A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gem de gutui

Postat de: Julie in Dulceata / Gem

Gutuile se spala, se curata de coaja, se rad si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana cand se obtine un sirop legat. Se adauga gutuile si...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: oana_pisicutza16 in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol si se framanta bine Dupa ce compozitia a fost framantata destul, se lasa la dospit pana ce isi dubleza volumul Se intinde o foaie de aprox 0.5 cm...Citeste continuarea

Gogosele apetisante

Postat de: Onesta in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii intregi in apa cu sare , dupa ce-au fost spalati foarte  bine ; se curata de coaja , se paseaza bine si se lasa sa se racoreasca . Se adauga branzeturile , untul moale ,...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Spalam prunele, scoatem samburii, le asezam intr-un castron si le presaram cu zahar tos.Intr-o cratita punem pesmetul ,lasam pe foc amestecand continuu pana capata o culoare mai inchisa,punem...Citeste continuarea

Gogosi cu scortisoara

Postat de: bitza in Dulciuri

Aluat: Manual: Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: miha in Dulceata / Gem

Caisele se spala, se rup in jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o cratita, in straturi, alternand cu zaharul. Se pune cratita la frigider pentru cateva ore, timp in care fructele isi vor...Citeste continuarea

Gem de mere

Postat de: ANCA in Dulceata / Gem

Merele se curata de coaja, se scot cotoarele, se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa-si pastreze culoarea aurie. Adaugam zaharul, se amesteca si...Citeste continuarea

Gyros la cuptor

Postat de: deliciousflavours in Pui

Spalam pieptul de pui, il taiem bucatele mici si-l punem la marinat in sosul pregatiti astfel: amestecam condimentele (oregano, rosmarin, chimen, boia, sare si piper dupa gust) cu 4 linguri de...Citeste continuarea

Grisine de chimen cu crema de...

Postat de: laughylau in Aperitive / Garnituri

Grisine: Se dizolva drojdia cu zaharul. Faina se cerne si se framanta cu toate ingredientele un aluat( trebuie framantat cam 10 minute, pana devine un aluat elastic). Se lasa la caldura...Citeste continuarea

Gem de gutui

Postat de: mamaieelena in Dulceata / Gem

Am sters si spalat gutuile, am scos mijlocul si am dat prin razatoarea mare. Am masurat cu farfuria adanca (metoda veche) si am pus in oala peste gutuile rase zaharul si apa 500ml. Cand a fost...Citeste continuarea

Ghiveci cu miros de toamna :)

Postat de: Dya in Porc

Fierbem fasolea, timp in care spalam legumele,  le curatam  si le taiem cuburi. Carnea o calim impreuna cu ceapa tocata marunt si cu fasolea pentru aproximativ 20 de...Citeste continuarea

Gris cu lapte

Postat de: Onesta in Mancare copii

Se fierbe laptele impreuna cu zaharul intr-un vas cu fund dublu si cand a dat in clocot ,se adauga scortisoara , apoi grisul in ploaie si cu ajutorul unui tel-para se uniformizeaza bine , ptr...Citeste continuarea

Ghimbir confiat

Postat de: mimmi in Dulciuri

Punem apa cu zaharul la fiert,pana se leaga. Intre timp curatam ghimbirul si il taiem cubulete. Il adaugam in siropul de pe foc si il lasam al foc mic cca 30 de minute sau pana devine usor...Citeste continuarea

Guguluf cu dovleac - Pumpkin gugelhupf

Postat de: diana_k in Prajituri

Batem ouale spuma, adaugam treptat zaharul, mixam pana se topeste, turnam uleiul, apoi punem piureul de dovleac si amestecam usor Adaugam  nuca si stafidele si la urma faina si praful de...Citeste continuarea

Gulas de pui cu ciuperci

Postat de: ela in Pui

Taiem carnea cubulete si o condimentam cu usturoi pisat,verdeturi italiene,sare,piper. Punem ciupercile la scurs intr-o sita. Taiem prazul rondele si il calim cateva minute in ulei,apoi...Citeste continuarea

Gogosi umplute cu nutella

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Din drojdie, 2 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 2 de faina pregatim maiaua, pe care o lasam 10 minute la crescut. Intre timp batem ouale cu un praf de sare, pana isi dubleaza...Citeste continuarea

