Briose cu branza, morcov si dovlecel
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriBatem bine ouale si apoi adaugam treptat uleiul. Incorporam faina si praful de copt amestecand bine. Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare. Se scurg bine de apa si apoi se...Citeste continuarea
Brutti ma buoni ( uriti dar buni)
Postat de: caroline in PrajituriAlunele se zdroesc, dar nu in bucati foarte mici... Cu ajutorul unui mixer se bat albusurile pina devin o spuma tare. Separat se amesteca alunele cu vanilia si zaharul, apoi se adauga...Citeste continuarea
Bomboane din biscuiti
Postat de: sufletista in DulciuriBiscuitii ii dam prin masina de tocat. Amestecam ingredientele si le punem pe foc, amestecam din cand in cand. Lasam sa fiarba pana se topeste rahatul lasam sa se raceasca dupa care adaugam...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: Anastasia in DulciuriSe mixeaza untul moale cu laptele condensat apoi se adauga laptele praf, vanilia, fulgii de cocos si napolitana zdrobita, Se omogenizeaza si se fac bilute cat o nuca cu cate o migdala sau aluna in...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: caroline in PrajituriAm batut albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Eu am folosit mixerul. Cind au facut destula spuma am adaugat zaharul si am mixat pina am obtinut o compozitie tare si lucioasa. Tapetam o...Citeste continuarea
Biscuiti
Postat de: caroline in PrajituriSe pun intr-un castron galbenusurile si ouale intregi si se amesteca cu zaharul (cu ajutorul mixerului sau a unei furculite) , pina acesta s-a topit. Se adauga apoi margarina ,care trebuie sa fie...Citeste continuarea
Buche de Noel
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriBateti albusurile spuma, iar galbenusurile le frecati cu un praf de sare si cu zaharul+zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine o crema albicios-spumoasa. Amestecati cele doua...Citeste continuarea
Bomboane Bounty
Postat de: bitza in DulciuriUntul se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si smantana. Se pune pe foc mic pana se topeste untul si se dizolva zaharul, apoi se opreste focul si se da deoparte; se adauga nuca de cocos si se...Citeste continuarea
Branza Feta coapta in folie
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri1. Intr-o folie de aluminiu punem branza feta, iar peste adaugam usuturoiul feliat, condimentele si cateva linguri de ulei de masline. 2.Impachetam folia in care am asezat bucata de branza,...Citeste continuarea
Baigli cu nuca si mac
Postat de: MIUTA in DulciuriSe face maiaua din drojdie,laptele caldut,zahar si putina faina si se lasa 10 minute la dospit in loc cald. Faina se amesteca cu untul solid,se pune iaurtul,untura...Citeste continuarea
Brownies cu crema
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul. Toarna cate putin din...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: Silvioara in DulciuriUntul se amesteca cu smantana, zaharul pudra si cel vanilat, se adauga treptat alternand laptele praf cu nuca de cocos pana se obtine un aluat consistent din care se pot forma bombanele. Daca vi...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: alinutzika in DulciuriSe freaca bine untul cu zaharul pudra. Se adauga laptele praf si 100 g nuca de cocos. Se formeaza bilute in mijlocul carora se poate pune o aluna sau stafide. Se dau prin nuca de cocos ramasa. Citeste continuarea
Biscuiti
Postat de: simo_brkic in DulciuriIntr-un vas se amesteca faina cu untul si se framanta pana cand se obtine un aluat sfaramicios, apoi se adauga galbenusurile cu zaharul si vanilia (aroma) si se continua framantarea. Se da la...Citeste continuarea
Bruschetta cu rosii cherry si busuioc
Postat de: mentasirozmarin in Aperitive / GarnituriAm prajit feliile de ciabatta in toaster pana cand s-au rumenit si le-am "mangaiat" cu usturoi, cat sa isi ia din minunata sa aroma. Am taiat rosiile cubulete, le-am potrivit de sare...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: mamaieelena in DulciuriZaharul, untul, laptele praf si 50 gr nuca de cocos se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se da la frigider pt 30 minute. Se ia din compozitie o parte si se face in pumn o adancitura unde...Citeste continuarea
Bulgari de zapada
Postat de: bylaura in DulciuriSe farama biscuitii la blender (sau se piseaza intr-un bol). Laptele (apa) se pune putin pe foc impreuna cu zaharul pana ce acesta se dizolva si se toarna peste biscuiti. Se adauga zeama de...Citeste continuarea
