Batoane de ciocolata
Postat de: cative in PrajituriNormal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Intr-un castron se pune 20 grame de unt, ciocolata, laptele lichid, laptele praf...Citeste continuarea
Briose
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriCuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul , untul , esnta de migdale apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat amestecam sa se lege...Citeste continuarea
Budinca cu branza si smantana
Postat de: ANCA in PasteIn timp ce pastele se fierb conform timpului indicat pe cutie, amestecam intr-un castron branzeturile, zaharul vanilat, smantana(din care oprim 3-4 linguri) si zaharul. Dupa ce au fiert,...Citeste continuarea
Banana bread
Postat de: miha in PrajituriMixam untul cu zaharul,apoi adaugam ouale,bananele pasate,apoi restul ingredientelor. Turnam compozitia intr-o tava de chec si coacem in cuptorul incins la 180 grade timp de 1 ora. Lasam sa se...Citeste continuarea
Bucte-paine pentru micul dejun
Postat de: miha in PiineAm pus toate ingredientele in ordine in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire. Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa infainata si il aplatizam cu mana, pana formam o...Citeste continuarea
BISCUITI CU PORTOCALA
Postat de: kirioana in DulciuriZaharul il amestecam cu untul pana ce se topeste formand o pasta cremoasa, adaugam apoi oul coaja si sucul de portocala si esenta de vanilie, amestecam bine si apoi adaugam...Citeste continuarea
Briose cu carne
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCartoful il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si-l stoarcem de zeama.Il adaugam peste celelalte ingrediente si mixam (robotim :D ) pana obtinem o pasta omogena. Cu aceasta pasta umplem formele...Citeste continuarea
Buccelute cu sunca, cascaval si...
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriSe face o coca de marimea unei bile de tenis din faina, sare, zahar, vf de cutit de drojdie,putin ulei,un ou. Se lasa coca la crescut intre timp se pregateste umputura amestecandu-se...Citeste continuarea
Budinca de orez cu mere
Postat de: liana_geicu in PrajituriSe fierbe laptele, apoi se adauga orezul dupa ce a fost pus in prealabil in apa fiarta. Se fierb impreuna pana cand se umfla orezul, dar sa fie moale. Cand se da jos de pe foc se adauga 100 g...Citeste continuarea
Bulete de cascaval
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriTelemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici se amesteca cu un ou,sare si piper dupa gust. Se adauga si 1 lingura de faina si se omogenizeaza. Cu mana umeda se formeaza bulgarasi...Citeste continuarea
Briose cu iaurt si ciocolata
Postat de: miha in PrajituriOuale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu...Citeste continuarea
Branzoicutele bunicii
Postat de: Sabina in PrajituriPlamadim maiaua din drojdie, putin apa calduta si un praf de sare. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi adaugam restul de apa si framantam cu drag si spor aluatul. Lasam din nou la dospit...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand spuma a devenit teapana se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana face turturi.Adaugam faina si amestecam usor cu o lingura,cu miscari...Citeste continuarea
Barcute de dovlecel
Postat de: karmen in FicatCureti dovleceii, ii tai pe jumatate (pe lung),scobesti samburii din interior si ii asezi in tava. Speli ficatelul de pasare si pui cate doua bucatele de ficatel in fiecare jumatate de dovlecel...Citeste continuarea
Bors moldovenesc de vita
Postat de: miha in CiorbeCarnea se curata de pielite,se taie bucati si se pune la fiert in apa rece,la foc mic.Se spumuieste de cate ori este necesar,apoi se adauga sarea. Cand carnea a fiert pe jumatate,se pun...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: meosiris in Dulciuri-Le-am amestecat usor apoi am bagat mixerul la viteza cea mai mare si le-am batut bine. -Ridicati putin mixerul din compozitie iar cand vedeti ca aceasta ramane fixata fara sa cada, e gata....Citeste continuarea
Bors taranesc cu fasole boabe si...
