Guguluf cu lapte si Cioco-Duo
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-ouale se mixeaza cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat,pana -si dubleaza volumul, -se adauga pe rand adauga laptele ,uleiul si faina si praful de copt,se omogenizeaza Se toarna in tava de...Citeste continuarea
Gemul de caise, vis de vară pentru...
Postat de: gratziela in Dulceata / GemSpală caisele în jet de apă rece fără să le ţii în apă căci îşi vor pierde din parfum. Curăţă de sâmburi tăind în două caisele. Aşează...Citeste continuarea
Ghiveci de legume picant
Postat de: alinutzika in Mancaruri de legumeSe curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune la calit la foc foarte mic cu cateva linguri de ulei si se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lege. Intre timp, se curata ardeii si se...Citeste continuarea
Gyros la cuptor
Postat de: Furnicuti in CurcanSpalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de...Citeste continuarea
Gratin de paste cu pui, ciuperci si...
Postat de: Sidy in PasteTaiem pieptul de pui cubulete si baconul fasii , apoi le tragem in 2 linguri ulei de masline, pina se face pieptul pe toate partile. Adaugam toate condimentele si sosurile, apoi rosiile...Citeste continuarea
Gem de afine
Postat de: Anamaria7 in Dulceata / GemSpalam afinele bine si scapam de eventualele frunzulite, apoi le punem pe foc intr-o oala mare cu tot cu zaharul. Le lasam sa fiarba pana scade sucul indeajuns, dar din cand in cand merita...Citeste continuarea
Gulas de conopida
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumeConopida se curata de frunze, se spala si se rupe in buchetele ce se pun intr-un castron cu apa si zeama de lamaie.Se lasa aici 10 minute. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Se...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: gaby_d in Dulceata / GemSe spala bine caisele. Se curata de samburi. Se pun la fiert impreuna cu 100 ml apa .(ale mele nu erau bine coapte, asa le aleg mereu pentru ca-mi place acrisor; daca aveti caisele coapte bine...Citeste continuarea
Guguluf cu banane si cacao
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-bananele se piseaza,adaugam ouale,uleiul,untul aproape topit mixam bine -in alt castron se amesteca ingredientele uscate -adaugam ingredientele umede in cele uscate mixam bine -turnam...Citeste continuarea
Gem de visine
Postat de: Anamaria7 in Dulceata / GemVisinele spalate si curatate de samburi se pun la fiert la foc mic, FARA zahar, deoarece acesta se caramelizeaza si inchide la culoare gemul. Cand sucul s-a evaporat destul (depinde cat de gros...Citeste continuarea
Gingerata
Postat de: Corina33 in BauturiSe taie din radacina de ghimbir cca 3 cm, se curata si se toaca cubulete. Se stoarce zeama de la lamai si se toarna in blender impreuna cu ghimbirul, mierea si apa. Se mixeaza bine cca 3 minute la...Citeste continuarea
Gem de cirese,visine si zarzare
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemFructele spalate scoase samburii,le-am pus in vasul de dulceata cu zahar,am scuturat vasul sa se amestece si l-am lasat cateva ore dupa care l-am pus la fiert 1 1/2h,spumuind din cand in cand;cand...Citeste continuarea
Guguluf cu nectarine si ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriSe mixeaza albusurile cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza putin. Se adauga galbenusurile, laptele, esenta si se mixeaza, dupa care se incorporeaza usor faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Guguluf cu corcoduse
Postat de: sufletista in PrajituriBatem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt, esenta,omogenizam si la final adaugam...Citeste continuarea
Gogosi cu iaurt si nuca
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriScoatem toate ingredientele inainte de a face aluatul si le lasam putin la loc cald,pentru a fi la temperatura camerei. faina o punem intr-un bol. batem ouale spuma cu un praf de sare....Citeste continuarea
Galbiori pentru iarna
Postat de: diaconta in ConserveDe data aceasta am pus o cantitate mai mica,pentru ca inca pretul este foarte "condimentat",dar sa speram ca daca vremea este la fel in continuare,recolta va fi bogata si pretul va mai...Citeste continuarea
Gogosi cu iaurt
Postat de: mihaelab in DulciuriFaina am cernut-o intr-un lighenas unde am facut un cuib si am pus sarea,zaharul,oul,laptele cald,iaurtul(la temperatura camerei),drojdia si coaja de lamaie.Am framantat bine pana ce aluatul nu...Citeste continuarea
