A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Briose cu branza, morcov si dovlecel

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Batem bine ouale si apoi  adaugam treptat uleiul. Incorporam faina si praful de copt amestecand bine. Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare. Se scurg bine de apa si apoi se...Citeste continuarea

Brutti ma buoni ( uriti dar buni)

Postat de: caroline in Prajituri

Alunele se zdroesc, dar nu in bucati foarte mici... Cu ajutorul unui mixer se bat albusurile pina devin o spuma tare. Separat se amesteca alunele cu vanilia si zaharul, apoi se adauga...Citeste continuarea

Bomboane din biscuiti

Postat de: sufletista in Dulciuri

Biscuitii ii dam prin masina de tocat. Amestecam ingredientele si le punem pe foc, amestecam din cand in cand. Lasam sa fiarba pana se topeste rahatul lasam sa se raceasca dupa care adaugam...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: Anastasia in Dulciuri

Se mixeaza untul moale cu laptele condensat apoi se adauga laptele praf, vanilia, fulgii de cocos si napolitana zdrobita, Se omogenizeaza si se fac bilute cat o nuca cu cate o migdala sau aluna in...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: caroline in Prajituri

Am batut albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Eu am folosit mixerul. Cind au facut destula spuma am adaugat zaharul si am mixat pina am obtinut o compozitie tare si lucioasa. Tapetam o...Citeste continuarea

Biscuiti

Postat de: caroline in Prajituri

Se pun intr-un castron galbenusurile si ouale intregi si se amesteca cu zaharul (cu ajutorul mixerului sau a unei furculite) , pina acesta s-a topit. Se adauga apoi margarina ,care trebuie sa fie...Citeste continuarea

Buche de Noel

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Bateti albusurile spuma, iar galbenusurile le frecati cu un praf de sare si cu zaharul+zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine o crema albicios-spumoasa. Amestecati cele doua...Citeste continuarea

Bomboane Bounty

Postat de: bitza in Dulciuri

Untul se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si smantana. Se pune pe foc mic pana se topeste untul si se dizolva zaharul, apoi se opreste focul si se da deoparte; se adauga nuca de cocos si se...Citeste continuarea

Branza Feta coapta in folie

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

1. Intr-o folie de aluminiu punem branza feta, iar peste adaugam usuturoiul feliat, condimentele si cateva linguri de ulei de masline. 2.Impachetam folia in care am asezat bucata de branza,...Citeste continuarea

Baigli cu nuca si mac

Postat de: MIUTA in Dulciuri

  Se face maiaua din drojdie,laptele caldut,zahar si putina faina si se lasa 10 minute la dospit in loc cald. Faina se amesteca cu untul solid,se pune iaurtul,untura...Citeste continuarea

Brownies cu crema

Postat de: laylalala in Prajituri

1.        Incinge cuptorul la 180 ° C. 2.        Bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul. Toarna cate putin din...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: Silvioara in Dulciuri

Untul se amesteca cu smantana, zaharul pudra si cel vanilat, se adauga treptat alternand laptele praf cu nuca de cocos pana se obtine un aluat consistent din care se pot forma bombanele. Daca vi...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Se freaca bine untul cu zaharul pudra. Se adauga laptele praf si 100 g nuca de cocos. Se formeaza bilute in mijlocul carora se poate pune o aluna sau stafide. Se dau prin nuca de cocos ramasa. Citeste continuarea

Biscuiti

Postat de: simo_brkic in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca faina cu untul si se framanta pana cand se obtine un aluat sfaramicios, apoi se adauga galbenusurile cu zaharul si vanilia (aroma) si se continua framantarea. Se da la...Citeste continuarea

Bruschetta cu rosii cherry si busuioc

Postat de: mentasirozmarin in Aperitive / Garnituri

Am prajit feliile de ciabatta in toaster pana cand s-au rumenit si le-am "mangaiat" cu usturoi, cat sa isi ia din minunata sa aroma. Am taiat rosiile cubulete, le-am potrivit de sare...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Zaharul, untul, laptele praf si 50 gr nuca de cocos se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se da la frigider pt 30 minute. Se ia din compozitie o parte si se face in pumn o adancitura unde...Citeste continuarea

Bulgari de zapada

Postat de: bylaura in Dulciuri

Se farama biscuitii la blender (sau se piseaza intr-un bol). Laptele (apa) se pune putin pe foc impreuna cu zaharul pana ce acesta se dizolva si se toarna peste biscuiti. Se adauga zeama de...Citeste continuarea

Briose cu banana si ciocolata

Postat de: nico15 in Prajituri

Se vor freca ouale cu zaharul, pana acesta se va dizolva. Punem intr-un vas apa pentru bain-marie, iar deasupra asezam un alt vas care nu va trebui sa atinga apa din vasul de jos. Adaugam...Citeste continuarea