Briose cu banana si ciocolata
Postat de: nico15 in PrajituriSe vor freca ouale cu zaharul, pana acesta se va dizolva. Punem intr-un vas apa pentru bain-marie, iar deasupra asezam un alt vas care nu va trebui sa atinga apa din vasul de jos. Adaugam...Citeste continuarea
Braduti cu scortisoara
Postat de: mitinita in PrajituriSe pune drojdia si 3 linguri de zahar in lapte. Dupa 5 minute,se adauga faina,oul,sarea si se framanata un aluat. Se lasa intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Se intinde o...Citeste continuarea
Biscuiţi expresso
Postat de: diaconta in PrajituriCiocolata impreuna cu uleiul se pune pe baie de aburi sa se topeasca.Cand s-a topit se da deoparte ,lasam sa se racoreasca putin,apoi adaugam cafeaua ,zaharul pudra,vanilia si romul.Adaugam apoi...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: Ubulika in DulciuriPunem in robot laptele praf, zaharul pudra si 50 de nuca de cocos. Amestecati cateva secunde. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati iar. Turnati smantana pana obtineti un aluat omogen, bun...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu nucsoara
Postat de: Brindusa in PrajituriIntr-un castron mare pune untul, faina, faina de migdale si zaharul pudra. Amesteca-le frecandu-le intre maini, pana devin ca un nisip. Adauga oul si amesteca usor pana ce se formeaza coca....Citeste continuarea
Biscuiti cu migdale pentru Mos Craciun
Postat de: Oana in DulciuriMasa de martipan se taie bucatele si se amesteca cu oul, framantand putin pana se inmoaie. Se adauga apoi faina, migdalele, zaharul, sarea si untul din frigider taiat bucatele.Se framanata bine...Citeste continuarea
Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si...
Postat de: gabrielaiancu in PrajituriMod de preparare al prajiturii: 1. Preincalziti cuptorul la 180°C. Tapetati cu unt si faina tava de bundt. Intr-un bol de marime medie amestecati faina cu coaja de lamaie, ghimbirul praf,...Citeste continuarea
Biscotti
Postat de: kamy in PrajituriIn untul topit la microunde se adauga zaharul,se amesteca bine,dupa care se adauga pe rand,cate un ou.Cand obtinem o pasta omogena,se adauga praful de copt si faina,amestecam bine,dupa care...Citeste continuarea
Biscuiti cu migdale si vanilie
Postat de: Kadia80 in PrajituriSe amesteca zaharul cu sarea si ouale pana cand compozitia se albeste (cu toata increderea, mixerul la viteza maxima, veti intelege ce zic cand veti ajunge in acel punct). In robot (sau cu mana)...Citeste continuarea
Boeuf bourguignonne
Postat de: Sylvia in VitaPreparare: Pentru o buna organizare in efectuarea oricarei retete trebuie respectate cateva reguli de baza: ne asiguram de la inceput ca avem la indemana toate instrumentele si ingredientele...Citeste continuarea
Biscuiti cu dulce de leche
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca untul si zaharul cu un mixer, pana ce se formeaza o crema. Adauga galbenusurile si amesteca bine. Pune si esenta de vanilie, apoi praful de copt, sarea si faina. Amesteca dupa fiecare....Citeste continuarea
Briose de Craciun
Postat de: ioana31 in Prajituri1. Se amesteca faina cu untul batut si cu zaharul pana se omogenizeaza. 2. Se adauga pe rand laptele si se amesteca din nou. 3. Se adauga oul intreg si se omogenizeaza. 4. Se adauga...Citeste continuarea
Birchermuesli
Postat de: Kadia80 in Mancare copiiSe amesteca fulgii de ovaz cu apa si sucul de lamaie si se lasa peste noapte, intr-un borcan acoperit, sa se patrunda. A doua zi, se rad merele si se amesteca cu fulgii inmuiati, mierea,...Citeste continuarea
Bezele cu nuca de cocos(Kokosmakronen)
Postat de: marieta in Prajiturialbusurile se bat spuma tare apoi se pune zaharul,se bat in continuare,pana se topeste zaharul,apoi se pune zeama de lamaie. se pun fulgii de cocos si se amesteca. se aseaza formele de...Citeste continuarea
Biscuiti cu scortisoara(Zimtwaffeln)
Postat de: marieta in Prajituridin toate ingredientele se framanta un aluat care se ia cu lingurita si se pune in fiecare forma apoi se preseaza inchizandu-se si se lasa la copt,cam 3 sau 4 minute. daca nu avem masina se...Citeste continuarea
Brandy snaps
Postat de: mentasirozmarin in DulciuriPentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade. Intr-o craticioara cu fundul cat mai gros, punem untul, zaharul si siropul (eu am folosit sirop de artar, desi in reteta originala era...Citeste continuarea
Braduti cu ghimbir
