A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Budinca de orez cu branza

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si 50g zahar si cand clocoteste se pune orezul si se fierbe 20-25 de minute pana este fiert. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Trebuie sa...Citeste continuarea

Budinca cu mascarpone

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Punem intr-o cratita niste apa la fiert impreuna cu un praf de sare. Cand da in clocot punem pastele si le fierbem circa 8-10 minute. Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul. Adaugam...Citeste continuarea

Briose insiropate cu lamaie

Postat de: lia in Prajituri

Intr-un vas incapator frecam ouale cu zaharul si coaja rasa de lamaie, adaugam iaurtul si untul si amestecam bine. Praful de copt il incorporam in faina si le adaugam in compozitia umeda,...Citeste continuarea

Bruschetti cu mirodenii

Postat de: Miss_B in Aperitive / Garnituri

Puneti untul,uleiul si mirodeniile intr-un mixer si faceti o crema.Apoi ungeti feliile cu aceasta crema si dati la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade(sa fie deja incins cuptorul). Sunt...Citeste continuarea

Biscuiti(cu nutella si nuci)

Postat de: Miss_B in Prajituri

Frecati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema. Incorporati, batand in acelasi timp, oul si vanilia.Treptat,puneti faina, sarea  si praful de copt, amestecand pana ce aluatul este gata (va...Citeste continuarea

Bomboane Rafaello

Postat de: Miss_B in Dulciuri

Se freaca spuma untul cu zaharul.Apoi se adauga laptele praf si jumatate din cantitatea de nuca de cocos.Se amesteca foarte bine si apoi se fac bilute(ce dimensiune doriti).Se dau prin nuca de...Citeste continuarea

Balmos taranesc cu sos de ardei

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb.     Cand a fiert se mai adaUga faina pana se formeaza o mamaliga moale peste care se adaUga 2 linguri...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si portocale -...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga oul batut, laptele si uleiul si coaja de portocala. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza.  In formele...Citeste continuarea

Budinca de ciuperci

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Pregatim ciupercile,pe care le curatam de pielita si le spalam bine in apa,dupa care le taiem cubulete. Incingem 2 linguri de ulei,intr-o tigaie,adaugam ceapa taiata marunt si o lasam la...Citeste continuarea

Briza marii

Postat de: Sidy in Torturi

  Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La...Citeste continuarea

Briose Elvetiene

Postat de: panacris in Prajituri

Ciocolata se taie bucati marunte, pana se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu bucatile de ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si...Citeste continuarea

Biscuiti Bretoni

Postat de: CaroleCuisine in Dulciuri

Incalzim cuptorul la 200 grade. Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema.Adaugam galbenusul si amestecam incet cu o spatula de lemn. Apoi turnam progresiv faina,sarea si esenta de...Citeste continuarea

Bucatele de porc cu ciuperci si sos...

Postat de: panacris in Porc

Pulpa de porc se taie cubulete, se pune la prajit in ulei de masline in tigaia wokk, se adauga ciupercile curatate, taiate felii, si ardeiul rosu taiat marunt, lasandu/se la brezat cca. 15 minute,...Citeste continuarea

Budinca de orez cu mere

Postat de: Onesta in Dulciuri

Orezul (eu am folosit Colosal de la RS) bine spalat , se da la fiert intr-o cratita unsa cu ulei , in care am clocotit laptele cu cele 2-3 lg fructoza (zahar) . Dupa ce-a fiert pe 3/4 , se...Citeste continuarea

Budinca de fructe

Postat de: Ramonica in Vegan / Raw vegan

Ingredientele pentru primele 3 straturi se pun pe rând în blender şi se mixează. Se toarnă în pahar/cupă/bol, se presară fulgi de cocos şi se savurează   Citeste continuarea

Budinca Zebra

Postat de: MyFancyCake in Mancare copii

Impartim cantitatea de lapte, de smantana dulce si de zahar in 2 craticioare.  Intr-una din ele amestecam  2 linguri si jumatate de amidon si zaharul vanilat. In cealalta...Citeste continuarea

Biscuiti fini cu levantica

Postat de: lia in Prajituri

Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam untul rece, taiat cubulete, omogenizam pana se incorporeaza, punem faina si praful de sare si la final levantica. Invelim coca intr-o folie si dam la...Citeste continuarea