Braduti cu scortisoara

Postat de: mitinita in Prajituri

  Se pune drojdia si 3 linguri de zahar in lapte. Dupa 5 minute,se adauga faina,oul,sarea si se framanata un aluat. Se lasa intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Se intinde o...Citeste continuarea

Biscuiţi expresso

Postat de: diaconta in Prajituri

Ciocolata impreuna cu uleiul se pune pe baie de aburi sa se topeasca.Cand s-a topit se da deoparte ,lasam sa se racoreasca putin,apoi adaugam cafeaua ,zaharul pudra,vanilia si romul.Adaugam apoi...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Punem in robot laptele praf, zaharul pudra si 50 de nuca de cocos. Amestecati cateva secunde. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati iar. Turnati smantana pana obtineti un aluat omogen, bun...Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu nucsoara

Postat de: Brindusa in Prajituri

Intr-un castron mare pune untul, faina, faina de migdale si zaharul pudra. Amesteca-le frecandu-le intre maini, pana devin ca un nisip. Adauga oul si amesteca usor pana ce se formeaza coca....Citeste continuarea

Biscuiti cu migdale pentru Mos Craciun

Postat de: Oana in Dulciuri

Masa de martipan se taie bucatele si se amesteca cu oul, framantand putin pana se inmoaie. Se adauga apoi faina, migdalele, zaharul, sarea si untul din frigider taiat bucatele.Se framanata bine...Citeste continuarea

Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si...

Postat de: gabrielaiancu in Prajituri

Mod de preparare al prajiturii: 1. Preincalziti cuptorul la 180°C. Tapetati cu unt si faina tava de bundt. Intr-un bol de marime medie amestecati faina cu coaja de lamaie, ghimbirul praf,...Citeste continuarea

Biscotti

Postat de: kamy in Prajituri

In untul topit la microunde se adauga zaharul,se amesteca bine,dupa care se adauga pe rand,cate un ou.Cand obtinem o pasta omogena,se adauga praful de copt si faina,amestecam bine,dupa care...Citeste continuarea

Biscuiti cu migdale si vanilie

Postat de: Kadia80 in Prajituri

Se amesteca zaharul cu sarea si ouale pana cand compozitia se albeste (cu toata increderea, mixerul la viteza maxima, veti intelege ce zic cand veti ajunge in acel punct). In robot (sau cu mana)...Citeste continuarea

Boeuf bourguignonne

Postat de: Sylvia in Vita

Preparare: Pentru o buna organizare in efectuarea oricarei retete trebuie respectate cateva reguli de baza: ne asiguram de la inceput ca avem la indemana toate instrumentele si ingredientele...Citeste continuarea

Biscuiti cu dulce de leche

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca untul si zaharul cu un mixer, pana ce se formeaza o crema. Adauga galbenusurile si amesteca bine. Pune si esenta de vanilie, apoi praful de copt, sarea si faina. Amesteca dupa fiecare....Citeste continuarea

Briose de Craciun

Postat de: ioana31 in Prajituri

1. Se amesteca faina cu untul batut si cu zaharul pana se omogenizeaza. 2. Se adauga pe rand laptele si se amesteca din nou. 3. Se adauga oul intreg si se omogenizeaza. 4. Se adauga...Citeste continuarea

Birchermuesli

Postat de: Kadia80 in Mancare copii

Se amesteca fulgii de ovaz cu apa si sucul de lamaie si se lasa peste noapte, intr-un borcan acoperit, sa se patrunda. A doua zi, se rad merele si se amesteca cu fulgii inmuiati, mierea,...Citeste continuarea

Bezele cu nuca de cocos(Kokosmakronen)

Postat de: marieta in Prajituri

albusurile se bat spuma tare apoi se pune zaharul,se bat in continuare,pana se topeste zaharul,apoi se pune zeama de lamaie. se pun fulgii de cocos si se amesteca. se aseaza formele de...Citeste continuarea

Biscuiti cu scortisoara(Zimtwaffeln)

Postat de: marieta in Prajituri

din toate ingredientele se framanta un aluat care se ia cu lingurita si se pune in fiecare forma apoi se preseaza inchizandu-se si se lasa la copt,cam 3 sau 4 minute. daca nu avem masina se...Citeste continuarea

Brandy snaps

Postat de: mentasirozmarin in Dulciuri

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade. Intr-o craticioara cu fundul cat mai gros, punem untul, zaharul si siropul (eu am folosit sirop de artar, desi in reteta originala era...Citeste continuarea

