Briose dospite

de Miha in Prajituri, 22 Oct 2009 | 5303 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe blogul Amaliei. Ea le-a denumit "savarine". Eu le-am copt in forme de briose si cum nu prea seamana cu savarinele alea de la cofetarie, le-am zis briose. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 20 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose dospite:

Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam.

Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care il punem in forme (pana la 3/4 din capacitate) si lasam din nou la dospit 15 minute.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 minute.

Intre timp preparam siropul:

Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Lasam la racit, pana se topeste caramelul, apoi punem si esenta de rom.

Insiropam brisosele. le taiem pe jumatate si le umplem cu muuuulta frisca. :)

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose dospite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cacao si visine