Gogosi de post

de Silvioara in Dulciuri, 9 Aug 2011 | 25618 vizualizari

 

M-am gandit sa fac ceva rapid, gogosi de post, care se mananca pe nerasuflate, calde si pudrate cu mult zahar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de faina
  • 500 ml. apa calduta
  • 5 linguri ulei
  • 50 gr. drojdie
  • o cana de zahar tos
  • arome (esenta vanilie, coaja de lamaie, portocala)
  • un praf de sare.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Vom proceda astfel pentru a prepara aceste delicioase gogosi de post:

Faina se cerne intr-un lighenas si se face o adancitura in mijloc.

In apa calduta pun zaharul, sarea, amestecand pana se topeste zaharul, apoi uleiul, drojdia maruntita si 2-3 linguri de faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza amestecul, il tunam peste faina cernuta si incepem procesul de framantare pana se obtine un aluat putin mai tare decat cel de cozonac.

Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit, la caldura, aprox. 45 min. Pe masa unsa cu ulei sau pudrata cu faina se modeleaza gogosile;se pot umple si cu gem, dulceata, dupa preferinta fiecaruia.

Se mai lasa pe masa, la dospit, inca 15 min., apoi se prajesc in ulei incins.

Gogosile de post se servesc calde, pudrate cu zahar din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec duo de post