Briose cu crema de ciocolata Raffaello

Postat de: miha in Prajituri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana compozitia se albeste si devine ca o crema. Adaugam apoi pe rand iaurtul, crema de ciocolata...Citeste continuarea

Brownies cu nuca

Postat de: adasev12 in Prajituri

Ouale se bat cu un praf de sare, vanilia  si zaharul pana isi dubleaza volumul. Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu margarina si laptele sau frisca, se omogenizeaza bine si se...Citeste continuarea

Bagheta

Postat de: miha in Piine

Am preparat aluatul la masina de paine, programul de framantare + dospire. In cuva masinii de paine se pune faina si sarea. Drojdia amestecata cu zaharul si mierea, se dizolva in putina...Citeste continuarea

Biscuiti "Bunicuta"

Postat de: Maria68 in Prajituri

Se freaca zaharul  cu margarina, se adauga cate un ou si se freaca bine. Apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si zeama de la o lamaie. se framanta bine, se intinde o foaie, se...Citeste continuarea

Brownies cu migdale

Postat de: madi_marin in Prajituri

Ciocolata împreună cu frişca şi untul sau margarina se pun la topit la foc mic. Se va amesteca continuu până se obţine o cremă….adică preţ de câteva minuţele....Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Untul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra. Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat. Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2...Citeste continuarea

Briose cu portocale

Postat de: lia in Prajituri

Intr-un bol incapator frecam ouale cu zaharul, adaugam iaurtul, untul si praful de portocala. Separat incorporam praful de copt in faina si adaugam in compozitia umeda. Amestecam de jos in sus...Citeste continuarea

Bulete de cascaval - divine

Postat de: simona119 in Aperitive / Garnituri

Bateti bine cele doua oua, adaugati lingura de faina, si amestecati pana reusiti sa omogenizati compozitia.  La aceasta reteta, cel mai important ingredient este cascavalul,...Citeste continuarea

Bastonase cu ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine pana la incorporare. Separat amestecam faina cu migdalele...Citeste continuarea

Bomboane Asortate

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Bomboane din biscuiti: Jumatate din biscuiti se sfarma fin cu sucitoarea,iar cealalta jumatate se rupe in bucatele mai mici.Intr-un ibric se pune laptele si zaharul si lasam putin la...Citeste continuarea

Banane prajite in aluat cu sos...

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Bananele se taie rondele mai grosute, cam la 2 cm. Se face un aluat de clatite mai grosut, ca sa stea pe bucatile de banana. Bucatile de banana se trec apoi prin acest aluat si se prajesc in...Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se face maiaua, amestecam drojdia cu putin lapte caldut si 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, amestecam si lasam la dospit pana face basicute (10-15 minute). Adaugam si restul ingredientelor...Citeste continuarea

Briose cu crema de ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu laptele praf,...Citeste continuarea

Biscuiti spritati

Postat de: Criss in Prajituri

Amestecam faina cu praful de copt si zaharul pudra, adaugam untul, ouale si aromele si framantam un aluat moale dar nelipicios. Punem aluatul in masina de tocat carne si facem biscuitii. N-am...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: Maria68 in Prajituri

Incingem cuptorul la 180 grade. Asezam suporturile de hartie in adancitura tavii.Se topeste ciocolata si untul impreuna in bain-marie. Lasam sa se raceasca. Separat se freaca zaharul si zaharul...Citeste continuarea

Brioșe cu ciocolată și nuci

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Prajituri

Ouăle împreună cu zahărul și praful de sare le-am mixat până și-au dublat volumul, peste care am turnat încet untul și laptele, amestecând continuu. Separat făina...Citeste continuarea

Budincă de vanilie cu cremă fină...

