Bors de peste
Postat de: ianculubita in PestePestele,portionat,spalat,dat cu un praf de sare il pun la frigider; in oala cu ulei pun ceapa,ardeii,taiati marunt,morcovul si dovlecelul dati prin razatoare sa se caleasca; adaug cutia de...Citeste continuarea
Baghete cu ricotta
Postat de: MyFancyCake in PiineIntr-un bol mic amestecam pliculetul de drojdie cu zaharul si cu 125 ml apa. Lasam amestecul la dospit intr-un loc cald timp de 10 minute. Intr-un bol mare amestecam faina cu sarea. Facem o...Citeste continuarea
Banane caramelizate
Postat de: Dulceatadetrandafiri in DulciuriBananele decojite le tai rondele si le pui intr-o tigaie sa se rumeneasca in unt. Adaugi esenta de rom, o lingura de miere si sucul de portocala si mai lasi sa se inmoaie feliile...Citeste continuarea
Bruschette cu ardei copti
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriPunem ardeii la copt pe plita impreuna cu rosiile si ii intoarcem pe toate partile pana sunt moi. Cand rosiile sunt coapte le punem intr-un prosop,le acoperim si lasam sa se raceasca.acelasi...Citeste continuarea
Biscuiti
Postat de: sufletista in Dulciurise framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa iasa un aluat elastic, dar care sa nu sa se lipeasca de maini il lasam 30 min la frigider infainam masa de lucru si intindem o...Citeste continuarea
Biscuiti "Petit Beurre"
Postat de: Dulceatadetrandafiri in PrajituriAmesteci faina, praful de copt, zaharul vanilat si zaharul. Adaugi untul rece si faramitezi rapid cu buricele degetelor. Pui galbenusul si smantana dulce atat cat se cere si framanti rapid...Citeste continuarea
Briose gigant
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom.Incorporeaza untul topit si laptele. Amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: antici_gabytza in PrajituriFrecam untul cu zaharul bine si adaugam oul si vanilia. Adaugam si faina amestecata cu agentii de crestere si sare, iar la urma fulgii de ciocolata. Aluatul este destul de virtos ...Citeste continuarea
Budinca machiata
Postat de: eduard_09 in Dulciurise amesteca plicul de vanilie cu 4 linguri de zahar,un pic de lapte restul de lapte se pune la fiert si cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga continutul peste lapte si se amesteca....Citeste continuarea
Bomboane cu flori de salcam
Postat de: ella49 in PrajituriSe pune zaharul intr-o cratita mai mica sa se caramelizeze.Se mai amesteca din cand in cand. Apoi se adauga florile,si se amesteca timp de 1 minut. Se adauga si faina ,si se amesteca.Apoi si...Citeste continuarea
Balmos la ceaun
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriSe pune in ceaun o lingura de untura dupa care adaugam jintuaia si lasam la fiert. Cand da in clocot se adauga bucatele mici de cas si lasam sa fiarba pana se topesc...Citeste continuarea
Bors cu varza
Postat de: ianculubita in CiorbeCostita,portionata,spalata,o pun in oala cu ulei incins,impreuna cu legumele taiate marunt,inclusiv ardeiul iute, dupa cateva minute adaug si rosiile taiate marunt sau mixate; las sa fiarba...Citeste continuarea
Briose cu cacao
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-albusurile se mixeaza bine cu putina sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem bezea -galbenusurile se bat cu putin ulei ,se adauga si cacaua -se amesteca cele doua compozitii si se...Citeste continuarea
Briose fluturas
Postat de: ionela2682 in DulciuriMixam bine ingredientele de mai sus si turnam compozitia obtinuta in tava de briose cu hartiute de copt (ale mele sunt home- made),se dau la cuptor pana devin aurii sitrec testul scobitorii -le...Citeste continuarea
Bruschette cu rosii
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriRosiile se taie in cuburi mici si se indeparteaza semintele. Se amesteca apoi cu ulei, sare, piper si busuioc tocat marunt. Se prajesc feliile de paine si se freaca cu usturoi toata suprafata...Citeste continuarea
Briose cu merisoare si ciocolata...
