Gem de nectarine cu ghimbir
Postat de: mitinita in Dulceata / GemSe dau nectarinele prin robot. Continutul plicului de gelfix se amesteca impreuna cu doua linguri de zahar si cu ghimbirul. Se pune deasupra nectarinelor si se da la foc. Se amesteca des...Citeste continuarea
Gogosari in bulion
Postat de: postavaru in ConserveSpalam gososarii si ii taiem sferturi. Restul ingredientelor le amestecam iar apoi le punem pe foc pana incep sa fiarba. Adaugam gogosarii si lasam sa dea un clocot. Scoatem gogosarii cu o...Citeste continuarea
Gogonele murate in pikant-fix
Postat de: alinutzika in MuraturiAm spalat gogonelele si le-am asezat in borcane marisoare. Pentru ca au fost foartte mici, le-am pus intregi, dar daca aveti gogonele mai mari, puteti sa le taiati bucatele. Adaugati catei de...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas in care framantam punem faina,iar cubuletul de drojdie si cele 4 linguri de zahar le punem in mijloc.Adaugam 100 ml apa calduta,amestecam si lasam putin sa...Citeste continuarea
Gem de morcovi cu parfum de roze
Postat de: dentistutza in Dulceata / GemMorcovii curatati se dau la robot sau se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr-o cratita cu zaharul si apa clocotita pe foc potrivit amestecand din cand in cand. Eu am pus si cardamomul...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postVanata se spala si se taie patrate fara a o curata. Dovlecelul se curata si se taie patrate. Cartofii se curata si se taie patrate. Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se...Citeste continuarea
Gem de zmeura
Postat de: Brindusa in Dulceata / GemSpala zmeura si scurge-o bine. Pune zmeura intr-o cratita cu peretii grosi, de exemplu un wok. Pune cratita pe aragaz, la foc mediu, pana ce fructele au inceput sa se zdrobeasca. Trece...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: Brindusa in MuraturiPune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper. Taie gogosarii in jumatati Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa...Citeste continuarea
Gogosari murati cu ceapa, in Pikant...
Postat de: alinutzika in MuraturiSe taie gogosarii fasii mai subtirele, iar ceapa julien. Se toaca telina si se amesteca toate bine. Se pun in borcane sau in ce aveti (eu am pus in cutii de smantana, pt ca-s mai accesibile)....Citeste continuarea
Ghiveci de legume pentru iarna
Postat de: Brindusa in ConserveTaie rosiile felii rotunde. Curata coaja vinetelor o fasie da una nu. Taie-le rondele. Fierbe 2 litri de apa cu 1 lingura de sare si pune vinetele in ea. Fierbe-le 3-5 minute,...Citeste continuarea
Gogosari murati
Postat de: oana_pisicutza16 in MuraturiSe curata gogosarii de samburi si se taie feliute Se pun peste iei sarea, zaharul si otetul si se lasa asa timp de o zi Pe fundul borcanului se pun cateava frunze de telina si piperul boabe,...Citeste continuarea
Gogosari in bulion
Postat de: MIUTA in ConserveGogosari se curata de seminte,se spala si se pun la scurs. Otetul,bulionul,uleiul,zaharul,frunzele de telina,foile de dafin se pun la fiert pe foc mic pana se dizolva zaharul.Se condimenteaza...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: lacrimioara in DulciuriEu am pus toate ingredientele la masina de paine si am dat la programul de framantare. Daca nu aveti masina de paine faceti aluatul normal, adica drojdia, putin zahar si laptele le punem...Citeste continuarea
Galbiori in sos de smantana
Postat de: Kori in Mancaruri de legumeAm spalat si curatat foarte bine galbiorii si i-am fiert apoi 5 minute in apa cu putina sare. Am aruncat apa si am scurs bine galbiorii, apoi i-am taiat bucati mai mici. Am calit ceapa...Citeste continuarea
Gomboti cu prune din aluat cu gris
Postat de: Kori in DulciuriReteta mea e pt 30 de gomboti, deci pt 15 gomboti se imparte fiecare cantitate a fiecarui ingredient la jumatate. Am pus apa si untul la fiert cu un pic de sare si cand a inceput sa clocoteasca...Citeste continuarea
Gogosari si conopida murate cu...
