A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Baked Alaska

Postat de: mimmi in Dulciuri

Inghetata: Mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul si punem cratita la foc mic,amestecand continuu cca 10 minute,pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie dupa gust si se lasa la...Citeste continuarea

Budinca de dovleac

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina cu laptele, cu oul batut, cu branza, untul topit si mararul. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si se adauga dovleacul. Se toarna compozitia intr-o tava termorezistenta...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Se rade ciocolata si se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, sare , scortisoara. Se separa ouale,iar galbenusurile se bat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar.Se amesteca...Citeste continuarea

Bruschetta all'italiana

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

In doua boluri pregatim toppingurile pentru bruschette. Rosiile se spala si se taie cubulete, indepartand cotoarele. Maslinele negre fara samburi se maruntesc la robot sau se toaca cuburi mici. In...Citeste continuarea

Briose cu zmeura

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se mixeaza bine ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga iaurtul, se mixeaza, uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt. Se pune cate o lingura buna de compozitie in formele...Citeste continuarea

Briose pufoase cu cirese

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se scot samburii de la cirese. Oulale se bat cu zahar, un varf de sare, se adauga untul topit, iartul, se amesteca bine, apoi se pune faina, iar spre sfarsit praful de copt sau bicarbonat stins cu...Citeste continuarea

Budinca de zahar ars cu cirese

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Intr-o cratita se pune zaharul sa se topeasca amestecand din cand in cand. Cand capata culoarea aramie, se ia de pe foc, se toarna cu grija laptele care - atentie - o sa se umfle, se pune din nou...Citeste continuarea

Bomboane cu cacao si rom

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Am facut zilele trecute, Arctic Roll . Prima foaie de pandispan pe care am facut-o, desi calda s-a rulat perfect, atunci cand am desfacut-o s-o rulez pe inghetata, se rupea. Probabil am...Citeste continuarea

Biscuiti Anzac

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Amestecam faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron. Topim untul si il amestecam cu sirop de artar pe foc. Bicarbonatul il stingem cu apa fiarta, apoi il punem peste untul topit....Citeste continuarea

Bagheta umpluta

Postat de: monike in Aperitive / Garnituri

Toci sunca, gogosarii, maslinele, cubulete mici. Scoti miezul din bagheta cu ajutorul unei linguri (sau cum te pricepi tu).Desfaci conserva... Acum vine partea "grea" amesteci...Citeste continuarea

Bors de somn

Postat de: Ina in Ciorbe

Legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot  si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de...Citeste continuarea

Budinca de cacao

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

- lapte +50 g zahar se vor pune la fiert,foc mic sa nu se prinda Amidonul,cacaoa,zaharul 50 g,se amesteca,turnam in fir subtire  laptele caldut...amestecam pana se omogenizeaza,adaugam...Citeste continuarea

Budinca dulce cu spaghete

Postat de: ianculubita in Spaghete

Pastele fierte in apa cu sare,scurse,clatite sub jet de apa rece,amestecate cu ouale batute cu branza rasa,zahar,vanilia,smantana si rasturnate in tava unsa cu unt;restul de unt,pus deasupra si se...Citeste continuarea

Bomboane braziliene

Postat de: delatte in Dulciuri

Intr-o cratita medie se pun: crema de lapte, cacao, untul la temperatura camerei si esenta de rom. Compozitia se amesteca foarte bine pana la omogenizare. Se pune la foc mediu spre mic  si...Citeste continuarea

Biscuiti de casa

Postat de: ionela2682 in Prajituri

-se mixeaza bine ouale cu zaharul si putina sare -se adauga iaurtul ,uleiul ,aromele si amoniacul stins( si da am scris bine 3 plicuri de amoniac Dr Oetker) -adaugam faina cat sa iasa un...Citeste continuarea

Banana in foietaj (pentru 2 portii)

Postat de: nico15 in Dulciuri

Se ia foietajul si se taie in patrate potrivite, cand uleiul este incins(facem proba uleiului, rupem o mica bucatica de foietaj si o punem in ulei cand se ridica la suprafata, uleiul este incins)...Citeste continuarea

Banane prajite

Postat de: bucatarimcudiana in Dulciuri

Mai intai batem oul cu zahar, faina,lapte si scortisoara. Lasam aluatul sa se odihneasca macar 10 min., eu l-am lasat 30 min.la frigider. Bananele le taiem in 2 pe lungime apoi iar in doua...Citeste continuarea

