A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Batoane de ciocolata

Postat de: cative in Prajituri

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Intr-un castron se pune 20 grame de unt, ciocolata, laptele lichid, laptele praf...Citeste continuarea

Briose

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Cuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul , untul , esnta de migdale apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat amestecam sa se lege...Citeste continuarea

Budinca cu branza si smantana

Postat de: ANCA in Paste

In timp ce pastele se fierb conform timpului indicat pe cutie, amestecam intr-un castron branzeturile, zaharul vanilat, smantana(din care oprim 3-4 linguri) si zaharul. Dupa ce au fiert,...Citeste continuarea

Banana bread

Postat de: miha in Prajituri

Mixam untul cu zaharul,apoi adaugam ouale,bananele pasate,apoi restul ingredientelor. Turnam compozitia intr-o tava de chec si coacem in cuptorul incins la 180 grade timp de 1 ora. Lasam sa se...Citeste continuarea

Bucte-paine pentru micul dejun

Postat de: miha in Piine

Am pus toate ingredientele in ordine in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire. Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa infainata si il aplatizam cu mana, pana formam o...Citeste continuarea

BISCUITI CU PORTOCALA

Postat de: kirioana in Dulciuri

Zaharul il amestecam cu untul pana ce se topeste formand o pasta cremoasa, adaugam apoi oul coaja si sucul de portocala si esenta de vanilie, amestecam bine si apoi adaugam...Citeste continuarea

Briose cu carne

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cartoful il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si-l stoarcem de zeama.Il adaugam peste celelalte ingrediente si mixam (robotim :D ) pana obtinem o pasta omogena. Cu aceasta pasta umplem formele...Citeste continuarea

Buccelute cu sunca, cascaval si...

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Se face o coca de marimea unei bile de tenis din faina, sare, zahar, vf de cutit de drojdie,putin ulei,un ou. Se lasa coca la crescut intre timp se pregateste umputura amestecandu-se...Citeste continuarea

Budinca de orez cu mere

Postat de: liana_geicu in Prajituri

Se fierbe laptele, apoi se adauga orezul dupa ce a fost pus in prealabil in apa fiarta. Se fierb impreuna pana cand se umfla orezul, dar sa fie moale. Cand se da jos de pe foc se adauga 100 g...Citeste continuarea

Bulete de cascaval

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici se amesteca cu un ou,sare si piper dupa gust. Se adauga si 1 lingura de faina si se omogenizeaza. Cu mana umeda se formeaza bulgarasi...Citeste continuarea

Briose cu iaurt si ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu...Citeste continuarea

Branzoicutele bunicii

Postat de: Sabina in Prajituri

Plamadim maiaua din drojdie, putin apa calduta si un praf de sare. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi adaugam restul de apa si framantam cu drag si spor aluatul. Lasam din nou la dospit...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand spuma a devenit teapana se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana face turturi.Adaugam faina si amestecam usor cu o lingura,cu miscari...Citeste continuarea

Barcute de dovlecel

Postat de: karmen in Ficat

Cureti dovleceii, ii tai pe jumatate (pe lung),scobesti samburii din interior si ii asezi in tava. Speli ficatelul de pasare si pui cate doua bucatele de ficatel in fiecare jumatate de dovlecel...Citeste continuarea

Bors moldovenesc de vita

Postat de: miha in Ciorbe

Carnea se curata de pielite,se taie bucati si se pune la fiert in apa rece,la foc mic.Se spumuieste de cate ori este necesar,apoi se adauga sarea. Cand carnea a fiert pe jumatate,se pun...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: meosiris in Dulciuri

-Le-am amestecat usor apoi am bagat mixerul la viteza cea mai mare si le-am batut bine. -Ridicati putin mixerul din compozitie iar cand vedeti ca aceasta ramane fixata fara sa cada, e gata....Citeste continuarea

Bors taranesc cu fasole boabe si...

