Baked Alaska
Postat de: mimmi in DulciuriInghetata: Mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul si punem cratita la foc mic,amestecand continuu cca 10 minute,pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie dupa gust si se lasa la...Citeste continuarea
Budinca de dovleac
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu laptele, cu oul batut, cu branza, untul topit si mararul. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si se adauga dovleacul. Se toarna compozitia intr-o tava termorezistenta...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: adasev12 in DulciuriSe rade ciocolata si se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, sare , scortisoara. Se separa ouale,iar galbenusurile se bat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar.Se amesteca...Citeste continuarea
Bruschetta all'italiana
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriIn doua boluri pregatim toppingurile pentru bruschette. Rosiile se spala si se taie cubulete, indepartand cotoarele. Maslinele negre fara samburi se maruntesc la robot sau se toaca cuburi mici. In...Citeste continuarea
Briose cu zmeura
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe mixeaza bine ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga iaurtul, se mixeaza, uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt. Se pune cate o lingura buna de compozitie in formele...Citeste continuarea
Briose pufoase cu cirese
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe scot samburii de la cirese. Oulale se bat cu zahar, un varf de sare, se adauga untul topit, iartul, se amesteca bine, apoi se pune faina, iar spre sfarsit praful de copt sau bicarbonat stins cu...Citeste continuarea
Budinca de zahar ars cu cirese
Postat de: Corina33 in DulciuriIntr-o cratita se pune zaharul sa se topeasca amestecand din cand in cand. Cand capata culoarea aramie, se ia de pe foc, se toarna cu grija laptele care - atentie - o sa se umfle, se pune din nou...Citeste continuarea
Bomboane cu cacao si rom
Postat de: gaby_d in DulciuriAm facut zilele trecute, Arctic Roll . Prima foaie de pandispan pe care am facut-o, desi calda s-a rulat perfect, atunci cand am desfacut-o s-o rulez pe inghetata, se rupea. Probabil am...Citeste continuarea
Biscuiti Anzac
Postat de: divainbucatarie in DulciuriAmestecam faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron. Topim untul si il amestecam cu sirop de artar pe foc. Bicarbonatul il stingem cu apa fiarta, apoi il punem peste untul topit....Citeste continuarea
Bagheta umpluta
Postat de: monike in Aperitive / GarnituriToci sunca, gogosarii, maslinele, cubulete mici. Scoti miezul din bagheta cu ajutorul unei linguri (sau cum te pricepi tu).Desfaci conserva... Acum vine partea "grea" amesteci...Citeste continuarea
Bors de somn
Postat de: Ina in CiorbeLegumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de...Citeste continuarea
Budinca de cacao
Postat de: ionela2682 in Dulciuri- lapte +50 g zahar se vor pune la fiert,foc mic sa nu se prinda Amidonul,cacaoa,zaharul 50 g,se amesteca,turnam in fir subtire laptele caldut...amestecam pana se omogenizeaza,adaugam...Citeste continuarea
Budinca dulce cu spaghete
Postat de: ianculubita in SpaghetePastele fierte in apa cu sare,scurse,clatite sub jet de apa rece,amestecate cu ouale batute cu branza rasa,zahar,vanilia,smantana si rasturnate in tava unsa cu unt;restul de unt,pus deasupra si se...Citeste continuarea
Bomboane braziliene
Postat de: delatte in DulciuriIntr-o cratita medie se pun: crema de lapte, cacao, untul la temperatura camerei si esenta de rom. Compozitia se amesteca foarte bine pana la omogenizare. Se pune la foc mediu spre mic si...Citeste continuarea
Biscuiti de casa
Postat de: ionela2682 in Prajituri-se mixeaza bine ouale cu zaharul si putina sare -se adauga iaurtul ,uleiul ,aromele si amoniacul stins( si da am scris bine 3 plicuri de amoniac Dr Oetker) -adaugam faina cat sa iasa un...Citeste continuarea
Banana in foietaj (pentru 2 portii)
Postat de: nico15 in DulciuriSe ia foietajul si se taie in patrate potrivite, cand uleiul este incins(facem proba uleiului, rupem o mica bucatica de foietaj si o punem in ulei cand se ridica la suprafata, uleiul este incins)...Citeste continuarea
Banane prajite
Postat de: bucatarimcudiana in DulciuriMai intai batem oul cu zahar, faina,lapte si scortisoara. Lasam aluatul sa se odihneasca macar 10 min., eu l-am lasat 30 min.la frigider. Bananele le taiem in 2 pe lungime apoi iar in doua...Citeste continuarea
Briose cu doua feluri de crema
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si vanilia pana isi maresc...Citeste continuarea
B.L.T. Wrap cu pui şi avocado
Postat de: AlexJ in Aperitive / GarnituriÎncepeţi prin a pregăti bacon-ul . Vă recomand să faceţi acest lucru pe grătarul din cuptor pentru a obţine un crispy bacon ca la carte. Dezavantajele ar fi că se face o mizerie şi...Citeste continuarea
Budinca de orez cu visine
Postat de: Dya in DulciuriOrezul il punem la fiert in cele 2 cani de apa impreuna cu un praf de sare. Cand orezul si-a dublat volumul, adaugam laptele si zaharul (eu am folosit o cana cu zahar si mi s-a parut suficient de...Citeste continuarea
Briose din albusuri cu dulceata de...
