A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Briose tricolore

Postat de: cccris in Prajituri

Incingeti cuptorul la 180 grade. Topim untul. Punem apa la fiert in alt vas. Adaugam cacao la unt si amestecam bine. Punem si apa si lasam sa fiarba 30 sec. Oprim focul si dam vasul deoparte....Citeste continuarea

Biscuiti cu ovaz

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca cu mixerul untul, zaharul, ouale si esenta de vanilie pana devin ca o crema. Cerne faina. Da prin robot fulgii de ovaz, pana ce devin o faina mai mare (pti lasa si bucati mai mari,...Citeste continuarea

Biscuiti ciocomania lollipop

Postat de: Brindusa in Prajituri

Cu un mixer, amesteca primele 4 ingrediente (ingredientele umede). Cerne ingredientele uscate (faina, cacao, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie. Va rezulta o coca...Citeste continuarea

Bors de sfecla ( sfecolinic )

Postat de: Anastasia in Supe/Ciorbe

1. carne de pasare s-au de porc 500~700 gr se fierbe aparte supa la o cratita de 5 litri se ea spuma 150 gr fasole se pun sa se umfle peste noapte in apa si se fierb pina cind sint aproape gata...Citeste continuarea

Brownies fara foc

Postat de: Adinuta in Vegan / Raw vegan

Pasul 1: Am pus intr-un blender ingredientele pentru baza (nuci, curmale, o parte din cacao) si am mixat bine. Va rezulta o pasta usor sfaramicioasa, dar umeda. Puneti aceasta pasta intr-o tava...Citeste continuarea

Bucatele de pui cu cascaval

Postat de: theodora in Pui

se taie pieptul de pui bucatele,cubulete,se da prin faina-ou-faina si se prajeste in ulei incins.se muta apoi intr-un vas pt a merge la cuptor(eu am un vas mic roman)se adauga feliile de cascaval...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza dulce

Postat de: bitza in Prajituri

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Branza se amesteca cu ouale batute,zaharul,stafidele,esenta,zaharul vanilat.Cand au fiert pastele se trec pe sub un jet de apa rece si se...Citeste continuarea

Budinca de cartofi

Postat de: Michelle in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja,se curata si se razuiesc pe razuitoarea mare. Ceapa se taie solzisori,usturoiu se toaca si ardeiul taiat feliute si se calesc intr-o jumate de cana de apa,se adauga...Citeste continuarea

Branzica calcica pt bebelusi

Postat de: pusikmea in Mancare copii

pisam pastilele de calciu, pt a se dizolva mai repede . punem laptele pe foc si adaugam si calciul imediat ce l-am pus pe foc, avem grija sa nu se prinda laptele, mestecam in el, lasam pana se...Citeste continuarea

Biscuiti spiralati

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Frecam untul cu laptele fierbinte, separat intr-un alt vas batem oul cu zaharul pudra apoi turnam amestecul peste spuma de unt si omogenizam. Impartim coca in 2 parti egale, intr-una...Citeste continuarea

Banane prajite

Postat de: lia in Prajituri

Luam o lipie, punem o banana curatata si o rulam strans, o prindem cu trei scobitori si o taiem in trei bucati.Procedam la fel si cu celelalte.   Intre timp se incinge uleiul in...Citeste continuarea

Biscuiti glazurati

Postat de: cccris in Prajituri

      Se amesteca ingredientele uscate si se adauga toate celalalte. Mi-a iesit o coca mai lipicioasa. Se pune la frigider citeva ore, dar eu am tinut-o acolo peste...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza dulce si...

Postat de: ela in Fusilli

Pastele se pun la fiert  in apa cu sare,apoi se  trec printr-un jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine.Branza dulce,smantana,galbenusurile,laptele,untul topit,zaharulsi...Citeste continuarea

Budinca de conopida

Postat de: cccris in Aperitive / Garnituri

Conopida se fierbe in steamer sau clasic la aragaz. Intr-un castron se amesteca iaurtul, smintina, ouale, chimenul, busuiocul, sarea si piperul. Se unge o cratita cu putin unt, se tapeteaza...Citeste continuarea

Budinca din paste

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Se fierb bine pastele in apa cu sare si le mai lasam cam 5 min in apa in care eu fiert ca sa se umfle putin. Amestecam branza intr-un castron cu ouale si zaharul dar si cu cel vanilat si...Citeste continuarea

