Briose din albusuri cu dulce de leche
Postat de: lia in PrajituriAlbusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, cand devine tare si lucioasa, adaugam si vanilia . Separat amestecam ingredientele uscate impreuna cu zaharul ramas si le incorporam in...Citeste continuarea
Briose yankee cu porumb
Postat de: ianculubita in PrajituriIntr-un vas se amesteca ingredientele solide faina,malai,zahar,sare si praf de copt;in alt vas se amesteca oul batut cu ulei,lapte apoi cu faina;in formele de briose se pune cu lingura aluat,se...Citeste continuarea
Budinca
Postat de: ianculubita in DulciuriIn primul rand pun formele de silicon in apa rece apoi incep sa pregatesc budinca de vanilie in vas pe foc mic 400ml lapte,2linguri de zahar si praful;amestec cu telul pana se ingroasa;fac repede...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: iri_love in DulciuriPentru inceput amestecam nuca macinata cu scortisoara. Se impart foile in trei parti egale si se unge fiecare foaie cu unt topit pe ambele parti, apoi se aseaza intr-o...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si lichior de...
Postat de: mikidaniro in PrajituriPasul 1 :ciocolata,margarina si lichiorul le topim pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si le lasam sa se raceasca Pasul 2 :mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul...Citeste continuarea
Bagels
Postat de: Maria68 in PiineSe pune faina intr-un castron. Se adauga sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc. Intr-un castronas se amesteca 2 oua cu uleiul si mierea si se toarna amestecul in adancitura din...Citeste continuarea
Brioșe perfecte (cu stafide și...
Postat de: Elenakiko in Prajituri1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma cu hârtiuțele aferente. 2. Dacă folosești smochine și fructe confiate, pune-le la...Citeste continuarea
Biscuiti umpluti cu ciocolata de casa
Postat de: Elena_Daria in DulciuriPentru stratul de ciocolata alba: Intr-o cratita se pune apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul(sa fiarba cca 10 minute).Luam de pe foc,adaugam untul la temperatura camerei si...Citeste continuarea
Bruschete cu ton, rosii si mozzarella
Postat de: adasev12 in Aperitive / Garniturifeliile de paine prajita se ung bine bine cu usturoi, cu mare grija sa nu se rupa, caci sunt foarte casante. rosia se taie cubulete, mozzarella de asemenea. se pun intr-un castron, se adauga...Citeste continuarea
Burritos cu vită și fasole
Postat de: elucubratiiculinare in VitaÎntr-o tigaie gătim carnea de vită în ulei încins amestecând constant. Adăugăm 100 ml apă și lăsăm la foc mic până se evaporă apa și se fierbe bine carnea....Citeste continuarea
Briose cu portocala si ciocolata
Postat de: mikidaniro in PrajituriPortocala o spalam si o dam pe razatoare mica,doar partea portocalie,nu si cea alba,apoi o stoarcem. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana ouale isi dubleaza...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi pentru micul dejun
Postat de: mickyapostu in PrajituriAmestecati faina, sarea si praful de copt impreuna cu untul rece taiat cubulete pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi laptele si amestecati usor. Aluatul nu trebuie lucrat prea mult, nu...Citeste continuarea
Blue Hawaian
Postat de: ianculubita in BauturiPui toate ingredientele in shaker si servesti cu gheata sfaramata si pai Citeste continuarea
Bougatsa
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriAm mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit. Margarina am pus-o la topit. Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le-am pus intr-o cratita pe foc. Cand a inceput sa...Citeste continuarea
Budinca de vanilie cu piure de capsuni
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriBudinca: Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul. Adaugam zaharul pudra,faina,zaharul vanilat si cateva linguri de lapte. Amestecam bine pana obtinem o pasta subtirica. Restul de lapte il punem...Citeste continuarea
Bomboane cu ciocolata si afine
Postat de: mamaieelena in DulciuriMai intai am pregatit pandispanul deoarece trebuie sa fie uscat de cu seara. Intr-un bol am pus albusurile de la cele 2 oua si am batut cu mixerul adaugand si apa apoi am pus zaharul,...Citeste continuarea
Bulete de cartofi cu cascaval
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriPeste cartofii fierti si sfaramati adaugam cascavalul ras, untul, 1 ou, 2 linguri pesmet, sare si omogenizam. Restul oualelor se bat. Formam bilute din compozitia formata si le trecem prin...Citeste continuarea