Braduti cu ghimbir

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Ouale se amesteca cu zaharul si sarea, folosind o lingura de lemn. Se adauga treptat si uleiul, amestecand in continuare. Se pune si smantana, amoniul stins cu zeama de lamaie, scortisoara si...Citeste continuarea

Banuti cu portocale si ghimbir

Postat de: MyFancyCake in Prajituri

Amestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale. Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1...Citeste continuarea

Bănuţi cu nuci şi ciocolată

Postat de: madi_marin in Prajituri

Într-un vas încăpător se amestecă făina cerută cu 50g nuci măcinate, zahăr, esenţă de migdale, coaja rasă de portocală, oul rece şi untul tăiat cubuleţe. Se...Citeste continuarea

Briose cu ananas

Postat de: adasev12 in Prajituri

Ouale se freaca spuma cu zaharul vreo 10 minute. Se adauga apoi iaurtul, zaharul vanilat si uleiul si se omogenizeaza bine. Praful de copt se stinge cu apa minerala si se adauga si el la...Citeste continuarea

Bomboane Rafaello

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Punem untul intr-o oala la topit, dupa care adaugam zaharul si lasam pana se topeste si acesta. Dupa ce s-a topit si zaharul adaugam laptele praf, 150 g nuca de cocos, esenta si sucul de...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Se bat albusurile la viteza mica pana capata ceva consistenta ,apoi se mareste viteza mixerului la mediu pana devine compozitia tare ..care ramane pe palete.Se adauga zaharul, cate o lingura pe...Citeste continuarea

Bruschete cu somon afumat,...

Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituri

Mozzarella , maslinele si rosia se taie cubulete mici. Somonul se taie fasiute. Painea se prajeste in tigaie de teflon cu putin ulei de masline, apoi se unge bine ( sau mai putin bine, dupa...Citeste continuarea

Budinca de ciocolata cu nuci si sos...

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Cica ies 4 portii...da mie numai 3 mi-au iesit si nu au fost prea mari...daca puneam 4  nu era nici pe-o masea o portie.... Deci: budinca se face cu laptele si cu zaharul, ca orice...Citeste continuarea

Biscuiti marmorati

Postat de: alinutzika in Prajituri

Se amesteca la robot untul cu zaharul pudra. Se adauga oul, vanilia, coaja de portocala si lamaie si praful de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi faina si se amesteca cu mana. Eu am impartit...Citeste continuarea

Bors de fasole boabe

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Spalam fasolea si o lasam in apa rece peste noapte. Punem fasolea a 2 a zi la fiert, schimbam apa de 2-3 ori. Cand bobul a inceput sa se inmoaie usor, adaugam legumele tocate marunt sau date pe...Citeste continuarea

Biscotti cu migdale si merisoare

Postat de: Criss in Prajituri

Migdalele le prajim intr-o tigaie de teflon. Atentie sa nu se arda. Ciocolata o rupem bucatele si o topim la MO impreuna cu untul. Ouale le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le batem...Citeste continuarea

Biscuiti cu ghimbir, scortisoara si...

Postat de: Retetegg in Prajituri

Am amestecat untul rece taiat cubulete cu faina, praful de copt, sare si zahar. Apoi am adaugat ouale, mierea, gimbirul si scortisoara. Am omogenizat pana am obtinut un aluat tare. L-am...Citeste continuarea

Biscuiti pentru copii

Postat de: alba_zori in Prajituri

Incepem cu pregatirea biscuitilor. Intr-un bol incapator punem oul si frecam cu zaharul pana devine spumos. Adaugam lichiorul si esentele, faina si praful de copt, sarea si la urma uleiul. Faceti...Citeste continuarea

Biscuiti scotieni facuti in casa

Postat de: Kadia80 in Dulciuri

Se amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina in untul frecat cu sare, fara sa se amestece prea mult. Aluatul rezultat este moale, untos...Citeste continuarea

Bomboane de ciocolata cu banane si...

Postat de: cocineraviajera in Dulciuri

Am topit pe bain marie ciocolata rupta bucatele, impreuna cu laptele. Intre timp am mixat banana fin. Am amestecat banana cu ciocolata topita, am adaugat 2 linguri de migdale tocate,...Citeste continuarea

Biscuiti cu unt

Postat de: miremirc in Prajituri

  Intr-un castron amestecam ouale, zaharul, rom-ul si coaja rasa de lamaie; adaugam apoi treptat, in fir subtire, ca la maioneza, untul topit si racit, laptele, iar la final faina amestecata...Citeste continuarea

Bors cu carne de porc

Postat de: adasev12 in Supe/Ciorbe

Mai intai se pune carnea la fiert si se spumeaza foarte bine dupa ce incepe sa dea in clocot. Se lasa vreo 15 min timp in care se tot spumeaza, pana ramane curata. Se sareaza si se lasa apoi...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]