Gem de prune
Postat de: Sidy in Dulceata / GemSe spala prunele si se scot camburii. Dam pulpa prunelor prin blender si apoi le punem intr-o cratita in care le vom fierbe. La 4 kg de prune curatate adaugam 2 kg zahar, amestecam si dam la...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu pui
Postat de: Silvioara in PuiPieptul de pui se taie in bucati mari si se caleste in ulei. Se adauga ceapa, morcovii si fasolea verde, se calesc si ele cam 2-3 min., dupa care se stinge cu apa pana se acopera putin legumele...Citeste continuarea
Gratar cu piure de cartofi si mujdei
Postat de: Sidy in VitaCarnea se taie felii de 7 mm , se pune intre doua foi de plastic si se bate bine pe ambele parti. Se condimenteaza pe o singura parte , se pune in folie de plastic la rece in frigider de ...Citeste continuarea
Gulas de vitel cu vodca
Postat de: divainbucatarie in VitaCalim ceapa tocata marunt. Adaugam carnea de vitel taiata cubulete sau fasii subtiri si continuam sa calim.Dupa evaporarea lichidului adaugam chimenul, sucul de rosii si crema de gulas. Amestecam...Citeste continuarea
Gugelhopf cu zmeura caramelizata
Postat de: Anamaria7 in PrajituriIncalzim cuptorul la 180C si tapetam cu unt si faina o forma rotunda de chec. Zmeura caramelizata: Topim zaharul pe foc miiiic, adaugam untul si amestecam incontinuu pana se omogenizeaza,...Citeste continuarea
Ghiveci de vara
Postat de: SENO in Mancaruri de postPreparare ghiveci de vara: Se curata legumele, se spala si se taie dupa preferintele fiecaruia. Se caleste ceapa impreuna cu ardeiul si cu morcovul, sare si piper macinat in putin ulei....Citeste continuarea
Gem de zmeura
Postat de: Criss in Dulceata / GemPreparare gem de zmeura: Zmeura se spala, cu grija pentru ca zmeura si in general fructele de padure sunt foarte delicate si se zdrobesc usor. Cel mai bine e sa punem cantitati mici de fructe...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: Dya in DulciuriCum se prepara reteta de gomboti cu prune Pasul I Prunele, spalate si curatate de samburi, le pudram cu zahar vanilat si scortisoara. Untul se bate impreuna cu zaharul, pana ce...Citeste continuarea
Galuste cu prune / cu caise
Postat de: alinutza1983 in DulciuriCum preparam reteta de Galuste cu prune / caise 1. Pregatim mai intai pesmetul, care se rumeneste in unt topit pe foc mic, iar catre final de tot se amesteca cu zaharul tos!Dupa gust putem...Citeste continuarea
Gratar de vita cu garnitura de...
Postat de: alinutzika in VitaPreparare gratar de vita cu garnitura de cartofi piure Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cat sa-i acopere bine adaugand si sare. In timp...Citeste continuarea
Gem de zmeura
Postat de: Xandrinne in Dulceata / GemPreparare gem de zmeura : Dupa ce am cules zmeura , am spalat-o usor, cu miscari delicate; nu am lasat jetul de apa sa curga direct ci am scufundat-o intr-un castron cu apa. Apoi am lasat-o...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri de postPreparare ghiveci de legume Legumele se taie bucati mari Se incinge in tigaie uleiul se pune ceapa se lasa sa se imoaie putin apoi punem telina, morcovul si ardeiul gras se lasa un pic sa...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPreparare ghiveci de legume : vanata am taiat-o cuburi mari si am calit-o separat cu o lingura de ulei de masline si putina sare. Intr-un vas mai adanc ( eu folosesc mereu unul de fonta gen ceaun...Citeste continuarea
Gogosele ,,turnate"
Postat de: Onesta in DulciuriCum se face reteta de gogosi turnate : Iaurtul se desface bine intr-un bol , se amesteca cu ouale , esenta , coaja de lamaie , zaharul , sarea , bine , bine .Se adauga si faina...Citeste continuarea
Gnocchi cu ciuperci de padure
Postat de: Sylvia in PastePreparare Gnocchi cu ciuperci de padure Se amesteca intr-un vas care poate fi pus la cuptor ( de ceramica de preferinta ) ghocchi cu ardeiul taiat fasii si ciupercile. Condimentam cu sare si...Citeste continuarea
Ghiveci cu oua
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumeCeapa, ardeii si rosiile se taie fasii apoi se calesc in putin ulei. Se presara sare si piper si 1/2 canita cu apa si se lasa sa fiarba incet. Ouale se bat bine si cind legumele sunt fierte,...Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: Silvioara in DulciuriVom proceda astfel pentru a prepara aceste delicioase gogosi de post : Faina se cerne intr-un lighenas si se face o adancitura in mijloc. In apa calduta pun zaharul, sarea, amestecand pana...Citeste continuarea
Gem de corcoduse si caise
Postat de: carla27carla in Dulceata / GemCum se prepara gemul de corcoduse si caise: Corcodusele se spala si se scot samburii. Caisele se spala si ele si se scot samburii. Se dau prin masina de tocat carne sau se fac cu blanderul ca...Citeste continuarea
Gem de portocale cu ghimbir
Postat de: mimmi in Dulceata / GemCum se prepara acest gem de portocale cu ghimbir Curatam miezul de portocala de pielita alba si il taiem bucati. Peste ele adaugam zaharul si lasam cca 30 de minute sa se formeze un...Citeste continuarea
Green Smoothie
Postat de: mimmi in BauturiPentru a prepara aceasta reteta punem toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si le pisam sau le blenduim. Punem subtia cu apa daca este nevoie. Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: divainbucatarie in Dulceata / GemIata cum vom proceda la prepararea acestei retete de gem de prune : Spalam si curatam prunele de samburi si codite. Punem prunele intr-o cratita, le acoperim cu zahar si le lasam cateva ore sa...Citeste continuarea
Galuste cu piersici!!!