Gogosele cu malai
Postat de: diaconta in DulciuriSe mixeaza ouale impreuna cu zaharul.Adaugam apoi iaurtul si aromele.Apoi faina de grau si cea de malai impreuna cu praful de copt.Se lasa la frigider pentru o jumatate de ora. Se pune ulei...Citeste continuarea
Galuste cu branza de vaci si stafide
Postat de: alldaycooking in DulciuriOuale le-am batut spuma, am adaugat grisul si am omogenizat compozitia. Branza zdrobita cu furculita am adaugat-o peste oua, am pus si stafidele si am amestecat foarte bine. Am pus la fiert o oala...Citeste continuarea
Gratin de dovlecei cu rosii
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumeCuratam dovlecelul si il taiem felii.Presaram sare si piper si lasam dovlecelul 10 minute in strecuratoare sa se scurga de apa. Rosiile spalate si bine sterse le taiem felii de grosimea...Citeste continuarea
Gem sau dulceata de cirese
Postat de: lili in DulciuriCuratam ciresele de codite si scoatem samburii.Le punem la fiert. daca se formeaza spuma o luam si le lasam sa fiarba la foc mic pana scad si se ingroasa. Spre sfarsit punem fructoza si mai lasam...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: ianculubita in DulciuriPun faina cernuta intr-un castron,drojdia frecata cu putin zahar o rastorn peste faina,adaug restul ingredientelor,amestec cu o lingura si mai adaug apa calda sau lapte pana ajunge la consistenta...Citeste continuarea
Gem de cirese si visine
Postat de: ela in Dulceata / GemSpalam fructele,le curatam coditele si le scoatem samburii si cantarim sa ne ramana fix2kg fructe.Punem fructele in robotul de bucatarie si maruntim bine. Amestecam gelfix-ul cu zaharul si...Citeste continuarea
Gem de visine
Postat de: ela in Dulceata / GemSpalam visinele si le scoatem samburii. Taiem lamaia bucati foarte mici si amestecam cu visinele. Se amesteca gelfixul cu doua linguri de zahar si se toarna peste visine,se amesteca bine...Citeste continuarea
Gem de cirese
Postat de: ela in Dulceata / GemSpalam ciresele,le curatam de codite si le scoatem samburii,apoi le cantarim sa ramane 1kg.Punem intr-un bol si acoperim ciresele cu zahar,lasam o ora, Punem ciresele cu zaharul intr-o...Citeste continuarea
Gulas cu carne de porc
Postat de: MIUTA in PorcCeapa se caleste in untura pana devine sticloasa.Se adauga morcovul taiat cubulete,o lingura de boia si pasta de ardei.Se amesteca bine si se pune carnea spalata si taiata dupa preferinta. Se...Citeste continuarea
Gem de cirese
Postat de: diaconta in Dulceata / GemBorcanele se spala si se pun pe soba sa se usuce si sa se incalzeasca.Ciresele se spala si li se scot samburii,apoi le tocam in robot.Putem sa lasam si bucati mai mari de fruct. Cele 5...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: MIUTA in Dulceata / GemSe curata capsunii de codite si se spala bine. Capsunii i-am taiat in 4 bucati pe fiecare si i-am amestecat cu zahar. Am lasat capsunii de seara pana dimineata amestecati cu zaharul....Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: lia in Dulceata / GemBorcanele si capacele, le spalam bine, apoi le punem cu gura in jos, pe un prosop/carpa curata, la scurs si uscat. Spalam si indepartam coditele de la capsuni si le lasam cateva minute, intr-o...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: lilik in Dulceata / GemSpalam capsunele(nu le dati sub jet de apa,spalati-le intr-un lighean) ,apoi le taiem coditele si le punem pe un prosop de bucatarie sa se usuce. Punem intr-o oala incapatoare un capsunele,1 kg...Citeste continuarea
Green Cake
Postat de: pusikmea in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de...Citeste continuarea
Galuste (gomboti) cu caise
Postat de: lilik in DulciuriPunem cartofii la fiert cu tot cu coaja,iar cand intra furculita usor in ei,fara sa se rupa ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca putin. Intre timp spalam caisele,le stergem,le taiem...Citeste continuarea
Gem din caise si cu miez de nuca
Postat de: mamaieelena in Dulceata / GemCaisele spalate si tamponate cu prosopul se desfac in jumatati scotandu-le samburii. Intre timp intr-o oala de aproximativ 4 litri se pune zaharul si apa la fiert. Cand zaharul s-a dizolvat se...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: mihaelab in Dulceata / GemRupem coditele la capsuni si le spalam bine.Le lasam sa se scurga apoi le punem intr-un lighenas si punem zaharul peste ele,le lasam asa peste noapte,la frigider. A doua zi punem capsunile cu...Citeste continuarea
