A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Baba ghanoush

Postat de: Oana in Salate

Eu am avut vinetele copate si congelate de asta toamna :). Le-am lasat la dezghetat intr-o sita sa se scura bine de zeama. Le-am amestecat apoi la robot cu usturoiul pisat, zeama de lamaie si...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: ionix in Prajituri

  Untul se scoate si se lasa la temperatura camerei. Apoi, frec untul cu zaharul pudra pana cand nu se mai simte zaharul si se face ca o crema. Peste untul frecat cu zahar, se adauga...Citeste continuarea

Briose cu carne

Postat de: miha in Pui

Aluat: Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame. Umplutura:...Citeste continuarea

Bombite de ciocolata cu visine

Postat de: ionix in Prajituri

  La foc mic se topeste ciocolata iar apoir se adauga galbenusurile, unul cate unult. Se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se adauga untul, taiat cubulete, si se amestca bine....Citeste continuarea

Biscuiti fragezi

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca faina cu zaharul si cu untul. Se pot amesteca intr-un robot electric. Amesteca galbenusurile in acelasi mod. Pune smantana cate putin, pana se formeaza o coca moale, care poate fi...Citeste continuarea

Bombite cu portocale

Postat de: miha in Prajituri

Blat: Faina o amestecam cu sarea si praful de copt. Punem ouale, galbenusurile, zaharul si mierea intr-un vas si batem pe baine marine pana incepe sa se incalzeasca. Scoatem vasul si batem...Citeste continuarea

Banane cu chiloti de ciocolata

Postat de: Mama_Lizica in Prajituri

Bananele se decojesc, se taie varfurile negre si fiecare banana se taie in 3 bucati. Razi ciocolata intr-un vas, adaugi lingura de ulei si pui pe foc, amestecand continuu. Infigi scobitori in...Citeste continuarea

Biscuiti pestisori

Postat de: Mama_Lizica in Prajituri

Toate ingredientele se amesteca bine, apoi se framanta energic pe o planseta presarata cu putina faina. Cand coca e legata si putin tare, se intinde intr-o foaie de jumatate de centimetru grosime...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: Oana in Prajituri

Se incinge cuptorul la 180 rade, treapta 2-3, se aseaza suporturile de hartie in tava de briose. Se topesc la bain-marie ciocolata cu untul, apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu mixerul...Citeste continuarea

Baghete cu portocale si ciocolata

Postat de: nyana in Prajituri

Pentru aluat, se topeste ciocolata amaruie in bain-marie. Se lasa sa se racoreasca putin si se amesteca intr-un castron cu untul moale; se adauga faina, zaharul, scortisoara, nucile macinate,...Citeste continuarea

Buseuri cu branza

Postat de: pana_luminita in Aperitive / Garnituri

Amestecam ingredientele pentru aluat . Dupa ce obtinem un aluat fraged in acoperim cu un prosop si lasam  la rece pt 1 ora. Dupa intindem o foaie groasa , pe care o impaturesti in trei si...Citeste continuarea

BOMBOANE DE CIOCOLATA

Postat de: roberta24 in Dulciuri

SE RUPE CIOCOLATA BUCATELE SI SE PUNE LA TOPIT PE BAIE DE ABURI, SE ADAUGA GALBENUSURILE PE RAND AMESTECANDU-SE BINE DUPA FIECARE DIN ELE, APOI SE ADAUGA MARGARINA TAIATA CUBULETZE SI SE AMESTECA...Citeste continuarea

Brownie cu biscuiti

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se mixeaza ouale cu zaharul si sarea, se adauga untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se adauga biscuitii rupti in bucati mici si se toarna compozitia in tava de chec,...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Am amestecat intai ingredientele solide, apoi le-am adaugat pe cele lichide si le-am batut cu mixerul aprox 2 minute. Am pus hartie de copt in forme, si am pus compozitia cu lingura. Le-am dat...Citeste continuarea

briose cu gem

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Se amesteca ouale, uleiul si iaurtul, iar separat se amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea. Se adauga in compozitia lichida si se amesteca usor, pina la omogenizarea completa; Formele...Citeste continuarea

Briose pizza

Postat de: Michelle in Aperitive / Garnituri

am facut un aluat din ingrediente si am lasat la crescut! se toaca ceapa,ardeiul si se calesc in ulei si apa,sare si oregano,ciupercile se curata si se taie feliute apoi se calesc. crenvusti...Citeste continuarea

Bretzel

Postat de: micki in Aperitive / Garnituri

Se topeste drojdia si zaharul in 100 ml apa calduta.Se lasa la dospit pana se formeaza o spuma densa deasupra.Se cerne faina ,se adauga untul topit si racit,sarea (topita in 50 ml apa...Citeste continuarea

budinca de gris - a la Miha!

