Budinca dulce din penne rigate cu...
Postat de: dicarmencitta1957 in DulciuriPrima data fierbem pastele(penne rigate).Punem apa la fiert cu un praf de sare si cand apa da in clocot punem pastele in apa,adaugam 2 linguri de unt in apa si le fierbem conform cu instructiunile...Citeste continuarea
Bors de fasole galbena
Postat de: Sylvia in Supe/CiorbePunem intr-un vas inalt uleiul la incins si cand este incins adaugam ceapa taiata cubulete si morcovii si lasam sa se caleasca cateva minute. Daca doriti puteti sa adaugati si o tija de...Citeste continuarea
Budinca betiva
Postat de: Mama_Lizica in PrajituriSepari ouale si procedezi ca pentru blatul de tort: bati albusurile, adaugand zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, in loc de faina, grisul. Adaugi ciocolata...Citeste continuarea
Biscuiti cu musli
Postat de: Anamaria7 in DulciuriFaina se amesteca impreuna cu praful de copt, musli, sarea si stafidele. Separat se amesteca mierea (sa fie mai moale, eventual incalzita usor) cu uleiul, sucul si coaja de portocala/lamaie. Se...Citeste continuarea
BananaChec condimentat
Postat de: Anamaria7 in PrajituriCuptorul se preincalzeste la 180C. Pregatim o tava de chec tapetand-o cu unt si faina. Cu o furculita, zdrobim banana bine si o punem deoparte. Frecam bine untul cu zaharul pana devine cremos,...Citeste continuarea
Budinca de ciuperci
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriCeapa taiata marunt se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, 2 minute in ulei, se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea si piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pina cind...Citeste continuarea
Bomboloni
Postat de: micki in DulciuriSe amesteca drojdia cu faina,apoi se adauga si celelalte ingrediente.Eu am topit untul si l-am amestecat cu zaharul si laptele caldut.Am framantat un aluat molcut pe care l-am lasat la crescut...Citeste continuarea
Briose cu visine
Postat de: Michelle in PrajituriIngredientele pentru blat(briose)fara visine se amesteca pana devin o pasta omogena se pune compozitia in forme si se adauga cate 3 visine la fiecare se da la cuptor in jur de 40 min..foc...Citeste continuarea
Baigli-cozonac cu nuca
Postat de: Sylvia in PrajituriPreparare: intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura de zahar. Lasam 10 minute si apoi amestecam compozitia cu zaharul,...Citeste continuarea
Brownie cu nuca si caramel
Postat de: miha in PrajituriUntul se freaca bine cu zaharul,pana devine spumos. Adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie si omogenizam. Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le adaugam unul cate...Citeste continuarea
Batuta de pui la cuptor
Postat de: anisoara in Pui1. Se curata ceapa de coaja si se taie in cuburi sau rondele mai marunte , se pune intr-un vas.Se toarna sucul de la jumatate de lamie si se amesteca bine toata ceapa.Se lasa la marinat....Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza
Postat de: Bucataria_Portocalie in PrajituriFierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-un caston amestecam branza de vaci, ouale, zaharul si zaharul vanilat. Scurgem pastele de apa si le amestecam cu...Citeste continuarea
Biscuiti simpli
Postat de: ionela2682 in PrajituriSe mixeaza ouale cu zaharul foarte bine dupa care se adauga rand pe rand lingurile de untura mixand continuu. Se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie sau otet dupa care se adauga faina...Citeste continuarea
Barcute umpute si carnati prajiti
Postat de: adnas54 in Mancaruri de postZucchini (dovlecei) se spala si pe o parte li se face o talpa (pentru stabilitate). Pe cealalta parte se scobesc cu atentie, pana rezulta niste barcute. Miezul rezultat se toaca marunt. Ardeiul...Citeste continuarea
Be My Valentine
Postat de: Brindusa in TorturiMixeaza ouale cu zaharul si sarea pana cand isi tripleaza volumul (cam 20-25 minute la viteza mare). E bine ca ouale sa fie calde inainte de a le folosi (pot fi tinute 10 minute in coaja, in apa...Citeste continuarea
Batoane crocante cu rozmarin si cimbru
Postat de: Sylvia in PiineSe pun toate ingredientele in masina de facut paine si se selecteaza programul pentru aluat, rozmarinul si cimbru se toaca fin separat fiecare. Aluatul se poate prepara si manual, dizolvand in...Citeste continuarea
Banana bread
Postat de: cccris in PrajituriSe incinge cuptorul la 150 grade. Se unge o tava mare de prajituri. 1/4 cup zahar se amesteca cu 1 lingurita scortisoara si cu acestea se prafuieste bine tava de copt. Intr-un castron mare...Citeste continuarea
Bors de perisoare
Postat de: elebele in Supe/CiorbeSe pune intr-o oala mare apa si 2 cani bors acru la fiert. Zarzavatul ptr bors se taie(ceapa, verdeata numai jumatate din ea, restul e ptr la sfarsit), se da prin razatoarea...Citeste continuarea
Briose cu glazura de cappucino
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriSe separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul si dupa care galbenusurile, iaurtul, laptele, uleiul,nuca de cocos faina,zaharul vanilat, praful de copt.. Se ung...Citeste continuarea
Brownie cu cioco neagra si topping...
