Gogosi la cuptor

de Miha in Dulciuri, 29 Iul 2010 | 10352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ~500 g faina
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 10 g  drojdie uscata
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • sare
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor:

Facem o maia din 100 g faina, drojdie si 1 lingura de zahar dizolvate in 75 ml lapte caldut.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam ouale, restul de zahar, untul topit, uleiul si vanilia, laptele ramas si faina cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Cu mainile unse cu putin ulei rupem bucatele din aluat si formam bilute, pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc usor deasupra.

Cat sunt calde se ung cu putina miere si se presara cu bilute colorate pentru decor.

Aceasta este o varianta light de gogosi, nu sunt ca si gogosile pe care le stim, dar sunt bune in perioada de regim si poftele nu-ti dau pace. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

30.07.2010, 10:53

Multumesc fetelor! Asa cum ziceam...n-au avut acelasi gust ca cele prajite in ulei, dar au fost bune.

jolygina 1

10.06.2013, 14:34

super trebuie sa incerc si eu

nilgun 1

19.06.2013, 09:47

fff bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]