Galuste (gomboti) cu caise

de lilik in Dulciuri, 15 Iun 2011 | 11486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 200-250 gr faina
  • 1 ou
  • sare
  • 7-8 linguri pesmet
  • 3-4 linguri zahar
  • cateva caise(depinde cat sunt de mari)
  • scortisoara
  • unt cat o nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste (gomboti) cu caise:

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja,iar cand intra furculita usor in ei,fara sa se rupa ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca putin.

Intre timp spalam caisele,le stergem,le taiem in 2,scoatem samburii(daca sunt mari le putem taia si in 4) si pe fiecare bucatica punem putin zahar si un praf de scortisoara. 

Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.

Intr-un bol punem cartofii,oul,putina sare si faina si amestecam bine,apoi punem compozitia pe masa de lucru infainata si formam un sulutet pe care il impartim in cateva bucati egale.

Punem o oala cu apa si putina sare la fiert si calim pesmetul in unt cateva minute,amestecand continuu sa nu se arda,apoi cand il dam deoparte punem cele 3-4 linguri de zahar.

Luam cate o bucata de aluat si o aplatizam in mana(ne dam mainile cu faina) apoi in mijloc punem o bucata de caisa,inchidem si rotunjim.Procedam asa cu fiecare bucatica de aluat.

Cand apa fierbe punem galustele si le lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica la suprafata,apoi le scoatem si le dam prin pesmet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste (gomboti) cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise