Briose cu capsuni
Postat de: miha in DulciuriOuale le-am baut bine cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,zaharul vanilat,iaurtul,capsunile (se pot pune si bucati,eu le-am blenduit ca sa pot pacali un mofturos),uleiul si la...Citeste continuarea
Bors rusesc
Postat de: luminita20_2006 in Ciorbezarzavatul se curata se spala apoi se taie cubulete mici sau fasii subtiri.Se caleste intai sfecla apoi se pune varza si dupa aceea celelente legume(se pune inati sfecla rosie deoarece astfel da...Citeste continuarea
BLUEBERRY(bautura racoritoare)
Postat de: PARADIS in BauturiToate se mixeaza la blender. Se serveste cu gheata pe timpul verii :) Citeste continuarea
Briose cu nuca de cocos
Postat de: miha in DulciuriOuale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand zaharul,iaurtul,untul topit,bobitele de ciocolata si vanilia. La sfarsit faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Bucatarasul copiilor - Dulceata de...
Postat de: ANCA in Dulceata / GemNucile se curata de coaja verde si se pun in apa rece. Folositi manusi chirurgicale, desi sotul tot si-a patat mainile, cu 2 perechi una peste alta, caci el le-a 'operat':)) Nucile curatate se...Citeste continuarea
Briose cu visine
Postat de: Sabina in PrajituriUntul se topeste impreuna cu zaharul, apoi se adauga cele doua oua, mirodeniile, laptele si faina amestecata impreuna cu praful de copt. In formele de silicon se pune mai intai un strat de aluat,...Citeste continuarea
Biscuiti cu gem
Postat de: yammy in Prajituri-se mixeaza zaharul, untul, vanilia si galbenusul -se adauga faina -se framanta bine si se da 30 min la frigider -se fac bilute, se dau prin albusul batut si apoi prin nuca, se fac gauri cu...Citeste continuarea
Bascute dulci
Postat de: Sabina in PrajituriDin ingredientele pentru aluat se face un aluat care se lasa la dospit apoi se portioneaza si de formeaza bilute care se pun in tava tapetata cu hartie si se la sa din nou la crescut. Intre timp...Citeste continuarea
BLT chicken salad (salata de pui)
Postat de: PARADIS in SalateSalata o taiem dupa placul fiecaruia. Asezam rosiile,castraveti,baconul,brinza. Preparam ONEY MUSTARD DRESSING, ca o pasta,si se serveste pe salata. CRUTOANE PENTRU SALATA Am...Citeste continuarea
Bomboane
Postat de: Sabina in PrajituriFaramitam feliutele de chec, adaugam nuca si cescuta de lapte, scotiroasa si zaharul vanilinat. Amestecam bine toate ingredientele. Formam bilute din aceasta compozitie, pe care mai apoi le...Citeste continuarea
Biscuiti cu gropite delicioase
Postat de: yammy in Prajituri-se amesteca faina cu amidonul , sarea, cacaoa , praful de copt , galbenusurile , zaharul si untul moale taiat bucatele -se framanta bine, se inveleste in folie si se pune la frigider 30 min -se...Citeste continuarea
Bruschete a la Sabina
Postat de: Sabina in Aperitive / GarnituriPrajim painea, aromam cu usuroi (razuim usturoiul pe painea prajita, practic acesta se topeste si isi lasa aroma in paine), adaugam rosiile si maslinele tocate , stropim cu ulei de masline,...Citeste continuarea
Boccelute cu pastrama de curcan si...
