Gem de mere

de Dana_Retetegg in Conserve, 23 Noi 2011 | 24781 vizualizari

 

E un gem fin, aromat si dulce, care merge de minune pe paine cu unt dimineata, pe biscuiti cand avem pofta de ceva dulce sau in diverse prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg mere,
  • 2 kg zahar (daca merele sunt mai dulci punem 1.7 kg),
  • 100-150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere:

Merele se curata de coaja si de cotor.

Se dau prin razatoare, pe partea cea mai fina. Merg date si pe partea mai mare, dar atunci nu mai e gemul cremos ci se simte putin miezul.

Se pun la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul si apa.

Se lasa pe foc mic pana cand scade tot lichidul si compozitia devine mai solida.

Mestecam in permanenta sa nu se lipeasca.

Cand suntem multumiti de consistenta gemului, oprim focul.

Punem gemul in borcane curate, inchidem ermetic borcanele si le punem in paturi pana a doua zi.

Le depozitam apoi la loc racoros.

E foarte, foarte bun si parfumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

lia maria 1

24.11.2011, 13:27

delicios cu clatite mai ales

Dana_Retetegg 1

24.11.2011, 16:46

Merci Gabytza

Dana_Retetegg 1

24.11.2011, 16:47

Lia, nu l-am testat inca dar sunt sigura ca merge de minune la clatite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos de mustar