A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Briose cu crema de ciocolata si menta

Postat de: laylalala in Prajituri

1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Amesteca toate ingredientele lichide apoi cele uscate, dar separat. Incorporeaza ingredientele uscate in cele lichide, amestecand pana la...Citeste continuarea

Bruschete cu cascaval

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Se unge o tava cu unt. Feliile de paine se ung cu unt si se aranjeaza in tava. Rosiile se taie cubulete, se amesteca cu sare, piper si oregano si se intind pe feliile de paine unse....Citeste continuarea

Bors de pui

Postat de: deyutzky in Ciorbe

Carnea de pui o punem la fiert, legumele le taiem cubulete iar conopida buchetele mici. Cand carnea fierbe si spuma se ridica la suprafata, inlaturam spuma si adaugam legumele si lasam sa...Citeste continuarea

Bensone

Postat de: LauraA in Prajituri

Frecam bine untul cu zaharul dupa care adaugam iaurtul, ouale pe rand, iar la final faina amestecata cu sarea si praful de copt si data prin sita. Aluatul final este destul de...Citeste continuarea

Budinca cu branza si ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Punem intr-o oala apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot turnam pastele si le fierbem atat cat scrie pe punga(sau gustati una si cand considerati ca sunt fierte le luati de pe foc)....Citeste continuarea

Bastonaşe cu nucă şi ciocolată

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Untul se încalzeşte la microunde până se înmoaie dar să nu devină lichid. Se freacă bine cu zahărul pudră. Se pun seminţele păstăii de vanilie, gălbenuşul, ciocolata...Citeste continuarea

Budinca de caramel

Postat de: postavaru in Dulciuri

Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cu cat il caramelizam mai mult, cu atat budinca va avea un gust mai pronuntat de caramel. Nu ardeti zaharul prea tare pentru ca va avea un gust...Citeste continuarea

Branzoaice pufoase

Postat de: RuxyRux in Prajituri

1. Batem albusurile spuma la mixer, apoi adaugam si zaharul si mai mixam pana devine compozitia lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus si vanilia plus coaja de portocala si mai mixam inca...Citeste continuarea

Budinca de paine cu nugat

Postat de: bitza in Prajituri

Painea mai veche se taie bucatele si se pune in laptele caldut sa se inmoaie.  Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga frisca lichida,amidonul si crema de ciocolata. Se...Citeste continuarea

Biscuiti cu cereale

Postat de: mimmi in Dulciuri

Framantam un aluat din toate ingredientele. Formam un sul,il invelim in folie sau celofan si il dam la frigider pentru o ora (eu l-am lasat aproape 2 ore) Il taiem felii de 2 cm grosime si punem...Citeste continuarea

Brownies Cappucino cu nuca...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Blatul : Am topit la foc mic intr-un ibric, untul si in el ciocolata apoi nessul pe care l-am dizolvat inainte. Am adaugat apoi zaharul si vanilia. Am adaugat ouale pe rand si am mixat...Citeste continuarea

Bulz

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Punem la fiert apa cu sare dupa gust. Cand da in clocot adaugam in ploaie faina de malai. Amestecam incontinuu pana rezulta o consistenta vartoasa. O rasturnam pe un platou si o lasam sa se...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: vickyduta in Prajituri

Topim margarina. Taiem foile in patratele. ungem fiecare patratele se unge cu margarina topita. Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.Apoi se ruleaza tip sarma.Dupa ce am rulat...Citeste continuarea

Biscuiti cu nuca de cocos

Postat de: marieta in Prajituri

Se bat ouale cu sarea,esenta si coaja de lamaie. Se pune zaharina lichida,iaurtul si apoi margarina moale de la temperatura camerei. Se omogenizeaza,se pune nuca de cocos si apoi faina cata...Citeste continuarea

Bulion de ardei

Postat de: ianculubita in Bulion

Ardeiii curatati spalati,ii dau prin masina de tocat carne apoi ii pun la fiert impreuna cu sare si zahar la foc mic 3ore amestecand mereu;nu va recomand sa-l puneti in cuptor pentru ca se inchide...Citeste continuarea

Banuti cu merisoare

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

1. Se freaca zaharul cu margarina pana ce devine spuma, se adauga ouale, zaharul vanilat, si se amesteca in continuare, se mai adauga si merisoarele care au stat in prealabil la inmuiat intr-un...Citeste continuarea

Butoiase din castraveti cu branzeturi

Postat de: LALY in Aperitive / Garnituri

Se spala castravetii si se sterg cu un prosop absorbant.Se curata cu un cutit castravetii in forma de zebra (adica o fasie da una nu).Se taie segmente de circa 7-8 cm lungime.Cu ajutorul unei...Citeste continuarea