Postat de: gaby_d in Dulciuri

-punem la fiert laptele in care am adaugat un varf cutit sare -cand da in colocot,adaugam grisul in ploaie,amestecand mereu il fierbem pana ce se ingroasa bine(aprox 5minute) -lasam sa se...Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: miha in Mancare copii

Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot punem grisul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. cand incepe sa se ingroase dam deoparte si lasam la racit. Adaugam...Citeste continuarea

Burgeri din fulgi de ovaz

Postat de: Michelle in Mancaruri de post

Cureti,speli si toci marunt ceapa,usturoiul si ardeiul.Pui la fiert apa impreuna cu delikatul.Cand clocoteste,adaugi ceapa maruntita,dupa 2 min ardei,iar dupa alte 3 min,fulgi de ovaz.Ammesteci...Citeste continuarea

Biscuiti din cartofi

Postat de: Michelle in Aperitive / Garnituri

cartofi,morcovul,ardeiul ,ceapa se pun la fiert in apa.cand sunt fierte se scurg de apa,se mixeaza si apoi se adauga oul,drojdia,usturoiul,leustean tocat marunt ,sare dupa gust si faina cat sa...Citeste continuarea

Briose invartite

Postat de: miha in Dulciuri

Aluatul este cel folosit la gogosi de tot felul . Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am...Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de: crisad in Supe/Ciorbe

se pun legumele pe rand in apa ce fierbe .cand sunt fierte se adauga borsul fierbinte si apoi pestele si se mai lasa la fiert cam 10 min se adauga  leusteanul tocat dupa ce se stinge focul Citeste continuarea

Budinca de gris cu mere

Postat de: miealex in Dulciuri

Se pun 500 ml de lapte la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara. Cand incepe sa fiarba se lasa la foc mic si se pune grisul in ploaie. Se amesteca continuu pana incepe...Citeste continuarea

Budinca de macaroane

Postat de: yammy in Dulciuri

Se fierb pastele in apa cu sare apoi se scot in apa rece. In timpul acesta se marunteste branza cu furculita si se amesteca cu zaharul, stafidele, ouale si esentele. Cand sunt gata pastele de...Citeste continuarea

Brocoli pane

Postat de: yammy in Aperitive / Garnituri

Se fierbe broccoli, dupa ce se spala si se desface buchetele micute in apa cu sare 3 minute. Se lasa la scurs 5/10 minute. Apoi se da prin faina (eu folosesc de grau integrala sau de secara),...Citeste continuarea

Briose extra ciocolatoase

Postat de: anaiordan in Prajituri

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregateste tava pentru briose: daca aveti hartie pentru briose puneti hartiutele in tava, daca nu aveti grija sa ungeti tava cu unt sau ulei si apoi sa...Citeste continuarea

Budinca a la nasu'

Postat de: MIMI in Dulciuri

Se pun la fiert pastele si intre timp se pregateste branza. Branza se amesteca cu ouale, zaharul, stafidele, zaharul vanilinat, coaja de lamaie. Dupa ce au fiert pastele se scurg bine de apa...Citeste continuarea

Bulgarasi de zapada

Postat de: MIMI in Prajituri

Se freaca margarina cu zaharul foarte bine,se adauga zaharul vanilinat,apoi nuca,biscuiti,cele doua linguri de cacao,esenta de rom si se omogenizeaza bine.Se adauga laptele pana nu mai ramane...Citeste continuarea

Bomboane

Postat de: miha in Dulciuri

Blatul l-am rupt mai bucati decat era :)) si l-am pus la robot impreuna cu laptele condensat, untul si ciocolata topite. Am mixat pana compozitia a inceput sa se lege. Cu mainile unse cu unt am...Citeste continuarea

Briose cu dovleac

Postat de: adriana65 in Prajituri

Intr-un castron se amesteca piureul de dovleac fiert, ouale, iaurtul si uleiul, esenta de vanilie.  In alt castron amestecati ingredientele solide, faina, cerealele maruntite (nu trebuie sa...Citeste continuarea

Budinca de fructe asortate

Postat de: ANCA in Dulciuri

Fructele se dau pe razatoare sau se taie cubulete mici, si se amesteca intr-un castron cu toate ingredientele,zeama de lamaie, untul topit in prealabil. Miere se pune in functie de gust, depinde...Citeste continuarea

Bucataras Halloween: Degete de...

