Galuste de cartofi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2012 | 10380 vizualizari

 

O garnitura deliciosa si satioasa!

 

INGREDIENTE

  • cartofi rosii de Covasna 500 g,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat
  • faina alba de grau cca. 100 g,
  • ou 1-2 bucati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de cartofi:

Se fierb in coaja cca. 400 g de cartofi. Se scot din apa, se curata de coaja si se paseaza sau se preseaza cu presa de cartofi. Se rad cca. 3 cartofi cruzi, peste cartofii presati, se adauga ouale, faina, se asezoneaza de sare si piper, si se framanta bine pana se inglobeaza toate ingredientele.

Intre timp se pune la fiert apa cu putina sare, intr-o oala incapatoare. Din amestecul de cartofi se formeaza galuste, care se pun la fiert in apa clocotita, se lasa la fiert la foc mic , pana se ridica la suprafata. Se scot in strecuratoare si se lasa la cald pana se aduc la masa.

Se folosesc ca si garnitura langa friptura de porc, vita sau pasare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste de cartofi umplute cu prosciutto