A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Briose cu capsuni

Postat de: miha in Dulciuri

Ouale le-am baut bine cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,zaharul vanilat,iaurtul,capsunile (se pot pune si bucati,eu le-am blenduit ca sa pot pacali un mofturos),uleiul si la...Citeste continuarea

Bors rusesc

Postat de: luminita20_2006 in Ciorbe

zarzavatul se curata se spala apoi se taie cubulete mici sau fasii subtiri.Se caleste intai sfecla apoi se pune varza si dupa aceea celelente legume(se pune inati sfecla rosie deoarece astfel da...Citeste continuarea

BLUEBERRY(bautura racoritoare)

Postat de: PARADIS in Bauturi

Toate se mixeaza la blender. Se serveste cu gheata pe timpul verii :) Citeste continuarea

Briose cu nuca de cocos

Postat de: miha in Dulciuri

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand zaharul,iaurtul,untul topit,bobitele de ciocolata si vanilia. La sfarsit faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Bucatarasul copiilor - Dulceata de...

Postat de: ANCA in Dulceata / Gem

Nucile se curata de coaja verde si se pun in apa rece. Folositi manusi chirurgicale, desi sotul tot si-a patat mainile, cu 2 perechi una peste alta, caci el le-a 'operat':)) Nucile curatate se...Citeste continuarea

Briose cu visine

Postat de: Sabina in Prajituri

Untul se topeste impreuna cu zaharul, apoi se adauga cele doua oua, mirodeniile, laptele si faina amestecata impreuna cu praful de copt. In formele de silicon se pune mai intai un strat de aluat,...Citeste continuarea

Biscuiti cu gem

Postat de: yammy in Prajituri

-se mixeaza zaharul, untul, vanilia si galbenusul -se adauga faina -se framanta bine si se da 30 min la frigider -se fac bilute, se dau prin albusul batut si apoi prin nuca, se fac gauri cu...Citeste continuarea

Bascute dulci

Postat de: Sabina in Prajituri

Din ingredientele pentru aluat se face un aluat care se lasa la dospit apoi se portioneaza si de formeaza bilute care se pun in tava tapetata cu hartie si se la sa din nou la crescut. Intre timp...Citeste continuarea

BLT chicken salad (salata de pui)

Postat de: PARADIS in Salate

Salata o taiem dupa placul fiecaruia. Asezam rosiile,castraveti,baconul,brinza. Preparam ONEY MUSTARD DRESSING, ca o pasta,si se serveste pe salata. CRUTOANE PENTRU SALATA Am...Citeste continuarea

Bomboane

Postat de: Sabina in Prajituri

Faramitam feliutele de chec, adaugam nuca si cescuta de lapte, scotiroasa si zaharul vanilinat. Amestecam bine toate ingredientele. Formam bilute din aceasta compozitie, pe care mai apoi le...Citeste continuarea

Biscuiti cu gropite delicioase

Postat de: yammy in Prajituri

-se amesteca faina cu amidonul , sarea, cacaoa , praful de copt , galbenusurile , zaharul si untul moale taiat bucatele -se framanta bine, se inveleste in folie si se pune la frigider 30 min -se...Citeste continuarea

Bruschete a la Sabina

Postat de: Sabina in Aperitive / Garnituri

Prajim painea, aromam cu usuroi (razuim usturoiul pe painea prajita, practic acesta se topeste si isi lasa aroma in paine), adaugam rosiile si maslinele tocate , stropim cu ulei de masline,...Citeste continuarea

Boccelute cu pastrama de curcan si...

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se pregateste umplutura. Cascavalul si pastrama se dau prin razatoare. Se toaca ciupercile si patrunjelul. Se amesteca toate si se...Citeste continuarea

Biscuiti cu fulgi de ovaz

Postat de: Sabina in Prajituri

Pentru inceput punem ovazul la inmuiat (in apa sau in lapte). Intre timp, ne apucam temeinic de treaba: frecam spuma untul cu zaharul pana devine o pasta lucioasa, adaugam si ouale, sarea, mierea...Citeste continuarea

briose capsunici

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Cuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de capt si zaharul vanilat amestecam sa se lege compozitia. Tava de briose...Citeste continuarea

Bors moldovenesc acru

Postat de: miha in Ciorbe

Carnea se pune la fiert si se spumuieste de cate ori este nevoie. Se sareaza mai putin decat este necesar,potrivindu-se dupa gust in timpul fiertului. Se va pune de la inceput o cantitate mai...Citeste continuarea