Postat de: panacris in DulciuriO reteta minunata de gomboti . Piureul, faina si ouale se amesteca pana se omogenizează bine. Piersicile se curata de coaja se taie bucatele se presara cu zahar vanilat si un praf de...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: MIUTA in Mancaruri de postAm pregatit aceasta reteta de Ghiveci de legume astfel: Se pune la calit in ulei ceapa, gogosarul si ardeii taiati cubulete marunt. Se adauga morcovul dat pe razatoarea mare. Se lasa...Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: MIUTA in DulciuriIata cum am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post. Se face o maia dintr-un cub de drojdie,doua linguri de zahar,100 ml apa calduta si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute....Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: Xandrinne in Dulceata / GemAm spalat caisele si le-am desfacut; le-am asezat intr-o cratita, alternand straturile de fructe cu cele de zahar. Le-am lasat cateva ore, sa-si lase siropul. Le-am pus apoi la fiert la foc mic...Citeste continuarea
Gogosele cu iaurt
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-mixam bine toate ingredientele de mai sus -lasam cam 15 min sa se odihneasca -punem intr-o cratita/tigaie ulei si -l lasam sa se incinga -in uleiul bine incins (acum este cazul sa...Citeste continuarea
Gustare calda
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carnePieptul se taie in fasiute subtiri in care se infasoara bucatele de carnati. Se fixeaza cu scobitori , se presara cu sare si piper si se pun la prajit in ulei incins pana se rumenesc . Se...Citeste continuarea
Green ice tea
Postat de: adasev12 in CocktailSe face ceai obisnuit cu apa fiarte si pliculetele de ceai. Jumatate de lamaie se taie felii si se adauga cu coaja in ceai cand fierbe, sa iasa si aroma din coaja de lamaie. Se...Citeste continuarea
Galuste din spanac cu sunca
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCuratam spanacul se codite , il spalam bine si il punem la fiert cateva minute, apoi il tocam marunt.. Daca folositi spanac congelat, il lasati sa se dezghete. Intr-un castron mai mare punem...Citeste continuarea
Gordon bleu
Postat de: alinutzika in Mancaruri cu carneSe taie pieptul de pui in bucati mai mari, se bat bine si se condimenteaza cu sare, piper, vegeta sau ce condimente doriti. Pe un capat al bucatii de carne se pune sunca taiata pe lungime,...Citeste continuarea
Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare
Postat de: lia in Dulceata / GemSpalam corcodusele si le indepartam coditele, apoi le punem in oala/cratita mai mare si adaugam zaharul, cuisoarele si apa. Punem la fiert, amestecand din cand in cand. Cam dupa 1h,...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: adinaciosescu in Aperitive / GarnituriIn putina untura sau ulei,calesti ceapa taiata pestisori,o lasi sa se inmoaie,si pui ardeiul fasii. Cand s-au inmuiat bine,adaug rosiile decojite,taiate cubulete,dovlecel(in floare)taiat...Citeste continuarea
Gogosari umpluti in sos de rosii...
Postat de: naomy in Mancaruri cu carneSpalam gogosari si ai pregatim pt umplere,separat preparam carnea care vine amestecata cu condimentele . Orezul si oul si umplem gogosari pe care ai tapam cu faina si ai asezam...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: ela in Dulceata / GemTaiem marunt caisele si le punem in ceaun cu 4linguri de zahar si 2plicuri de gelfix,omogenizand bine.Lasam sa inceapa sa fiarba,amestecand din cand in cand.Cand a inceput sa fiarba,adaugam restul...Citeste continuarea
Gem de caise cu miez de samburi de...