Bors de cartofi cu fidea-post

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se curata morcovul,telina si se dau prin razuitoarea cea mare apoi se calesc cu ceapa taiat marunt si ardeiul rosu taiat cubulete 3-4 minute Se pun cartofi curatati si taiati cubulete si apase...Citeste continuarea

Bulz (cocolos cu brinza)

Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron incepem sa alternam un strat de mamaliguta ,peste care adaugam carnatii taiati marunt si caliti in putin ulei,branza(de care aveti in frigider)unt si cascaval incheind cu...Citeste continuarea

Briose colorate

Postat de: laylalala in Prajituri

Pentru briose, se incalzete cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza cu foi de copt speciale 2 tavi de briose, a cate 12 locuri. Intr-un vas se bate untul cu zaharul si galbenusurile.Se adauga faina,...Citeste continuarea

Brasovene cu ciuperci-post

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se curata ciupercile si se toaca marunt apoi se calesc Morcovul se rade si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul Se amesteca ceapa cu ciupercile si se calesc la fic potrivit pana...Citeste continuarea

Briose "Brownie Cappucino"

Postat de: miha in Prajituri

Briose: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si esenta de rom si se mixeaza in continuare pana devin ca o crema. Topim untul si-l turnam in...Citeste continuarea

Banana cake (vegan)

Postat de: Adinuta in Vegan / Raw vegan

Pasul 1: Incalziti cuptorul la 350 grade. Puneti intr-o tava hartie de copt. Amestecati bananele sfarmate cu furculita, impreuna cu prima parte de zahar, uleiul condimentele...Citeste continuarea

Budinca de zahar ars

Postat de: ela in Dulciuri

5linguri de zahar se pun la topit intr-o craticioara si se caramelizeaza la foc mic fara sa se arda si sa se inchida la culoare.Se ia de pe foc si se rastoarna cu grija 200ml apa fiarta,precautie...Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Se face un aluat din lapte oua drojdie si faina, putin mai moale la inceput, si-l lasam sa creasca in loc caldut dupa care adaugam restul de faina pt a obtine un aluat potrivit. Se...Citeste continuarea

Budinca de ciocolata cu nuca de cocos

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au topit ingredientele si se lasa sa...Citeste continuarea

Budinca de ciocolata alba

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Se prepara ca si budinca de ciocolata cu nuca de cocos, diferenta este ca vom folosi zahar vanilat si esenta de vanilie. Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc...Citeste continuarea

Bors de perisoare

Postat de: ela in Supe/Ciorbe

Carnea tocata se amesteca bine cu o ceapa mare tocata marunt,se adauga orezul spalat bine,ouale batute cu sare,piper si putin patrunjel.Se formeaza perisoare in mainile ude si se adauga in supa...Citeste continuarea

Baton de cereale raw

Postat de: antzuka in Vegan / Raw vegan

Nuca maruntita, nuca de cocos, stafidele, semintele, orzul se amesteca Curmalele, prunele uscate, zeama de lamaie se amesteca in robotul de bucatarie pana devine o pasta si se amesteca in...Citeste continuarea

Bomboane marshmallow

Postat de: ana in Dulciuri

Batem albusurile circa 8 minute ,inainte de a va apuca de batut albusurile puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu...Citeste continuarea

Broscuta testoasa

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Se foloseste un carnat prajit drept cap, i se fac ochii din 2 bucatele de maslina si gurita din morcov iar carapacea dintr-un cartof copt si crestat in 6 pe deasupra.Aripioarele se fac tot din...Citeste continuarea

Briose cu mere

Postat de: cccris in Prajituri

Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in...Citeste continuarea

Bame pentru iarna

Postat de: Brindusa in Conserve

Curata bamele de cotoare si spala-le.In  3-4 l de apa pune 1 lingurita de sare si 3 linguri de otet. Pune-o pe foc si , cand a inceput sa fiarba adauga bamele. Lasa  sa fiarba pana ce...Citeste continuarea

Baby carrot , caramelizati cu miere

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

morcovii se fieb 20 min in apa cu sare , se scurg. se pun intr-o tigaie cu restul ingredientelor. se amesteca incontinuu pana zeama scade si se face ca un sirop , din acest...Citeste continuarea

Brocolli cu maioneza de post

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se spala brocoli si apoi se desface buchetele ,dupa care se inabusa  bine sau se fierbe in apa cu `putina sare,apoi se toaca marunt si se ameasteca cu usturoiul iar cand s-a racit bine se...Citeste continuarea