Postat de: miha in Ciorbe

Se pune fasolea la inmuiat timp de 2-3 ore,dupa care se pune la fiert in apa rece.Se schimba apa de cateva ori,apoi se adauga la fiert ceapa,morcovul,radacina de patrunjel,telina toate tocate...Citeste continuarea

BUDINCA CU BRANZA

Postat de: pana_luminita in Dulciuri

- se fierb spaghetele cu un praf de sare, dupa ce au fier se pun in apa rece , apoi in strecuratoare - branza o dam prin razatoare , dupa care o amestecam cu 3 oua  si cele...Citeste continuarea

Briose cu nectarine, gem si nuci

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele, apoi faina si praful de copt. Se toarna compozitia in forme, se aseaza deasupra bucatele de nectarina. Se coc 20 de minute. Dupa ce se...Citeste continuarea

Biscuiti cu telemea

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Se framanta un aluat din faina, unt, telemea rasa, 1 ou si 1 albus, sare in functie de cat de sarata este telemeaua si pasta de gulas iute (puteti inlocui cu boia iute sau nu si pasta de...Citeste continuarea

Barbusa cu prune

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se framanta un aluat din faina, unt, 3 galbenusuri si 100 gr zahar. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se spala prunele, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara....Citeste continuarea

Bulete de cascaval

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Facem o compozitie omogena din ou,lapte, margarina si faina.Adaugi cascavalul ras si pui sare si piper. Din aceasta compozitie formezi mici bilute. Le treci prin faina, ou batut si pesmet apoi le...Citeste continuarea

Betisoare de piept de pui

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

-Am luat fiecare piept de pui, l-am spalat, l-am taiat in 2 pe lung ca sa fie mai subtire, apoi l-am batut ca sa fie mai fraged. -Am taiat betisoare subtiri cu ajutorul unui cutit si am dat...Citeste continuarea

Bomboane gigante de mousse de...

Postat de: sandytza in Dulciuri

Se prepara mousseul de ciocolata Se topeste ciocolata menaj impreuna cu 200 ml frisca lichida in microunda aprox. 2-3 minute. Atentie sa nu fiarba. Se scoate se amesteca bine si se lasa la racit....Citeste continuarea

Bascute cu branza sau cu gem

Postat de: Bunica in Dulciuri

Se pune faina pe planseta si se face la mijloc un loc. Se adauga toate ingredientele si se framanta bine ,luand faina de pe margine pana obtinem o coca potrivit de tare . O lasam la dospit pana...Citeste continuarea

Broccoli cu sos de smantana, bun si...

Postat de: ageamanu in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Broccoli cu sos de smantana, bun si sanatos, usor de preparat: Se taie capatana de brocoli in buchetele, dupa care se opareste in apa cu sare, 5 minute. Separat, intr-o...Citeste continuarea

Banana lollipop

Postat de: miha in Dulciuri

Banana curatata o taiem in bucati in care infingem cate o scobitoare. Le bagam la congelator. Ciocolata si frisca le punem intr-o punga,pe care o scufundam intr-o oala cu apa fierbinte.Din...Citeste continuarea

Brownies Cappucino

Postat de: miha in Prajituri

Blat: Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia.Se adauga ouale,pe rand,mixand...Citeste continuarea

Bomboane de ciocolata cu visine

Postat de: leoflori in Prajituri

Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc si adugam (untul, pt. cine nu e la regim) cacao, coaja de portocala si ness-ul...Citeste continuarea

Baghete cu masline

Postat de: Irina in Piine

Ingredientele se pun in vasul de copt in ordinea indicata si se lasa masina sa isi faca treaba. Dupa ce e gata aluatul se scoate din masina, se imparte in patru si se formeaza baghetele. Se...Citeste continuarea

Boccelute cu inghetata

Postat de: miha in Dulciuri

Intai de toate am pregatit o portie dubla :)) de inghetata cu Nesquik . Apoi am pregatit clatitele. Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand zaharul,untul...Citeste continuarea

Briose cu visine si ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Untul moale,la temperatura camerei,il mixam cu zaharul,pana devine ca o crema. Separam albusurile de galbenusuri.Acestea din urma le incorporam,rand pe rand,in crema de unt. Adaugam iaurtul si...Citeste continuarea

Briose cu vanilie

Postat de: leoflori in Prajituri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Ungem 12 forme si/sau punem hartiute pt.copt. Frecam untul spuma cu zaharul. Adaugam ouale pe rand,mixam bine dupa fiecare. Punem...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza

Postat de: Bunica in Mancare copii

Se fierb pastele,intre timp se prepara branza. Se bat ouale,se rade branza, se adauga zaharul, zaharul vanilat ,stafidele amestecandu-se bine. Se ia un vas de yena mic , se unge cu unt. Dupa ce...Citeste continuarea