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se pregateste umplutura. Cascavalul si pastrama se dau prin razatoare. Se toaca ciupercile si patrunjelul. Se amesteca toate si se...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi de ovaz
Postat de: Sabina in PrajituriPentru inceput punem ovazul la inmuiat (in apa sau in lapte). Intre timp, ne apucam temeinic de treaba: frecam spuma untul cu zaharul pana devine o pasta lucioasa, adaugam si ouale, sarea, mierea...Citeste continuarea
briose capsunici
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriCuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de capt si zaharul vanilat amestecam sa se lege compozitia. Tava de briose...Citeste continuarea
Bors moldovenesc acru
Postat de: miha in CiorbeCarnea se pune la fiert si se spumuieste de cate ori este nevoie. Se sareaza mai putin decat este necesar,potrivindu-se dupa gust in timpul fiertului. Se va pune de la inceput o cantitate mai...Citeste continuarea
Bile de cocos
Postat de: yammy in Prajituri-se pun toate ingredientele intr-un castron -si se framanta cu mana -se formeaza bilute -se coc la foc mic, pe treapta de sus cateva minute, pana incep sa prinda culoare -se orneaza cu ciocolata...Citeste continuarea
Briose cu cascaval sau branza
Postat de: yammy in Aperitive / Garnituri-se pune intr-un castron ouale cu uleiul, laptele si cascavalul/branza si se amesteca -apoi se adauga faina si se amesteca -se toarna compozitia in forma de briose unsa cu ulei si se da la cuptor...Citeste continuarea
Baton cu seminte
Postat de: Sabina in PrajituriPunem mierea intr-o cratita si o topim usor. Adaugam zaharul si amestecam incet pana ajunge la punctul de fierbere, cand adaugam susanul, migdalele, floarea soarelui si stafidele. Continuam sa...Citeste continuarea
Briose cu M&M
Postat de: miha in DulciuriOuale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul.Apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Separat am topit ciocolata impreuna cu untul si laptele.Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Briose cu floricele
Postat de: miha in DulciuriOuale se bat bine,impreuna cu praful de sare,pana isi dubleaza volumul.Adaugam zaharul si vanilia si mixam in continuare. Apoi pe rand uleiul,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Briose cu cocos
Postat de: miha in DulciuriOuale se mixeaza bine cu un praf de sare,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit fulgii de cocos...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriSe rade ciocolata si se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, sare, scortisoara. Se separa ouale,iar galbenusurile se bat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar.Se amesteca apoi...Citeste continuarea
Briose cu banane si ciocolata
Postat de: miha in DulciuriTopim ciocolata si untul si lasam deoparte sa se racoreasca. Intr-un caston amestecam faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea. Adaugam iaurtul,banana pasata si ouale. Mixam bine dupa care...Citeste continuarea
Briose cu banane
Postat de: miha in DulciuriIntr-un vas punem ouale,zaharul,zaharul vanilat,scortisoara si sarea si mixam bine,pana totul devine ca o crema. Cojim bananele,le taiem felii si le adaugam in aluat,dupa care mixam pana se...Citeste continuarea
Briose cu afine si banane
Postat de: miha in DulciuriOuale se mixeaza bine cu un praf de sare.Se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam bilutele de...Citeste continuarea
Bomboane Brigadeiro
Postat de: miha in DulciuriSe pun ingredientele intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu 25 de min,pana se caramelizeaza. Apoi se rup bucatele mici biscuitii si se amesteca in compozitie. Se lasa sa se...Citeste continuarea
Budinca de branza dulce
Postat de: Bunica in PrajituriToate aceste ingrediente se amesteca foarte bine si se pun intr-o tava (eu am pus-o intr-o tava de cozonac) tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pune untul taiat in cubulete ...Citeste continuarea
Biscotti cu ness, ciocolata si nuci
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe pun toate ingredientele uscate intr-un bol. Ciocolata se taie bucatele si nucile se toaca grosolan. Se adauga cele 3 oua si esenta de vanilie si se framanta bine, sa se incorporeze toata...Citeste continuarea
Bourguignon de ciuperci cu paste
Postat de: ala_oancea in PenneSe toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga morcovul taiat rondele, apoi ciupercile spalate si taiate bucatele. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga vinul si...Citeste continuarea
Burritos la cuptor
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe framanta aluatul de tortilla. Se lasa infasurat in folie de plastic pentru 15 minute. Se imparte apoi in opt bucati si se mai lasa acoperit 20 de minute. Se intind foi rotunde si se coc...Citeste continuarea
Balmos
Postat de: adriana65 in Aperitive / GarnituriMai intai faceti focul in cuptorul din gradina. Dupa ce s-a facut jaraticul, adaugati pe rand, cate un lemn pentru a-l intretine. Intr-o oala se pune jintuiala la fiert...Citeste continuarea
Budinca de orez cu caramel
Postat de: miha in DulciuriCaramel: Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Totul se omogenizeaza si se lasa...Citeste continuarea
Branzica de casa- 5-6 luni
Postat de: Oana in Mancare copiiDe obicei, eu fac din jumatate de litru de lapte, iar bebe papa din branzica doua zile. Vom folosi un vas de inox pentru ca laptele sa nu se lipeasca sau sa se afume la fiert. Cand...Citeste continuarea
Budinca de stelute- de la 1,5 ani
Postat de: Oana in Mancare copiiAm gasit de la Barilla paste in forma de stelute pe care le putem face si cu sos de rosii sau cu lapte. Pastele le fierbem in apa cu putina sare, dupa indicatiile de pe pachet, cam 7 minute,...Citeste continuarea
Bombe de legume
Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri1.Ciupercile calite se inabusa in unt impreuna cu legumele 2 minute, se adauga sucul de lamaie,sarea, piperul si patrunjelul tocat.Incorporam usor frisca pentru gatit si 1/2 din gelatina, inmuiata...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata
Postat de: miha in DulciuriFoaia de napolitana o maruntim la robot. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul.Se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa.Pe rand laptele praf si napolitana maruntita....Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriOuale se mixeaza bine cu un praf de sare si zaharul.Cand sunt ca o crema se adauga pe rand iaurtul,untul topit,bobitele de ciocolata si nuca.La sfarsit incorporam pesmetul si faina amestecata cu...Citeste continuarea
Bucatarasul copiilor: Batoane de...