Postat de: botcrina in Dulciuri

Preparăm budinca după cum scrie pe plic, cu lapte şi zahăr. O punem la răcit şi intre timp tăiem câteva fructe din compot feliuţe sau cubuleţe. Când s-a răcit budinca,...Citeste continuarea

Budinca cu cozonac

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Intr-un castron am pus laptele, ouale, vanilia si extractul de stevia si le-am batut cu o furculita, ca pentru omleta. Am adaugat cozonacul taiat cubulete, ciocolata si zmeura si am amestecat usor...Citeste continuarea

Banana in sos caramel si frisca

Postat de: adasev12 in Dulciuri

zaharul se pune la foc mic sa se topeasca , pana devine auriu, apoi se adauga untul si se lasa pana se topeste complet ,se adauga si laptele si se omogenizeaza bine bananele se curata si...Citeste continuarea

Biscotti cu alune de padure

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Prajim alunele in cuptor la 160-170C, apoi incingem cuptorul la 180C. Mixam bine ouale cu zaharul, apoi adaugam amoniacul stins in laptele caldut si uleiul amestecand incontinuu. La final punem...Citeste continuarea

Budinca de paste cu cas si sunca de...

Postat de: medioto59 in Paste

Punem pastele la fiert in apa clocotita, in care am adaugat putina sate si cateva picaturi de ulei de masline si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata fierte, punem...Citeste continuarea

Biscuiti vitrati

Postat de: MyFancyCake in Prajituri

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framantam bine si mai adaugam cate o...Citeste continuarea

Bomboane Bounty

Postat de: laviniaticu in Dulciuri

Se sparge nuca de cocos si se rade. Daca nu aveti idee cum se face, sa stiti ca e foarte simplu. Prima data gauriti cu un cutit nuca de cocos intr-una dintre partile moi din varf si scurgeti tot...Citeste continuarea

Briose cu lamaie

Postat de: Camy_gby in Prajituri

Se amesteca untul si zaharul pana devine spuma, apoi se adauga ouale, vanilia, coaja de lamaie si smantana, dupa care se mixeaza toate. Intr-un bol se cerne faina, sarea si praful de copt, dupa...Citeste continuarea

Branza topita

Postat de: Camy_gby in Aperitive / Garnituri

Se sfarama branza, si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se topeste. Se goleste intr-un bol, si se da la rece cateva ore, dupa care se poate...Citeste continuarea

Briose cu lapte condensat

Postat de: miha in Prajituri

Ouale se mixeaza pana se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul cate putin si mixam usor, apoi laptele condensat. Separat amestecam faina cu amidonul, cu praful de copt...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: crissy in Dulciuri

Se pune untul pe o farfurie pentru a se inmuia si se lasa cateva ore sau se lasa peste noapte. In caz ca doriti sa faceti reteta mai rapid puteti sa-l puneti pe o farfurie si apoi in cuptorul cu...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: mena29 in Dulciuri

Frecam bine untul moale cu zaharul,adaugam 150 gr nuca de cocos,sucul de la o portocala si esenta de vanilie.Din aceasta compozitie,luam cu lingurita si formam bomboane rotunde in mijlocul carora...Citeste continuarea

Burek cu branza de burduf

Postat de: Ubulika in Aperitive / Garnituri

Umplutura: Amestecam branza rasa, 2 oua  batute si 150ml de smantana. Intr-o tava unsa cu unt  intindem 4 foi,pe ultima de sus o ungem cu ulei,apoi punem un sfert de umplutura....Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: anomisana in Dulciuri

Se topeşte untul în cuptorul cu microunde şi se lasă puţin să se răcească. Între timp, se amestecă laptele praf cu zahărul şi 100 gr nucă de cocos, se adăugă zahărul...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Se freaca zaharul cu untul la temperatura camerei, se adauga laptele praf, nuca de cocos, esenta, frisca treptat. Trebuie sa obtinem o pasta omogena. Lasam sa se odihneasca putin, dupa care cu...Citeste continuarea

Bomboane Bounty

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Margarina se freaca bine cu zaharul pudra. Se adauga frisca lichida, apoi nuca de cocos.Se amesteca bine. Daca compozitia va iese prea moale, dati-o putin la frigider. La mine mi-a iesit...Citeste continuarea

Burek cu branza sarata

Postat de: Anamaria7 in Aperitive / Garnituri

Umplutura: Amestecam branza rasa, 5 oua batute bine si 200ml de smantana. Asamblare: Intr-o tava dreptunghiulara intindem 3 foi, pe ultima de sus o ungem cu ulei, apoi punem un...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]