A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gem de nectarine cu ghimbir

Postat de: mitinita in Dulceata / Gem

Se dau nectarinele prin robot. Continutul plicului de gelfix se amesteca impreuna cu doua linguri de zahar si cu ghimbirul. Se pune deasupra nectarinelor si se da la foc. Se amesteca des...Citeste continuarea

Gogosari in bulion

Postat de: postavaru in Conserve

Spalam gososarii si ii taiem sferturi. Restul ingredientelor le amestecam iar apoi le punem pe foc pana incep sa fiarba. Adaugam gogosarii si lasam sa dea un clocot. Scoatem gogosarii cu o...Citeste continuarea

Gogonele murate in pikant-fix

Postat de: alinutzika in Muraturi

Am spalat gogonelele si le-am asezat in borcane marisoare. Pentru ca au fost foartte mici, le-am pus intregi, dar daca aveti gogonele mai mari, puteti sa le taiati bucatele. Adaugati catei de...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

  Intr-un vas in care framantam punem faina,iar cubuletul de drojdie si cele 4 linguri de zahar le punem in mijloc.Adaugam 100 ml apa calduta,amestecam si lasam putin sa...Citeste continuarea

Gem de morcovi cu parfum de roze

Postat de: dentistutza in Dulceata / Gem

Morcovii curatati se dau la robot sau se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr-o cratita cu zaharul si apa clocotita pe foc potrivit amestecand din cand in cand. Eu am pus si cardamomul...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata. Dovlecelul se curata si se taie patrate. Cartofii se curata si se taie patrate. Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se...Citeste continuarea

Gem de zmeura

Postat de: Brindusa in Dulceata / Gem

Spala zmeura si scurge-o bine. Pune zmeura intr-o cratita cu peretii grosi, de exemplu un wok.  Pune cratita pe aragaz, la foc mediu, pana ce fructele au inceput sa se zdrobeasca. Trece...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: Brindusa in Muraturi

Pune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper.  Taie gogosarii in jumatati  Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa...Citeste continuarea

Gogosari murati cu ceapa, in Pikant...

Postat de: alinutzika in Muraturi

Se taie gogosarii fasii mai subtirele, iar ceapa julien. Se toaca telina si se amesteca toate bine. Se pun in borcane sau in ce aveti (eu am pus in cutii de smantana, pt ca-s mai accesibile)....Citeste continuarea

Ghiveci de legume pentru iarna

Postat de: Brindusa in Conserve

Taie rosiile felii rotunde.  Curata coaja vinetelor o fasie da una nu.  Taie-le rondele. Fierbe 2 litri de apa cu 1 lingura de sare si pune vinetele in ea. Fierbe-le 3-5 minute,...Citeste continuarea

Gogosari murati

Postat de: oana_pisicutza16 in Muraturi

Se curata gogosarii de samburi si se taie feliute Se pun peste iei sarea, zaharul si otetul si se lasa asa timp de o zi Pe fundul borcanului se pun cateava frunze de telina si piperul boabe,...Citeste continuarea

Gogosari in bulion

Postat de: MIUTA in Conserve

Gogosari se curata de seminte,se spala si se pun la scurs. Otetul,bulionul,uleiul,zaharul,frunzele de telina,foile de dafin se pun la fiert pe foc mic pana se dizolva zaharul.Se condimenteaza...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: lacrimioara in Dulciuri

Eu am pus toate ingredientele la masina de paine si  am dat la programul de framantare. Daca nu aveti masina de paine faceti aluatul normal, adica drojdia, putin zahar si laptele le punem...Citeste continuarea

Galbiori in sos de smantana

Postat de: Kori in Mancaruri de legume

Am spalat si curatat foarte  bine galbiorii si i-am fiert apoi 5 minute in apa cu putina sare. Am aruncat apa si am scurs bine galbiorii, apoi i-am taiat bucati mai mici. Am calit ceapa...Citeste continuarea

Gomboti cu prune din aluat cu gris

Postat de: Kori in Dulciuri

Reteta mea e pt 30 de gomboti, deci pt 15 gomboti se imparte fiecare cantitate a fiecarui ingredient la jumatate. Am pus apa si untul la fiert cu un pic de sare si cand a inceput sa clocoteasca...Citeste continuarea

Gogosari si conopida murate cu...

