A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Briose cu cacao si visine

Postat de: dakris in Prajituri

Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se inglobeaza uleiul putin cate putin, apoi se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie si esentele. Faina se amesteca cu praful de...Citeste continuarea

Briose "Flori de cires"

Postat de: miha in Prajituri

Copiii si-au exprimat dorinta de a manca niste cozonac. Ei bine, si cum aveam in cap de mai multa vreme reteta de briose de la Ancuta , mi-am zis ca acum e momentul. :) Pentru aluat am facut...Citeste continuarea

Briose din albusuri cu lamaie

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare. Am adaugat zaharul pudra, coaja si sucul de lamaie si mandarina, uleiul si esenta de vanilie, mixand bine compozitia. La urma am pus...Citeste continuarea

Biscuiti englezesti (shortbread)cu...

Postat de: Sidy in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea si zaharul iar in centru facem o scobitura. Topim untul si il lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Bors de sfecla rosie

Postat de: roxanamiti in Mancaruri de post

- punem uleiul la incalzit intr o oala, -tocam ceapa si o punem la calit in ulei, morcovii da ti pe razatoare, ardelul tocat cubulete, cartofii taiati cubulete mai mari si lasam la foc potrivit...Citeste continuarea

Bors de fasole cu zeama de varza

Postat de: ianculubita in Ciorbe

Fasolea spalata o pun la fiert,dupa 30-40min o scurg,o clatesc cu apa rece,o pun din nou la fiert in apa calda iar cand incepe sa clocoteasca adaug zarzavatul taiat marunt si las sa fiarba incet...Citeste continuarea

Biscuiti cu "hainuta" de ciocolata

Postat de: deyutzky in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu putina sare, apoi treptat adaugam si zaharul si mixam bine. Adaugam apoi esenta de vanilie si galbenusurile. Adaugam si faina...Citeste continuarea

Budinca cu paste si spanac

Postat de: dakris in Penne

Pastele se fierb in apa cu sare si se scurg. Ouale se bat si se amesteca cu laptele si mararul tocat. Ceapa tocata julienne se pune intr-o tigaie cu ulei si 1 ceasca de apa si se acopera cu...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: oana_pisicutza16 in Dulciuri

Se bate albusul spuma cu praful de sare Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate putin Se pune spuma obtinuta in pompa de ornat tort si se fac forme in tava Se baga in cuptorul...Citeste continuarea

Bunny Cake

Postat de: irena in Torturi

Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusurile devine tari,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec...Citeste continuarea

Bilute cu nuca de cocos

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

Bateti albusul de ou spuma. Adaugati zaharul treptat si mixati in continuare pana albusurila devin lucioase, apoi adaugati nuca de cocos. Se formeaza bilutele de marime potrivita si se...Citeste continuarea

Briose cu martipan si portocale

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Martipanul taiat cubulete,se mixeaza cu untul,si oua;se adauga treptat sare,zahar,coaja de portocala,iaurt,lichior si se amesteca pana ce compozitia devine spumoasa apoi se adauga faina amestecata...Citeste continuarea

Budinca de paste cu pui si ciuperci

Postat de: ela in Paste

Taiem pieptul de pui in bucati mai mici si il punem la fiert in apa cu sare si piper,pana se inmoaie bine carnea.Completam cu apa daca este nevoie. Curatam ceapa si o taiem marunt.Ardeiul il...Citeste continuarea

Biscuiți cu portocale și...

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron mare. Adăugăm 100 g margarină de la frigider tăiată cubulețe și frământăm cu degetele până obținem un aluat...Citeste continuarea

Biscuiti de post (simpli sau umpluti)

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele si se pregateste un aluat mai tare. Daca e necesar se mai poate adauga faina. In jumatate din compozitie se poate adauga cacao si se framanta pana capata o...Citeste continuarea

Burek cu varza dulce

Postat de: miremirc in Mancaruri de post

Taiem ceapa si o calim in cateva linguri de ulei. Punem sarea, piperul, boia-ua si varza taiata . Calim cam 5 minute. Adaugam mararul tocat fin, amestecam si lasam sa se raceasca. Foile le-am...Citeste continuarea

Batoane de ovăz cu seminţe şi...

