Budinca de orez cu branza
Postat de: MotanLaOale in DulciuriLaptele se pune la fiert cu un praf de sare si 50g zahar si cand clocoteste se pune orezul si se fierbe 20-25 de minute pana este fiert. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Trebuie sa...Citeste continuarea
Budinca cu mascarpone
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPunem intr-o cratita niste apa la fiert impreuna cu un praf de sare. Cand da in clocot punem pastele si le fierbem circa 8-10 minute. Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul. Adaugam...Citeste continuarea
Briose insiropate cu lamaie
Postat de: lia in PrajituriIntr-un vas incapator frecam ouale cu zaharul si coaja rasa de lamaie, adaugam iaurtul si untul si amestecam bine. Praful de copt il incorporam in faina si le adaugam in compozitia umeda,...Citeste continuarea
Bruschetti cu mirodenii
Postat de: Miss_B in Aperitive / GarnituriPuneti untul,uleiul si mirodeniile intr-un mixer si faceti o crema.Apoi ungeti feliile cu aceasta crema si dati la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade(sa fie deja incins cuptorul). Sunt...Citeste continuarea
Biscuiti(cu nutella si nuci)
Postat de: Miss_B in PrajituriFrecati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema. Incorporati, batand in acelasi timp, oul si vanilia.Treptat,puneti faina, sarea si praful de copt, amestecand pana ce aluatul este gata (va...Citeste continuarea
Bomboane Rafaello
Postat de: Miss_B in DulciuriSe freaca spuma untul cu zaharul.Apoi se adauga laptele praf si jumatate din cantitatea de nuca de cocos.Se amesteca foarte bine si apoi se fac bilute(ce dimensiune doriti).Se dau prin nuca de...Citeste continuarea
Balmos taranesc cu sos de ardei
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert se mai adaUga faina pana se formeaza o mamaliga moale peste care se adaUga 2 linguri...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si portocale -...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga oul batut, laptele si uleiul si coaja de portocala. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. In formele...Citeste continuarea
Budinca de ciuperci
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriPregatim ciupercile,pe care le curatam de pielita si le spalam bine in apa,dupa care le taiem cubulete. Incingem 2 linguri de ulei,intr-o tigaie,adaugam ceapa taiata marunt si o lasam la...Citeste continuarea
Briza marii
Postat de: Sidy in TorturiFacem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La...Citeste continuarea
Briose Elvetiene
Postat de: panacris in PrajituriCiocolata se taie bucati marunte, pana se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu bucatile de ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si...Citeste continuarea
Biscuiti Bretoni
Postat de: CaroleCuisine in DulciuriIncalzim cuptorul la 200 grade. Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema.Adaugam galbenusul si amestecam incet cu o spatula de lemn. Apoi turnam progresiv faina,sarea si esenta de...Citeste continuarea
Bucatele de porc cu ciuperci si sos...
Postat de: panacris in PorcPulpa de porc se taie cubulete, se pune la prajit in ulei de masline in tigaia wokk, se adauga ciupercile curatate, taiate felii, si ardeiul rosu taiat marunt, lasandu/se la brezat cca. 15 minute,...Citeste continuarea
Budinca de orez cu mere
Postat de: Onesta in DulciuriOrezul (eu am folosit Colosal de la RS) bine spalat , se da la fiert intr-o cratita unsa cu ulei , in care am clocotit laptele cu cele 2-3 lg fructoza (zahar) . Dupa ce-a fiert pe 3/4 , se...Citeste continuarea
Budinca de fructe
Postat de: Ramonica in Vegan / Raw veganIngredientele pentru primele 3 straturi se pun pe rând în blender şi se mixează. Se toarnă în pahar/cupă/bol, se presară fulgi de cocos şi se savurează Citeste continuarea
Budinca Zebra
Postat de: MyFancyCake in Mancare copiiImpartim cantitatea de lapte, de smantana dulce si de zahar in 2 craticioare. Intr-una din ele amestecam 2 linguri si jumatate de amidon si zaharul vanilat. In cealalta...Citeste continuarea
Biscuiti fini cu levantica