Briose cu doua feluri de crema

Postat de: laylalala in Prajituri

1.        Incinge cuptorul la 180 ° C. 2.        Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si vanilia pana isi maresc...Citeste continuarea

B.L.T. Wrap cu pui şi avocado

Postat de: AlexJ in Aperitive / Garnituri

Începeţi prin a pregăti bacon-ul . Vă recomand să faceţi acest lucru pe grătarul din cuptor pentru a obţine un crispy bacon ca la carte. Dezavantajele ar fi că se face o mizerie şi...Citeste continuarea

Budinca de orez cu visine

Postat de: Dya in Dulciuri

Orezul il punem la fiert in cele 2 cani de apa impreuna cu un praf de sare. Cand orezul si-a dublat volumul, adaugam laptele si zaharul (eu am folosit o cana cu zahar si mi s-a parut suficient de...Citeste continuarea

Briose din albusuri cu dulceata de...

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Am batut albusurile spuma,am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit.Am adaugat uleiul in fir subtire apoi laptele.Am adaugat coaja de lamaie si praful de copt stins in suc de lamaie.Am pus un...Citeste continuarea

Budinca de vanilie

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-4OOMl lapte +50 g zahar se vor pune la fiert...foc mic sa nu se prinda -2 oua+1 galbenus se bat putin cu 50 g zahar,se adauga amidonulsi restul de lapte -peste aceasta compozitie turnam in...Citeste continuarea

Banoffee pie

Postat de: delatte in Prajituri

Cremei de lapte i se inlatura eticheta si se aseaza intr-o cratita cu apa invelita intr-un prosop de bucatarie. Apa trebuie sa fie cam la 1-1,5 cm mai jos de capac. Se fierbe timp de 2h la foc mic...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: LUK in Prajituri

  Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul tos.Cand sunt tari incorporam treptat si zaharul pudra.Cu ajutorul seringii pt ornat torturi(posh) formam bezelele pe care le coacem in...Citeste continuarea

Budinca caramel

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-zaharul se caramelizeaza,se adauga laptele -amidonul se va dizolva in putin lapte caramel -se va turna in oala peste restul de lapte -se fierbe,amestecand continuu pana se ingroasa...Citeste continuarea

Bomboane "Suspans cu cirese"

Postat de: Anamaria7 in Dulciuri

Mixam untul cu zaharul pudra si cel vanilinat. S-ar putea sa se ingroase foarte tare si sa trebuiasca framantata cu mana compozitia. O punem la frigider daca e prea moale, timp in care spalam...Citeste continuarea

Baclavale

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-din oua,iaurt ,ulei si faina facem un aluat potrivit de tare -impartim aluatul in 16bucatele( am adaugat alaturi un plic de praf de copt pt a se vedea cat de mici sunt) -fiecare bucatica se...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Mai simplu de atat nu se poate. Punem pe foc un vas cu apa cu diametrul mai mic decat diametru bolului in care vom mixa. Bagam mixerul in albusuri, setam pe viteza mica si mixam timp de un...Citeste continuarea

Budinca de caramel

Postat de: miha in Dulciuri

Zaharul se caramelizeaza pana devine auriu. Sau maroniu, daca va place gustul mai intens de caramel. Atentie insa sa nu se arda foarte tare, pentru ca va deveni amar. Laptele se infierbanta...Citeste continuarea

Biscuiti cu telemea

Postat de: mihaelab in Dulciuri

Cernem faina intr-un lighenas,apoi o amestecam cu pliculetul de praf de copt,facem un cuib si adaugam si ouale(2),laptele cald,untul topit,sarea si zaharul,amestecam totul pana ce obtinem un aluat...Citeste continuarea

Budinca de casa cu ciocolata si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Laptele il punem intr-o cratita cu zaharul vanilat si il punem pe foc la fiert mixam galbenusurile spuma cu zaharul. adaugam si faina usor,apoi cacaua. le incorporam bine. luam cateva...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul  si putina sare pana ce-si vor dubla volumul -se adauga untura  lichida mixand continuu, -se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie...Citeste continuarea

Bilute(bombite) de biscuiti cu...