Gulii umplute
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeGuliile se curata si se scobeste miezul.Se pun sa fiarba in apa cu putina sare,pana cand se inmoaie putin. Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovul se razuieste.Intr-o cratita se pune putin...Citeste continuarea
Gogosele cu miere
Postat de: mihaelab in Mancare copiiCernem faina intr-un lighenas,iar in mijloc formama ca un cuib unde adaugam laptele cald,drojdia,untul,ouale,mierea si sarea si amestecam,framantam pana ce obtinem un aluat nelipicios,daca e...Citeste continuarea
Guguluf cu ciocolata
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-albusurile se bat spuma cu zaharul -galbenusurile se amesteca cu 3-4 lg ulei,se adauga la bezea,se omogenizeaza -in faina se amesteca prajul de copt si se va adauga si ea in compozitia de...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: postavaru in Dulceata / GemSpalam capsunile sub jet de apa si le punem intr-o sptrecuratoare sa se scurga de apa. Nu le lasam sa stea in apa. Le curatam apoi de codite si le punem intregi intr-o oala cu fundul dublu, sau...Citeste continuarea
Gulie calita
Postat de: alldaycooking in Aperitive / GarnituriGulia am curatat-o de coaja si am taiat-o fideluta. Am dunstuit ceapa verde taiata nu foarte marunt, apoi am adaugat gulia si le-am lasat sa se caleasca impreuna. Am adaugat putina apa pentru...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi noi la cuptor
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCartofii noi ii curatam de coaja cu ajutorul unei lavete abrazive, ii spalam si ii punem la fiert intregi, in apa cu sare, pentru 20 de minute. Intre timp incingem cuptorul, pregatim un...Citeste continuarea
Gogosi cu inghetata
Postat de: sufletista in Dulciurise face maiaua din drojdie,1 lingurita zahar, un praf de sare, 2 linguri de iaurt, 1 lingura faina si se lasa 15 minute sa faca basicute se cerne faina intr-un lighean se face gaura in...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemIntai de toate spalam bine toate capsunile, le punem intr-o sita sa se scurga de apa. Le scoatem coditele usor, fara a le strivi. Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand...Citeste continuarea
Gratin de primavara cu spanac si cas
Postat de: alldaycooking in Aperitive / GarnituriSpanacul l-am spalat foarte bine si l-am pus in apa clocotita l-am fiert pentru cateva minute. Am stors bine spanacul, l-am tocat, apoi l-am amestecat cu un ou si putin sare. Intr-o tava de...Citeste continuarea
Gem de capsune
Postat de: dentistutza in Dulceata / GemCapsunele se spala si se scurg bine. Se pot prepara intregi sau taiate bucatele. Eu am constatat ca daca sunt taiate isi lasa sucul mai repede si fierb mai usor asa ca de data asta le-am feliat....Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: lilik in DulciuriPunem laptele cu zaharul si coaja de lamaie pe foc pana se incalzeste(nu fierbinte) apoi dam deoparte si punem drojdia pe care o vom topi,dupa care acoperim si lasam pana se ridica la suprafata...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: Corina33 in Dulceata / GemAm nimerit niste capsuni micute dar tare dulci si nu a fost nevoie sa pun mult zahar. Cu toate astea gemul este foarte dulce! Se spala si se curata de codite capsunile, apoi se pun la...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: mihaelab in Mancare copiiPunem laptele la fiert. Cand laptele a fiert adaugam pliculetele de zahar vanilat si grisul in ploaie. Lasam cateva minute pana ce sa ingroasa. Pofta buna!!! Citeste continuarea
Gogosele
Postat de: deyutzky in DulciuriTurnam faina intr-un bol, in mijloc facem o gaura in care adaugam restul ingredientelor(fara ulei:P) si incepem sa framantam. Cand aluatul este gata il lasam la crescut cca 1 h apoi il intindem pe...Citeste continuarea
Golden Syrup
Postat de: susu in ConserveSe pun toate ingredientele intr-o oala cu fundul gros si se aduc la punctual de fierbere amestecand pana devine siropul de culoarea mierii de albine. Scoateti lamaile si lasati sa se raceasca....Citeste continuarea
Guguluf aromat cu stafide
Postat de: postavaru in PrajituriPunem stafidele la inmuiat in rom. Intr-un bol mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc. Adaugam untul moale si amidonul si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi vanilia,...Citeste continuarea