Gem de gutui
Postat de: Julie in Dulceata / GemGutuile se spala, se curata de coaja, se rad si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana cand se obtine un sirop legat. Se adauga gutuile si...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: oana_pisicutza16 in DulciuriSe amesteca toate ingredientele intr-un bol si se framanta bine Dupa ce compozitia a fost framantata destul, se lasa la dospit pana ce isi dubleza volumul Se intinde o foaie de aprox 0.5 cm...Citeste continuarea
Gogosele apetisante
Postat de: Onesta in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii intregi in apa cu sare , dupa ce-au fost spalati foarte bine ; se curata de coaja , se paseaza bine si se lasa sa se racoreasca . Se adauga branzeturile , untul moale ,...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Ubulika in DulciuriSpalam prunele, scoatem samburii, le asezam intr-un castron si le presaram cu zahar tos.Intr-o cratita punem pesmetul ,lasam pe foc amestecand continuu pana capata o culoare mai inchisa,punem...Citeste continuarea
Gogosi cu scortisoara
Postat de: bitza in DulciuriAluat: Manual: Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: miha in Dulceata / GemCaisele se spala, se rup in jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o cratita, in straturi, alternand cu zaharul. Se pune cratita la frigider pentru cateva ore, timp in care fructele isi vor...Citeste continuarea
Gem de mere
Postat de: ANCA in Dulceata / GemMerele se curata de coaja, se scot cotoarele, se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa-si pastreze culoarea aurie. Adaugam zaharul, se amesteca si...Citeste continuarea
Gyros la cuptor
Postat de: deliciousflavours in PuiSpalam pieptul de pui, il taiem bucatele mici si-l punem la marinat in sosul pregatiti astfel: amestecam condimentele (oregano, rosmarin, chimen, boia, sare si piper dupa gust) cu 4 linguri de...Citeste continuarea
Grisine de chimen cu crema de...
Postat de: laughylau in Aperitive / GarnituriGrisine: Se dizolva drojdia cu zaharul. Faina se cerne si se framanta cu toate ingredientele un aluat( trebuie framantat cam 10 minute, pana devine un aluat elastic). Se lasa la caldura...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: mamaieelena in Dulceata / GemAm sters si spalat gutuile, am scos mijlocul si am dat prin razatoarea mare. Am masurat cu farfuria adanca (metoda veche) si am pus in oala peste gutuile rase zaharul si apa 500ml. Cand a fost...Citeste continuarea
Ghiveci cu miros de toamna :)
Postat de: Dya in PorcFierbem fasolea, timp in care spalam legumele, le curatam si le taiem cuburi. Carnea o calim impreuna cu ceapa tocata marunt si cu fasolea pentru aproximativ 20 de...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: Onesta in Mancare copiiSe fierbe laptele impreuna cu zaharul intr-un vas cu fund dublu si cand a dat in clocot ,se adauga scortisoara , apoi grisul in ploaie si cu ajutorul unui tel-para se uniformizeaza bine , ptr...Citeste continuarea
Ghimbir confiat
Postat de: mimmi in DulciuriPunem apa cu zaharul la fiert,pana se leaga. Intre timp curatam ghimbirul si il taiem cubulete. Il adaugam in siropul de pe foc si il lasam al foc mic cca 30 de minute sau pana devine usor...Citeste continuarea
Guguluf cu dovleac - Pumpkin gugelhupf
Postat de: diana_k in PrajituriBatem ouale spuma, adaugam treptat zaharul, mixam pana se topeste, turnam uleiul, apoi punem piureul de dovleac si amestecam usor Adaugam nuca si stafidele si la urma faina si praful de...Citeste continuarea
Gulas de pui cu ciuperci
Postat de: ela in PuiTaiem carnea cubulete si o condimentam cu usturoi pisat,verdeturi italiene,sare,piper. Punem ciupercile la scurs intr-o sita. Taiem prazul rondele si il calim cateva minute in ulei,apoi...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu nutella
Postat de: pusikmea in DulciuriDin drojdie, 2 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 2 de faina pregatim maiaua, pe care o lasam 10 minute la crescut. Intre timp batem ouale cu un praf de sare, pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Garnitura de ardei
Postat de: cocineraviajera in Aperitive / GarnituriArdeii se spala si se sterg bine cu hartie absorbanta. Se ung cu ulei si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de aluminiu. Se coc in cuptor la 200 grade C, pana sunt copti pe toate...Citeste continuarea