Postat de: alinutzika in MuraturiSe spala gogosarii, conopoda si sfecla. Gogosarii se pun intregi, conopida se desface bucatele, iar sfecla se taie cubulete. Toate acestea se pun intr-un borcan mare, sau mai multe borcane mici....Citeste continuarea
Gogosari in sos tomat
Postat de: Ina in ConserveCuratam gogosarii de seminte, ii spalam bine si-i taiem in fasii de un deget. Intr-un vas incapator punem la fiert ingredientele mentionate si obtinem un sos in care adaugam gogosarii feliati....Citeste continuarea
Gogosari in otet, cu coriandru
Postat de: Sidy in MuraturiSpalam bine gogosarii, ii stergem si ii taiem in 4 sau in 6 depinde cat sunt de mari. Ii asezam in borcane peste cateva frunzulite de telina. Acoperim cu apa toti gogosarii, apoi rasturnam apa...Citeste continuarea
Gem de smochine cu pere
Postat de: Sidy in Dulceata / GemSe spala smochinele si perele. Le stergem bine, le curatam de ciaja apoi le taiemm marunt. Cu ajutorul unei furculite zdrobim pulpa fructelor. Daca doriti ca gemul sa iasa mai fin, puteti da...Citeste continuarea
Gem de prune cu nuci
Postat de: adasev12 in Dulceata / GemPrunele se spala bine, li se scot samburii si se pun intr-un vas cu zahar, in straturi. Se lasa la rece peste noapte. Dimineata se pun la foc mic impreuna cu condimentele si se lasa sa fiarba pana...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi si morcovi
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala cartofii si morcovii, apoi se taie cartofii cubulete si morcovii rondele. Se pun intr-un platou de yena, se adauga sare, piper, plantele de provence, ulei de masline si o...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: postavaru in MuraturiCuratam gogosarul si il taiem sferturi. Amestecam zaharul cu sarea si otetul si turnam peste gogosar. Lasam sa stea 5-6 ore, amestecand din cand in cand. In borcanelele spalate si sterilizate...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeRosiile se oparesc si se decojesc,apoi se taie bucati.Legumele se spala,apoi se taie,dupa preferinta,bucati mai mici sau mai mari. Orezul se pune la fiert.Eu am folosit orez prefiert,se fierbe...Citeste continuarea
Gogosari la otet
Postat de: ianculubita in ConserveGogosarii taiati in jumatati sau sferturi,depinde cat sunt de mari si spalati;conopida desfacuta in buchetele si spalata sub jet de apa rece; in borcane curate se pun intercalat,un rand de...Citeste continuarea
Gem de morcovi cu apa de trandafiri...
Postat de: mitinita in DulciuriSe curata morcovii si se dau pe razatoare sau prin robot. Eu i-am maruntit destul de mult,dar am incercat si cu morcovi dati prin razatoarea mare,acelasi gust,textura e doar putin...Citeste continuarea
Gogonele murate
Postat de: antici_gabytza in MuraturiSpalam gogonelele si le taiem coditele.Le asezam in borcan dar cam la jumatatea borcanului adaugam cateva frunze de telina si dupa umplem borcanul cu gogonele.Curatam porumbul si adaugam...Citeste continuarea
Gem de piersici
Postat de: mimmi in Dulceata / GemSpalam bine fructele,le curatam de eventualele stricaciuni si le scoatem samburii. Dam fructele prin masina de tocat carne si le punem intr-o oala cu fundul gros. Lasam sa fiarba la foc mic pana...Citeste continuarea
Gogosari cu sos de mustar
Postat de: MIUTA in ConserveGogosarii se curata,se spala si se pun la scurs. Se taie feliute si se calesc pe rand cateva minute(2-3 minute) in ulei. Se scot din ulei cu o strecuratoare si se pun intr-un vas....Citeste continuarea
Guguluf economic
Postat de: MotanLaOale in PrajituriOuale se amesteca cu zaharul pana se face spuma. Se adauga laptele, uleiul si se amesteca in continuare (eu folosesc mixerul). Se adauga faina, praful de sare, zaharul vanilat, bicarbonatul...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: dentistutza in DulciuriCartofii spalati se fierb in coaja,in apa cu sare pana devin moi. Se cojesc, se paseaza si se face un aluat cu faina,oul si galbenusul,zaharul si sarea. In functie de calitatea cartofului se...Citeste continuarea
Gem de rosii cu scortisoara
Postat de: LauraA in Dulceata / GemIn primul rand folosim rosii bine coapte si mere coapte dar mai acre care nu au nici o pata sau nu sunt lovite. Un mar sau o rosie care nu sunt perfect sanatoase pot compromite tot...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legumeLuam ardei ii spalam si ii punem sa se scurga de apa.Pregatim o tigaie uscata si frigem ardei in ea,dupa ii curatam.Curatam ceapa,o taiem marunt si o calim putin in ulei.Adaugam rosiile si ardeii...Citeste continuarea
Gem de piersici