Postat de: alinutzika in Muraturi

Se spala gogosarii, conopoda si sfecla. Gogosarii se pun intregi, conopida se desface bucatele, iar sfecla se taie cubulete. Toate acestea se pun intr-un borcan mare, sau mai multe borcane mici....Citeste continuarea

Gogosari in sos tomat

Postat de: Ina in Conserve

Curatam gogosarii de seminte, ii spalam bine si-i taiem in fasii de un deget. Intr-un vas incapator punem la fiert ingredientele mentionate si obtinem un sos in care adaugam gogosarii feliati....Citeste continuarea

Gogosari in otet, cu coriandru

Postat de: Sidy in Muraturi

Spalam bine gogosarii, ii stergem si ii taiem in 4 sau in 6 depinde cat sunt de mari. Ii asezam in borcane peste cateva frunzulite de telina. Acoperim cu apa toti gogosarii, apoi rasturnam apa...Citeste continuarea

Gem de smochine cu pere

Postat de: Sidy in Dulceata / Gem

Se spala smochinele si perele. Le stergem bine, le curatam de ciaja apoi le taiemm marunt. Cu ajutorul unei furculite zdrobim pulpa fructelor. Daca doriti ca gemul sa iasa mai fin, puteti da...Citeste continuarea

Gem de prune cu nuci

Postat de: adasev12 in Dulceata / Gem

Prunele se spala bine, li se scot samburii si se pun intr-un vas cu zahar, in straturi. Se lasa la rece peste noapte. Dimineata se pun la foc mic impreuna cu condimentele si se lasa sa fiarba pana...Citeste continuarea

Garnitura de cartofi si morcovi

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala cartofii si morcovii, apoi se taie cartofii cubulete si morcovii rondele. Se pun intr-un platou de yena, se adauga sare, piper, plantele de provence, ulei de masline si o...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: postavaru in Muraturi

Curatam gogosarul si il taiem sferturi. Amestecam zaharul cu sarea si otetul si turnam peste gogosar. Lasam sa stea 5-6 ore, amestecand din cand in cand. In borcanelele spalate si sterilizate...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: diaconta in Mancaruri de legume

Rosiile se oparesc si se decojesc,apoi se taie bucati.Legumele se spala,apoi se taie,dupa preferinta,bucati mai mici sau mai mari. Orezul se pune la fiert.Eu am folosit orez prefiert,se fierbe...Citeste continuarea

Gogosari la otet

Postat de: ianculubita in Conserve

Gogosarii taiati in jumatati sau sferturi,depinde cat sunt de mari si spalati;conopida desfacuta in buchetele si spalata sub jet de apa rece; in borcane curate se pun intercalat,un rand de...Citeste continuarea

Gem de morcovi cu apa de trandafiri...

Postat de: mitinita in Dulciuri

  Se curata morcovii si se dau pe razatoare sau prin robot. Eu i-am maruntit destul de mult,dar am incercat si cu morcovi dati  prin razatoarea mare,acelasi gust,textura e doar putin...Citeste continuarea

Gogonele murate

Postat de: antici_gabytza in Muraturi

Spalam gogonelele si le taiem coditele.Le asezam in borcan dar cam la jumatatea borcanului adaugam cateva frunze de telina si dupa umplem borcanul cu gogonele.Curatam porumbul si adaugam...Citeste continuarea

Gem de piersici

Postat de: mimmi in Dulceata / Gem

Spalam bine fructele,le curatam de eventualele stricaciuni si le scoatem samburii. Dam fructele prin masina de tocat carne si le punem intr-o oala cu fundul gros. Lasam sa fiarba la foc mic pana...Citeste continuarea

Gogosari cu sos de mustar

Postat de: MIUTA in Conserve

 Gogosarii se curata,se spala si se pun la scurs. Se taie feliute si se calesc pe rand cateva minute(2-3 minute) in ulei. Se scot din ulei cu o strecuratoare si se pun intr-un vas....Citeste continuarea

Guguluf economic

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Ouale se amesteca cu zaharul pana se face spuma. Se adauga laptele, uleiul si se amesteca in continuare (eu folosesc mixerul). Se adauga faina, praful de sare, zaharul vanilat, bicarbonatul...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: dentistutza in Dulciuri

Cartofii spalati se fierb in coaja,in apa cu sare pana devin moi. Se cojesc, se paseaza si se face un aluat cu faina,oul si galbenusul,zaharul si sarea. In functie de calitatea cartofului se...Citeste continuarea

Gem de rosii cu scortisoara

Postat de: LauraA in Dulceata / Gem

In primul rand folosim rosii bine coapte si mere coapte dar mai acre  care nu au nici o pata sau nu sunt lovite. Un mar sau o rosie care nu sunt perfect sanatoase pot compromite tot...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legume