Galustele perfecte
Postat de: Dulceatadetrandafiri in SupePreincalzesti cuptorul. Bati cascavalul ars cu ouale, adaugi si untul bine batut, apoi incorporezi cu grija faina si grisul, asezonezi dupa gust cu sare si piper. Ungi o tava antiaderenta de...Citeste continuarea
Gem de gutui si mere
Postat de: RuxyRux in Dulceata / GemSe rad gutuile( eu am avut unele superbe, fara pete si aproape perfecte) cu tot cu coaja si merele decojite, aceasta fiind operatiunea cea mai complicata si mai delicata deoarece gutuile se rad...Citeste continuarea
Gogasari in otet (reteta Motan)
Postat de: MotanLaOale in MuraturiDin aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800ml. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi....Citeste continuarea
Guguluf cu lamaie
Postat de: ionela2682 in PrajituriPentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade Se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos, se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie şi ouăle pe...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: mimmi in Dulceata / GemSpalam bine gutuile si le curatam de coaja si cotor (din coaja si cotor puteti face petlea de gutui) Taiem gutuile felii sau cubuletele stropim cu suc de lamaie,le punem intr-o oala cu fund gros...Citeste continuarea
Gogosari la otet
Postat de: mihaelab in ConserveGogosarii ii splam bine apoi ii taiem in doua sau in patru depinde cum vreti sa-i faceti si mai depinde si de cat de mari sunt. O data taiati si fara seminte ii punem intr-un vas mai mare peste...Citeste continuarea
Gazpacho
Postat de: mitinita in SupeSe curata toate legumele si se introduc blender. Eu am folosit un blender vertical. Se mixeaza si se adauga sare si chimion dupa gust. Se introduce in frigider ca sa se mai raceasca si sa se...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeMai intai ne pragatim toate legumele. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam maruntel. Dovleceii ii spalam,ii curatam de coaja si ii taiem cuburi maricele. Ardeii,kapia si gogosarii ii taiem...Citeste continuarea
Gris cu lapte cu sos si garnitura...
Postat de: brunetica in DulciuriIncepem prima data cu dovleacul , il spalam, il taiem si il curatam de seminte. Il asezam intr-o tava si presuram cele 2 linguri de zahar peste dovleac si il dam la cuptor cam pentru o ora. Cand...Citeste continuarea
Gem de macese
Postat de: mimmi in Dulceata / GemNoi am cumparat pasta de macese gata facuta,dar va spun mai jos cum se obtine: Spalam macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le pui la fiert pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au fiert,...Citeste continuarea
Galusti de aur
Postat de: Brindusa in PrajituriIntr-un castron de 2l, amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Lasa cateva minute. Se va forma o spuma. Adauga oul si amesteca. Adauga untul, vanilia, romul si sarea. Amesteca....Citeste continuarea
Gauffres de Bruxelles
Postat de: rodicamaria in DulciuriAmestecam ingredientele solide(faina,zaharul,zaharul vanilat,drojdia uscata). In alt bol amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit.Peste lichide adaugam solidele,avand grija sa se amestece...Citeste continuarea
Gris cu sirop de zahar ars
Postat de: miremirc in PrajituriPunem laptele sa dea un clocot impreuna cu un varf cutit de sare, apoi treptat adaugam grisul; amestecam pana se fierbe grisul; dam deoparte si punem zaharul si zaharul vanilat. Turnam in...Citeste continuarea
Gogosari si conopida in otet
Postat de: eduard_09 in ConserveIntr-o oala punem otetul, apa, zaharul, sare, piper, mustar, foi de dafin si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam gogosarii spalati, curatati si taiati. Ii oparim putin, repetam pana...Citeste continuarea
Gogosari in sos tomat
Postat de: eduard_09 in ConserveSe curata gogosarii, se spala si se taie. Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-o oala mare. Cand clocoteste se adauga gogosarii si se lasa sa fiarba 2-3 clocote, se scot si se repeta...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: postavaru in Dulceata / GemSpalam bine prunele. Le curatam de samburi. iar apoi le dam pe masina de tocat sau in robot. Amestecam prunele tocate cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda....Citeste continuarea
Gomboti altfel