Postat de: sisterskitchen in Dulciuri

1. Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele. 2. Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte. 3....Citeste continuarea

Bruschete cu roşii şi caracatiţă

Postat de: sisterskitchen in Fructe de mare

1.  Pâinea se feliază şi se prăjeşte la cuptor până devine crocantă. 2.  Se freacă cu usturoi şi se stropeşte cu ulei de măsline. 3.  Conserva se...Citeste continuarea

Budinca de orez

Postat de: MyCookingLife in Prajituri

Se pune laptele cu sarea la fiert. Cand incepe sa fiarba laptele, se pune orezul spalat si scurs. Spre sfarsit, se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Cand se raceste, se adauga...Citeste continuarea

Biftec tartar cu sos gorgonzola

Postat de: Bucataras in Vita

Fierbeti legumele impreuna cu putin zahar, mirodeniile si vinul, timp de 5- 6 ore. Strecurati-le si lasati sosul rezultat sa se raceasca. Bateti maioneza impreuna cu gorgonzola dolce IGOR si...Citeste continuarea

Briose cu gem de piersici-de post

Postat de: mikidaniro in Prajituri

Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul.Adaugam uleiul,fanta, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza,apoi incorporam faina...Citeste continuarea

Budinca cu branza dulce si stafide

Postat de: dakris in Paste

Pastele se fierb conform timpului indicat pe ambalaj si se trec sub un jet de apa rece. Stafidele se oparesc si se mentin in apa fiarta cateva minute cat sa se inmoaie, apoi se stropesc cu...Citeste continuarea

Bors de perisoare

Postat de: brunetica in Ciorbe

Curatam legumele, le spalam si le tocam . Intr-o oala punem apa la fiert adaugam legumele tocate si orezul . Adaugam cubuletele de delikat sa dea gust, piper,  sare si ulei de masline. Cat...Citeste continuarea

Briose cu spanac

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Spanacul decongelat se stoarce de lichidul obtinut, se toaca marunt se amesteca cu ouale, branza de vaci, telemeaua rasa, faina si pesmetul. Se asezoneaza cu sare si piper. Se iau cu lingura din...Citeste continuarea

Branza de vaci de casa

Postat de: MotanLaOale in Mancare copii

Am pus la fiert 1 litru de lapte si cand a inceput sa se branzeasca (era caldut), am oprit focul si am turnat si celalalt litru in cratita si am amestecat. Am lasat la cald 24 de ore. Cand...Citeste continuarea

Budinca cu pui si legume

Postat de: dakris in Paste

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet si se scurg. Pieptul de pui se spala, se taie cubulete mici, se condimenteazaa cu sare si piper si se prajeste in 30 ml...Citeste continuarea

Briose cu cacao

Postat de: miremirc in Prajituri

Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare, spuma tare, adaugam zaharul cu zaharul vanilat bourbon, apoi rom-ul . Galbenusurile le adaugam pe rand, untul topit si racit, laptele , gemul...Citeste continuarea

Budincă de paste cu carne de pui

Postat de: madi_marin in Pui

Pieptul de pui se pune la fiert. Se spumează şi când e gata se curăţă cărniţa de pe oase şi se taie mărunt. Între timp fierbem pastele….orice formă...Citeste continuarea

Baclava cu nuci

Postat de: VERONICA2607 in Prajituri

 Se topeste margarina . Se ia o foaie , se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa punem 6-7 foi. Peste foi se pun  nucile macinate amestecate cu 50...Citeste continuarea

Budinca englezeasca

Postat de: mimmi in Dulciuri

Smochinele,stafidele si fructele goji le macinam in robotul de bucatarie. Adaugam untul la temperatura camerei si zaharul pudra si le amestecam foarte bine pana obtinem o pasta. Adaugam...Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Galbenusurile,faina,sunca,uleiul,iaurtul,muschiuletul,maslinele,dovlecelul,ardeiul kapia,mararul si piperul(dupa gust)se amesteca bine intr-un castron de marime potrivita.Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea

Bors de fasole boabe

Postat de: Mariuka in Mancaruri de post

Se opareste fasolea, se scurge de apa si se pune la fiert cu cimbru si aproape de final se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul tocate.  Dupa ce a fiert fasolea bine se adauga si 2...Citeste continuarea

Burgul in sos de rosii

Postat de: aziz in Mancaruri de post

Deci taiam ceapa cat mai fin si o calim in cateva linguri de ulei .Adaugam sucul de rosii si cand incepe sa fiarba punem cele 200 gr de burgul.Punem supa instant, sare ,piper si lasam la fiert nu...Citeste continuarea

Biscotti al cocco

Postat de: cocineraviajera in Dulciuri

Ouale se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se adauga untul moale, nuca de cocos si amidonul.  Se amesteca toate cu o lingura de lemn pana obtinem o compozitie ferma. Cu o lingura...Citeste continuarea