Garnitura de ardei

Postat de: cocineraviajera in Aperitive / Garnituri

Ardeii se spala si se sterg bine cu hartie absorbanta. Se ung cu ulei si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de aluminiu. Se coc in cuptor la 200 grade C, pana sunt copti pe toate...Citeste continuarea

Galustele perfecte

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Supe

Preincalzesti cuptorul. Bati cascavalul ars cu ouale, adaugi si untul bine batut, apoi incorporezi cu grija faina si grisul, asezonezi dupa gust cu sare si piper. Ungi o tava antiaderenta de...Citeste continuarea

Gem de gutui si mere

Postat de: RuxyRux in Dulceata / Gem

Se rad gutuile( eu am avut unele superbe, fara pete si aproape perfecte) cu tot cu coaja si merele decojite, aceasta fiind operatiunea cea mai complicata si mai delicata deoarece gutuile se rad...Citeste continuarea

Gogasari in otet (reteta Motan)

Postat de: MotanLaOale in Muraturi

Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800ml. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi....Citeste continuarea

Guguluf cu lamaie

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade Se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos,  se adauga coaja de lamaie, esenta  de vanilie şi ouăle pe...Citeste continuarea

Gem de gutui

Postat de: mimmi in Dulceata / Gem

Spalam bine gutuile si le curatam de coaja si cotor (din coaja si cotor puteti face petlea de gutui) Taiem gutuile felii sau cubuletele stropim cu suc de lamaie,le punem intr-o oala cu fund gros...Citeste continuarea

Gogosari la otet

Postat de: mihaelab in Conserve

Gogosarii ii splam bine apoi ii taiem in doua sau in patru depinde cum vreti sa-i faceti si mai depinde si de cat de mari sunt. O data taiati si fara seminte ii punem intr-un vas mai mare peste...Citeste continuarea

Gazpacho

Postat de: mitinita in Supe

Se curata toate legumele si se introduc blender. Eu am folosit un blender vertical. Se mixeaza si se adauga sare si chimion dupa gust. Se introduce in frigider ca sa se mai raceasca si sa se...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Mai intai ne pragatim toate legumele. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam maruntel. Dovleceii ii spalam,ii curatam de coaja si ii taiem cuburi maricele. Ardeii,kapia si gogosarii ii taiem...Citeste continuarea

Gris cu lapte cu sos si garnitura...

Postat de: brunetica in Dulciuri

Incepem prima data cu dovleacul , il spalam, il taiem si il curatam de seminte. Il asezam intr-o tava si presuram cele 2 linguri de zahar peste dovleac si il dam la cuptor cam pentru o ora. Cand...Citeste continuarea

Gem de macese

Postat de: mimmi in Dulceata / Gem

Noi am cumparat pasta de macese gata facuta,dar va spun mai jos cum se obtine: Spalam macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le pui la fiert pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au fiert,...Citeste continuarea

Galusti de aur

Postat de: Brindusa in Prajituri

Intr-un castron de 2l, amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Lasa cateva minute. Se va forma o spuma. Adauga oul si amesteca. Adauga untul, vanilia, romul si sarea. Amesteca....Citeste continuarea

Gauffres de Bruxelles

Postat de: rodicamaria in Dulciuri

Amestecam ingredientele solide(faina,zaharul,zaharul vanilat,drojdia uscata). In alt bol amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit.Peste lichide adaugam solidele,avand grija sa se amestece...Citeste continuarea

Gris cu sirop de zahar ars

Postat de: miremirc in Prajituri

Punem laptele sa dea un clocot impreuna cu un varf cutit de sare, apoi treptat adaugam grisul; amestecam pana se fierbe grisul; dam deoparte si punem zaharul si zaharul vanilat. Turnam in...Citeste continuarea

Gogosari si conopida in otet

Postat de: eduard_09 in Conserve

Intr-o oala punem otetul, apa, zaharul, sare, piper, mustar, foi de dafin si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam gogosarii spalati, curatati si taiati. Ii oparim putin, repetam pana...Citeste continuarea

Gogosari in sos tomat

Postat de: eduard_09 in Conserve

Se curata gogosarii, se spala si se taie. Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-o oala mare. Cand clocoteste se adauga gogosarii si se lasa sa fiarba 2-3 clocote, se scot si se repeta...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: postavaru in Dulceata / Gem

Spalam bine prunele. Le curatam de samburi. iar apoi le dam pe masina de tocat sau in robot. Amestecam prunele tocate cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda....Citeste continuarea