Postat de: MIUTA in DulciuriAm batut albusurile spuma,am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit.Am adaugat uleiul in fir subtire apoi laptele.Am adaugat coaja de lamaie si praful de copt stins in suc de lamaie.Am pus un...Citeste continuarea
Budinca de vanilie
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-4OOMl lapte +50 g zahar se vor pune la fiert...foc mic sa nu se prinda -2 oua+1 galbenus se bat putin cu 50 g zahar,se adauga amidonulsi restul de lapte -peste aceasta compozitie turnam in...Citeste continuarea
Banoffee pie
Postat de: delatte in PrajituriCremei de lapte i se inlatura eticheta si se aseaza intr-o cratita cu apa invelita intr-un prosop de bucatarie. Apa trebuie sa fie cam la 1-1,5 cm mai jos de capac. Se fierbe timp de 2h la foc mic...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: LUK in PrajituriAlbusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul tos.Cand sunt tari incorporam treptat si zaharul pudra.Cu ajutorul seringii pt ornat torturi(posh) formam bezelele pe care le coacem in...Citeste continuarea
Budinca caramel
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-zaharul se caramelizeaza,se adauga laptele -amidonul se va dizolva in putin lapte caramel -se va turna in oala peste restul de lapte -se fierbe,amestecand continuu pana se ingroasa...Citeste continuarea
Bomboane "Suspans cu cirese"
Postat de: Anamaria7 in DulciuriMixam untul cu zaharul pudra si cel vanilinat. S-ar putea sa se ingroase foarte tare si sa trebuiasca framantata cu mana compozitia. O punem la frigider daca e prea moale, timp in care spalam...Citeste continuarea
Baclavale
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-din oua,iaurt ,ulei si faina facem un aluat potrivit de tare -impartim aluatul in 16bucatele( am adaugat alaturi un plic de praf de copt pt a se vedea cat de mici sunt) -fiecare bucatica se...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: gaby_d in DulciuriMai simplu de atat nu se poate. Punem pe foc un vas cu apa cu diametrul mai mic decat diametru bolului in care vom mixa. Bagam mixerul in albusuri, setam pe viteza mica si mixam timp de un...Citeste continuarea
Budinca de caramel
Postat de: miha in DulciuriZaharul se caramelizeaza pana devine auriu. Sau maroniu, daca va place gustul mai intens de caramel. Atentie insa sa nu se arda foarte tare, pentru ca va deveni amar. Laptele se infierbanta...Citeste continuarea
Biscuiti cu telemea
Postat de: mihaelab in DulciuriCernem faina intr-un lighenas,apoi o amestecam cu pliculetul de praf de copt,facem un cuib si adaugam si ouale(2),laptele cald,untul topit,sarea si zaharul,amestecam totul pana ce obtinem un aluat...Citeste continuarea
Budinca de casa cu ciocolata si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriLaptele il punem intr-o cratita cu zaharul vanilat si il punem pe foc la fiert mixam galbenusurile spuma cu zaharul. adaugam si faina usor,apoi cacaua. le incorporam bine. luam cateva...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul si putina sare pana ce-si vor dubla volumul -se adauga untura lichida mixand continuu, -se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie...Citeste continuarea
Bilute(bombite) de biscuiti cu...