Biscuiti cangur

Postat de: Sidy in Dulciuri

Untul,zaharul,ouale,zaharul vanilat si faina se pun intr-un castron mare si se amesteca .Apoi se adauga urmatoarele ingrediente si se amesteca cu lingura cu grija.  Cuptorul se incalzeste...Citeste continuarea

Budinca cu visine

Postat de: SanatateAcasa in Dulciuri

Se spala orezul, se lasa la fiert. Cand este aproape fiert (bobul creste sau “infloreste”), se adauga coaja de portocala, zaharul si se amesteca. Se adauga apoi fructele si se tine...Citeste continuarea

Budinca de paste

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Pastele se fierb al dente conform indicatiior de pe ambalaj. Intre timp sunca si carnea din conserva se calesc cu putin ulei de masline. Dupa ce s/au scurs pastele de apa se amesteca cu compozitia...Citeste continuarea

Bucte cu gem (Buchteln)

Postat de: postavaru in Dulciuri

Dizolvam drojdia impreuna cu 1 lingura de zahar in putin lapte caldut. Lasam sa stea pana creste putin. Intr-un vas incapator cernem faina. Facem o gropita in mijloc in care punem drojdia...Citeste continuarea

Briose cu mere si glazura de ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Merele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem cubulete si le amestecam cu scortisoara. Separama ouale. Mixam albusurile spuma cu zaharul,pana devine ca o bezea. Adaugam galbenusurile,apoi...Citeste continuarea

Borș de sfeclă roșie

Postat de: elucubratiiculinare in Supe/Ciorbe

Sfecla se curăță și se taie fideluță. Sfecla se pune la fiert în 2 litri de apă împreună cu ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat fideluță. După 20 minute de fiert...Citeste continuarea

Biscuiti cu Nutella

Postat de: meosiris in Prajituri

Mixam bine ouale cu zaharul dupa care adaugam untul topit si racit, cacao, nutella, faina si praful de copt. Omogenizam aluatul apoi il bagam la rece in frigider pentru 30 de minute ca sa se mai...Citeste continuarea

Briose cu visine

Postat de: dakris in Dulciuri

  Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste si apoi inglobam uleiul (putin cate putin). Adaugam iaurtul, sucul si coaja de la lamaie. In continuare, separat, amestecam...Citeste continuarea

Bruschete cu dovlecei

Postat de: SanatateAcasa in Aperitive / Garnituri

Usturoiul se curata, iar cu un catel se ung feliile de paine. Painea se unge cu ulei de masline. Restul de catei de usturoi se taie marunt si se pun pe feliile de paine. Dovlecelul se spala. Se...Citeste continuarea

Bruschete cu ciuperci

Postat de: SanatateAcasa in Aperitive / Garnituri

Se preparare dressingul din: ulei, sare, piper, cimbru si usturoi tocat marunt. Bagheta se taie in 12 felii subtiri. Se ung feliile de paine cu dressingul obtinut. Peste acestea se adauga branza...Citeste continuarea

Bot cu telemea

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput am preparat o mamaliguta din apa sare si faina de porumb. Mamaliga am facut nici prea moale, nici prea tare si am lasat-o un pic sa se racoreasca si apoi am luat bucati de mamaliga...Citeste continuarea

Bulz de Rucar

Postat de: VERONICA2607 in Aperitive / Garnituri

Se face mamaliguta, se taie branza cubulete mici.Cu mainile ude se ia  jumatate din mamaliga si se intinde subtire, peste ea se pune jumatate din branza si se strange astfel incat sa facem un...Citeste continuarea

Biscuiți sprițați

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Într-un castron cernem făina cu praful de copt. În alt castron amestecăm bine untul cu zahărul cu un mixer. Treptat adăugăm căte un ou până le terminăm pe toate 3, apoi...Citeste continuarea

Batoane cu cereale si banane

Postat de: mickyapostu in Prajituri

1. Amestecati cerealele cu alunele si fructele tocate marunt. 2. Intr-o craticioara topiti untul cu mierea si amestecati cu amestecul de cereale.  3. Pasati bananele cu o furculita si...Citeste continuarea

Briose din albusuri cu dulce de leche

Postat de: lia in Prajituri

Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, cand devine tare si lucioasa, adaugam si vanilia . Separat amestecam ingredientele uscate impreuna cu zaharul ramas si le incorporam in...Citeste continuarea

Briose yankee cu porumb

Postat de: ianculubita in Prajituri

Intr-un vas se amesteca ingredientele solide faina,malai,zahar,sare si praf de copt;in alt vas se amesteca oul batut cu ulei,lapte apoi cu faina;in formele de briose se pune cu lingura aluat,se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]