Bors de dovlecei cu iaurt

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Ceapa se toaca marunt. Morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun legumele la calit in putin ulei, se adauga si orezul , apoi se pune apa cat sa le acopere. Se...Citeste continuarea

Briose super pufoase cu mere

Postat de: Anastasia in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam uleiul intr-o unda subtire cate putin, mixand in continou pana i-l incorporam pe tot. Adaugam...Citeste continuarea

Briose cu topping de branza

Postat de: cccris in Prajituri

    Se incinge cuptorul la 180grade.     Se amesteca lichidele.     Se amesteca ingredientele solide si se pun putin cite putin peste cele...Citeste continuarea

Branzoaice moldovenesti

Postat de: micki in Dulciuri

Mai intai facem maiaua astfel:Drojdia amestecata cu o lingurita de zahar se topeste in 50 ml de lapte caldut,apoi se adauga treptat 100 gr din faina.Se lasa la dospit 15 minute Cat...Citeste continuarea

Bomboane cu cocos si ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Reteta este cea a bomboanelor Raffaello . Amestecam la robotul de bucatarie laptele praf cu zaharul pudra,nuca de cocos,untul moale si la sfarsit frisca lichida. Daca iese prea...Citeste continuarea

Biscuiti spritati

Postat de: cccris in Prajituri

Se amesteca untul cu brinza si zaharul, se adauga galbenusul, apoi faina si restul ingredientelor. Sau mai simplu, la masina de paine - lichidele + faina pina ce se omogenizeaza aluatul....Citeste continuarea

Bors de pui ca la mama acasa

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Cum se prepara Bors de pui ca la mama acasa Am pus la fiert in oala sub presiune sa mearga mai repede bucatile de pui spalate bine , insotite de cepe, ardei, morcov si bucata de telina, am...Citeste continuarea

Brasato alla Milanese

Postat de: silvi0ara in Jakob Hausmann

Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul si untul.Se prajeste carnea pe toate partile,apoi se adauga morcovii,gulia,cartoful si ceapa taiate cubulete si se prajesc usor langa carne.Se...Citeste continuarea

Briose cu mere

Postat de: Irina in Prajituri

Incalzim cuptorul la 200 grade C. Amestecam faina si zaharul intr-un vas, adaugam merele, stafidele si scortisoara. Intr-un alt vas batem untul iaurtul, laptele si oul. Adaugam acest amestec peste...Citeste continuarea

Brezel - covrigi nemtesti

Postat de: Dnelutza in Piine

Cernem cele doua tipuri de faina (cred ca merge si cu faina normala), adaugam untul topit dar sa fie rece, zaharul iar pe urma drojdia pe care o dizolvam in apa calduta. Dam drumul la robot...Citeste continuarea

Bors de peste /somon

Postat de: Sylvia in Supe/Ciorbe

Preparare bors de peste :  punem intr-un vas mai adanc legumele la calit in cele 2 linguri de ulei si le lasam pret de cateva minute. Dupa cateva minute adaugam bucatile de peste si apa...Citeste continuarea

Briose/ chec cu portocale si mar

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se bat albusurile spuma.Apoi se aduga zaharulcand sa incorporat si s-a obtinut o spuma tare se adauga faina , ulei si praf de copt. marul se curata de coaja si se taie bucati mici la fel si...Citeste continuarea

Briose pufoase cu visine

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Am batut albusurile spuma cu putina sare dupa care am adaugat una cate una lg de zahar si am mixat in continuare pana la topirea acestuia,dupa care am adaugat faina si praful de copt. Am uns...Citeste continuarea

Bruschete cu vinete

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

Rosiile se taie culbulete mici. Vineta se curata, se taie cubulete si se pun cu putina sare. Se lasa la scurs si se ptajeste in putin ulei de seminte de struguri. (nu puneti mult deoarece vinetele...Citeste continuarea

Banana Split

Postat de: Ligia34 in Dulciuri

Se ia vasul in care urmeaza sa se pregateasca desertul. Pe fundul vasului se pun trei cupe de inghetata( ciocolata, vanilie si capsuni) una langa alta. Se ia banana curatata, se taie in doua si...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile cu praful de scortisoara si se imparte in 3 parti. Se iau primle 3 foi si se aseaza in tava...Citeste continuarea

Briose cu prune uscate si glazura...

Postat de: laylalala in Prajituri

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Prunele se pun intr-un vas, se toarna peste acestea 100 ml rom, se acopera si se dau la cuptorul cu microunde la putere maxima 3 minute, apoi se scurg iar romul se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]