Postat de: alinutza1983 in Prajituri1. Cat timp stau merisoarele bine mersi intr-o baita de apa calduta in amestec cu niste coniac, vom pregati aluatul; mixam bine de tot untul cu zaharul, astfel incat sa rezulte o spuma, apoi...Citeste continuarea
Batoane Bounty
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-albusurile se bat spuma tare cu putina sare dupa care se adauga zaharul,se mixeaza pana se dizolva complet se adauga nuca de cocos si se omogenizeaza -se toarna...Citeste continuarea
Black and white muffins
Postat de: lia in PrajituriTopim untul si-l amestecam bine cu cacaua apoi adaugam zaharul, praful de sare si frecam pana ce se topesc. Rand pe rand adaugam si ouale, iar la final esenta si faina. Cu o paleta omogenizam...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii si cascaval
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriSe prepara in 5-10 minute. Se taie rosia cubulete.Se rasneste o ligurita usturoi granule - kotanyi. Cascavalul se da pe razatoare sau se taie bucatele . Se amesteca intr-un bol uleiul cu...Citeste continuarea
Budinca de vanilie
Postat de: eduard_09 in Dulciurise pune laptele la fiert se amesteca continutul plicului cu 6 linguri de lapte rece,zaharul si galbenusul de ou luam laptele de pe foc si adaugam continutul preparat si punem din nou pe foc...Citeste continuarea
Bruschette Pomodoro
Postat de: MyFancyCake in Aperitive / GarnituriFeliile de bagheta le asezam intr-o tava grill incinsa pana cand se rumenesc. Intre timp pregatim rosiile. Taiem rosiile in cubulete mici, adaugam ulei de masline, praf de usturoi, sare,...Citeste continuarea
Bors cu carne de vitel
Postat de: cerbu in CiorbeCarnea taiata cubulete se pune la fiert in apa rece,la foc mic.Se curata spuma, apoi se strecoara si se adauga sarea. Cand carnea e aproape fiarta, se pun legumele curatate si date pe razatoare si...Citeste continuarea
Briose cu busuioc si telemea
Postat de: RalucaIrina in Aperitive / Garnituri1. Se incinge cuptorul la foc mediu. Intr-un bol mare se amesteca faina de grau si de porumb cu praful de copt, busuiocul tocat si telemeaua rasa (se pastreaza putina telemea rasa...Citeste continuarea
Budinca de orez cu capsuni
Postat de: mihaelab in Mancare copiiAlegem si spalam bine orezul.Il punem la fiert cu 3 cesti de apa(1parte orez si 3 apa). Dupa ce orezul este fiert il scoatem si-l punem in cana de la blender impreuna cu laptele si capsunile...Citeste continuarea
Banana roll cake
Postat de: Corina33 in TorturiAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand albusurile, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: carmenvlad in PrajituriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga cele 16 sau 18 linguri de zahar una cate una si la sfarsit zaharul vanilat si zeama de lamaie. Dupa ce tot zaharul a fost...Citeste continuarea
Budinca de spaghete si piept de pui
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriFierbem spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.Scurgem apoi si spalam pastele sub jet de apa rece. Curatam ceapa, o spalam si apoi o taiem marunt.Ardeii grasi ii curatam...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu branza
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala cartofii, se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scot intr-o sita si se lasa sa se raceasca Se tapeteaza o tava sau o oala cu unt si pesmet. Separat...Citeste continuarea
Bilute de biscuiti si cacao cu visine
Postat de: Dya in PrajituriCaramelizam zaharul, iar cand devine lichid adaugam margarina si lasam sa se topeasca in totalitate (inclusiv zaharul, care la contactul cu margarina se va intari pe alocuri). Adaugam apoi...Citeste continuarea
Briose cu lapte batut
Postat de: cec in PrajituriAm mixat ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt. Am adaugat uleiul si dupa ce am mixat cateva minute am adaugat si laptele batut.Au urmat faina si ciocolata maruntita.Am pus in tavi...Citeste continuarea
Bors de perisoare
Postat de: RuxyRux in CiorbeSpalam zarzavatul si-l tocam, apoi cartofii ii spalam si-i taiem in sferturi. Punem la foc potrivit oala si peste zarzavatul tocat turnam apa race, lasam sa dea in clocot si punem perisoarele(...Citeste continuarea
Banane caramelizate in sos de zahar...