Postat de: micki in Prajituri

Se amesteca toate ingredientele inafara de mandorle si marmelata pana obtinem un aluat fin si elastic. Acest aluat il impartim in circa 20 bilute(cam 25 gr de biluta),apoi incepem sa modelam...Citeste continuarea

Batoane de cereale

Postat de: sandytza in Dulciuri

Se topesc pe foc untul cu zaharul si mierea. Se toarna apoi peste cereale si se amesteca bine. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor la foc mediu timp...Citeste continuarea

Bombe cu crema de vanilie

Postat de: sandytza in Dulciuri

Se incalzeste laptele si se pune drojdia in el apoi se amesteca pana se dizolva aceasta. Intr-un bol se pune faina , ouale , zaharul, sarea ,untul iar in final se pune laptele impreuna cu...Citeste continuarea

Baghete

Postat de: ala_oancea in Piine

Se framanta un aluat din faina, drojdie, apa si sare. Se lasa la dospit, apoi se imparte in patru. Se intind foi dreptunghiulara, se presara boia sau rozmarin macinat pe intreaga suprafata, apoi...Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: ala_oancea in Dulciuri

Se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile, apoi grisul. Se toarna compozitia intr-o forma unsa bine cu unt si tapetata cu gris si se coace aprox 30 de minute. Se...Citeste continuarea

Baton cu cereale si ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Topim mierea impreuna cu zaharul la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si amestecam continuu, pana incepe sa se ingroase. Punem si ciocolata si amestecam in continuare pana se topeste....Citeste continuarea

Bulgarasi din cartofi cu branza

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii fierbem in coaja in apa cu sare. Dupa ce-au fiert ii curatam si ii pasam. Adaugam untul, telemeaua si cascavalul rase, oul si patrunjelul. Potrivim gustul de sare si piper....Citeste continuarea

Brownie Cheescake

Postat de: miha in Prajituri

Se topeste untul impreuna cu ciocolata la foc mic. Se lasa la racit. Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,praful de sare si vanilia dupa care se adauga in ciocolata topita si...Citeste continuarea

Briose dospite

Postat de: miha in Prajituri

Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam. Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care...Citeste continuarea

Briose cu albus, nuca si rahat

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Se bat albusurile spuma cand s-au albit se adauga zaharul in ploaie, continuaidu-se mixarea, dupa ceea faina amestecata cu praful de copt. , Se pune si uleul apoi se amesteca cu o paleta si...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: miha in Prajituri

Foile de placinta le taiem la marimea tavii in care vom coace, apoi le impartim in 3. Nuca macinata o amestecam cu scortisoara, apoi o impartim in 2 parti. Punem in tava unsa cu unt prima...Citeste continuarea

Biscuiti venetieni

Postat de: ala_oancea in Dulciuri

Se amesteca faina cu zaharul, se adauga galbenusurile si untul si se mixeaza bine, adaugandapa, coaja rasa si zeama de lamaie. Se ia cate o bucata mica de aluat, se ruleaza in palme pana se...Citeste continuarea

Biscuiti cu unt si parmezan

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Se framanta aluatul si se lasa la dospit, dupa care se intinde o foaie subtire, se unge cu unt si se ruleaza. Se lasa 10 minute dupa care se intinde din nou. Se decupeaza forme care se ung apoi cu...Citeste continuarea

Bautura de iaurt (ayran)

Postat de: Hutzanca in Bauturi

Intr-un castronel se bate bine iaurtul cu apa,gheata si sare.Se pune in pahare si se serveste imediat.Dupa preferinte se poate pune si menta pe deasupra sursa foto: http://www.thingsasian.com Citeste continuarea

Biscuiti de casa

Postat de: Bunica in Prajituri

Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul ,laptele, amoniacul stins cu zeama de lamaie, aromele si faina. Se pune aluatul pe planseta si se framanta pana obtinem...Citeste continuarea

Bratara de Rubin

Postat de: mihaitza in Salate

Sfecla rosie, cartofii si ouale se fierb, se racoresc si se curata de coaja. Pe platou, in centru, se aseaza un pahar, in jurul caruia se va aranja salata in straturi, fiecare strat se unge...Citeste continuarea

Branzoici

Postat de: sandytza in Dulciuri

Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia pana aceasta se dizolva. Intr-un bol se pun toate ingredientele inclusiv laptele si drojdia si se framanta pana devine un aluat elastic . Eu...Citeste continuarea

Briose cu iaurt, lamaie si mac

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, coaja si zeama de lamaie, macul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia in forme unse si tapetate cu faina si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

ieri la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]