate si spalate se paseaza foarte bine cu blenderul sau se dau prin sita. Pireul astfel obtinut se pune intr-o cratita cu fundul gros pe aragaz, la foc mic. Se amesteca din cand...Citeste continuarea
Gaina intreaga pe varza noua
Postat de: Julie in Mancaruri cu carneGaina curatata si spalata se pune la fiert intreaga in apa cu sare .Tot in aceeasi apa vom pune morcovul intreg si o ceapa taiata in doua. Lasam sa fiarba pana gaina este facuta pe jumatate....Citeste continuarea
Gordon bleu cu cascaval afumat
Postat de: rocsi_1612 in PuiPieptul de pui se spala bine ,se taie bucati nu foarte mari ,se bate cu ciocanul de snitele. acestea se condimenteaza cu sare si piper si se lasa asa cam jumatate de ora. cascavalul se taie...Citeste continuarea