Postat de: lia in PrajituriFrecam galbenusurile cu zaharul, adaugam untul rece, taiat cubulete, omogenizam pana se incorporeaza, punem faina si praful de sare si la final levantica. Invelim coca intr-o folie si dam la...Citeste continuarea
Briose cu crema de ciocolata Raffaello
Postat de: miha in PrajituriOuale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana compozitia se albeste si devine ca o crema. Adaugam apoi pe rand iaurtul, crema de ciocolata...Citeste continuarea
Brownies cu nuca
Postat de: adasev12 in PrajituriOuale se bat cu un praf de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu margarina si laptele sau frisca, se omogenizeaza bine si se...Citeste continuarea
Bagheta
Postat de: miha in PiineAm preparat aluatul la masina de paine, programul de framantare + dospire. In cuva masinii de paine se pune faina si sarea. Drojdia amestecata cu zaharul si mierea, se dizolva in putina...Citeste continuarea
Biscuiti "Bunicuta"
Postat de: Maria68 in PrajituriSe freaca zaharul cu margarina, se adauga cate un ou si se freaca bine. Apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si zeama de la o lamaie. se framanta bine, se intinde o foaie, se...Citeste continuarea
Brownies cu migdale
Postat de: madi_marin in PrajituriCiocolata împreună cu frişca şi untul sau margarina se pun la topit la foc mic. Se va amesteca continuu până se obţine o cremă….adică preţ de câteva minuţele....Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: Retetegg in DulciuriUntul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra. Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat. Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2...Citeste continuarea
Briose cu portocale
Postat de: lia in PrajituriIntr-un bol incapator frecam ouale cu zaharul, adaugam iaurtul, untul si praful de portocala. Separat incorporam praful de copt in faina si adaugam in compozitia umeda. Amestecam de jos in sus...Citeste continuarea
Bulete de cascaval - divine
Postat de: simona119 in Aperitive / GarnituriBateti bine cele doua oua, adaugati lingura de faina, si amestecati pana reusiti sa omogenizati compozitia. La aceasta reteta, cel mai important ingredient este cascavalul,...Citeste continuarea
Bastonase cu ciocolata
Postat de: miha in PrajituriUntul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine pana la incorporare. Separat amestecam faina cu migdalele...Citeste continuarea
Bomboane Asortate
Postat de: Elena_Daria in DulciuriBomboane din biscuiti: Jumatate din biscuiti se sfarma fin cu sucitoarea,iar cealalta jumatate se rupe in bucatele mai mici.Intr-un ibric se pune laptele si zaharul si lasam putin la...Citeste continuarea
Banane prajite in aluat cu sos...
Postat de: adasev12 in DulciuriBananele se taie rondele mai grosute, cam la 2 cm. Se face un aluat de clatite mai grosut, ca sa stea pe bucatile de banana. Bucatile de banana se trec apoi prin acest aluat si se prajesc in...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: sufletista in DulciuriSe face maiaua, amestecam drojdia cu putin lapte caldut si 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, amestecam si lasam la dospit pana face basicute (10-15 minute). Adaugam si restul ingredientelor...Citeste continuarea
Briose cu crema de ciocolata
Postat de: miha in PrajituriUntul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu laptele praf,...Citeste continuarea
Biscuiti spritati
Postat de: Criss in PrajituriAmestecam faina cu praful de copt si zaharul pudra, adaugam untul, ouale si aromele si framantam un aluat moale dar nelipicios. Punem aluatul in masina de tocat carne si facem biscuitii. N-am...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: Maria68 in PrajituriIncingem cuptorul la 180 grade. Asezam suporturile de hartie in adancitura tavii.Se topeste ciocolata si untul impreuna in bain-marie. Lasam sa se raceasca. Separat se freaca zaharul si zaharul...Citeste continuarea
Brioșe cu ciocolată și nuci
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in PrajituriOuăle împreună cu zahărul și praful de sare le-am mixat până și-au dublat volumul, peste care am turnat încet untul și laptele, amestecând continuu. Separat făina...Citeste continuarea
Budincă de vanilie cu cremă fină...