Postat de: SENO in DulciuriSe pun la fiert cele 6 cani de apa cu un praf de sare, pliculetele de zahar vanilat si 4 sau 5 linguri de zahar. Cand fierbe apa se adauga faina, malaiul si grisul si se face o mamaliguta care se...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: antici_gabytza in MuraturiLuam gogosarii, ii spalam si curatam de samburi, ii taiem in jumatate sau in bucati mai mici. Punem 5 l apa si otetul la fiert, apoi adaugam treptat, atunci cand vedem ca...Citeste continuarea
Gogosari in sos tomat
Postat de: sufletista in ConserveGogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in sferturi Amestecam ingredientele si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam gogosarii si lasam sa fiarba 3-5 minute...Citeste continuarea
Gomboti( galuste) din paine
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriPainea se taie cubulete si se opareste cu laptele fierbinte. Dupa ce s-a racit se adauga celelalte ingrediente. Cu palmele umede se fac gombotii si se fierb 10 minute in supa sau apa cu...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: deliciousflavours in DulciuriCartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti ii decojim si ii zdrobim ca pentru pireu, apoi lasam sa se raceasca. Pana cartofii se racesc, punem intr-o...Citeste continuarea
Gogosari murati in miere si otet
Postat de: cristinne in MuraturiSe spala gogosarii si se inlatura semintele. Se desface in buchetele conopida si se taie felii morcovii. Se face un amestec din otet de miere si condimente. Se amesteca bine pana se dilueaza toata...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: MIUTA in DulciuriCartofii in coaja se fierb foarte bine in apa cu sare. Cand sau fiert se curata si se zdrobesc ca pentru piure. Adaugam peste cartofi oul,grisul,uleiul,faina si framantam foarte bine toate...Citeste continuarea
Gogosari si conopida murate
Postat de: panacris in MuraturiGogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile. Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs....Citeste continuarea
Galuste cu pui
Postat de: Kori in PuiAm taiat ceapa marunt si am calit-o in vreo 3 linguri de ulei impreuna cu puiul taiat bucatele mici (eu am avut piept, dar cel mai bun iese cu aripi) si le-am lasat sa se prajeasca bine. Cand a...Citeste continuarea
Gogonele murate
Postat de: MIUTA in MuraturiGogonelele se spala foarte bine. Se aseaza in borcane cu hrean,marar,cimbru,boabe de mustar. Se pune in fiecare borcan cate un catel de usturoi,2 foi de dafin,un ardel iute,felii de hrean si...Citeste continuarea
Gogosari si conopida in otet
Postat de: sufletista in MuraturiSe curata gogosarii de seminte si cotoare, se taie in 4, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa Se pun la fiert intr-o oala apa, otetul, zaharul si sarea. Cand da in clocot adaugam...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: kamy in DulciuriSe curata cartofii de coaja,se taie mari si se pun la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert,se scurg bine de apa,se zdrobesc(sa fie ca ptr.piure),se adauga uleiul si ii lasam putin la racit.Treptat...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: kamy in Dulceata / GemPrunele se spala bine,se scot samburii si se fac pasta cu ajutorul robotului de bucatarie.Se adauga zaharul si se pun la foc iute 6-9 min maxim, amestecand incontinuu.Se pune in borcane,iar cand...Citeste continuarea
Gem de corcoduse
Postat de: kamy in Dulceata / GemSe spala bine corcodusele,se pun intr-o oala,se zdrobesc bine si se presara zaharul. Se lasa in frigider de seara pana dimineata sau cateva ore.Se pune oala pe o tabla la foc mic,amestecandu-se...Citeste continuarea
Gogosi de post cu mere si banane
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un pahar se amesteca drojdia cu apa calduta si o lingura de zahar, se lasa 10 minute sa faca besicute deasupra. Se cerne faina intr-un lighean, se adauga zaharul si sarea. Se amesteca si...Citeste continuarea
Gogosari cu struguri
Postat de: lia in MuraturiSpalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor. Luam cate un gogosar, punem in el o...Citeste continuarea
Gemüse-Gratin (legume gratinate)
Postat de: marieta in Mancaruri de legumeLegumele se curata se spala, se taie bucati potrivite si se pun in apa cu sare sa fiarba pana sunt aproape fierte(putin crocante). Separat se face bechamelul: se pun la incins untul si uleiul...Citeste continuarea