Postat de: miha in CiorbeSe pune fasolea la inmuiat timp de 2-3 ore,dupa care se pune la fiert in apa rece.Se schimba apa de cateva ori,apoi se adauga la fiert ceapa,morcovul,radacina de patrunjel,telina toate tocate...Citeste continuarea
BUDINCA CU BRANZA
Postat de: pana_luminita in Dulciuri- se fierb spaghetele cu un praf de sare, dupa ce au fier se pun in apa rece , apoi in strecuratoare - branza o dam prin razatoare , dupa care o amestecam cu 3 oua si cele...Citeste continuarea
Briose cu nectarine, gem si nuci
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele, apoi faina si praful de copt. Se toarna compozitia in forme, se aseaza deasupra bucatele de nectarina. Se coc 20 de minute. Dupa ce se...Citeste continuarea
Biscuiti cu telemea
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat din faina, unt, telemea rasa, 1 ou si 1 albus, sare in functie de cat de sarata este telemeaua si pasta de gulas iute (puteti inlocui cu boia iute sau nu si pasta de...Citeste continuarea
Barbusa cu prune
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe framanta un aluat din faina, unt, 3 galbenusuri si 100 gr zahar. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se spala prunele, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara....Citeste continuarea
Bulete de cascaval
Postat de: meosiris in Aperitive / GarnituriFacem o compozitie omogena din ou,lapte, margarina si faina.Adaugi cascavalul ras si pui sare si piper. Din aceasta compozitie formezi mici bilute. Le treci prin faina, ou batut si pesmet apoi le...Citeste continuarea
Betisoare de piept de pui
Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri-Am luat fiecare piept de pui, l-am spalat, l-am taiat in 2 pe lung ca sa fie mai subtire, apoi l-am batut ca sa fie mai fraged. -Am taiat betisoare subtiri cu ajutorul unui cutit si am dat...Citeste continuarea
Bomboane gigante de mousse de...
Postat de: sandytza in DulciuriSe prepara mousseul de ciocolata Se topeste ciocolata menaj impreuna cu 200 ml frisca lichida in microunda aprox. 2-3 minute. Atentie sa nu fiarba. Se scoate se amesteca bine si se lasa la racit....Citeste continuarea
Bascute cu branza sau cu gem
Postat de: Bunica in DulciuriSe pune faina pe planseta si se face la mijloc un loc. Se adauga toate ingredientele si se framanta bine ,luand faina de pe margine pana obtinem o coca potrivit de tare . O lasam la dospit pana...Citeste continuarea
Broccoli cu sos de smantana, bun si...
Postat de: ageamanu in Aperitive / GarnituriCum se prepara Broccoli cu sos de smantana, bun si sanatos, usor de preparat: Se taie capatana de brocoli in buchetele, dupa care se opareste in apa cu sare, 5 minute. Separat, intr-o...Citeste continuarea
Banana lollipop
Postat de: miha in DulciuriBanana curatata o taiem in bucati in care infingem cate o scobitoare. Le bagam la congelator. Ciocolata si frisca le punem intr-o punga,pe care o scufundam intr-o oala cu apa fierbinte.Din...Citeste continuarea
Brownies Cappucino
Postat de: miha in PrajituriBlat: Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia.Se adauga ouale,pe rand,mixand...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata cu visine
Postat de: leoflori in PrajituriSe topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc si adugam (untul, pt. cine nu e la regim) cacao, coaja de portocala si ness-ul...Citeste continuarea
Baghete cu masline
Postat de: Irina in PiineIngredientele se pun in vasul de copt in ordinea indicata si se lasa masina sa isi faca treaba. Dupa ce e gata aluatul se scoate din masina, se imparte in patru si se formeaza baghetele. Se...Citeste continuarea
Boccelute cu inghetata
Postat de: miha in DulciuriIntai de toate am pregatit o portie dubla :)) de inghetata cu Nesquik . Apoi am pregatit clatitele. Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand zaharul,untul...Citeste continuarea
Briose cu visine si ciocolata
Postat de: miha in DulciuriUntul moale,la temperatura camerei,il mixam cu zaharul,pana devine ca o crema. Separam albusurile de galbenusuri.Acestea din urma le incorporam,rand pe rand,in crema de unt. Adaugam iaurtul si...Citeste continuarea
Briose cu vanilie
Postat de: leoflori in PrajituriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Ungem 12 forme si/sau punem hartiute pt.copt. Frecam untul spuma cu zaharul. Adaugam ouale pe rand,mixam bine dupa fiecare. Punem...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza
Postat de: Bunica in Mancare copiiSe fierb pastele,intre timp se prepara branza. Se bat ouale,se rade branza, se adauga zaharul, zaharul vanilat ,stafidele amestecandu-se bine. Se ia un vas de yena mic , se unge cu unt. Dupa ce...Citeste continuarea
Branza in trei culori
Postat de: Lily_Musat in Aperitive / GarnituriRazuim branza si o amestecam cu untul topit la cuptorul cu microunde (20 sec/800W). Obtinem o pasta de branza.Impartim pasta de branza in parti egale. In 3 castronele. Amestecam o parte cu...Citeste continuarea
Bavareza dulce-amaruie
Postat de: Lily_Musat in DulciuriGalbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam laptele caldut si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine. Punem compozitia pe foc sa se...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Lily_Musat in PrajituriSe lasa la decongelat foile de placinta. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina si se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2. Se topeste margarina. Se ia o foaie, se pune in...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata
Postat de: leoflori in PrajituriAm topit ciocolata la bain-marie, am pus in tavite (tavite pt .cuburi de gheata + tavite de la cutiile de bomboane) cate 1 aluna sau bucatica de mar. Puteti umple cu ce va place mai...Citeste continuarea
Baghetele frantuzesti
Postat de: Sabina in PiineFacem o maia din drojdie, doua linguri de apa calduta, faina si un praf de sare. Lasam la dospit vreme de 10 minute. Apoi intr-un vas punem toata faina amestecata cu tarate de grau si in mijloc...Citeste continuarea
BRIOSE CU ZMEURA
Postat de: Oana in PrajituriEste acelasi procedeu ca la briosele cu caise , acelasi lucru l-am patit si cu ele, s-au latit pentru ca nu am avut tava speciala de briose...gustul, insa, e irezistibil :) Se amesteca cu...Citeste continuarea
Briose cu caise
Postat de: Oana in PrajituriSe amesteca cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se face spuma. Se adauga treptat ouale, apoi iaurtul. Se amesteca faina cu praful de copt si se cern deasupra, amestecandu-se...Citeste continuarea
Briose cu capsune
Postat de: Sabina in PrajituriAmestecam faina cu praful de copt, zaharul si coaja de portocala. Topim untul il lasam sa se raceasca, intre timp mixam ouale cu laptele batut si adaugam la sfarsit si untul racit. Adaugam acest...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu carne
Postat de: sandytza in Aperitive / GarnituriSe taie cartofii deja curatati ,bucatele, si se pun la fiert cu un pic de sare. Separat intr-o igaie se pune o lingura de unt , cand s-a topit se adauga ceapa taiata bucatele si ardeiul la fel...Citeste continuarea
Baba al rhum by Adi
Postat de: adriana65 in PrajituriSe mixeaza uleiul cu zaharul, dupa care se adauga cele 2 oua pe rand si galbenusul. Se mixeaza foarte bine. Faina se amesteca cu drojdia si se adauga treptat la compozitia de oua. Obtinem un aluat...Citeste continuarea
Bulete de cascaval
Postat de: kryky_55 in Aperitive / GarnituriDati mozzarele,cascavalul si feta pe razatoarea. Adaugati ouale ,faina si praful de copt si amestecati totul bine cu mixerul; se mai condimenteaza daca este cazul. Din pasta rezulata faceti...Citeste continuarea
Briose vesele
Postat de: leoflori in PrajituriAmestecam faina+praf de copt. Topim untul si il lasam la racit. Mixam ouale cu zaharul. Adaugam untul si laptele. Adaugam faina in ploaie si amestecam cu lingura de lemn/spatula de...Citeste continuarea
Biscuiti mocha
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe bate untul spuma cu zaharul. apoi se adauga cafeaua si senta de vanile iar la urma se cern componentele uscate. se formeaza un aluat si se imparte in doua se face un dreptunghi si se taie...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: kryky_55 in PrajituriAmestecati toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol. Ungeti tava cu unt si puneti 5 foi de placinta una peste alta ,fiecare foaie in parte vine unsa cu unt topit. Puneti 1/3...Citeste continuarea
Bavareza in trei culori
Postat de: Lily_Musat in TorturiPunem gelatina in apa la inmuiat pentru 10 minute, numai 1 plic, apoi o dizolvam in bain marie. Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam...Citeste continuarea
Briose cu capsuni
Postat de: ala_oancea in DulciuriSe bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga uleiul, apoi faina si praful de copt. Se mixeaza bine si se pune aluatul in formele de briose. Se presara deasupra bucatele de capsuni si se coc...Citeste continuarea