Batoane cu lapte
Postat de: RuxyRux in DulciuriDaca folosim drojdie proaspata o amestecam intr-un bol cu o lingurita de zahar si putin lapte. O lasam deoparte zece minute la loc caldut. Daca folosim drojdie uscata o punem direct in...Citeste continuarea
Budincă de griș
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriSe bat spumă albușurile cu un praf de sare. Se adaugă unul câte unul gălbenușurile amestecând bine după fiecare. Apoi se adaugă grișul în ploaie amestecând bine....Citeste continuarea
Biscuiti Inimioare
Postat de: Miss_B in PrajituriFrecati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema. Incorporati, batand in acelasi timp, oul si vanilia.Treptat,puneti faina, sarea si praful de copt, amestecand pana ce aluatul este gata (va...Citeste continuarea
Bruschete
Postat de: SanatateAcasa in Aperitive / GarnituriChiflele se taie pe din doua, se folosesc doar 4 bucati. Pe de o parte, se taie usturoiul, se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. Se pun chiflele in cuptor, se pun pe o tava unsa cu putina...Citeste continuarea
Buttercream Roll
Postat de: deliciousflavours in PrajituriTopim untul si lasam sa se raceasca. Mixam ouale impreuna cu zaharul aprox 5 minute, incorporam treaptat cu o spatula faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. Adaugam incet si...Citeste continuarea
Budinca de paste cu brocoli
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriBrocoli se fierbe in apa cu sare.Spaghetele se rup in 3 si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj,dupa care se scurg si se clatesc cu jet de apa rece. Ouale se bat cu smantana,se adauga...Citeste continuarea
Briose cu cafea,mascarpone si pireu...
Postat de: ela in PrajituriFierbem apa si o turnam peste cafea si cappuccino si lasam sa se raceasca. Batem ouale spuma cu zaharul apoi adaugam 150gr mascarpone si omogenizam. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de...Citeste continuarea
Briose cu dulceata de portocale
Postat de: cristinne in PrajituriEu am facut intai dulceata din portocale 2 portocale le-am cojit si am indepartat coaja alba (prostie din partea mea ca daca lasam cu tot cu coaja cred ca iesea mai buna..asa nu prea a avut...Citeste continuarea
Briose cu mandarine
Postat de: mikidaniro in PrajituriCuratam mandarinele de coaja,le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra.Amestecam totul si lasam cca 30 de min. Dupa cele 30 de minute strecuram...Citeste continuarea
Budinca de cartofi la cuptor cu...
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriTaiem bucati mai mici fileul de peste si il ungem cu un sos facut din putin condiment pentru peste si o lingura de ulei.Lasam la marinat. Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem...Citeste continuarea
Biscuiti moi cu cacao si alune
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180 C si pune hartie de copt pe 3 tavi mari. Amesteca 250 g faina cu cacao si praful de copt. Cerne-le impreuna. Cu mixerul bate untul cu zaharul, pana se...Citeste continuarea
Budinca de gris, by Medi'
Postat de: Ina in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare. Adaugam pe rand galbenusurile ,...Citeste continuarea
Bors de pasare
Postat de: iri_love in CiorbePuiul se taie bucati, se spala si se pune la fiert cu apa si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba carnea se spumeaza si se adauga ceapa, morcovul si ardeiul verde, care au fost curatate,...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriPregatim un aluat din oua, lapte, ulei faina si praf de copt. Tocam marunt prazul,taiem cubulete branza, ardeiul, carnatii si maslinele si le incorporam in aluat. Ne pregatim formele de briose...Citeste continuarea
Bulz
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriPentru început am călit un pic kaiserul, iar când s-a rumenit un pic l-am scos şi l-am lăsat deoparte. Am făcut o mămăligă mai moale din apă, sare, ulei şi mălai....Citeste continuarea
Briosa daneza
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriLaptele l-am încălzit puţin, adăugând sarea şi zahărul. Drojdia am dizolvat-o în puţin lapte calduţ şi am lăsat 5 min să crească. Ouăle le-am batut putin. Făina...Citeste continuarea
Budinca de orez