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemCaisele le spalam bine sub jetul de apa. le punem la scurs intr-o sita. le taiem in doua si le scoatem samburii. intr-o oala de tuci(sau una mai groasa daca nu aveti de tuci),asezati un...Citeste continuarea
Gem de zmeura
Postat de: Julie in Dulceata / GemZmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pune la fiert, la foc potrivit, adunand...Citeste continuarea
Galuste cu caise
Postat de: divainbucatarie in DulciuriProcedam ca si la galustele cu prune , doar ca schimbam tipul de fructe. Spalam caisele si le scoatem samburii fara a le taia in doua jumatati. Daca nu reusim vom folosi in galusca ambele...Citeste continuarea
Gem de corcoduse
Postat de: sufletista in DulciuriSe spala corcodusele si se scot samburii. Se pune un strat de corcoduse, un strat de zahar, altul de corcoduse-zahar pana terminam. Acoperim si lasam peste noapte. A 2-a zi punem la...Citeste continuarea
Guguluf din albusuri cu ness si alune
Postat de: sufletista in DulciuriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare . se adauga zaharul si se mixeaza bine pana se topeste. Adaugam uleiul si omogenizam,adaugam faina in care am incorporat praful de copt. Se unge...Citeste continuarea
Gem de caise cu ghimbir
Postat de: divainbucatarie in Dulceata / GemMod de preparare Gem de caise Spalam caisele si le scoatem samburii, apoi le punem intr-o cratita si le acoperim cu zahar. Eu pun caise desfacute in jumatati, pentru ca imi place sa am pe...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: Ubulika in Mancare copiiSe pune la fiert laptele cu zaharul si vanilia . Cand clocoteste se pune in ploaie grisul si se amesteca ca sa nu faca cocoloase. Se lasa la foc mic 15-20 minute, amestecam continuu...Citeste continuarea
Gem de zmeura
Postat de: postavaru in Dulceata / GemAm amestecat piureul de zmeura cu zaharul si le-am pus pe foc intr-o oala cu fundul gros. Am lasat sa fiarba la foc mic si am adunat spuma formata. Am amestecat destul de des, ca sa nu se...Citeste continuarea
Gratin cu fructe de vara
Postat de: Oana in DulciuriFructele se spala si se taie felii. Se aseaza intr-un vas pentru sufleu, deasupra se pun murele. Branza mascarpone se amesteca cu oul, laptele, 2 linguri de zahar si coaja de lamaie. Se toarna...Citeste continuarea
Guguluf din albusuri cu cacao si...
Postat de: ionela2682 in PrajituriSe bat albusurile spuma tare cu putina sare,se adauga zaharul si zaharul vanilinat...se mixeaza pana se topeste. Adauga uleiul-omogenizam -adauga faina in care am adaugat praful de copt si...Citeste continuarea
Gem exotic de piersici
Postat de: Anamaria7 in Dulceata / GemPiersicile se taie cubulete, iar ananasul se paseaza cu blenderul. Fructele se lasa peste noapte cu zaharul pe ele ca sa lase zeama, altfel se prind pe foc. A doua zi se adauga ghimbirul si se...Citeste continuarea
Gem de corcoduse galbene
Postat de: Anamaria7 in Dulceata / GemFierbem la foc mic fructele pana lasa suc bine si se mai si reduce din el putin, apoi adaugam zaharul si lasam pana cand se ingroasa. Pentru a verifica daca e gata, luam putin gem pe o farfurie si...Citeste continuarea
Gem de zmeura
Postat de: Anamaria7 in Dulceata / GemZmeura se spala bine si se pune intr-o oala mare pe foc mic. Eu am facut gemul la buni si am preferat sa il fac pe soba. Cand a lasat suc destul si s-a muiat adaugam zaharul si sucul de lamaie...Citeste continuarea
Gem si sirop de capsuni
Postat de: cec in Dulceata / GemAm spalat bine capsunile si le-am pus in cratita alternand cu zaharul si am lasat pana s-a topit zaharul, amestecand din cand in cand in ele. Cand s-a topit zaharul am strecurat. Sucul obtinut...Citeste continuarea
Gulas cu costite de vitel
Postat de: Onesta in VitaSe spala si se portioneaza costitele , lasandu-se la scurs . Se curata ceapa , se taie dupa preferinta si se da la calit intr-o cratita marisoara , cu ulei si putina apa ; cand a devenit...Citeste continuarea
Gem de zmeura
Postat de: mirela0911 in Dulceata / GemSe pune zmeura intr-o strecuratoare si se duseaza usor si rapid sa nu se piarda prea mult suc. Se pune intr-o oala, se adauga zaharul si se da la foc potrivit amestecandu-se din cand in cand...Citeste continuarea