A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Bulgarasi

Postat de: SENO in Dulciuri

Se rup biscuitii sau se zdrobesc cat mai bine apoi se amesteca cu : apa se fierbe,se adauga zaharul si cacaoa,esenta de rom,nucile macinate.  Din pasta obtinuta se fac bolgarasi care se...Citeste continuarea

Biscuiti cu cocos si ness

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Se freaca oul cu zaharul si laptele bine bine, cu mixerul apoi se adauga untul moale si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi esenta .La sfarsit se adauga faina, amestecand cu o lingura de...Citeste continuarea

Browniess cappucino

Postat de: gaby_d in Prajituri

Blat. Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul. Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul. Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il...Citeste continuarea

Biscuiti cu zaatar ,mac si sare

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

Facem aluatul din branza, unt si faina ;vom obtine un aluat elastic ca o plastelina ,il impartim in doua il imbracam in folie si-l dam la frigider 30 minute.Intindem foaie subtire si...Citeste continuarea

Blat de tort, universal

Postat de: adinaciosescu in Torturi

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.Apoi se adauga apa,pe rand,lingura cu lingura,amestecand dupa fiecare,pana rezulta o crema ca o alifie. Faina se amesteca cu praful de copt si...Citeste continuarea

Borsul pescarului

Postat de: ANCA in Ciorbe

Pestele mic se curata de solzi si mate si se pune la fiert cca 15 minute. Se scoate pestele, se strecoara zeama prin sita deasa,apoi se pun radacinoasele taiate cubulete mici. Cand sunt aproape...Citeste continuarea

Briose cu mere si glazurate cu...

Postat de: MyCookingLife in Prajituri

Se amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, cacao,bicarbonatul, aromele, sarea). Separat, se bat ouale cu zaharul spuma. Se adauga alternativ ulei si lapte si se omogenizeaza bine....Citeste continuarea

Budinca colorata

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Luam un plic de budinca si il punem intr-un bol cu 4 linguri de zahar si 5 linguri lapte si il amestecam. Cam la un plic de budinca se foloseste cca 500 ml lapte, deci restul de lapte care a...Citeste continuarea

Broccoli cu parmezan si pui pe grill

Postat de: MyCookingLife in Pui

Se fierbe broccoli in apa sarata 2 minute, pana se fragezeste. Se scurge bine. Untul se topeste intr-o tigaie, la foc mediu.Se adauga firimiturile se paine si cimbrul. Se prajesc pana se...Citeste continuarea

Briose cu iaurt si dulceata de...

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Am pus toate ingredientele in bol si le-am amestecat cu lingura...faina  se pune ultima data.... In lipsa formelor de briose le-am folosit pe acestea, am pus compozitia in forme si deasupa...Citeste continuarea

Black & White Angel Food Cake

Postat de: Furnicuti in Prajituri

  Amestecam faina cu 150 g de zahar si cu coaja de lamaie. Daca aveti albusuri congelate, lasati-le sa se decongeleze la temperatura camerei, dar sa ramana reci, poate chiar sa mai...Citeste continuarea

Briose cu mere rase si ciocolata

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Intr-un bol amestecam ingredientele solide, fara cacao: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara. In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin...Citeste continuarea

Briose cu nuca si crema de vanilie

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 180°C. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul.Incorporeaza apoi uleiul urmat de lapte,vermouth  si vanilie. Amesteca faina cu nuca si praful...Citeste continuarea

Budinca de casa

Postat de: susu in Dulciuri

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu laptele, esentele, coaja de citrice si zaharul. Se...Citeste continuarea

Budinca cu fulgi de porumb

Postat de: lili in Dulciuri

Bati albusurile spuma impreuna cu sarea, apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana cand se topesc cristalele. Mixezi branza dulce impreuna cu telemeaua rasa, galbenusurile, faina,...Citeste continuarea

Batoane de caramel si alune...

