Briose cu crema de vanilie

de laylalala in Prajituri, 7 Dec 2011 | 5502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 8 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de menta
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema
  • 1 plic pudding de vanilie, preparat cu 350 ml lapte apoi racit complet
  • 200 gr unt
  • 150-200 gr zahar pudra (depinde de gustul fiecareia)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de vanilie:

1.       Incinge cuptorul la 180°C.

2.       Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pudra si vanilia pana isi dubleaza volumul.Incorporeaza uleiul de floarea soarelui apoi faina amestecata cu praful de copt si bicarbonat. Imparte aluatul in forme de briose si da la copt 25-30 minute pana cand briosele au crescut si s-au rumenit usor.Lasa briosele sa se raceasca complet.

3.       Pentru crema, bate untul cu zaharul pana devine crema.Adauga puddingul si mixeaza bine.Scobeste putin din centrul fiecarei briose si umple briosele cu aceasta crema apoi decoreaza cum doresti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (14)

brunetica 1

21.12.2011, 12:50

super

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:35

like

Rahela Velicu 1

02.06.2021, 16:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]