Postat de: lilik in DulciuriPrima data macinam biscuitii,apoi punem la foc untul,laptele,zaharul si ciocolata pana devine cremos si sunt toate ingredientele topite,apoi dam deoparte si punem visinata si biscuiti....Citeste continuarea
Briose cu crema de ciocolata (finetti)
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul si un varf de sare. Se pune laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacaua , se omogenizeaza bine. Se pune in foma de briose hartie apoi se umple pe...Citeste continuarea
Bietola cu costita de porc
Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carneFrunzele se spala si se separa de pe cotor, apoi se oparesc in apa sarata, cam un minut. Se scurg si se toaca marunt, exact ca spanacul. De fapt, eu le-am preparat aici exact cum fac...Citeste continuarea
Brioşe cu ciocolată
Postat de: Retetegg in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana s-a topit. Am pus galbenusurile, laptele,...Citeste continuarea
Bombonele cu nuca de cocos
Postat de: miha in DulciuriIntr-un castron amestecam laptele condensat, nuca de cocos, untul topit si racit si laptele praf. Vom obtine o pasta putin moale, dar modelabila. Cu mainile unse cu unt formam bombonelele, pe...Citeste continuarea
Briose cu crema de nuca de cocos
Postat de: sufletista in DulciuriSe bat ouale cu zaharul pana cand se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi iaurtul, esenta, faina cernuta cu praful de copt, sarea si se amesteca bine pana se incorporeaza toata...Citeste continuarea
Briose cu dulceata de capsuni
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriUntul il punem la topit pe baie de aburi,apoi il lasam sa se raceasca. Mixam ouale spuma cu zaharul,pe care il punem treptat,pana toate cristalele se topesc. incorporam untul topit si...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: bitza in PrajituriCiocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul/margarina si se lasa deoparte Ouale se bat cu un praf de sare si o lingura de apa,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana...Citeste continuarea
Belgian Waffles
Postat de: Anamaria7 in PrajituriMaia: Frecam bine drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg lapte, adaugam putina faina, omogenizam si lasam la crescut la caldura. Aluat: Amestecam ouale, mierea, laptele, untul topit si...Citeste continuarea
Biscuiti de vanilie crocanti
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Bate untul cu zaharul si semintele de vanilie.Incorporeaza oaule,...Citeste continuarea
Brownie Truffles Cake
Postat de: miha in PrajituriCiocolata se topeste impreuna cu untul. Se adauga zaharul si coniacul, amestecand bine, pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si se toarna compozitia in tava...Citeste continuarea
Bezele cu capsuni si menta
Postat de: lia in PrajituriAlbusurile tinute la temperatura camerei, le batem bine, cu sarea si zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul praf, zeama de lamaie si continuam sa batem inca cateva minute...Citeste continuarea
Baclava turceasca - Deliciul...
Postat de: AndreeaJ in PrajituriCum se prepara Baclava turceasca - Deliciul oriental aromat si gustos Mai intai am pregatit siropul : apa si zaharul le-am pus pe foc 20 de minute, cand s-a format un sirop care a inceput sa...Citeste continuarea
Bilute de cartofi cu rozmarin
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriPunem cartofii la fiert(eu am folosit cartofi noi) pana intra usor furculita in ei fara sa se farame apoi ii scurgem bine de apa si ii curatam de coaja. Lasam cartofii sa se racoreasca...Citeste continuarea
Budinca de vanilie cu spuma de...
Postat de: miremirc in PrajituriPentru spuma de fructe : punem toate ingredientele intr-un bol cu capac si mixam compozitia pana se transforma intr-o spuma de fructe delicioasa . Pentru budinca de vanilie : punem...Citeste continuarea
Budinca de vanilie cu capsuni
Postat de: Dya in DulciuriSe fierbe laptele împreuna cu esentele, scortisoara, zaharul si batonul de vanilie. 3-4 linguri de lapte cald le amestecam cu faina si cu galbenusurile de ou,...Citeste continuarea
Budinca cu cirese amare sau Clafoutis
Postat de: Corina33 in Mancare copiiCiresele se spala, se curata, se scot samburii si se amesteca cu 20 g zahar. Se lasa in siropul care se formeaza cam o ora. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge o tava de tarta cu...Citeste continuarea
Budinca de cartofi noi
Postat de: carmenvlad in Mancaruri de legumeSe spala cartofii (nu se curata) si se fierb in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se taie rondele. Se presara peste ei sare si piper. Ciupercile se fierb in apa cu sare si dupa ce se...Citeste continuarea