Postat de: dana1986 in Dulciuri

intr-o cratita punem 10 linguri de zahar la caramelizat(nu la ars) iar cel ramas il amestecam cu gabenusurile. cand zaharul s-a caramelizat se aduga untul, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la...Citeste continuarea

Biban de mare la cuptor(2)

Postat de: lilik in Peste

Spalam pestele si il curatam. Taiem ceapa julienne,rosiile in 4,cateii de usturoi ii facem in 2 si patrunjelul il tocam marunt. Luam o tava incapatoare si o ungem cu ulei de masline,apoi...Citeste continuarea

Bors de peste (somon)

Postat de: Onesta in Ciorbe

Hamsia am spalat-o, am curatat-o si-am pus-o la fiert in 3 l de apa. Capurilor de peste le-am indepartat branhiile, ochii si aripioarele, iar cozilor, inotatoarele. Am curatat legumele,...Citeste continuarea

Boccelute cu visine

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Vişinele se spală şi se curăţă de sâmburi, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se face un aluat din făină, untul frecat în prealabil, apa adăugată...Citeste continuarea

Bruschette cu dovlecei

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se taie rondele subtiri. Din 2-3 linguri de ulei de masline , busuioc, sare, piper, boia pregatim un sos. Ouale se bat cu sare si piper, adaugam laptele . Se imoaie fiecare felie in...Citeste continuarea

Brioșe cu gem

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Dulciuri

Am amestecat ingredientele până am obținut un aluat un pic mai consistent decât cel pentru pandișpan (nu curge, dar poate fi luat cu lingurița). La acest moment mie mi s-a părut...Citeste continuarea

Bruschete

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Am taiat rosia (am pus doar una pentru ca era foarte mare) cubulete si am amestecat-o cu uleiul de masline intr-un bol. Busuiocul l-am tocat marunt si am adaugat peste rosii. Feliile de paine...Citeste continuarea

Briose cu cirese

Postat de: aziz in Prajituri

Amestecam zaharul cu untul pina obtinem o crema pufoasa. Adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana se incorporeaza in crema. Ingredientele uscate se amesteca intr-un castron separat si...Citeste continuarea

Briose umplute si glazurate

Postat de: naomy in Prajituri

Pregatirea brioselor : Incepem cu amestecarea fainii cu cacaua ,praful de copt si zaharul vanilat. Separat mixam oul cu zaharul, laptele si uleiul pana se formeaza o pasta, apoi o incorporam...Citeste continuarea

Bors de pui

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Tacamurile le-am curatat, le-am spalat si le-am pus la fiert separat in apa cu sare. Cand au fiert am curatat carnea de pe oase si am pus-o deoparte iar zeama am facut ciorba in ea. (Mie nu-mi...Citeste continuarea

Bors de miel

Postat de: susu in Ciorbe

Se spala carnea, se pune cu apa rece si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 20 de minute timp in care se spumeaza. Se toaca ceapa marunt si se caleste partea alba, se adauga apoi morcovul dat...Citeste continuarea

Bruschete la cuptor

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

se taie painea felii si se ung cu putin unt se adauga rosiile taiate cubulete se rade branza si se adauga peste rosii, se adauga putin busuioc uscat sau proaspat, se adauga sare dupa gust...Citeste continuarea

Batoane de cereale cu fructe...

Postat de: lia in Dulciuri

Incepem si  maruntim fructele, le indepartam samburii, daca este cazul, apoi intr-un bol incapator le amestecam cu fulgii de porumb. Separat, punem intr-o craticioara, mierea, zaharul si...Citeste continuarea

Briose cu cereale si fulgi de ovaz

Postat de: cec in Prajituri

Am amestecat ingredientele uscate.  Am batut ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, apoi laptele si peste aceasta compozitie am turnat ingredientele uscate si am amestecat bine.  Am pus...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ovaz

Postat de: cec in Prajituri

Am amestecat ingredientele uscate. Am batut ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, apoi laptele si peste aceasta compozitie am turnat ingredientele uscate si am amestecat bine . Am pus cate o...Citeste continuarea

Budinca de cozonac

Postat de: mimmi in Dulciuri

Incalzim 50 ml lapte si indulcim cu zahar . Inmuiem feliile de cozonac in lapte si le asezam intr-o tava unsa cu unt. Batem ouale,adaugam 300 ml lapte,coaja de portocala,esenta si zahar dupa gust....Citeste continuarea

Bruschete la cuptor

Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri

-peste feliile de paine adaugam rosiile taiate cubulete ,asta dupa ce le-am inlaturat semintele,saram si piperam dupa gust,radem branza tare deasupra si dam la cuptor pana se rumenesc putin. Citeste continuarea

Bors de somon

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Punem la fiert in apa zarzavatul spalat, curatat, tocat( eu am avut punga gata pregatita) astfel ca fiecare stabileste cantitatile pe care le pune. Apoi adaugam si orezul mai pe la jumatatea...Citeste continuarea

Briose cu fructe de padure

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

1. Intr-un bol incapator punem faina, zaharul, migdalele tocate, coaja rasa de la o lamaie,un praf de scortisoara si drojdia. Adaugam apoi laptele, galbenusurile si untul inmuiat la temperatura...Citeste continuarea