Postat de: lilik in Dulciuri

Prima data macinam biscuitii,apoi punem la foc untul,laptele,zaharul si ciocolata pana devine cremos si sunt toate ingredientele topite,apoi dam deoparte si punem visinata si biscuiti....Citeste continuarea

Briose cu crema de ciocolata (finetti)

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se bat ouale cu zaharul si un varf de sare. Se pune laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacaua , se omogenizeaza bine. Se pune in foma de briose hartie apoi se umple pe...Citeste continuarea

Bietola cu costita de porc

Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carne

Frunzele  se spala si se separa de pe cotor, apoi se oparesc in apa sarata, cam un minut. Se scurg si se toaca marunt, exact ca spanacul. De fapt, eu le-am preparat aici exact cum fac...Citeste continuarea

Brioşe cu ciocolată

Postat de: Retetegg in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana s-a topit. Am pus galbenusurile, laptele,...Citeste continuarea

Bombonele cu nuca de cocos

Postat de: miha in Dulciuri

Intr-un castron amestecam laptele condensat, nuca de cocos, untul topit si racit si laptele praf. Vom obtine o pasta putin moale, dar modelabila. Cu mainile unse cu unt formam bombonelele, pe...Citeste continuarea

Briose cu crema de nuca de cocos

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi iaurtul, esenta, faina cernuta cu praful de copt, sarea si se amesteca bine pana se incorporeaza toata...Citeste continuarea

Briose cu dulceata de capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Untul il punem la topit pe baie de aburi,apoi il lasam sa se raceasca. Mixam ouale spuma cu zaharul,pe care il punem treptat,pana toate cristalele se topesc. incorporam untul topit si...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: bitza in Prajituri

Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul/margarina si se lasa deoparte Ouale se bat cu un praf de sare si o lingura de apa,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana...Citeste continuarea

Belgian Waffles

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Maia: Frecam bine drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg lapte, adaugam putina faina, omogenizam si lasam la crescut la caldura. Aluat: Amestecam ouale, mierea, laptele, untul topit si...Citeste continuarea

Biscuiti de vanilie crocanti

Postat de: laylalala in Prajituri

1.        Incinge cuptorul la 180 ° C. 2.        Bate untul cu zaharul si semintele de vanilie.Incorporeaza oaule,...Citeste continuarea

Brownie Truffles Cake

Postat de: miha in Prajituri

Ciocolata se topeste impreuna cu untul. Se adauga zaharul si coniacul, amestecand bine, pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si se toarna compozitia in tava...Citeste continuarea

Bezele cu capsuni si menta

Postat de: lia in Prajituri

Albusurile tinute la temperatura camerei, le batem bine, cu sarea si zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul praf, zeama de lamaie si continuam sa batem inca cateva minute...Citeste continuarea

Baclava turceasca - Deliciul...

Postat de: AndreeaJ in Prajituri

Cum se prepara Baclava turceasca - Deliciul oriental aromat si gustos Mai intai am pregatit siropul : apa si zaharul le-am pus pe foc 20 de minute, cand s-a format un sirop care a inceput sa...Citeste continuarea

Bilute de cartofi cu rozmarin

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii la fiert(eu am folosit cartofi noi) pana intra usor furculita in ei fara sa se farame apoi ii scurgem bine de apa si ii curatam de coaja. Lasam cartofii sa se racoreasca...Citeste continuarea

Budinca de vanilie cu spuma de...

Postat de: miremirc in Prajituri

  Pentru spuma de fructe : punem toate ingredientele intr-un bol cu capac si mixam compozitia pana se transforma intr-o spuma de fructe delicioasa . Pentru budinca de vanilie : punem...Citeste continuarea

Budinca de vanilie cu capsuni

Postat de: Dya in Dulciuri

  Se fierbe laptele împreuna cu esentele, scortisoara, zaharul si batonul de vanilie.  3-4 linguri de lapte cald  le amestecam cu faina si  cu galbenusurile de ou,...Citeste continuarea

Budinca cu cirese amare sau Clafoutis

Postat de: Corina33 in Mancare copii

Ciresele se spala, se curata, se scot samburii si se amesteca cu 20 g zahar. Se lasa in siropul care se formeaza cam o ora. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge o tava de tarta cu...Citeste continuarea

Budinca de cartofi noi

Postat de: carmenvlad in Mancaruri de legume

Se spala cartofii (nu se curata) si se fierb in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se taie rondele. Se presara peste ei sare si piper. Ciupercile se fierb in apa cu sare si dupa ce se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]