Bile de cocos

Postat de: yammy in Prajituri

-se pun toate ingredientele intr-un castron -si se framanta cu mana -se formeaza bilute -se coc la foc mic, pe treapta de sus cateva minute, pana incep sa prinda culoare -se orneaza cu ciocolata...Citeste continuarea

Briose cu cascaval sau branza

Postat de: yammy in Aperitive / Garnituri

-se pune intr-un castron ouale cu uleiul, laptele si cascavalul/branza si se amesteca -apoi se adauga faina si se amesteca -se toarna compozitia in forma de briose unsa cu ulei si se da la cuptor...Citeste continuarea

Baton cu seminte

Postat de: Sabina in Prajituri

Punem mierea intr-o cratita si o topim usor. Adaugam zaharul si amestecam incet pana ajunge la punctul de fierbere, cand adaugam susanul, migdalele, floarea soarelui si stafidele. Continuam sa...Citeste continuarea

Briose cu M&M

Postat de: miha in Dulciuri

Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul.Apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Separat am topit ciocolata impreuna cu untul si laptele.Dupa ce s-a...Citeste continuarea

Briose cu floricele

Postat de: miha in Dulciuri

Ouale se bat bine,impreuna cu praful de sare,pana isi dubleaza volumul.Adaugam zaharul si vanilia si mixam in continuare. Apoi pe rand uleiul,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Briose cu cocos

Postat de: miha in Dulciuri

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit fulgii de cocos...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Se rade ciocolata si se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, sare, scortisoara. Se separa ouale,iar galbenusurile se bat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar.Se amesteca apoi...Citeste continuarea

Briose cu banane si ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Topim ciocolata si untul si lasam deoparte sa se racoreasca. Intr-un caston amestecam faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea. Adaugam iaurtul,banana pasata si ouale. Mixam bine dupa care...Citeste continuarea

Briose cu banane

Postat de: miha in Dulciuri

Intr-un vas punem ouale,zaharul,zaharul vanilat,scortisoara si sarea si mixam bine,pana totul devine ca o crema. Cojim bananele,le taiem felii si le adaugam in aluat,dupa care mixam pana se...Citeste continuarea

Briose cu afine si banane

Postat de: miha in Dulciuri

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare.Se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam bilutele de...Citeste continuarea

Bomboane Brigadeiro

Postat de: miha in Dulciuri

Se pun ingredientele intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu 25 de min,pana se caramelizeaza. Apoi se rup bucatele mici biscuitii si se amesteca in compozitie. Se lasa sa se...Citeste continuarea

Budinca de branza dulce

Postat de: Bunica in Prajituri

Toate aceste ingrediente se amesteca foarte bine si se pun intr-o tava (eu am pus-o intr-o tava de cozonac) tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pune untul  taiat in cubulete  ...Citeste continuarea

Biscotti cu ness, ciocolata si nuci

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se pun toate ingredientele uscate intr-un bol. Ciocolata se taie bucatele si nucile se toaca grosolan. Se adauga cele 3 oua si esenta de vanilie si se framanta bine, sa se incorporeze toata...Citeste continuarea

Bourguignon de ciuperci cu paste

Postat de: ala_oancea in Penne

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga morcovul taiat rondele, apoi ciupercile spalate si taiate bucatele. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga vinul si...Citeste continuarea

Burritos la cuptor

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Se framanta aluatul de tortilla. Se lasa infasurat in folie de plastic pentru 15 minute. Se imparte apoi in opt bucati si se mai lasa acoperit 20 de minute. Se intind foi rotunde si se coc...Citeste continuarea

Balmos

Postat de: adriana65 in Aperitive / Garnituri

Mai intai faceti  focul in cuptorul din gradina. Dupa ce s-a facut jaraticul, adaugati pe rand, cate un lemn pentru a-l intretine.  Intr-o oala se pune jintuiala la fiert...Citeste continuarea

Budinca de orez cu caramel

Postat de: miha in Dulciuri

Caramel: Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Totul se omogenizeaza si se lasa...Citeste continuarea

Branzica de casa- 5-6 luni

Postat de: Oana in Mancare copii

 De obicei, eu fac din jumatate de litru de lapte, iar bebe papa din branzica doua zile. Vom folosi un vas de inox pentru ca laptele sa nu se lipeasca sau sa se afume la fiert. Cand...Citeste continuarea

Budinca de stelute- de la 1,5 ani

Postat de: Oana in Mancare copii

Am gasit de la Barilla paste in forma de stelute pe care le putem face si cu sos de rosii sau cu lapte. Pastele le fierbem in apa cu putina sare, dupa indicatiile de pe pachet, cam 7 minute,...Citeste continuarea

Bombe de legume

Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri

1.Ciupercile calite se inabusa in unt impreuna cu legumele 2 minute, se adauga sucul de lamaie,sarea, piperul si patrunjelul tocat.Incorporam usor frisca pentru gatit si 1/2 din gelatina, inmuiata...Citeste continuarea

Bomboane de ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Foaia de napolitana o maruntim la robot. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul.Se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa.Pe rand laptele praf si napolitana maruntita....Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare si zaharul.Cand sunt ca o crema se adauga pe rand iaurtul,untul topit,bobitele de ciocolata si nuca.La sfarsit incorporam pesmetul si faina amestecata cu...Citeste continuarea

Bucatarasul copiilor: Batoane de...

Postat de: Bucataras in Prajituri

Este foarte simplu.. intr-o cratita se pun cam 250 g zahar si tot atata miere de albine.. se pun pe foc mediu pana dau un clocot.. Se ia de pe foc si se adauga tot cam 250 g unt de arahide (peanut...Citeste continuarea

Biscuiti deliciosi pentru copii

Postat de: Ioana in Mancare copii

Faina se adauga la urma, peste celelalte ingrediente amestecate.  Eu nu am masurat-o, dar am pus in asa fel incat aluatul sa fie f moale, dar sa se si poata intinde cu facaletul. Puteti...Citeste continuarea

BRIOSE NEGRESE

Postat de: Sabina in Prajituri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul cu zaharul, mierea, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si un praf de sare. Adaugam de rand ouale unul cate unul....Citeste continuarea

Budinca de clatite cu branza

Postat de: miha in Dulciuri

Toate ingredientele pentru umplutura se mixeaza pana se obtine o crema fina. Se amesteca faina cu laptele caldut,se adauga zaharul,galbenusurile,untul topit si putina sare.La sfarsit albusurile...Citeste continuarea

Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la...

Postat de: Bucataras in Torturi

Pregatesti asa: -amesteci  200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu  8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina...Citeste continuarea

Bucătăria lui Jamie: piersică...

Postat de: Bucataras in Vita

Se toaca marunt, cu cutitul, rozmarin proaspat. Se pune intr-un mojar si se amesteca acolo cu putin ulei, sare si piper. Piersica se taie in doua jumatati si i se scoate simburele, apoi este...Citeste continuarea

Barcute cu ciuperci

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Ciupercile spalate si curatate de pielite se fierb in apa cu sare,dupa care se lasa la scurs. Usturoiul pisat il amestecam cu maioneza. Ciupercile le tocam marunt (eu le-am pus la robot),dupa...Citeste continuarea

Bulz ca la Bran

Postat de: Simo in Aperitive / Garnituri

Pentru o masura de malai grisat (ca sa scapi de probleme si asteptare) trebuie 2 1/2 masuri de apa. Apa cu sare se pune pe foc si in momentul in care fierbe se toarna malaiul incet incet...Citeste continuarea

Budincă a la Mihaela cu brânză...

Postat de: Mihaela in Dulciuri

Am fiert in apa cu putina sare niste taietei (cred ca erau in jur de 250g) si i-am scurs. Cam vreo 300g branza de vaci am amestecat cu 3 oua de data asta (data trecuta am pus numai 2 ca atat...Citeste continuarea

Biluţe de ciocolată

Postat de: miealex in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele. Apoi se creeaza bilutele si se dau prin zahar pudra. Se lasa la rece 2-3 ore dupa care pot fi servite. Optional: deasupra se pot...Citeste continuarea

Bomboane Raffaelo

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Se mixeaza untul cu zaharul pudra vanilat pana ce obtinem o spuma. Se adauga si laptele praf, nuca de cocos (50 g) si foile de napolitane maruntite bine. Se fac bilute si se pune o migdala...Citeste continuarea

Brownies cappuccino

Postat de: Oana in Dulciuri

Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt ( 20×20 cm). Eu am facut cantitate dubla, asa ca tava mea e mai mare :) Se topesc la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]