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe topeste untul si ciocolata, se adauga zaharul si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga ouale si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se amesteca bine cele doua...Citeste continuarea
Baghete crocante
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriFoaia de aluat se intinde cu sucitorul pe masa infainata. Se aseaza feliile de salam/sunca pe jumatate de foaie,se rade cascavalul deasupra.Partea care a ramas goala se stropeste cu apa si...Citeste continuarea
Banane prajite cu mou de ciocolata
Postat de: miha in DulciuriMou de ciocolata: Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste cele 2 galbenusuri, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa....Citeste continuarea
Bomboane zi si noapte
Postat de: Brindusa in PrajituriBomboane "ZI" Topeste la baia de aburi ciocolata. Amesteca cu mixerul laptele praf, zaharul pudra, 50 g nuca cocos, untul, smantana si laptele de cocos, pana se obtine o compozitie...Citeste continuarea
Burek
Postat de: marcelas in Aperitive / GarnituriFacem un aluat din faina, unt topit, sare si apa calduta, cat cuprinde. Rezulta un aluat mai tare, dar suficient de moale, ca sa il putem intinde cu sucitorul si sa obtinem o foaie subtire,...Citeste continuarea
Bors de miel
Postat de: crisad in Supe/Ciorbese spala oasele de miel (eu am folosit oase de la pulpa mielului cu multa carne pe ele ) si se pun la fiert cu putina sare si se spumeaza . in tipul asta se toaca ceapa morcovul telina...Citeste continuarea
Briose cu rodie si sirop de portocale
Postat de: Bucataria_Portocalie in PrajituriScoatem samburii pretiosi de la rodie (da, si eu am stropit toata bucataria! Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul. Ajutandu-ne de un tel incorporam treptat uleiul, laptele, siropul de...Citeste continuarea
Bomboloni amorezate
Postat de: Oana in DulciuriApa si untul/uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare si zaharul vanilat. Cand clocoteste sa da la o parte si se pune toata faina o data, amestecata cu praful de copt, se amesteca bine...Citeste continuarea
BUDINCA DE COZONAC
Postat de: ela in DulciuriUngi o forma cu margarina si o tapetezi cu o hartie de copt.Tai cozonacul bucatele si il asezi in forma cu stafidele inmuiate in lapte in prealabil.Amesteci ouale cu galbenusurile,esenta de...Citeste continuarea
Budinca de orez
Postat de: AlinaL in Mancare copiiFierbi laptele cu zaharul vanilat.Speli orezul in 3-4 ape, il lasi sa se umfle un sfert de ora in apa calda, apoi il scurgi bine si-l adaugi in laptele care clocoteste.Pui si un praf de sare...Citeste continuarea
Biscotti cu ciocolata si migdale
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180 grade. Intr-o tava pune foaie de copt. Bate bine ouale cu zaharul. Adauga faina+cacao + praf de copt+sare, cernute. Adauga ciocolata si migdalele si amesteca cu...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu branza de vaca
Postat de: AlinaL in Mancare copiiCartofii se spala si se fierb cu coaja. Dupa ce au fiert , se paseaza cu furculita bine-bine si se amesteca impreuna cu branza de vaca, telemeaua, untul, galbenusurile, smantana si faina....Citeste continuarea
Beef Bourguignon
Postat de: Brindusa in VitaTaie carnea cuburi si amestec-o cu legumele intr-un castron. Pune vinul si brandy. Pune castronul acoperit cu folie alimentara la frigider si lasa peste noapte. A doua zi scoate carnea din...Citeste continuarea
Berbecut la protap
Postat de: dragos_corneliu in OaieSe indeasa prin carnita berbecutului usturoi si slanina, se sareaza si se lasa animalul in bait cu piperul boabe, frunzele de dafin, ceapa ulei, ceva litri de vin rosu (de casa am avut...Citeste continuarea
Briose vesele
Postat de: susu in PrajituriSe amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul cate putin si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga faina si praful de copt cernute, si sarea. Formele de...Citeste continuarea
Budinca de cartofi