Postat de: Xandrinne in DulciuriOuale se amesteca cu zaharul si sarea, folosind o lingura de lemn. Se adauga treptat si uleiul, amestecand in continuare. Se pune si smantana, amoniul stins cu zeama de lamaie, scortisoara si...Citeste continuarea
Banuti cu portocale si ghimbir
Postat de: MyFancyCake in PrajituriAmestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale. Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1...Citeste continuarea
Bănuţi cu nuci şi ciocolată
Postat de: madi_marin in PrajituriÎntr-un vas încăpător se amestecă făina cerută cu 50g nuci măcinate, zahăr, esenţă de migdale, coaja rasă de portocală, oul rece şi untul tăiat cubuleţe. Se...Citeste continuarea
Briose cu ananas
Postat de: adasev12 in PrajituriOuale se freaca spuma cu zaharul vreo 10 minute. Se adauga apoi iaurtul, zaharul vanilat si uleiul si se omogenizeaza bine. Praful de copt se stinge cu apa minerala si se adauga si el la...Citeste continuarea
Bomboane Rafaello
Postat de: pusikmea in DulciuriPunem untul intr-o oala la topit, dupa care adaugam zaharul si lasam pana se topeste si acesta. Dupa ce s-a topit si zaharul adaugam laptele praf, 150 g nuca de cocos, esenta si sucul de...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: Ubulika in DulciuriSe bat albusurile la viteza mica pana capata ceva consistenta ,apoi se mareste viteza mixerului la mediu pana devine compozitia tare ..care ramane pe palete.Se adauga zaharul, cate o lingura pe...Citeste continuarea
Bruschete cu somon afumat,...
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriMozzarella , maslinele si rosia se taie cubulete mici. Somonul se taie fasiute. Painea se prajeste in tigaie de teflon cu putin ulei de masline, apoi se unge bine ( sau mai putin bine, dupa...Citeste continuarea
Budinca de ciocolata cu nuci si sos...
Postat de: adasev12 in DulciuriCica ies 4 portii...da mie numai 3 mi-au iesit si nu au fost prea mari...daca puneam 4 nu era nici pe-o masea o portie.... Deci: budinca se face cu laptele si cu zaharul, ca orice...Citeste continuarea
Biscuiti marmorati
Postat de: alinutzika in PrajituriSe amesteca la robot untul cu zaharul pudra. Se adauga oul, vanilia, coaja de portocala si lamaie si praful de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi faina si se amesteca cu mana. Eu am impartit...Citeste continuarea
Bors de fasole boabe
Postat de: pusikmea in CiorbeSpalam fasolea si o lasam in apa rece peste noapte. Punem fasolea a 2 a zi la fiert, schimbam apa de 2-3 ori. Cand bobul a inceput sa se inmoaie usor, adaugam legumele tocate marunt sau date pe...Citeste continuarea
Biscotti cu migdale si merisoare
Postat de: Criss in PrajituriMigdalele le prajim intr-o tigaie de teflon. Atentie sa nu se arda. Ciocolata o rupem bucatele si o topim la MO impreuna cu untul. Ouale le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le batem...Citeste continuarea
Biscuiti cu ghimbir, scortisoara si...
Postat de: Retetegg in PrajituriAm amestecat untul rece taiat cubulete cu faina, praful de copt, sare si zahar. Apoi am adaugat ouale, mierea, gimbirul si scortisoara. Am omogenizat pana am obtinut un aluat tare. L-am...Citeste continuarea
Biscuiti pentru copii
Postat de: alba_zori in PrajituriIncepem cu pregatirea biscuitilor. Intr-un bol incapator punem oul si frecam cu zaharul pana devine spumos. Adaugam lichiorul si esentele, faina si praful de copt, sarea si la urma uleiul. Faceti...Citeste continuarea
Biscuiti scotieni facuti in casa
Postat de: Kadia80 in DulciuriSe amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina in untul frecat cu sare, fara sa se amestece prea mult. Aluatul rezultat este moale, untos...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata cu banane si...
Postat de: cocineraviajera in DulciuriAm topit pe bain marie ciocolata rupta bucatele, impreuna cu laptele. Intre timp am mixat banana fin. Am amestecat banana cu ciocolata topita, am adaugat 2 linguri de migdale tocate,...Citeste continuarea
Biscuiti cu unt
Postat de: miremirc in PrajituriIntr-un castron amestecam ouale, zaharul, rom-ul si coaja rasa de lamaie; adaugam apoi treptat, in fir subtire, ca la maioneza, untul topit si racit, laptele, iar la final faina amestecata...Citeste continuarea
Bors cu carne de porc
Postat de: adasev12 in Supe/CiorbeMai intai se pune carnea la fiert si se spumeaza foarte bine dupa ce incepe sa dea in clocot. Se lasa vreo 15 min timp in care se tot spumeaza, pana ramane curata. Se sareaza si se lasa apoi...Citeste continuarea