Gem de pere

de Panacris in Dulceata / Gem, 30 Aug 2011 | 22776 vizualizari

 

Un gem parfumat! Foarte bun pentru prajiturile de iarna!!!

 

INGREDIENTE

  • pere verzi mai tari 3 kilograme
  • zahar 1 kilogram
  • lamaie 1 bucata
  • zahar vanilat 1 plic
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de pere:

Perele se spală, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Se dau pe răzătoarea fină. Se stropesc perele rase cu zeama de lămâie. Se adaugă zahărul şi se pun la fiert la foc mic, pentru cca. 2 ore. la final se adaugă zahărul vanilat, se mai lasă să de un clocot.

Gemul obţinut, se pune fierbinte în borcanele preîncălzite în cuptor. Apoi borcanele, se pun  la "dunst cald", adică se învelesc în pături şi se lasă până a doua zi. Se depozitează în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de rosii cu scortisoara