Bors de legume

Postat de: Mihaela11_jo in Ciorbe

Se curata ceapa si se taie marunt; cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi. Dovleceii si morcovii se curata de coaja; jumatate din dovlecei se taie cubulete si jumatate se rad pe...Citeste continuarea

Bulion de rosii

Postat de: mimmi in Bulion

Sticlele le spalam foarte bine si le uscam in cuptor. Sticlele trebuie sa fie calde cand le umplem cu bulion. Spalam bine rosile,le curatam de partea lemnoasa,eventuale stricaciuni si le taiem...Citeste continuarea

Bavareza de portocale

Postat de: Mihaela11_jo in Prajituri

Se pune la fiert laptele cu coaja de la o portocala rasa. Se bat spuma galbenusurile cu zahar, adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu telemea

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Curatam dovleceii si ii radem – prin gaurile mari, apoi ii calim (fara ulei) sa lase apa. Il calim pana se evapora apa. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam...Citeste continuarea

Briose de ciocolata cu dragoste

Postat de: Anastasia in Prajituri

1. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc ca o crema. 2. Se adauga untul moale, 200 gr. de ciocolata topita in lapte fierbinte. 3. Faina cernuta cu praful de copt si vanilia, nucile...Citeste continuarea

Baclava rulouri

Postat de: bitza in Prajituri

Nuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine. Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca...Citeste continuarea

Briose cu mere

Postat de: alinutzika in Prajituri

Se mixeaza ouale cu zahar, se adauga iaurtul, apoi treptat uleiul,esenta de vanilie, praful de copt si apoi faina, amestecand incet. Compozitia rezultata se toarna in forme, dar nu chiar pana...Citeste continuarea

Bruschete (2)

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se spala vinata, se sterge si se taie felii potrivite. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se aseaza feliile de vinete si se lasa la perpelit si pe o parte si pe cealalta pana se...Citeste continuarea

Briose cu afine

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Prajituri

Untul il topesti la bain-marie si il lasi sa se raceasca putin. Pornesti cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade. Intr-un vas pui ouale, zaharul brun, iaurtul, esenta de vanilie si untul...Citeste continuarea

Branza de vaci cu iaurt si verdeturi

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Tocam verdeturile marunt. Punem ingredientele impreuna intr-un bol si amestecam. Pentru copiii sub un an nu adaugam sare. Servim imediat, dar putem sa pastram branzica cateva ore la rece....Citeste continuarea

Biscuiti integrali cu tarate de...

Postat de: naomy in Dulciuri

Punem toate ingredientele uscate intr-un castron, apoi adaugam laptele treptat si amestecam pana se formeaza o pasta vascoasa si lipicioasa. Adaugam migdalele si modelam pasta in forme de bilute...Citeste continuarea

Betisoare crocante de sparanghel cu...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Se scoate sparanghelul din conserva de apa. Se inveleste fiecare bucata cu prosciutto si se aseaza intr/un vas rezistent la caldura. Se stropeste cu putin ulei de masline si se rade putin cascaval...Citeste continuarea

Bomboane din biscuiti

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Apa, zaharul si cacaoa se fierb, apoi se adauaga rahatul, stafidele si untul. Se amesteca bine Dupa cateva clocote se ia de pe foc si se aduaga esenta de rom, biscuitii dati prin masina. Se...Citeste continuarea

Biscuiti cu gem de caise

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Preparare Biscuiti cu gem de caise Incingem cuptorul la 200°C. Tapetam tavile cu hartie de copt, pentru a pune biscuitii direct in tava. Punem faina si zaharul intr-un bol si le...Citeste continuarea

Branza topita de casa

Postat de: SENO in Aperitive / Garnituri

Preparare branza topita de casa: Se amesteca bine toate si se lasa la dospit aproximativ 2 ore,branza de vaca trebuie stoarsa bine de zer. Apoi se fierb la foc mic amestecand mereu sa nu se...Citeste continuarea

Bulgari de conopida

Postat de: jolygina in Aperitive / Garnituri

Preparare Bulgari de conopida Punem conopida la fiert cu putina sare si laptele. Oo lasam sa fiarba pana intra unghia in ea ,nu sa se sfarame. Cand este gata o scoatem si o scurgem si o...Citeste continuarea

