Ghiveci de legume

de ExploraCuisine in Mancaruri de post, 17 Mar 2011 | 27541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei capia rosii    
  • 1 ardei gras verde    
  • 1 ardei gras galben    
  • 2 morcovi    
  • 1/4 telina    
  • 1 ceapa    
  • 200 ml bulion (300 g rosii daca aveti)    
  • 100 g orez    
  • patrunjel verde    
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Spalam legumele si le curatam de coaja si le tocam marunt. Intr-o cratita, punem 2 linguri ulei si prajim ceapa. Cand ceapa incepe sa se inmoaie putin, adaugam ardeii si amestecam mereu. Lasam sa se inmoaie putin ardeii si punem morcovii si telina.

Mai lasam pe foc timp de 2 minute, amestecand tot timpul sa nu se arda. Punem apa peste legume (sa nu depaseasca legumele), punem sare si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Dupa 10 minute adaugam orezul curatat si spalat si amestecam din cand in cand.

Lasam sa fiarba pana cand bobul de orez e moale. Cand orezul e fiert, iar apa a scazut, adaugam bulionul, condimente, lasam sa mai fiarba timp de 5 minute. Adaugam si patrunjel verde tocat si dam cratita deoparte. Servim ca atare sau langa niste oua facute ochiuri. Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]