Branza in trei culori

Postat de: Lily_Musat in Aperitive / Garnituri

Razuim branza si o amestecam cu untul topit la cuptorul cu microunde (20 sec/800W). Obtinem o pasta de branza.Impartim pasta de branza in parti egale. In 3 castronele. Amestecam o parte cu...Citeste continuarea

Bavareza dulce-amaruie

Postat de: Lily_Musat in Dulciuri

Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam laptele caldut si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine. Punem compozitia pe foc sa se...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Se lasa la decongelat foile de placinta. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina si se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2. Se topeste margarina. Se ia o foaie, se pune in...Citeste continuarea

Bomboane de ciocolata

Postat de: leoflori in Prajituri

Am topit ciocolata la bain-marie, am pus in tavite (tavite pt .cuburi de gheata + tavite de la cutiile de bomboane)  cate 1 aluna sau bucatica de mar. Puteti umple cu ce va place mai...Citeste continuarea

Baghetele frantuzesti

Postat de: Sabina in Piine

Facem o maia din drojdie, doua linguri de apa calduta, faina si un praf de sare. Lasam la dospit vreme de 10 minute. Apoi intr-un vas punem toata faina amestecata cu tarate de grau si in mijloc...Citeste continuarea

BRIOSE CU ZMEURA

Postat de: Oana in Prajituri

Este acelasi procedeu ca la briosele cu caise , acelasi lucru l-am patit si cu ele, s-au latit pentru ca nu am avut tava speciala de briose...gustul, insa, e irezistibil :) Se amesteca cu...Citeste continuarea

Briose cu caise

Postat de: Oana in Prajituri

Se amesteca cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se face spuma. Se adauga treptat ouale, apoi iaurtul. Se amesteca faina cu praful de copt si se cern deasupra, amestecandu-se...Citeste continuarea

Briose cu capsune

Postat de: Sabina in Prajituri

Amestecam faina cu praful de copt, zaharul si coaja de portocala. Topim untul il lasam sa se raceasca, intre timp mixam ouale cu laptele batut si adaugam la sfarsit si untul racit. Adaugam acest...Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu carne

Postat de: sandytza in Aperitive / Garnituri

Se taie cartofii deja curatati ,bucatele, si se pun la fiert cu un pic de sare. Separat intr-o igaie se pune o lingura de unt , cand s-a topit se adauga ceapa taiata bucatele si ardeiul la fel...Citeste continuarea

Baba al rhum by Adi

Postat de: adriana65 in Prajituri

Se mixeaza uleiul cu zaharul, dupa care se adauga cele 2 oua pe rand si galbenusul. Se mixeaza foarte bine. Faina se amesteca cu drojdia si se adauga treptat la compozitia de oua. Obtinem un aluat...Citeste continuarea

Bulete de cascaval

Postat de: kryky_55 in Aperitive / Garnituri

Dati mozzarele,cascavalul si feta pe razatoarea. Adaugati ouale ,faina si praful de copt si amestecati totul bine cu mixerul; se mai condimenteaza daca este cazul. Din pasta rezulata faceti...Citeste continuarea

Briose vesele

Postat de: leoflori in Prajituri

Amestecam faina+praf de copt. Topim untul si il lasam la racit. Mixam ouale cu zaharul. Adaugam untul si laptele. Adaugam faina in ploaie si amestecam cu lingura de lemn/spatula de...Citeste continuarea

Biscuiti mocha

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se bate untul spuma cu zaharul. apoi se adauga cafeaua si senta de vanile  iar la urma se cern componentele uscate. se formeaza un aluat si se imparte in doua se face un dreptunghi si se taie...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: kryky_55 in Prajituri

 Amestecati toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol. Ungeti tava cu unt si puneti 5 foi de placinta una peste alta ,fiecare foaie in parte vine unsa cu unt topit. Puneti 1/3...Citeste continuarea

Bavareza in trei culori

Postat de: Lily_Musat in Torturi

Punem gelatina in apa la inmuiat pentru 10 minute, numai 1 plic, apoi o dizolvam in bain marie. Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam...Citeste continuarea

Briose cu capsuni

Postat de: ala_oancea in Dulciuri

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga uleiul, apoi faina si praful de copt. Se mixeaza bine si se pune aluatul in formele de briose. Se presara deasupra bucatele de capsuni si se coc...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]