Budinca de cozonac 2

Postat de: housy in Dulciuri

Am taiat cozonacul in bucati si/sau felii Am batut ouale cu zaharul, zaharul vanilat si laptele In compozitia iesita am adaugat cozonacul, si am amestecat bine pana s-aomogenizat Am uns...Citeste continuarea

Burek cu branza

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

1. Mai intai pregatim umplutura de branza, amestecand bine de tot ouale cu smantana, branza fagarasa si telemeaua rasa! 2. Intr-o tava bine unsa cu unt asezam initial un prim strat de foi ( un...Citeste continuarea

Baked Alaska-2

Postat de: gaby_d in Torturi

Blat. Separam albusul de galbenus. Batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul batand in continuare pana se topesc cristalele de zahar. Adaugam galbenusul, faina cernuta...Citeste continuarea

Blanc de lamaie cu afine

Postat de: Sidy in Prajituri

Timpul sugerat este impreuna cu cat sta prajitura la frigider sa se intareasca... Macinam biscuitii in blender, dar nu foarte fin. Untul pentru blat il topim si il amestecam cu biscuitii....Citeste continuarea

Budinca Paula

Postat de: Bunica in Dulciuri

Am pregatit doua cratite mici. Am pregatit in fiecare cate o lingura de zahar, o lingura de amidon, la una din ele am pus o lingura de cacao si cate 200 ml. lapte in fiecare. Le-am pus pe foc pe...Citeste continuarea

Burek cu carne (reteta Laura...

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele si...Citeste continuarea

Briose daneze

Postat de: Anamaria7 in Dulciuri

Maia: Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut si o lasam sa se umfle. Aluat: Amestecam faina cu sarea si restul de zahar, apoi incorporam maiaua,...Citeste continuarea

Bougatsa

Postat de: LicutaMarin in Dulciuri

1. Se mixeaza gălbenusurile cu zahărul până acesta se dizolvă. Punem amestecul deoparte. 2. Se pune laptele intr-o cratita pe foc, impreuna cu coaja de lămâie si esenta de...Citeste continuarea

Budinca Yorkshire by Jamie Oliver

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Mixam oul,adaugam laptele,faina si sarea,le amestecam impreuna. Sa nu puneti hartiute pentru muffins,trebuie pus in tava neaparat ulei. Asa,deci ungem o tava de muffins cu ulei,punem cate un...Citeste continuarea

Barcute de vinete

Postat de: Anamaria7 in Mancaruri de legume

Incalzim cuptorul la 190C si ungem cu ulei o forma dreptunghiulara. Taiem vinetele in jumatate, scobim miezul lasand 1 cm grosimea barcutei si il taiem cubulete. Calim intr-o tigaie in putin...Citeste continuarea

Bombe cu afine

Postat de: Furnicuti in Dulciuri

In primul rand, lasam afinele intr-o sita, sa se scurga de lichid. Tocam biscuitii sau ii punem intr-o punga si ii pisam cu sucitorul sau cu o sticla. La fel procedam si cu nuca. Punem...Citeste continuarea

Bors cu carne de porc

Postat de: kamy in Ciorbe

Carnea de porc,o calim in putin ulei pana se albeste. Adaugam ceapa taiata marunt,morcovul ras,calim putin si punem apa fierbinte, sare si lasam sa fiarba pana carnea e aproape facuta,dupa care...Citeste continuarea

Budinca caramel

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Am pus, intr-un vas cu fund dublu, zaharul la topit. Cand a ajuns la o culoare asemanatoare chihlimbarului am turnat incet laptele . Daca doriti s-o lasati simpla, doar cu caramel, lasati...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: David4 in Dulciuri

Se pun albusurile impreuna cu zaharul si se bat in baie de aburi pana devine o crema mai tare. La final, se pune esenta si se mai amesteca inca vreo 2-3 minute. Se pun intr-o tava unsa cu ulei sau...Citeste continuarea

Briose cu banane si gem

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Se amesteca ouale cu iaurtul si smantana, se adauga uleiul, esenta si coaja de citrice, se amesteca bine apoi se adauga zaharul si se omogenizeaza sa se topeasca , apoi praful de copt stins...Citeste continuarea

Bruschette cu rosii si busuioc

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine le punem in prajitorul de paine. Pana se rumenesc decojim rosiile si le taiem cubulete. Curatam usturoiul. Ungem feliile de pine pe o parte si pe alta cu muuult usturoi,le ungem...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]