Postat de: ela in DulciuriPunem laptele cu un praf de sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem orezul spalat si scurs si lasam pe foc pana este orezul fiert.Spre sfarsit punem 4linguri de zahar si amestecam bine.Luam...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: Corina33 in DulciuriPrima data pregatim laptele condensat: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana la omogenizare. Pregatim bomboanele: se mixeaza laptele condensat cu untul, se adauga laptele...Citeste continuarea
Boeuf Stroganoff
Postat de: Sim0naWorld in VitaAm pus untul să se topească, fără a-l lăsa să se ardă. Am adăugat bucătile de carne tăiate fâşii şi le-am lăsat să se călească 5 minute. Când carnea şi-a...Citeste continuarea
Branzoaicele mamei
Postat de: alinutzika in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pt aluat si se framanata bine. Apa calduta se pune atat cat e nevoie, ca sa fie aluatul potrivit. Se lasa la dospit 1,5-2 ore. Se ia cate o parte din aluat, se...Citeste continuarea
Budinca Earl Grey
Postat de: krinakrina in DulciuriBudinca aceasta are o aroma deosebita, imprumutand de la ceai aroma de bergamota. Se desface faina in 100 ml de lapte. Restul de lapte se pune la fiert, iar cand da in clocot de trage de pe...Citeste continuarea
Batoane pentru hot-dog
Postat de: alinutzika in PiineEu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete. Lasati-l la dospit 1,5- 2 ore. Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul...Citeste continuarea
Bocceluţe delicioase
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriFaina cernuta o amestecam cu praful de copt si sarea.Separat amestecam crema mascarpone cu smantana ,galbenusurile si lingura de otet.Apoi rasturnam toata compozitia peste faina ,adaugam putin...Citeste continuarea
Budinca de conopida cu ton
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriConopida se fierbe in apa cu sare.Cartofii se curata de coaja,se taie in patru si se fierb in apa cu sare. Din lapte si faina se face un sos alb: faina se dizolva cu laptele ,se pune pe foc mic...Citeste continuarea
Briose cu sirop de portocale
Postat de: sabiradu in PrajituriPunem ouale intr-un castron,le mixam pana isi tripleaza volumul .Adaugam zaharul treptat si apoi untul topit Punem si macul in compozitie apoi sucul de portocale si faina amestecata cu...Citeste continuarea
Briose cu nuca si surprize
Postat de: sabiradu in PrajituriSeparam ouale ,batem albusurile spuma impreuna cu zaharul,adaugam galbenusurile mixate pana se albesc impreuna cu uleiul . Apoi faina amestecata cu praful de copt .La final amestecam usor nuca...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si cappuccino
Postat de: mikidaniro in DulciuriLaptele,ciocolata,zaharul si cappuccino le punem intr-un vas la fiert pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se raceasca.Cand compozitia cu lapte s-a racit mixam galbenusirile cu uleiul,zaharul...Citeste continuarea
Brownies cappuccino cu mascarpone
Postat de: ela in PrajituriPunem intr-o craticioara ciocolata si nessul dizolvat,apoi adaugam untul si lasam sa se topeasca totul,apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam bine apoi punem treptat ouale si batem...Citeste continuarea
Biscuiti Jffa
Postat de: bitza in PrajituriBiscuit: Albusurile se separa de galbenusuri; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana avem o spuma densa si lucioasa. Se adauga...Citeste continuarea
Briose cu dovlecel si sunca
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam ingredientele, cu exceptia prafului de copt, pe care-l stingem cu putin otet; omogenizam bine. Daca compozitia iese prea subtire mai adaugam putina faina, iar daca iese...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: sabiradu in Aperitive / GarnituriMixam ouale intregi pana se tripleaza volumul,adaugam uleiul si laptele,apoi condimentele .Dupa ce am mixat bine totul punem faina amestecata cu praful de copt.La final adaugam umplutura....Citeste continuarea
Budinca de paste cu broccoli
Postat de: sabiradu in SpagheteRupem buchetele broccoli ,il oparim si il lasam la scurs. Pastele le punem la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei. Le clatim cu apa rece si le lasam sa se scurga . Amestecam ouale cu...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: Miss_B in DulciuriAlbusurile se bat spuma si apoi se adauga treptat zaharul si o lingura zeama de lamaie.Continuam sa batem cu telul sau mixerul pana ce albusul "ramane" pe tel. Punem hartie pergament...Citeste continuarea