Gomboti altfel

Postat de: SENO in Dulciuri

Se pun la fiert cele 6 cani de apa cu un praf de sare, pliculetele de zahar vanilat si 4 sau 5 linguri de zahar. Cand fierbe apa se adauga faina, malaiul si grisul si se face o mamaliguta care se...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: antici_gabytza in Muraturi

Luam gogosarii, ii spalam si curatam de samburi, ii taiem in jumatate sau in bucati mai mici. Punem 5 l apa si otetul la fiert, apoi adaugam treptat, atunci cand vedem ca...Citeste continuarea

Gogosari in sos tomat

Postat de: sufletista in Conserve

Gogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in sferturi Amestecam ingredientele si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam gogosarii si lasam sa fiarba 3-5 minute...Citeste continuarea

Gomboti( galuste) din paine

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Painea se taie cubulete si se opareste cu laptele fierbinte.  Dupa ce s-a racit se adauga celelalte ingrediente. Cu palmele umede se fac gombotii si se fierb 10 minute in supa sau apa cu...Citeste continuarea

Gomboti cu prune

Postat de: deliciousflavours in Dulciuri

Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti ii decojim si ii zdrobim ca pentru pireu, apoi lasam sa se raceasca.  Pana cartofii se racesc, punem intr-o...Citeste continuarea

Gogosari murati in miere si otet

Postat de: cristinne in Muraturi

Se spala gogosarii si se inlatura semintele. Se desface in buchetele conopida si se taie felii morcovii. Se face un amestec din otet de miere si condimente. Se amesteca bine pana se dilueaza toata...Citeste continuarea

Gomboti cu prune

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Cartofii in coaja se fierb foarte bine in apa cu sare. Cand sau fiert se curata si se zdrobesc ca pentru piure. Adaugam peste cartofi oul,grisul,uleiul,faina si framantam foarte bine toate...Citeste continuarea

Gogosari si conopida murate

Postat de: panacris in Muraturi

Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile. Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs....Citeste continuarea

Galuste cu pui

Postat de: Kori in Pui

Am taiat ceapa marunt si am calit-o in vreo 3 linguri de ulei impreuna cu puiul taiat bucatele mici (eu am avut piept, dar cel mai bun iese cu aripi) si le-am lasat sa se prajeasca bine. Cand a...Citeste continuarea

Gogonele murate

Postat de: MIUTA in Muraturi

Gogonelele se spala foarte bine. Se aseaza in borcane cu hrean,marar,cimbru,boabe de mustar. Se pune in fiecare borcan cate un catel de usturoi,2 foi de dafin,un ardel iute,felii de hrean si...Citeste continuarea

Gogosari si conopida in otet

Postat de: sufletista in Muraturi

Se curata gogosarii de seminte si cotoare, se taie in 4, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa Se pun la fiert intr-o oala apa, otetul, zaharul si sarea. Cand da in clocot adaugam...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: kamy in Dulciuri

Se curata cartofii de coaja,se taie mari si se pun la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert,se scurg bine de apa,se zdrobesc(sa fie ca ptr.piure),se adauga uleiul si ii lasam putin la racit.Treptat...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: kamy in Dulceata / Gem

Prunele se spala bine,se scot samburii si se fac pasta cu ajutorul robotului de bucatarie.Se adauga zaharul si se pun la foc iute 6-9 min maxim, amestecand incontinuu.Se pune in borcane,iar cand...Citeste continuarea

Gem de corcoduse

Postat de: kamy in Dulceata / Gem

Se spala bine corcodusele,se pun intr-o oala,se zdrobesc bine si se presara zaharul. Se lasa in frigider de seara pana dimineata sau cateva ore.Se pune oala pe o tabla la foc mic,amestecandu-se...Citeste continuarea

Gogosi de post cu mere si banane

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un pahar se amesteca drojdia cu apa calduta si o lingura de zahar, se lasa 10 minute sa faca besicute deasupra. Se cerne faina intr-un lighean, se adauga zaharul si sarea. Se amesteca si...Citeste continuarea

Gogosari cu struguri

Postat de: lia in Muraturi

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor. Luam cate un gogosar, punem in el o...Citeste continuarea

Gemüse-Gratin (legume gratinate)

Postat de: marieta in Mancaruri de legume

Legumele se curata se spala, se taie bucati potrivite si se pun in apa cu sare sa fiarba pana sunt aproape fierte(putin crocante). Separat se face bechamelul: se pun la incins untul si uleiul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]