Postat de: Bucataras in PrajituriEste foarte simplu.. intr-o cratita se pun cam 250 g zahar si tot atata miere de albine.. se pun pe foc mediu pana dau un clocot.. Se ia de pe foc si se adauga tot cam 250 g unt de arahide (peanut...Citeste continuarea
Biscuiti deliciosi pentru copii
Postat de: Ioana in Mancare copiiFaina se adauga la urma, peste celelalte ingrediente amestecate. Eu nu am masurat-o, dar am pus in asa fel incat aluatul sa fie f moale, dar sa se si poata intinde cu facaletul. Puteti...Citeste continuarea
BRIOSE NEGRESE
Postat de: Sabina in PrajituriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul cu zaharul, mierea, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si un praf de sare. Adaugam de rand ouale unul cate unul....Citeste continuarea
Budinca de clatite cu branza
Postat de: miha in DulciuriToate ingredientele pentru umplutura se mixeaza pana se obtine o crema fina. Se amesteca faina cu laptele caldut,se adauga zaharul,galbenusurile,untul topit si putina sare.La sfarsit albusurile...Citeste continuarea
Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la...
Postat de: Bucataras in TorturiPregatesti asa: -amesteci 200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu 8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina...Citeste continuarea
Bucătăria lui Jamie: piersică...
Postat de: Bucataras in VitaSe toaca marunt, cu cutitul, rozmarin proaspat. Se pune intr-un mojar si se amesteca acolo cu putin ulei, sare si piper. Piersica se taie in doua jumatati si i se scoate simburele, apoi este...Citeste continuarea
Barcute cu ciuperci
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCiupercile spalate si curatate de pielite se fierb in apa cu sare,dupa care se lasa la scurs. Usturoiul pisat il amestecam cu maioneza. Ciupercile le tocam marunt (eu le-am pus la robot),dupa...Citeste continuarea
Bulz ca la Bran
Postat de: Simo in Aperitive / GarnituriPentru o masura de malai grisat (ca sa scapi de probleme si asteptare) trebuie 2 1/2 masuri de apa. Apa cu sare se pune pe foc si in momentul in care fierbe se toarna malaiul incet incet...Citeste continuarea
Budincă a la Mihaela cu brânză...
Postat de: Mihaela in DulciuriAm fiert in apa cu putina sare niste taietei (cred ca erau in jur de 250g) si i-am scurs. Cam vreo 300g branza de vaci am amestecat cu 3 oua de data asta (data trecuta am pus numai 2 ca atat...Citeste continuarea
Biluţe de ciocolată
Postat de: miealex in DulciuriSe amesteca toate ingredientele. Apoi se creeaza bilutele si se dau prin zahar pudra. Se lasa la rece 2-3 ore dupa care pot fi servite. Optional: deasupra se pot...Citeste continuarea
Bomboane Raffaelo
Postat de: Bucataras in DulciuriSe mixeaza untul cu zaharul pudra vanilat pana ce obtinem o spuma. Se adauga si laptele praf, nuca de cocos (50 g) si foile de napolitane maruntite bine. Se fac bilute si se pune o migdala...Citeste continuarea
Brownies cappuccino
Postat de: Oana in DulciuriSe incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt ( 20×20 cm). Eu am facut cantitate dubla, asa ca tava mea e mai mare :) Se topesc la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat,...Citeste continuarea