Postat de: alinutzika in Dulceata / GemSe spala fructele, se curata de coaja si se scoate samburele. Se pun la fiert cu jumatate cantitatea de zahar si gelfixul, la foc mare, amestecand des. Dupa ce a dat cateva clocote, se ia de...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: gaby_d in ConserveCand am citit reteta si am vazut ca se fierbe-n doua zile, am stiut SIGUR ca va fi cea ma the best. De ce? Pai mi-am amintit de toamna trecuta. Tocmai pusesem pe foc, pe la vreo 3-4 , sa fac o...Citeste continuarea
Galuste din gris cu gem de prune
Postat de: jolygina in DulciuriAmestecam bine ingredientele fainoase, iar apa o punem la firert cu un praf de sare. Cand a inceput sa dea in clocot punem zaharul sa se topeasca si adaugam ingredientele fainoase. Le punem in...Citeste continuarea
Garnitura cartofi Byron
Postat de: Cristi_Roman in Aperitive / Garnituri1. Se spala bine coaja cartofilor, inclusiv cu o perie de bucatarie, daca aveti asa ceva. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, apoi se pune sare intr-o tava de cuptor. Nu doar presarati...Citeste continuarea
Ghiveci pentru iarna
Postat de: ianculubita in ConserveBamele cu codita taiata,le spal,le oparesc 3-4min in bors(facut de mine),apoi le scot intr-un vas cu apa rece; restul legumelor curatate,spalate si taiate rondele sau cuburi; eu am folosit...Citeste continuarea
Galette cu nectarine si coacaze negre
Postat de: bitza in PrajituriIntr-un bol se pun: untul moale,galbenusurile,smantana,zaharul pudra,un praf de sare si se mixeaza pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat in...Citeste continuarea
Gogosari murati
Postat de: Sidy in MuraturiSpalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte. Curatam hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi...Citeste continuarea
Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postArdeii ii punem de ii coacem. Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare ,ii acoperim cu un capac si ii lasam acolo pana se racorec. Cand sunt mai reci ii decojim,apoi le...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu conopida
Postat de: mimmi in MuraturiSpalam borcanele si pe fundul lor asezam frunze de telina,visin,crengute de marar,cimbru si tije de hrean. Spalam bine gogosarii si ii curatam de cotor si samburi. Desfacem conopida buchetele si o...Citeste continuarea
Gulas picant de cartofi
Postat de: Julie in Mancaruri de legumeSe incinge uleiul si se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul taiat rondele si morcovul tocat cuburi mici. Se lasa la calit pana se inmoaie toate. Se adauga usturoiul taiat felii subtiri si...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: panacris in Dulceata / GemPrunele se spală, apoi se scot sâmburii. Se pun într-un vas cu fundul mai gros, eventual ceaun şi se presară zahărul peste ele. Se amestecă uşor, apoi se lasă să se...Citeste continuarea
Gem de pere
Postat de: panacris in Dulceata / GemPerele se spală, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Se dau pe răzătoarea fină. Se stropesc perele rase cu zeama de lămâie. Se adaugă zahărul...Citeste continuarea
Guguluf cu branza dulce
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriAsa ca am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul.....bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa. Am adaugat apoi untul topit,...Citeste continuarea
Gem de pere
Postat de: Julie in Dulceata / GemPerele se curata de coaja si se rad mic. Se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute,...Citeste continuarea
Gem de smochine
Postat de: lilik in Dulceata / GemSpalam smochinele si le lasam sa se usuce,apoi le taiem coditele si daca au coaja groasa le decojim,dupa care le taiem in 2 sau 4(depinde cat sunt de mari). Punem smochinele cu apa si coaja...Citeste continuarea
Gem de pere cu mere
Postat de: mirela0911 in Dulceata / GemNu am trecut cantitati pentru ca nu am cantarit. Am avut un cos plin de pere si jumatate de cos de mere ponice (un soi de mere foarte aromat si dulce). Se curata perele de coaja apoi se spala....Citeste continuarea
Gem de pepene galben si rosu
Postat de: jolygina in Dulceata / GemCuratam pepenii si ii taiem cubulete dupa care le punem in blendar si le pasam bine pana se face un piure foarte fin adaugam zaharul si punem pe foc ,dupa care adaugam si coaja de...Citeste continuarea
Gogoşi
Postat de: madi_marin in DulciuriFăina se cerne. Drojdia se dizolvă în laptele cald. Oul se bate bine. Untul se topeşte până devine lichid. Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se...Citeste continuarea