Gogonele asortate
Postat de: Oana in MuraturiSe spala gogonelele, conopida se desface in buchetele si se spala, morcovii si telina se curata si se taie rondele, iar varza se spala si se taie felii mai groase. De asemenea frunzele de...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: Oana in MuraturiSe fierbe mai inati saramura se se face in cantitate dubla pentru 10 kg de gogosari. Intre timp se curata gogosarii si se taie pe jumatate, se scot cotoarele si se spala bine. Se lasa la scurs....Citeste continuarea
Gogosari in sos
Postat de: Oana in MuraturiGogosarii se spala, se taie pe jumatate si se scot cotoarele, apoi se taie in fasii de grosimea unui deget. Se prepara sosul amestecand ingredientele de mai sus si se fierbe 20 de minute,...Citeste continuarea
Gogosele exotice cu topping de...
Postat de: klausenburger in PrajituriPrepara topping-ul de sampanie asa: Puneti pe bain marie sampania, laptele, margarina, faina si zaharul vanilat. Amestecati pana se ingroasa si devine ca o crema potrivit de consistenta. Luati...Citeste continuarea
Gulas de la Borsa
Postat de: Bunica in VitaSe pune untura la incins intr-un ceaun.Cand untura este incinsa se adauga ceapa ,tocata marunt, ardeiul pana se inmoaie usor.Se adauga apoi carnea de vita taiata in cuburi si se caleste in...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: miha in Mancaruri de postVanata,ardeiii si rosiile le punem la copt pe un gratar. Lasam la racit,intr-un vas acoperit,astfel se formeaza aburii si se vor curata mai usor. Ceapa o tocam f marunt si o inabusim in...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: ala_oancea in Dulceata / GemCapsunile se spala, se scot coditele si se taie bucatele. Se pun intr-o cratita, se scurge zeama de la o lamaie si se amesteca bine cu zaharul gelifiant. Se pun la fiert pana se obtine o pasta,...Citeste continuarea
Grapefruit Mint Cooler
Postat de: boscodina in CocktailSe pune zaharul in apa si se fierbe pana zaharul se dizolva. Se adauga mana de frunze de menta,zdrobite inainte( sa iasa mai bine esenta din ele) se acopera si se lasa 12 ore. Dupa 12 ore se...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: sandytza in PrajituriSe taie cartofii deja curatati si se pun la fiert cu un pic de sare. Cand s-au fiert se scurge apa de pe ei si se freaca bine pana devine ca o crema . Se adauga 2 oua se amesteca bine dupa...Citeste continuarea
Gauffre cu nuca si cacao
Postat de: miha in DulciuriOuale le-am mixat cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,untul topit si racit,laptele caldut,esenta de rom,nuca amestecata cu cacaoa si la sfarsit faina si...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: Bunica in Dulceata / GemSe aleg caisele bine coapte, se curata de samburi (rupandu-se in doua). Se ia o cratita de 6 litri. Se pun caisele in cratita, apoi zaharul peste ele si se lasa sa stea cateva ore. Se...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: Bunica in Dulceata / GemSe spala capsunile. Se curata de codite. Se ia o cratita de 6l. Se pune un rand de capsuni,se presara zahar ,pana cand se termina capsunile. Se pune cratita pe foc(se poate baga si la...Citeste continuarea
Gogosi ineluse
Postat de: miha in DulciuriSe cerne faina intr-un vas.Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar.Lasam putin pana incepe sa se umfle. Ouale se bat bine cu praful de sare si...Citeste continuarea
Gogosi cu gem de citrice
Postat de: miha in DulciuriAm pus toate ingredientele in masina de paine,la programul de framantare + dospire. Aluatul dospit l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri.Apoi am pus cate o lingurita de...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: miha in DulciuriSe pune drojdia la dospit,impreuna cu o lingura de zahar si un pic de lapte. Faina se pune intr-un castron,se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua. Dupa ce a dospit se adauga...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu conopida
Postat de: luminita20_2006 in MuraturiSe pun la fiert 2 l de otet cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1 lingura boabe piper negru. Gogosarii curatati se trec prin lichidul fierbinte...Citeste continuarea
Gugulufi mici pitici
Postat de: Sabina in PrajituriTopim drojdia cu o lingura de zahar si cateva linguri de lapte cald, adaugam si putina faina si lasam maiaua la dospit. La restul de faina adaugam maiaua dospita, ouale, restul de lapte si zahar,...Citeste continuarea
Gem de citrice
Postat de: miha in DulciuriToate fructele le-am pus in robot si le-am mixat bine. Apoi am pus totul in cuva de la masina de paine,adaugand si zaharul. Am selectat programul special de la masina de paine si gata! :)...Citeste continuarea
Gulas de vita cu galusti...
Postat de: ala_oancea in VitaCeapa si ardeiul se toaca marunt si se calesc. Se adauga boiaua, apoi se adauga putina apa, usturoiul tocat, zeama de lamaie si sare. Se lasa 2 minute pe foc, pana incepe sa fiarba. Se adauga...Citeste continuarea
Galusti de spanac cu sos de marar...
Postat de: ala_oancea in VitaSe pregatesc mai intai chiftelele. Carnea tocata se amesteca cu oul, morcovul si ceapa date pe razatoare, usturoiul dat prin presa, condimentele si feliile de paine inmuiate si stoarse bine. Se...Citeste continuarea
Gauffre cu nuca de cocos
Postat de: miha in DulciuriOuale se mixeaza bine cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul.Se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,laptele,nuca de cocos si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se...Citeste continuarea
Gratin de sunca cu praz
Postat de: Roda in Mancaruri cu carne1.Se curata cartofii , se taie bucati si se fierb in apa sarata.Cand sunt fierti, se scurg de apa si se prepara un piure . 2. Se amesteca sunca cu ciupercile si ceapa cu un robot de...Citeste continuarea
Gordon bleu
Postat de: luminita20_2006 in PuiSe feliaza pieptul si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se condimenteaza. Cascavalul si sunca se taie felii si se aseaza pe mijlocul feliei de carne, se impacheteza si se fixeaza cu...Citeste continuarea
Galusti de ciuperci cu sos de rosii
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSe curata ciupercile se fierb si se toaca, se amesteca cu faina sarea si piperul. Se formeaza galusti pe care le fierbem in apa clocotita cu sare. Cat fierb ,se pregateste sosul. Ceapa se taie...Citeste continuarea
Garnitura tigaie cu cartofi taranesti
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCeapa se curata, se spala si se taie solzisori. Kaizerul se taie felii subtiri si apoi fasiute. Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert, cu coaja. Cand sunt gata, scurgem apa si ii lasam...Citeste continuarea
Gauffre cu crema ganache de ciocolata
Postat de: miha in DulciuriFaina,praful de copt si amidonul se amesteca cu laptele caldut,sa iasa ca o smantana.Se adauga pe rand ouale,zaharul,untul topit si vanilia. Se mixeaza foarte bine. Se coc vafele in aparatul...Citeste continuarea
Gris cu lapte si sirop de zahar ars
Postat de: Oana in Mancare copiiAm pus la fiert jumatate de litru de lapte cu 2 linguri de zahar, cand a inceput sa faca bulbuci am pus grisul in ploaie si am amestecat in continuu cu un tel. Amestecul trebuie sa fie foarte...Citeste continuarea
Gentuţe cu varză (varzari)
Postat de: Bucataras Dragos in Mancaruri cu carneSe face un aluat ca de paine din faina,drojdie,un ou,apa si sare si se lasa la dospit.Inainte de a se face aluatul se caleste varza in ulei sau untura cu 1 sau 2 cepe,feliute de jambon sau...Citeste continuarea