Postat de: goldielocks in DulciuriAceste banane gatite in sos de zahar brun si rom sunt un desert care se face foarte rapid ,dar este extraordinar de festiv si de aromat si plin de savoare.Se serveste cu iaurt cu vanilie sau...Citeste continuarea
Budinca ruseasca de cartofi
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja. Cand s-au fiert se iau de pe foc si se pun in apa rece. Se decojesc si se taie in cubulete. Intr-un bol se amesteca ouale cu smantana si branza de burduf. Se...Citeste continuarea
Briose cu nuca si cacao
Postat de: sufletista in DulciuriDrojdia o amestecam cu o lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata. Punem maiaua peste faina si...Citeste continuarea
Briose mentolate
Postat de: Corina33 in PrajituriCiocolata se taie bucatele mici. Se amesteca bine oul cu iaurul, siropul, uleiul si zaharul. Separat se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, dupa care se adauga la celelalte ingrediente....Citeste continuarea
Budinca cu orez si capsuni
Postat de: Corina33 in Mancare copiiOrezul spalat bine se pune la fiert in lapte cu un praf de sare. Se fierbe pana se leaga, cam 15 minute, amestecand mereu, apoi se lasa la racit. Capsunile se spala si se taie cubulete. ...Citeste continuarea
Budinca de paine cu spanac
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriPunem din timp spanacul la dezghetat.intr-o sita,il lasam sa scurga foarte bine.Daca este proaspat il oparim in apa fierbinte,il tocam si il punem la scurs. Taiem painea bucati mai...Citeste continuarea
Buzunar cu prune
Postat de: mimmi in PuiPieptul de pui il taiem in 4 bucati,in fiecare bucata se taie un buzunar. Se condimenteaza pieptul cu condiment pentru pui,in buzunar ungem cu miere si punem cate 2 jumatati de prune,inchidem...Citeste continuarea
Budinca de orez cu mere si dovleac
Postat de: Julie in DulciuriOrezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in lapte si 2-3 linguri zahar; se aromatizeaza apoi cu esenta de vanilie. Merele si dovleacul se calesc 3-4 minute in unt, impreuna cu 2-3...Citeste continuarea
Briose cu nuca si cacao
Postat de: miha in PrajituriAluat: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata. Punem...Citeste continuarea
Baked Alaska
Postat de: gaby_d in TorturiInghetata: Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si le-am pus intr-o craticioara, la foc mic, amestecand intr-una pana ce s-au topit cristalele de zahar. Frisca am batut-o tare (n-a...Citeste continuarea
Busa
Postat de: cati in PesteAm spalat pestele, l-am curatat si l-am taiat felii. Am uscat feliile de peste cu prosoape de bucatarie. Am presarat delikat si piper. Am pus ulei in tigaie si cand s-a infierbantat...Citeste continuarea
Briose tiramisu cu ciocolata si...
Postat de: RuxyRux in PrajituriBriose: Punem la mixer ouale si le batem foarte bine cu zaharul, adaugam vanilia, apoi untul si ciocolata topite, lichiorul de cafea, nessul si apoi faina si praful de copt. Umplem formele...Citeste continuarea
Batoane dietetice cu gem si fulgi...
Postat de: bitza in DulciuriMargarina se mixeaza cu zaharul 5 minute,apoi se adauga oul si se mixeaza pana la incorporare completa,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza fulgii de...Citeste continuarea
Budinca de vinete
Postat de: mihaelab in Mancaruri de legumeDupa cum v-am spus eu am avut vinetele la congelator asa ca le-am lasat la dezghetat.Le-am lasat sa se scurga bine dupa care le-am tocat marunt. Ceapa impreuna cu usturoiul le-am curatat,le-am...Citeste continuarea
Budinca de paine cu nutella
Postat de: divainbucatarie in DulciuriPunem stafidele la muiat in 2 linguri de lapte. Taiem cornurile pe lungime in jumatate si ungem o jumatate cu unt, o jumatate cu nutella. Le facem sandvish apoi taiem fiecare corn in 3 sau 4...Citeste continuarea
Biscuiti din cereale cu fructe
Postat de: kamy in DulciuriMargarina la temperatura camerei, se freaca spuma cu zaharul, se adauga ouale pe rand, faina, laptele in care se dizolva amoniul, esenta de vanilie, dupa care cerealele, amestecand bine toata...Citeste continuarea
Bulete de mamaliguta cu branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPreparam o mamaliguta mai vartoasa si o lasam sa se raceasca. Amestecam cu jumatate din cantitatea de branza. Intindem in palma mamaliguta si punem la mijloc din restul de cantitate...Citeste continuarea
Briose cu jeleu de portocale
Postat de: postavaru in PrajituriPregatim jeleul de portocale. Dizolvam praful pentru budinca in cateva linguri de suc de portocala. Restul il punem pe foc impreuna cu zaharul. Cand s-a incalzit sucul adaugam praful de budinca...Citeste continuarea
Bruschete cu pasta de masline
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriUngem feliutele de paine cu un strat subtirel de pasta, prelingem putina branza topita, punem cate o felie de rosie pe centru, cate doua jumatati de felie ardei iute, de o parte si...Citeste continuarea