Banane inghetate

Postat de: mimmi in Dulciuri

Taiem bananele pe din doua,in fiecare bucata introducem cate un bat de inghetata ,in partea de unde a fost taiata. Se dau bucatile la congelator pana se ingheata,cca 3 ore. Topim ciocolata pe...Citeste continuarea

Biscuiti fragezi spiralati

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca foarte bine faina, zaharul pudra, zaharul tos, sarea, praful de copt. Adauga untul si amesteca cu varful degetelor, pana ce se formeaza un amestec asemanator firimiturilor de paine....Citeste continuarea

Batido de ciocolate (Milkshake)

Postat de: naomy in Bauturi

Preparare Batido de ciocolate In primul rand trebuie sa inghetam 100 ml de lapte ,apoi cand este inghetat se scoate de la congelator si se sparge in bucatii mari ,separat se pune in blender...Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Pentru inceput pregatim tava in care coacem budinca. Aceasta trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau punem hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C. Intr-un castron amestecam...Citeste continuarea

Bomboane caramel si ciocolata a la...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Mod de preparare pentru Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie : Punem intr-o tigaie pe foc zaharul si adaugam cele 9 linguri de apa...lasam sa se caramelizeze frumos si adaugam si alunele...Citeste continuarea

Baba Ganoush

Postat de: alinutza1983 in Salate

Baba Ganoush se prepara foarte usor. Va invit si pe voi sa incercati. 1. Coacem vinetele pana sunt complet moi, apoi le curatam de coaja neagra si le lasam la scurs pana cand se racesc! 2....Citeste continuarea

Burger de pui

Postat de: Xandrinne in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara reteta de burger de pui : Ceapa si usturoiul le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, verdeata am tocat-o. Am amestecat toate ingredientele. Am omogenizat compozitia, am...Citeste continuarea

Budinca de omleta cu legume si feta

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Punem o tigaie( eu am pus un wok) pe foc si incingem usor uleiul. Adaugam legumele date pe razatoare, ardeiul taiat cubulete si le sotam pana se inmoaie la foc destul de iute. Intre timp batem...Citeste continuarea

Budinca vanilata din paste cu telemea

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Budinca vanilata din paste cu telemea este excelenta pentru masa de seara si nu numai. Peste pastele fierte in apa cu sare  si scurse adaugam telemeaua pisata/rasa,zaharul si zaharul...Citeste continuarea

Briose tip pizza

Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri

Pentru prepararea acestei retete de briose vom proceda astfel: -mixam oul cu ulei si mustar dupa care am adaugat celelalte ingrediente , am omogenizat bine -am pus compozitia in tava pt...Citeste continuarea

Bruschete cu piept de pui

Postat de: anomisana in Aperitive / Garnituri

Am pregatit un amestec pentru bruschete punand : usturoi granulat, ienibahar, piper alb, boia dulce, 2 linguri de ulei, 2 linguri sos de soia si putina sare, si l-am pus intr-o punga. Am curatat...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si banane

Postat de: deyutzky in Prajituri

Iata cum preparam reteta de Briose cu ciocolata si banane Intr-un bol batem ouale, zaharul si zaharul vanilat la mixer. Taiem 4 banane felii si le punem in acelasi bol mixand inca 2-3 min...Citeste continuarea

Budinca cu branza proaspata de vaci

Postat de: mena29 in Dulciuri

Am mixat albusurile,cand au fost tari am adaugat zaharul treptat si vanilia.Separat am amestecat cele doua plicuri de budinca cu sarea,galbenusurile,coaja de lamaie, branza de vac i ,laptele si...Citeste continuarea

Bors cu perisoare de pui

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Iata cum am preparat acest  Bors cu perisoare de pui! Radacinoasele se curata , se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca marunt. Se pun impreuna la calit in...Citeste continuarea

Briose cu cacao si inima de cocos

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-ouale,iaurtul,zaharul,praful de copt,uleiul si faina se mixeaza bine -din aceasta compozitie oprim cateva linguri in care vom adauga nuca de cocos in restul de compozitie adaugam cacaoa...Citeste continuarea

Budinca cu branza telemea corn...

Postat de: naomy in Mancare copii

Se fierbe laptele impreuna cu  80 gr de zahar intr-un vas mai mare ,iar cand a inceput sa fiarba se ia de pe foc  si se introduce cornul flakes-ul, esenta de vanilie si telemeaua...Citeste continuarea

Budinca de menta cu cirese

Postat de: Dya in Dulciuri

Fierbem laptele împreuna cu esentele, scortisoara, zaharul si batonul de vanilie .  Separat amestecam 3-4 linguri de lapte cald  cu faina si galbenusurile de ou, pâna...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]