Postat de: botcrina in DulciuriPreparăm budinca după cum scrie pe plic, cu lapte şi zahăr. O punem la răcit şi intre timp tăiem câteva fructe din compot feliuţe sau cubuleţe. Când s-a răcit budinca,...Citeste continuarea
Budinca cu cozonac
Postat de: alldaycooking in DulciuriIntr-un castron am pus laptele, ouale, vanilia si extractul de stevia si le-am batut cu o furculita, ca pentru omleta. Am adaugat cozonacul taiat cubulete, ciocolata si zmeura si am amestecat usor...Citeste continuarea
Banana in sos caramel si frisca
Postat de: adasev12 in Dulciurizaharul se pune la foc mic sa se topeasca , pana devine auriu, apoi se adauga untul si se lasa pana se topeste complet ,se adauga si laptele si se omogenizeaza bine bananele se curata si...Citeste continuarea
Biscotti cu alune de padure
Postat de: Anamaria7 in PrajituriPrajim alunele in cuptor la 160-170C, apoi incingem cuptorul la 180C. Mixam bine ouale cu zaharul, apoi adaugam amoniacul stins in laptele caldut si uleiul amestecand incontinuu. La final punem...Citeste continuarea
Budinca de paste cu cas si sunca de...
Postat de: medioto59 in PastePunem pastele la fiert in apa clocotita, in care am adaugat putina sate si cateva picaturi de ulei de masline si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata fierte, punem...Citeste continuarea
Biscuiti vitrati
Postat de: MyFancyCake in PrajituriMixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framantam bine si mai adaugam cate o...Citeste continuarea
Bomboane Bounty
Postat de: laviniaticu in DulciuriSe sparge nuca de cocos si se rade. Daca nu aveti idee cum se face, sa stiti ca e foarte simplu. Prima data gauriti cu un cutit nuca de cocos intr-una dintre partile moi din varf si scurgeti tot...Citeste continuarea
Briose cu lamaie
Postat de: Camy_gby in PrajituriSe amesteca untul si zaharul pana devine spuma, apoi se adauga ouale, vanilia, coaja de lamaie si smantana, dupa care se mixeaza toate. Intr-un bol se cerne faina, sarea si praful de copt, dupa...Citeste continuarea
Branza topita
Postat de: Camy_gby in Aperitive / GarnituriSe sfarama branza, si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se topeste. Se goleste intr-un bol, si se da la rece cateva ore, dupa care se poate...Citeste continuarea
Briose cu lapte condensat
Postat de: miha in PrajituriOuale se mixeaza pana se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul cate putin si mixam usor, apoi laptele condensat. Separat amestecam faina cu amidonul, cu praful de copt...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: crissy in DulciuriSe pune untul pe o farfurie pentru a se inmuia si se lasa cateva ore sau se lasa peste noapte. In caz ca doriti sa faceti reteta mai rapid puteti sa-l puneti pe o farfurie si apoi in cuptorul cu...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: mena29 in DulciuriFrecam bine untul moale cu zaharul,adaugam 150 gr nuca de cocos,sucul de la o portocala si esenta de vanilie.Din aceasta compozitie,luam cu lingurita si formam bomboane rotunde in mijlocul carora...Citeste continuarea
Burek cu branza de burduf
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriUmplutura: Amestecam branza rasa, 2 oua batute si 150ml de smantana. Intr-o tava unsa cu unt intindem 4 foi,pe ultima de sus o ungem cu ulei,apoi punem un sfert de umplutura....Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: anomisana in DulciuriSe topeşte untul în cuptorul cu microunde şi se lasă puţin să se răcească. Între timp, se amestecă laptele praf cu zahărul şi 100 gr nucă de cocos, se adăugă zahărul...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: eduard_09 in DulciuriSe freaca zaharul cu untul la temperatura camerei, se adauga laptele praf, nuca de cocos, esenta, frisca treptat. Trebuie sa obtinem o pasta omogena. Lasam sa se odihneasca putin, dupa care cu...Citeste continuarea
Bomboane Bounty
Postat de: alinutzika in DulciuriMargarina se freaca bine cu zaharul pudra. Se adauga frisca lichida, apoi nuca de cocos.Se amesteca bine. Daca compozitia va iese prea moale, dati-o putin la frigider. La mine mi-a iesit...Citeste continuarea
Burek cu branza sarata
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriUmplutura: Amestecam branza rasa, 5 oua batute bine si 200ml de smantana. Asamblare: Intr-o tava dreptunghiulara intindem 3 foi, pe ultima de sus o ungem cu ulei, apoi punem un...Citeste continuarea