Luam ardei ii spalam si ii punem sa se scurga de apa.Pregatim o tigaie uscata si frigem ardei in ea,dupa ii curatam.Curatam ceapa,o taiem marunt si o calim putin in ulei.Adaugam rosiile si ardeii...Citeste continuarea

Gem de piersici

Postat de: alinutzika in Dulceata / Gem

Se spala fructele, se curata de coaja si se scoate samburele. Se pun la fiert cu jumatate cantitatea de zahar si gelfixul, la foc mare, amestecand des. Dupa ce a dat cateva clocote, se ia de...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: gaby_d in Conserve

Cand am citit reteta si am vazut ca se fierbe-n doua zile, am stiut SIGUR ca va fi cea ma the best. De ce? Pai mi-am amintit de toamna trecuta. Tocmai pusesem pe foc, pe la vreo 3-4 , sa fac o...Citeste continuarea

Galuste din gris cu gem de prune

Postat de: jolygina in Dulciuri

Amestecam bine ingredientele fainoase, iar apa o punem la firert cu un praf de sare. Cand a inceput sa dea in clocot punem zaharul sa se topeasca si adaugam ingredientele fainoase. Le punem in...Citeste continuarea

Garnitura cartofi Byron

Postat de: Cristi_Roman in Aperitive / Garnituri

1. Se spala bine coaja cartofilor, inclusiv cu o perie de bucatarie, daca aveti asa ceva. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, apoi se pune sare intr-o tava de cuptor. Nu doar presarati...Citeste continuarea

Ghiveci pentru iarna

Postat de: ianculubita in Conserve

Bamele cu codita taiata,le spal,le oparesc 3-4min in bors(facut de mine),apoi le scot intr-un vas cu apa rece; restul legumelor curatate,spalate si taiate rondele sau cuburi; eu am folosit...Citeste continuarea

Galette cu nectarine si coacaze negre

Postat de: bitza in Prajituri

  Intr-un bol se pun: untul moale,galbenusurile,smantana,zaharul pudra,un praf de sare si se mixeaza pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat in...Citeste continuarea

Gogosari murati

Postat de: Sidy in Muraturi

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte. Curatam  hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi...Citeste continuarea

Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ardeii ii punem de ii coacem. Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare ,ii acoperim cu un capac si ii lasam acolo pana se racorec. Cand sunt mai reci ii decojim,apoi le...Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu conopida

Postat de: mimmi in Muraturi

Spalam borcanele si pe fundul lor asezam frunze de telina,visin,crengute de marar,cimbru si tije de hrean. Spalam bine gogosarii si ii curatam de cotor si samburi. Desfacem conopida buchetele si o...Citeste continuarea

Gulas picant de cartofi

Postat de: Julie in Mancaruri de legume

Se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul taiat rondele si morcovul tocat cuburi mici. Se lasa la calit pana se inmoaie toate. Se adauga usturoiul taiat felii subtiri si...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

 Prunele se spală, apoi se scot sâmburii. Se pun într-un vas cu fundul mai gros, eventual ceaun şi se presară zahărul peste ele. Se amestecă uşor, apoi se lasă să se...Citeste continuarea

Gem de pere

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Perele se spală, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Se dau pe răzătoarea fină. Se stropesc perele rase cu zeama de lămâie. Se adaugă zahărul...Citeste continuarea

Guguluf cu branza dulce

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Asa ca am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul.....bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa. Am adaugat apoi  untul topit,...Citeste continuarea

Gem de pere

Postat de: Julie in Dulceata / Gem

Perele se curata de coaja si se rad mic. Se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute,...Citeste continuarea

Gem de smochine

Postat de: lilik in Dulceata / Gem

Spalam smochinele si le lasam sa se usuce,apoi le taiem coditele si daca au coaja groasa le decojim,dupa care le taiem in 2 sau 4(depinde cat sunt de mari). Punem smochinele cu apa si coaja...Citeste continuarea

Gem de pere cu mere

Postat de: mirela0911 in Dulceata / Gem

Nu am trecut cantitati pentru ca nu am cantarit. Am avut un cos plin de pere si jumatate de cos de mere ponice (un soi de mere foarte aromat si dulce). Se curata perele de coaja apoi se spala....Citeste continuarea

Gem de pepene galben si rosu

Postat de: jolygina in Dulceata / Gem

Curatam pepenii si ii  taiem cubulete dupa care le punem in blendar si le pasam bine pana se face un piure foarte fin adaugam zaharul si punem pe foc ,dupa care adaugam si coaja de...Citeste continuarea

Gogoşi

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Făina se cerne. Drojdia se dizolvă în laptele cald. Oul se bate bine. Untul se topeşte până devine lichid. Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]