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc ,se curata si se taie rondele. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pun.....un strat de cartofi,se presara...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii
Postat de: Mama_Lizica in Aperitive / GarnituriTai feliile de paine in 2 pe diagonala. Le pui la prajit in prajitor sau le bagi la cuptor cam 10 minute. Dai rosiile pe razatoarea mare, amesteci cu busuioc, sare, piper si putin patrunjel tocat...Citeste continuarea
Biscuiti Spiralati
Postat de: Adinacarla in PrajituriFrecam untul spuma impreuna cu laptele fierbinte. Separat, intr-un vas mic se bate oul impreuna cu zaharul pudra, apoi turnam amestecul peste unt si inglobam faina. Impartim coca obtinuta in...Citeste continuarea
Budinca de legume si piept de pui
Postat de: Adinacarla in Mancare copiiam fiert legume pe jumatate (cartof, morcov, telina, broccoli - puteti pune ce combinatie vreti voi); pieptul de pui l-am fiert separat si l-am taiat bucatele. Am amestecat legumele si...Citeste continuarea
Birthday cake
Postat de: ionix in TorturiPrepararea cremei: Galbenusurile se freaca cu faina si vanilia. Apoi se adauga treptat laptele rece si se mixeaza bine. Compozitia se pune pe foc mic si se amesteca bine pana...Citeste continuarea
Batata bi kezbera
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCartofii se taie cubulete si se prajesc. Ustuoiul se da prin blender impreuna cu verdeata, ulei si condimente. La sfarsit se pune putina apa. Eu am folosit minerala. Se presara peste...Citeste continuarea
Baghete cu bacon
Postat de: Bucataria_Portocalie in Aperitive / GarnituriDezghetam aluatul de foietaj ( atentie sa nu-l confundam cu aluatul de placinta care are mai multe foi si e mult mai subtire) si-l intindem cu grija sa nu se rupa. Ungem jumatate de...Citeste continuarea
Biban de mare cu surimi
Postat de: mihaelar63 in Pestese despica pestii , se curata , se spala . din ulei , sare , piper, boia, maghiran , usturoi zdrobit, zeama si coja razuita de la o lamaie se face un sos . se amesteca...Citeste continuarea
Bruschete cu branza si ceapa
Postat de: ana in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza rasa cu patrunjelul tocat,smantana si ceapa tocata marunt . Painicile se taie pe jumatate se scobesc de miez si se umplu cu pasta obtinuta. Se tin la cuptor pana ce...Citeste continuarea
Bruschete cu carnati si branza
Postat de: ana in Aperitive / GarnituriSe scoate carnea din carnati si se amesteca cu branza si cu smantana.Se ung feliile de paine si se dau la cuptor pana se rumenesc bine feliile . Citeste continuarea
Bacon cu crutoane
Postat de: ana in Aperitive / GarnituriMerg grozav la micul dejun. Taiem bastonase din felii de paine le coacem ,infasuram feliile de bacon . 2 feliute de ceapa pe ici pe colo. Citeste continuarea
Bomboane Rafaello (3)
Postat de: rivka in DulciuriUntul cu ciocolata se pun pe foc la topit, se adauga praful de budinca, laptele praf si cca 50 gr cocos, se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca. Se formeaza bilutele care se dau prin nuca...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello (2)
Postat de: miha in DulciuriUntul si zaharul se pun intr-un vas pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se da deoparte, se adauga 150 g nuca de cocos, laptele praf si zeama de lamaie. Dupa racire se fac bilute din...Citeste continuarea
Bomboane a la Miha
Postat de: miha in DulciuriAmestecam la robotul de bucatarie laptele praf cu zaharul pudra,nuca de cocos,untul moale si la sfarsit frisca lichida. Daca iese prea vascoasa compozitia,mai puteti adauga 1-2 linguri frisca...Citeste continuarea
Buzunare cu brinza feta si mozzarella
Postat de: PARADIS in Aperitive / GarnituriFoaia de foietaj se taie in cerculete mici,dupa care se umple cu compozitia de brinza feta,mazzarella,1 ou.Se inchide buzunarele cu ajutorul furculitei si se ung cu ou batut dupa care se presara...Citeste continuarea
Batata bi kezbera
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se taie cuburi de 2 cm, apoi se pun la prajit. Intre timp se prepara sosul, amastecand cu blenderul usturoiul curatat, verdeata, uleiul si condimentele. La final se adauga...Citeste continuarea